icon

Nemám žiadne práva. Mám len povinnosti

lvandrealv
11. apr 2015

Dnes rano som sa chcela osprchovat, tak som mu dala deti. Po chvili pocujem plac, doniesol mi ich do kupelne a odisiel... (1 a 3 roky), tak mi tam revali kym som sa neosprchovala. Nie je schopny sa zahrat na otca ani na 10 min. nevie to s nimi. Ze sa mam sprchovat vecer a naco sa sprchujem kazdy den. Neovladla som sa a strelila mu facku.... Samozrejme ostala som ta najhorsia, blazniva, chora na hlavu.... Nemozem nic bez deti, som matka tak sa mam starat. To ked pracuje tak je pan boh a ja nemozem nic?! Ja uz som z neho zufala. Ja nespim, lebo maly zle spi, ale pravo spat do 11 cez vikend ma on.... (vstava o pol osmej, kebyze vstava o 6, tak mu doprajem) atd atd
Dakujem za precitanie

lvandrealv
autor
12. apr 2015

@sasa1310
@janickacrazy nie je taky odteraz, vzdy mal vela prace, zacinal s podnikanim a este aj pracoval, takze bolo logicke, ze som vsetko robila ja... lenze podnikanie uz rozbehol a nema s tym uz takmer ziadnu pracu... popritom ma skvelu pracu, kde si stihne povybavovat aj svoje veci, ma kopec benefitov, vyhod, ziadne velke stresy, nikto ho nekontroluje, nestoji mu za chrbtom, taka "rodinna" mala firma, skvele zaraba, prisposobitelny pracovny cas, takze nemam ho co lutovat

@adri266 nie sme zobrati, vobec mi nenapadlo dohadovat sa dopredu na vychove

lvandrealv
autor
12. apr 2015

@velkacica ty prosimta zrus registraciu, nikomu tvoje provokacne prispevky nepomahaju, jedna vec je iny pohlad na vec, beriem kazdy nazor, ci je mi po voli alebo proti mojim nazorom, ale ty si tu absolutne zbytocna osoba s nelogickymi primitivnymi, argumentami a nazormi

janinah
12. apr 2015

@tjaden to je síce "pekné",že to takto zvládaš,ale čo ak sa niečo stane a ty z minúty na minútu sa ocitneš trebárs v nemocnici? dieťa má aj otca,ale ty svojou "šikovnosťou" ho odstavuješ od prirodzenej úlohy otca + on sa do toho ani nehrnie a výsledok? aký bude vzťah dieťa + otec? u nás bolo kúpanie a ukladanie večer spať úloha ocka a vôbec nie preto,že mama nestíha,ale preto,aby dieťa vedelo od malička,že má aj ocka a aj on sa o neho stará...postráženie na pár minút bolo samozrejmosťou,prvýkrát ju síce nechal pokakanú a čakalo sa na mamku,ale po mojom komentári sa toto už neopakovalo,prebalil tak všelijak,ale prebalil a naučil sa....čo ti bráni obliecť dieťa a vyslať ich na aspoň polhodinuvú prechádzku?..je to tvoj život,tvoj systém,ale možno prijmeš radu od iných,že nerobíš dobre....

ivivaiveta
12. apr 2015

@lvandrealv tu otazku som si uz kladla velakrat 😅

tjaden
12. apr 2015

@elika74 ahoj áno aj to som skúšala ukazovala som mu ktorú hračku má najradšej ako s ňou má nacvičovať že akože lieta a pozeral na mňa počúval a vraj dobre, bude to tak robiť a myslíš že to robil? nie otočil ju ku telke dal hlas a nezáujem.....ukazujem mu ako prebalovať ako robiť mlieko všetko on to vie ale on to robiť nebude lebo je debil

tjaden
12. apr 2015

@lvandrealv tak to chápem človek to chce využiť aspon na 5minut čo už ked máme takých chlapov

tjaden
12. apr 2015

@janinah nehnevaj sa ale každý aj doma sa naváža do mňa že ja nerobim dobre ale čo môj muž? prečo to nikto nepovie jemu ? ved ja ho prosim aby s nou bol a on nič tak asi to nie je moja vina ale jeho, aký bude s nou mať vzťah to ja už neriešim to si on uvedomí až bude veľká a je to jeho problém, ja som mala zlého otca a matka mi bohato stačila, ved ja aj dúfam, že si uvedomí aký je pako ked ho malá nebude chcieť

zuzu571
12. apr 2015

@tjaden neuraz sa ale ty sisi ho vybrala za muza aj otca svojho dietata ... tak ked je to debil ako si napisala preco si s nim????

