icon

Nemám žiadne práva. Mám len povinnosti

lvandrealv
11. apr 2015

Dnes rano som sa chcela osprchovat, tak som mu dala deti. Po chvili pocujem plac, doniesol mi ich do kupelne a odisiel... (1 a 3 roky), tak mi tam revali kym som sa neosprchovala. Nie je schopny sa zahrat na otca ani na 10 min. nevie to s nimi. Ze sa mam sprchovat vecer a naco sa sprchujem kazdy den. Neovladla som sa a strelila mu facku.... Samozrejme ostala som ta najhorsia, blazniva, chora na hlavu.... Nemozem nic bez deti, som matka tak sa mam starat. To ked pracuje tak je pan boh a ja nemozem nic?! Ja uz som z neho zufala. Ja nespim, lebo maly zle spi, ale pravo spat do 11 cez vikend ma on.... (vstava o pol osmej, kebyze vstava o 6, tak mu doprajem) atd atd
Dakujem za precitanie

dankaa78
11. apr 2015

Mrzi ma co sa stalo☹ Asi je cas zamysliet sa nad vasim vztahom a prehodnotit ho.Podla mna to nie je normalne...Drzim prsty🙂

timea7
11. apr 2015

@lvandrealv na čo potrebuješ takéhoto muža? Práve preto, že ho s ničím neobťažuješ, tak sa on neobťažuje ti s ničím pomôcť.

simca06022011
11. apr 2015

@lvandrealv tak ho posli kade lahsie... aj teraz.. nech pride ked sa uvedomi a ak to nestihne dovtedy kym si bez neho zvyknes, tak sa nemusi vracat :P No na co samostatna zena potrebuje taku brzdu

mima4
11. apr 2015

@timea7 "Ženy,prečo a načo rodíte deti takýmto mužom?".
moj nazor: velmi silny az extremny materinsky pud..kde rozum ide do uzadia...dokonca vlastna hodnota ide mimo...

@lvandrealv muza nechces "obtazovat" a co bude ked nastupis do prace? potom sa ti fakt uz na vsetko vykasle.

timea7
11. apr 2015

@mima4 veľmi silný materinský pud vyriešim dieťaťom, u mňa sa nikdy silný materinský pud neprejavoval tým, že by som mala potrebu mať pri sebe dospelé decko, poskytovať mu maximálne pohodlie a svoje telo....a keď ide mimo vlastná hodnota je to v konečnom dôsledku sebecké nie len voči sebe, ale aj voči tomu dieťaťu - to si zaslúži otca, ktorý sa mu venuje a vyrovnanú matku, nie paka, čo vedľa neho existuje a vie, že je to jeho otec iba z toho, lebo mu to mama povedala....

timea7
11. apr 2015

@simca06022011 no zrovna tak, ako to opisuješ ty, si vzťah a rodinný život nepredstavujem....právo na oddych má ako otec, ktorý finančne zabezpečuje rodinu, ale aj matka, ktorá sa doma stará o deti a domácnosť, raz si predsa môže pospať jeden, raz druhý, to, čo opisuješ, je skôr boj, kto z koho, keď ty - tak aj ja....takto by to asi v rodine fungovať nemalo, kde sa vytratila láska, úcta, vnímajú to aj deti...

mima4
11. apr 2015

@timea7
ja s tebou suhlasim, ale vela zien potrebuje prave tie spermie a financne "podhubie" a s rastucim vekom, ci vplyvom okolia (kammosky sa vydavaju...maju bruska bla bla) zena prestane uvazovat... a berie "co pride" :-/

Poznam vela zien, co uvazuju nevyzreto a zdovodnenie od nich "keby kazda takto rozmyslala... tak sa ani deti nerodia"... asi tak 😔

simca06022011
11. apr 2015

@timea7 ved predstavuj si to ako chces🙂 kazdy mame ine priority... neviem ako potom vnimaju deti napr. v sobotu/nedelu rodinu, ak otec chrape do 12tej, alebo mama dalsi den do 11tej ;) U nas nik nevstava o 6tej, cize ak ide normalne spat, normalne vstavame 7:30 a neskor ale aj s malou spolu... ak potrebuje vyspavat ponocovanie je to jeho problem. Ja tiez pracujem, on pracuje o 50% menej ako ja lebo doma nepohne ani prstom, proste vstavat bude... ak je unaveny, nech si vecer lahne. Nepotrebujem, aby moje dieta videlo vzor vo vyspavani cez den. Nastastie to pochopil. Aj ked vstavat sa nikdy nechce nikomu :P

