icon

Nemám žiadne fotografie z detstva

28. feb 2025

Dobré ráno. Spolužiaci sme sa dohodli že si spravíme nástenku ako išiel čas
A tu narážam ako jediná na problém. Nemám žiadnu fotografiu ako dieťa ani jednu jedinu a niektori spolužiaci si priniesli po 3-4 kusy.
Volam mame či niečo nemám a že nie. Dve fotografie ma moja najstaršia sestra a zvyšok už nemáme ani jednu. Sme 5 súrodenci
Že ona nás nefotila nikdy vraj načo.
Mam len niečo zo školy ale tam som už väčšia. Som z toho veľmi smutná pretože ako jediná nebudem mať čo dať na nástenku a vysvetľovať v škole že naozaj nemám .....

1sally12
28. feb 2025

Ja mám tiež len pár...mama ze sa jej nechcelo už fotit 🤷‍♀️- predtým fotila bratrancov, potom brata a mňa už nie. Oni traja majú kopec fotiek..ja mám najstarsiu kde mám 4 roky 😒a potom zo školy.

lindous
28. feb 2025

Ja by som zobrala zo školy kludne, aj keď si tam už väčšia, ak máš takú prvácku napr. a podobne 😊 nevadí, že tam nebudeš úplný prcek, bude sa to tam hodiť aj tak 😊

Edit: teraz pozerám, že máš 30, tak to môžu byt vtipne aj fotky z puberty, ak už máš vlastne, nahovor spolužiakov, nech aj také donesú, nech sa aj zasmejete

grace55
28. feb 2025

Skús sa spýtať v bližšej rodine, možno si na niektorých skupinových, možno starí rodičia...

janickacrazy
28. feb 2025

Tak asi tvoji rodičia nemali peniaze na foťák, keď vás bolo 5 detí. Moja známa tiež nemá vôbec fotky z detstva, lebo nemali peniaze, jej otec bol alkoholik.

zmrzlinka8
28. feb 2025

@kiki68 nemyslím, že by bola adoptovaná, zase nemusíme jej dávať do hlavy neopodstatnene chrobáka.
niekedy dávno sa fakt nefotilo bežne, nemal každý doma foťák, mobily neexistovali. ja mám po 50 a nemali sme doma foťák, keď som bola dieťa. Až ako dospelá som si kúpila. Fotilo sa v škole v 1. triede. A možno pri špeciálnych príležitostiach, svadba a tak podobne. Z mojich narodenín nemám ani jednu fotku napríklad . Proste nebol foťák, neriešilo sa to nejak. Raz sme išli do fotoslužby urobiť fotku, keď som mala 6.

ivana11155
28. feb 2025

Si na strednej, ked robite so spoluziakmi nastenku? Ja neviem ale to si rocnik 2006+ a vtedy sa podla mna deti normalne fotili, uz davno nebol socik. Este nebolo take rozsirene, ze mas kopec fotiek v mobile. Asi ste nemali fotak.

jaskolka
28. feb 2025

A to máte nejakú stretávku zo školy,alebo študuješ externe? Kľudne daj fotku sestry,malé deti sa nedajú tak rozoznať a ako sestry sa asi aj podobate.
Ja tiež z detstva veľa fotiek nemám, až v škole na konci roka e sa zvykli fotiť. Proste to kedysi nebolo také bežné
A pokiaľ nebol v domácnosti fotoaparát,tak sa bežne nefotilo. Chodiť do profesionálnej foto služby bolo zrejme pre vašich b tej dobe drahé,tak to nechali tak .

jaskolka
28. feb 2025

@ivana11155 píše,že má 30 rokov,čiže bude tak ročník 1995.

ivana11155
28. feb 2025

@jaskolka 30 rokov🙈, pise ze: Spolužiaci sme sa dohodli že si spravíme nástenku ako išiel čas
A tu narážam ako jediná na problém. Nemám žiadnu fotografiu ako dieťa ani jednu jedinu a niektori spolužiaci si priniesli po 3-4 kusy.
To 30rocni si idu robit nastenku?

milanemila
28. feb 2025

Smutne ako maju niektori rodicia v pazi :( moja mama ma 60 a ma fotky z detstva aj jej starsi surodenci, ja mam po 30ke a kopec fotiek aj z dovoleniek, vyletov, oslav, alebo iba take na pamiatku. Takze je uplne absurdne sa bavit o par fotkach z detstva ako o niecom nedostupnom a niecom na co rodic akoze nemal cas 🤦🏼‍♀️
No doniesla by som na tvojom mieste tie zo skoly, ked ine nemas.

jaond19
28. feb 2025

Nefotili ste sa ani v skole? To by si mala od 6r aspon jednu foto skolsku kazdy rok. Pripadne sa zvyklo fotit aj v skolke. Ja som r.87 a teda od 1990-1991 kedy som bola v skolke 1 fotku mam kazdy rok. Ak by ti to aj mama neplatila, ze si fotku nedostala, tak ostatní spoluziaci majú, len ich treba vypatrat cez soc.siete a rozne skupiny kde patraju po ludoch

personality
28. feb 2025

Ja mam 40. Fotak sme nemali, až neskôr keď som mala 12 rokov. Našťastie mam zopár fotiek, ale nie veľa. Mam fotku z fotoslužby ako bábätko, potom ako ročná a 3 ročná. Potom zo škôlky nejaké. A to školy. Tiež nič moc, ale aspoň niečo. A keď prišla rodina tak mam zopár fotiek aj tak doma fotene keď som mala 2 roky a 4-5 rokov asi. Takže mám fotku asi tak jednu z každého roku. Neskôr už len školské fotky.
Ale tiež som mala v triede spolužiacku, ktorá nemala ani jednu fotku. Takže možno by som to pochopila keby mas 40 rokov ale ako 30 ročná? No rodičia vás v tomto dosť zanedbali veru. Je mi to ľúto, že nemáš fotky, keby aspoň 5 by si mala, dnes už sa da pracovat s AI.
Tak skús vygenerovať ako by si vyzerala ako dieťa, su na to aj aplikácie, ale väčšinou platene. Ale to žiaľ nebýva až tak presné. Alebo ešte môžeš dať v skole fotky svojej sestry. Podobate sa?