tjaden
12. apr 2015

@zuzu571 bože to mám ísť bývať do krízoveho centra len pre to že sa s malou nehrá? to aj pre takéto blbosti opúšťate mužov? bože keby že ma bije alebo čo, som rada že máme strechu nad hlavou

moni244
12. apr 2015

@tjaden tiez ma zarazilo, uz v uvodnom prispevku, postrazi mi deti, nie su len tvoje, su vase, toto si musis sama uvedomit

moni244
12. apr 2015

@tjaden inac aj moj muz, nesiel s malou von, radsej upratal, navaril, ako by mal ist s nou von, pohrat sa, ale zase prebalil, okupal. Teraz, ako je vacsia, travia viac casu spolu, ale to bude preto, lebo chodim do roboty a mala do skolky nie, dokonca teraz ju zobral na tyzden k jeho rodicom, cestoval s nou 5 hodin vlakom sam

mima4
12. apr 2015

@tjaden
ja len dufam, ze ani v najhorsom sne ta nenapada dalsie dieta s tvojim manzelom.

Urcite to nie je dovod na rozvod... aj ked je to velmi smutne, ked otec nema vztah k vlastnemu dietatku.. ale nepodpiluj si konar pod sebou dalsim babom....

bubelko
12. apr 2015

@tjaden no tak s nou sedel pri tv, drzal ju a pozeral nieco... ja by som ho nechala, nech to s nou robi po svojom. hlavne ak mu mala neplace a je spokojna. nejde o to, aby robil veci tak ako ty, ale aby ich robil.😉 ono sa to postupne zmeni, jednak mala neobsedi a jednak moze byt, ze nebudes v tom case doma a bude to musiet riesit. a aj to, ze ide k babke/svokre je riesenie. aj moj otec chodil s nami, ked ostal tyzden sam, lebo mama bola na zajazde v rusku, k starkej - no halt nevedel si sam poradit, tak si siel po pomoc. 😉

vyborne to raz vyjadril kamarat, ked jeho zena od malej odisla na veceru s kamoskami a ked sa vratila, tak sa pytala ako bolo. a on ze fajn, mala sice revala ale potom prestala. a ona sa ho pytala - a co si nezavolal? a on - naco? ten problem by sa nevyriesil, len by sa presunul na inokedy...
presne o tom to je - ze my matky presuvame riesenie problemov, ktore maju muzi s vlastnymi detmi na neskor pod hlavickou toho - lebo nenecham dieta plakat... ale potom sa necudujme, ze sa ti chlapi odmietaju neskor starat a pomahat...

alana1
12. apr 2015

@simca06022011 no neviem kde je pracovny tyzden 40 hod ale v dnesnej dobe tak maximalne v nejakych statnych instituciach... 🙂 no a mi nehovor, ze co dokaze zena na md robit 24 hod tak aby sa zodrala 🙂 smiesne, bola som na materskej a okrem tlaku na psychiku, ze som bola v jednom kole prebalovanie, kojenie a varenie, nic ine na zodratie tam nebolo 🙂 neznasam to, ked matky robia zo seba chuderky a skutocne cele dni sedia na nete alebo s kamoskami na kavicke...otras

adri266
12. apr 2015

@minutka nechcem Ti brat Tvoj nazor, ale vzhladom na to, ze kazde druhe manzelstvo sa rozvadza, a ze tusim 75% chlapov podvadza v manzelstve, nemozes tvrdit, ze veci, ktore sposobuju rozvod aj neveru, clovek by mal vediet pred svadbou. To nie je mozne. AJ ja som sa casom zmenila, zmenila som svoje nazory, aj postoje. A aby clovek naozaj poznal toho druheho, na to Ti treba cely zivot, a nie rok, dva, ani 10.
Partnera autorky kludne mohli nahuckat *kamarati*. Mozno ma zdravotne problemy, o ktorych ona nevie, mozno ma frajerku, kto vie...