O rozhodenom bioritme ani nehovorim, kolko krat uz ani nemohol spat alebo sa o 3tej rano zobudi po par hodinach spanku, pretoze ak niekto ponocuje, potom cez den spi, tak sa mu to cele pomiesa... U nas moze ist do roboity kedy len chce... cize to moze byt este horsie. Mne je jasne ze ak odpadne do postele a spi, tak bol celu noc hore... a ak ho mnecham spat, bude aj dalsiu noc hore

timea7
11. apr 2015

@mima4 ak je pre ne výhrou, keď sa rodia do takéhoto ovzdušia, kde muž svojím správaním doženie ženu k tomu, že mu jednu strelí, tak potom nechápem, prečo tu každý týždeň vzniká podobná smutná téma...a že by sa deti ani nerodili? Možno....a možno by boli muži donútení správať sa inak, lebo ak by si ženy viac vážili samé seba, tak by o takýto model ani nezavadili, nie to, aby s ním mali deti. Bohužiaľ, robíme si to samé, silou mocou chceme dokázať, aké sme nesmierne šikovné (alebo hlúpe?) ako, všetko zvládneme samé....o všetko sa postaráme....ja nikdy nepochopím prečo. Som z generácie, keď sa ešte sem-tam žena nad 25 rokov, ktorá nebola vydatá považovala za starú dievku, ale baby z môjho okolia sa takto bezhlavo a za každú cenu nevrhali do vzťahov a materstva. Mať dieťa je to najúžasnejšie, čo ma v živote stretlo, ale nikdy som tento dar nebrala ako náplasť na zalepenie mojej túžby po deťoch.

timea7
11. apr 2015

@simca06022011 že tvoj manžel doma nepohne ani prstom, to tu riešiť nebudem, je to tvoja voľba, ty si si to s ním tak nadstavila. Čo by povedali deti, keby v sobotu spal jeden do jedenástej a v nedeľu druhý? No , keďže veľmi skoro denne nevstávate, stačilo by hádam do deviatej, pol desiatej, deti by sa učili ohľaduplnosti, mamina varí, perie, riadi, stará sa o nás, tiež si potrebuje raz za týždeň, za dva oddýchnuť, ocino chodí do práce a zarába peniažky, tiež si občas potrebuje pospať dlhšie. Lenže ako čítam, tvoj manžel nie je unavený, lebo do noci robil účtovníctvo, alebo vyrábal projekt, ale preto,lebo sa do noci venuje TV alebo PC, alebo kamarátom. No raz za čas, nepoviem, ak je to pravidelne, tak je problém asi niekde inde.
Nie som schopná pochopiť, ako ste sa dopracovali k tomu, že doma ani prstom nepohne....netolerovala by som to žiadnemu mužovi na svete, okrem chorého, pripútaného na lôžko.

mima4
11. apr 2015

@timea7 ja s tebou suhlasim, rozmyslam rovnako... ale proste zmyslanie nniektorych ludi nepochopis a hlavne nezmenis... Pre mnohe zeny sa prave aj preto dieta stava poloboh, lebo je to jedine co maju... vztah s muzom im nefunguje... ale vedia s tym zit... Vies kolko je zien aj nad 50, co su 20-30 rokov v nefunkcnom vztahu a proste neriesia to, nikdy to neriesili... nezamyslaju sa nad tym, ze zit sa dalo/da aj inak...ze si zasluzia lasku, nehu, podporu...

bubelko
11. apr 2015

@simca06022011 deti neskore vstavanie rodicov vnimaju uplne v pohode. my tak fungujeme cez vikend. deti vstavaju medzi 6.30-7.30. cez vikend maju dovolene si o 8.00 pustit tv a pozerat rozpravky. v nedelu popri tom prirpravia este ranajky - pre vsetkych a zobudia nas, ked su hotovi (ca. okolo 9.00-9.30) alebo pridu jedneho z nas zobudit, ze su hladni. a presne ako pise @timea7 - ucia sa ohladuplnosti, ze aj mama ci tato si potrebuju oddychnut. tak ako ked ma napr. cez tyzden chyti migrena a poviem, ze si idem lahnut, ze maju byt tichsie a keby nieco potrebovali, tak lezim na gauci v obyvacke/v posteli v spalni... funguje to velmi dobre 😉
a niekedy cez vikend, ked sa muz vrati zo zapasu neskoro v noci domov, tak vedia - tato prisiel neskoro domov, musi sa vyspat a nechaju ho spat, kym on sam nevstane... deti nie su hlupe, chapu vela veci, ked sa im tieto vysvetlia 😉

simca06022011
11. apr 2015

@timea7 do kazdeho problemu najdes nieco, tzv. "problem niekde inde" 🙂))