minesasubu
28. feb 2025

Tak mi je naozaj luto , ja mám 35 a mám velmi velmi vela fotiek od narodenia , niektore su este ciernobiele ale len zopar zvyšok mám farebných
z krstu mám cely album, z každych narodenin a z každeho velkeho kroku v mojom živote - skolka, škola a pod
ale moja mama je maniak na fotenie takže to bude aj tým
brat tak isto

basulaak
28. feb 2025

Ja mam seba ako babatko na 2 diapozitivoch. Potom asi az od 3 rokov. Kedom sa sa pytala preco ked starsi brat ma milion fotiek, odpoved mamy bola, ze som bola druhe dieta, ze uz tolko nefotili, nadsenie opadlo ako pri prvorodenom…no…😅 co ti poviem. Tiez mi luto bolo chvilu.

jaskolka
28. feb 2025

@ivana11155 no neviem,ale v príspevku o 9.30 autorka píše,že má 30 a sestra 40.
Možno je externá študentka,alebo stretávku robia zo strednej, ktovie. Píše aj,že volala mame,čiže zrejme už s ňou nebýva,lebo to by sa jej rovno mohla opýtať,načo volať?

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
lanstouran
28. feb 2025

No napríklad ja mám tiež foto s prvého ročníka pár zo školy a tiež mi to vadí že nemám fotky od bábätka ale už to nezmením

monikak1313
1. mar 2025

Naši mali veľa fotiek ale deti sme boli málo. Tiež ich nemám. To nie je o fotkách ale o vytvorení spomienok a to si budú blízky pamätať. Niekto má rád fotky áno.

ysseba
1. mar 2025

Verím, že to zamrzí ☹ A že v dnešnej dobe, kedy sa na mobil z jednej doslova pózy dieťaťa spraví 10 záberov je to neuveriteľné, že voľakedy sa až tak veľa (alebo vôbec) nefotilo. Možno ti to mama zle povedala, že "načo vás fotiť", ale možno pri 5 deťoch nemali peniaze vlastniť foťák, kupovať do neho filmy a vyvolávať fotky.... Nech ťa to netrápi 🙂 Spolužiakom povedz, že sa vám všetky fotky nedopatrením stratili pri sťahovaní.

denk
1. mar 2025

Ahoj, čo sa týka AI generovania fotiek, na ktoré sa pýtaš: zadaj do Googlu chat gpt image generator, tam sa potom prihlásiš, nahráš fotky, ktoré majú byť predlohou a napíšeš chatu svoju predstavu, čo od neho vlastne chceš. Na základe požiadaviek ti vygeneruje fotky. Snáď to bude pre teba aká-taká náplasť.

nyphadora
1. mar 2025

To mi je luto, este by som sa skusila spytať širsej rodiny, mozno budeš mať foto so sesternicami alebo bratrancami, hadam Vas spolu odfotili. Tiež mam malo fotiek z detstva, mozno tak 10, ale mam.

ricaroo
1. mar 2025

Chápem Ťa. Ja tiež nemám žiadne a staršia sestra ma.Tiez mi to príde luto ,ale co s tým nerobíme 🙁

dusankomoj
1. mar 2025

Ani môj muž nemá,ani jedinú. Pri sťahovaní sa stratili a ja ani nemám s čím porovnávať syna 😢

ada12345
1. mar 2025

Nemas ani zo skolky? V skolke zvykli fotit kazdy rok deti (individualne aj cela trieda) uz pred 40 rokmi. To sa mi nechce verit, ze by ta ani v skolke neodfotili. Alebo neodfotili ta nejaki ini clenovia rodiny? Stari rodicia, tety, ujovia...
Ak vazne nemas, si si ista, ze nie si adoptovana?

bielasovicka
1. mar 2025

Tiež nemám fotky z detstva. Možno pár.Vtedy sa ani nefotilo tak húfne ako teraz 🤭

autor
1. mar 2025

@ada12345 nechodila som do škôlky. Išla som hneď do prvej triedy

dory11
1. mar 2025

Neboj nesi jediná a to mám 22 a tiež nemám skoro žiadnu fotky mám jednu aj tu mám v daka starkej ale pritom brat o 3 roky mladší má plní fotiek

mantilka
2. mar 2025

Tvoja sestra sa nepodobá na teba ? Daj fotku sestry...nikto to nerozozná 🙂.

mantilka
2. mar 2025

Alebo fotku sesternice.....v rodine musi byť istá podobnosť.

ema22270
2. mar 2025

Uplne ta chapem, ani my sme nemali fotky ako deti, mozno naozaj 2-3 .. malicko. Prines fotku, ked aj zo skoly.. nevadi..