adri266
12. apr 2015

@bubelko v podstate plati to, co vyssie.
A dalsia vec, niektori partneri pred vstupom do manzelstva nemaju vobec moznost sa spoznat, kedze nemaju spolocnu domacnost. Tak ako sa ona moze dozvediet, ze on po sebe neumyva zachod, ze po holeni nevycisti umyvadlo, ci ze mu mama robila do svadby ranajky a on to ocakava aj od manzelky? 😎
A nevravte mi, kocky, ze ste doteraz vo svojom vztahu ani raz nekrutili hlavou nad spravanim vasho partnera, ze ste neboli prekvapene tym, co spravil. Ci uz pozitivne alebo negativne.

bubelko
12. apr 2015

@adri266 ale samozrejme, ze ma obcas prekvapil - ale nie v podstatnych veciach.
a co sa tyka spoluzitia - aj my sme mali spolocnu domacnost az po svadbe. ale chodili sme spolu nejaku tu dobu a vedela som, ze u muza robila doma ranajky mamicka, servirovala obed kazdu moznu hodinu podla toho, kto ako prisiel - nebola som slepa. ale tu nejde o to, ze ma kazdy zit s niekym este pred svadbou, ale o to, spoznat partnera. ake ma predstavy o buducnosti, o detoch, o rodine ako takej... a na to s nim nemusim byvat pod jednou strechou, staci sa poriadne rozpravat a pocuvat. pripadne, ak zistim, ze ma ine predstavy, tak sa zamysliet, hm, su to podstatne rozdiely alebo hluposti.
lebo to, ze chlap po sebe neumyva veci moze pre jednu zenu znamenat uplne nieco ine ako pre druhu. kazda mame ine priority.
ale v kazdej druhej teme citas - chlap mi nepomaha, chlap hento, chlap tamto... a nakoniec vysvitne, ze on to nerobil ani pred tym... a o to tu ide. a tieto veci sa nemenia po X rokoch spoluzitia, ale ak mi to vadi, tak hned od zaciatku. pretoze ani ja nechapem, ked moj muz dokaze X rokov nieco tolerovat a po X rokoch mi povie, ze ale mne to vadi... zrazu? preco? tiez si potom staviam hlavu a pytam sa, kde bol doteraz...

adri266
12. apr 2015

@bubelko v inych temach sa stretavam s problemom, ze ona chce viac deti, jemu deti vobec netreba. A su zobrati a teraz co. A je take tazke pred svadbou povedat, ze ano, milacik, aj ja chcem aspon 5 deti? A potom povedat, ze ano, draha, ale najprv hypoteka, BMW a dovolenka na TAhiti.

Ja sa priznam, ze spoznavam svojho manzela kazdy den. A aj on mna. Nesnazime sa prevychovat, ale vzdy sa snazime najst nejaky kompromis, lebo inak to nejde.

a dalsie veci...mnoho krat jednemu vo vztahu nieco vadi, ale je ticho, lebo inak je to dobry otec, dobry manzel, zarobi, atd. Ale. Jedneho dna nervy pretecu. Ale potom je uz neskoro na stanovenie pravidiel.

STale vsak tvrdim, ze su veci, ktore pred svadbou nezistis. Nasilie, drogy, automaty, nevera, dlhy, dieta s inou zenskou, alkohol....

Takisto, mozno ste sa s partnerom rozpravali na temu eutanazie, ale ktovie akoby si zareagovala on alebo ona, ak by k tomu naozaj doslo?

No a posledna vec, zamilovanost je chemicky proces. Vtedy ma kazdy vo vztahu ruzove okuliare. Vasen aj zamilovanost pominu, klapky z oci klesnu a vtedy vidime toho nasho partnera naozaj. Ja by som jej nevycitala to, ze si takeho muza vybrala. Skor to, ze sa spolu nenaucili spolupracovat, ze si neurcili jasne pravidla a on to teraz zneuziva.

minutka
12. apr 2015

suhlasim s @bubelko a inak @adri266 rozmyslam ako ma mm negativne prekvapil niekedy (a urcite aj take bolo,vsak nie sme super par), ale nic mi nenapada,cize to muselo byt nieco extra nepodstatne. Alebo bude tych situacii viac, ak sa nam nahodou postasti nejaky ten potomok. Ale zas ja mam doma fakt poklad, co je zrejme velke stastie,takze mozno aj preto nechapem zeny,co "nevidia" veci realne uz pred svadbou alebo teda pred spoluzitim.