Tu sa riesil konkretny pripad, zakladatelky temy... ja som jej povedala ako som to riesila ja a adresujem to jej 🙂 Ak s tym nesuhlasis, to je sice pekne, ale nepodstatne, lebo nepomozes... Nepotrebujem tu ani tvoje rady, lebo ja ich nehladam ak si si vsimla 🙂

Co robim ja, co robi/nerobi moj partner, do toho ta vobec nic nie je... a nie, netravi cas s kamaratmi ani zo srandy na PC, je to proste typ cloveka co bude pred telkou a pc naraz a bude si pracovat svojim veget tempom... nie nie je to uctovnik, ani robotnik ;)
A aj tak si ma nepresvedcila, ze vyspavat cez den je vhodne :P a je jedno kto to ma tolerovat, ci otec, ci mama... fakt je ze matka musi mat priestor na to aby sa aspon mohla osprchovat kedy chce... aby vedela raz za cas nechat dieta s otcom.. a je fuk ci je to manazer co nosi domov tisice eur, alebo zrobeny robotnik co prinesie 500eur.... Su to aj jeho deti. To je moj nazor od zaciatku 🙂

Ako si prisla na to, ze sme neschopna rodina, parnera som si asi vybrala len z katalogu, lebo som sa potrebovala "materinsky" realizovat netusim.. ani to tu s tebou nemusim riesit. Ja som uctovnik a ked treba tiez budem sediet celu noc za PC, a aj tak nebudem nasledujuci den cely den spat... nerobila som si dieta na to aby som vyspavala a dieta sa zatial ticho vedla hralo... aby ma "nevyrusovalo". Ze sa budem musiet prisposobit som vedela.

bonaqa2013
11. apr 2015

U nás to máme troška inak. Keďže ocinko nám pracuje na 3 smeny, tak aj ráno si môže pospa´t do kedy chce. Ja ráno stanem, deti zaveziem do školy - ešte aj na nich troška pokričím aby boli ticho - ocinko spí. A poobede si zas pospím ja. Nie dlho, ale tá hodinka mi pomôže. potom som zas plná energia a môžem okolo detí skákať.
Ale facku dať manželovi som si ešte netrúfla. A to máme spolu 3 deti. Myslím, že to do vzťahu 2 ľudí nepatrí....

janinah
11. apr 2015

Toto sa nerieši fackou ,ale ženskou diplomaciou,Ked nastúpiš do práce a budeš mať na krku celú domácnosť,deti 3 a 5 r. /možno to plánuješ inak,ale predpokladám toto/ svoju prácu a chlapa,ktorý prstom nehne,tak budeš súca na psychiatriu...Takže začni už teraz..napíš mu zoznam,čo ti má nakúpiť cestou z práce,začni obliekať deti vonku a vtom akože okamžite musíš ísť na wecko a nedoobliekané dieťa mu daj do rúk,že drahý dokonči to,postupne mu "prácu"s deťmi pridávaj a to nenápadne,inak sa nedá...a zavšetko ho chvááááliť,aj keby to dieťa doobliekal ako čudáka......raz do týždňa musíš nutne vypadnúť z domu,toto sa s ním dohodni a rob to pravidelne,ide o tvoje duševné zdravie,choď s kamoškami,do kostola,ku kaderníčke,do knižnice,hocikam,ale von z domu na 2-3 hod.,jednoducho manžel musí vedieť,že vo štvrtok o 16tej odchádzaš z domu a vtedy je s deťmi on,aj keby traktory z neba padali.

timea7
11. apr 2015

@simca06022011 nechápem, prečo si prisvojuješ riadky, ktoré sú myslené všeobecne, nepamätám si, že by som písala o tvojej rodine ako o neschopnej. Viem, že ty si radu nepýtala, ja som ale odpovedala autorke témy hneď vo svojom prvom príspevku. Ty si sa rozpísala o tom, ako to u vás funguje, ja by som o tom nemala tušenia. Môžem sa hádam dovoliť nesúhlasiť s tvojím názorom, tak, ako ty s mojím,o tom diskusia je. Ja ťa o ničom nechcem presviedčať, ani nikoho meniť, je to len a len na tebe - ak si takto spokojná, že muž doma ani prstom nepohne, on je určite maximálne spokojný tiež, tak je to OK, nenapadlo ťa, že mne to môže byť úplne jedno?