Alkohol ci nasilie ak by som nezistila pred svadbou,by som muslea byt slepa alebo muz super herec a pretvarka,ale takych hadam nie je vela. I ked citala som,ze aj take sa stava.

Co sa tyka zamilovanosti, u mna nepominula. Netvrdim, ze ma to raz neprejde,ale za tych 10 spolocnych rokov sa tak zatial nestalo.

moni244
12. apr 2015

@alana1 tu nejde tak o zodratie fyzické, ale psychické, chlap síce chodí do roboty, ale je v spoločnosti iných ľudí, bez detí a to proste ženám na materskej chýba, byť 24/7 s deťmi, bez možnosti vypadnúť na hodinku, dve bez nich, to je strašný zaberák na psychiku a keď sa to nabalí, tak potom to už ide ruka v ruke, sú nevrlé na manžela, všetko im vadí, všetko je zlé a pritom by stačilo fakt raz za týždeň vypadnúť od detí aspoň na hodinku

adri266
12. apr 2015

@minutka tak Ti prajem, aby si nikdy nemusela zazit neprijemne prekvapenie od svojho manzela, mamy, otca ci surodenca

trosku mimo temy, ale minule som sa s jednou znamou rozpravala, a ona spomenula inu znamu, ktorej syn ju prinutil prepisat dom a pozemok na neho. Ju vyhnal byvat do ineho domu a este jej aj robi zlost, teda robi veci, ktore ona neznasa.
A myslis, ze ho zle vychovala?

Tym chcem povedat, ze clovek sa meni. Ked raz budes mat 70 rokov, nebudes ta ista osoba, akou si teraz, ver mi. A to iste plati o Tvojom manzelovi.

moni244
12. apr 2015

@minutka ináč toto presne aj môj manžel, upratoval, navaril, všetko bolo super, aj deti mal rád a to si mala vidieť ten obrat, keď sa narodila malá a trvalo to skoro 2 roky, kým sa spamätal 😉

alana1
12. apr 2015

@moni244 samozrejme, ale mi povedz preco su potom tie zeny na materskej aj 10 rokov?

moni244
12. apr 2015

@alana1 to už je iná otázka, ja mám len jedno a už som musela ísť brigádovať od 1,5 roka malej, lebo mi doma prepínalo a dosť sa to podpísalo na vzťahu s manželom

hikokk
12. apr 2015

@lvandrealv v prvom rade ak dáš facku ty môže aj on ale potom sa netreba urážať. Veď kde žijeme? Aký príklad dávame svojim deťom? biť sa nebije!!!!!! po druhé si mala vedieť aký je, že sa nevie postarať o deti.
Nie všetci muži sú takí, ktorí sa vedie postarať o dieťa a o domácnosť ale to žena vie dopredu a žije tak, že všetko je na nej. Človek sa nemení, len chyby nechceme vidieť.

alana1
12. apr 2015

@moni244 poznam to velmi dobre, isla som spat velmi skoro presne kvoli tomu

moni244
12. apr 2015

@alana1 len nie každý má takú možnosť, vrátiť sa skôr

alana1
12. apr 2015

@moni244 kazdy ma taku moznost to mi ver, ale vyhovorit sa preco sa to neda je jednoduchsie

moni244
12. apr 2015

@alana1 nemá, proste nie každý má robotu, že si môže dovoliť dať mesačne 300 eur na jasle, starí rodičia ďaleko, opatrovateľky drahé, manžel do večera v práci, ja som mohla tiež ísť pracovať na polovičný len preto, že si viem plánovať smeny podľa manželových smien

hikokk
12. apr 2015

@alana1 nie nemá každý takú možnosť to mi ver. Áno samozrejme sú aj také ktoré sa radi vyhovoria, ale aj také ktoré chcú ale nemajú možnosť. ( ale tento príspevok by určite patril do inej témy.)