dankagirl
11. apr 2015

Presne obaja sme rodicia...treba sa spolocne podielat na vychove ....spolocne stravenom case..s detmi....najst si chvile pre seba....tak ako chlap...aj zena....pomahat si spolocne v drobnostich... nasmerovat chlapa...u nas to funguje...ja 8rokov doma s 3detmi....manzel vytazeny podnikatel...ale snazime sa vzdy dohodnut...a rozpravat..a kompromisy..a kompromisy inak to nejde......pracovat spolocne....zapajat deti do vsetkeho od ranneho detstva.....tak ako moj ma svoj relax....mam ho aj ja... vdaka bohu..za mojho chlapa mamicka...moze ist cvicit..kadernicke..na wellnes pobyt do kupelov....a detj su v dobrych..rukach...samozrejme aj my sa postengrujeme....ale vsetko na 5min...

minutka
11. apr 2015

co ta viedlo k tomu,zalozit si rodinu s takymto muzom?

tykat
11. apr 2015

@lvandrealv ...radu nemam, len aby si vedela ze je takych de...ov viac, s mojim svagrom by si mohli ruky podat.

adri266
11. apr 2015

@minutka asi to, ze vacsinou su ludia pred detmi uplne ini 😉 Nevrav, ze Ty si sa nezmenila po narodeni deti. ZE si nezmenila svoje nazory, postoje, casove stihanie veci, atd.
Pochybujem, ze on jej povedal na prvom rande, ze pozor, zo mna bude **** otec a partner 😎

minutka
11. apr 2015

@adri266 no na 1.rande isto nie,ale hadam pocas chodenia sa s partnerom spoznavame, nase povahy, charakter... a v case chodenia sa rozhodujeme, ci stoji za to, zostat s tym druhym po cely zivot a zalozit si spolu rodinu. Bohuzial nemozem dat relevantnu odpoved,nakolko ani po 6.rokoch manzestva nemame deti. Urcite mas v niecom pravdu a clovek sa cely zivot formuje, ale som presvedcena o tom,ze sa nemeni. Napr. nas vztah pred a po manzelstve je rovnaky alebo kusok lepsi PO (i ked boli i burky). Verim,ze raz sa nam dieta podari a mm bude i nadalej charakterny, uctivy, pracovity, obetavy... tak ako ho uz 10r.poznam 🙂

anuskaaprazko
11. apr 2015

@simca06022011 mam pocit ze tvoj muz je tvoje dalsie dieta 😀

bubelko
11. apr 2015

@adri266 tak na prvom rande jej to asi nevyzvonil, ale predpokladam, ze chlap, ktory sa pred narodenim deti doma nepretrhne, sa po narodeni asi nepojdem zblaznit za tym, aby vzal zene z ruky vysavac 😉
a nie, nezmeni sa kazdy po narodeni deti. my sme s muzom ostali verni svojim konickom a aj nazorom. vedeli sme, ako chceme fungovat po narodeni a aj tak fungujeme...
a co sa stihania tyka - je to len a len zalezitost spravnej logistiky. my si castokrat predavame deti komplet s autom - ja odveziem deti k muzovi do prace, on si ich prevezme aj s autom a ide domov a ja idem jeho autom dalej tam, kam potrebujem 😉 niektore veci mame naplanovane takmer na minuty, ale aj tak sa nam malokedy stane, ze prideme neskoro. alebo si myslela pod casovym stihanim nieco ine?

jeennyv
11. apr 2015

@lvandrealv Viem, ze ta urcite boli pohlad na placuce deti, ked sa o nich tvoj muz "nevie" postarat ale niekde sa zacat musi...musis jednoducho cast povinnosti preniest na neho, ja som to uz v niekolkych diskusiach spominala, presun na neho nieco a ak sa to nezrobi tak jednoducho nebude,vtedy si mozno uvedomi hodnotu tvojej prace v domacnosti.....

No a z mojho pohladu je velmi dolezite ako sa clovek sprava pocas chodenia ci v partnerstve pred prichodom deti...je velmi pravdepodone, ze ak sa venuje detom v rodine alebo ma k nim blizky vztah podobne ci este lepsie to bude aj v jeho vlastnej rodine, ktoru si utvori....lebo, ak to ma uz vtedy tzv. na haku, to aky bude mat vztah k svojim detom je uz diskutabilne...moze byt dobry a nemusi...Je pravda, ze ludia sa sice menia, ale zas nie uplne od zakladov..to je ako ked mama chlapca nevedie k tomu, aby pomahal, o to to budem mat jeho zena tazsie a ide to pomalsie....

velkacica
11. apr 2015

veď choď do roboty pracovať a zarábať, budeš aj ty pani bohyňou...
@lvandrealv

velkacica
11. apr 2015

a pozor, aby si nabudúce neobsiahla vzduchom chladenú pre zmenu TY

tjaden
12. apr 2015

@lvandrealv ahoj to isté mám, ja sa v sprche zamykám za dve minúty mi trepe na dvere a normálne kričí že čo tam tak dlho robím, pritom ja som tam najviac tak 10min, za to on si spokojne napustí vaňu a vylehuje si, nechce mať na starosti dieťa, plače mu pretože sa s ňou nehrá on si ku nej len lahne alebo ju drží na rukách otočenú ku telke a má pocit že tým ju zabaví alebo čo...., tiež mi radili aby som niekam chodila, proste odišla z bytu a nič mu nepovedala a čo tým dosiahnem? malá bude revať, on jej nevie dať jesť takže bude aj hladná, akurát tak dosiahnem to že ju okamžite odnesie svojej starkej ktorá býva na našom poschodí a bude mi volať ako blázon že mám prísť okamžite domov a že som nezodpovedná a neviem čo. Raz mi ju strážil ked som šla do obchodu potom ked som šla na wc a potom ked som bola v sprche dokopy ju tak mal asi 40minút a na druhý deň každému vykladal dokonca tým presviedčal aj mňa, že on ju mal celý deň a ja vôbec :D 40minút oproti 23hodinám a 20minútam fúuha to je fakt oveľa viac. Už ma nebaví sa s ním hádať a počúvať ako pri ňom malá plače. Starám sa o ňu sama, sprchujeme sa vo vani buď spolu alebo ju dám do vaničky, je to síce stiesnené 😒 ale keď sa chce všetko sa dá, ak má dobrú náladu stačí okolo nej porozkladať všetky jej obľúbené hračky a ked prídem zo sprchy zistím, že si ani nevšimla, že som odišla. Ju skutočne hračky postrážia lepšie než môj muž. Ak idem na wc dám ju buď do vajíčka pred wc dám jej do rúk hračky a ona sa len smiešne nechápavo pozerá :D alebo ju dám do ohrádky alebo do hojdačky a je to 😉 Snažím sa s ňou všetko robiť tak akoby sme boli len samy dve a hotovo, aspoň tak nie som závislá na ničej pomoci

elika74
12. apr 2015

@tjaden Si šikovná, že to všetko takto dokážeš. Ale robíš zároveň chybu. Naučis manžela aj dcérku na tento životný štýl: mama vie všetko. So vsetkym ist za mamou. Manžela radšej zapoj a konkrétne mu povedz, co ma s dcerou robit. On naozaj nevie, ako narabat s detmi. Potrebuje presny navod, postup. Čím skôr ho to naučíš, tym lepsie pre vsetkych.
Moj muz sa ma pytal, ked som prisla z porodnice, ako/odkial viem, ze ako sa obliekaju deticky. Nechapala som otazke. Ci nas to ucili v porodnici? Samozrejme ked on mal obliect dupacky, bol to kus nelogickeho oblecenia, lebo ked uz jednu nohu natiahol nespravne, nijako to nepasovalo.

velkacica
12. apr 2015

"Raz mi ju strážil" - nesvedčí veľmi o akceptovaní otca, skôr len o majetníckej povahe matere! Je tragické, keď hračka má prednosť pred otcom dieťaťa!

lvandrealv
autor
12. apr 2015

@velkacica ty si chlap?
@tjaden ked nie je doma, tak si samozrejme viem hravo poradit a v pohode sa osprchujem, maleho dam do jedalensjek stiolicky na pultik mu dam hracky a je pri mne v kupelni, dcerke pustim v umyvadle vodu a hra sa.... ale ked je doma, tak preco by som to nevyuzila...