Nemilujem svojho manžela
Zdravim modre koniky. Mam taky problem alebo lepsie povedane dilemu. Nemilujem svojho manzela. Sme spolu 5 rokov, mame dve male deti, mladsie nema este ani rok. Vzdy som si myslela, ze prave my budeme ti, ktorym laska vydrzi az do smrti. Ale realita je ina. Manzel je stale v praci, ja ho za to nenavidim, lebo ma nechava na vsetko samu. Este aj vikendy je prec. Stara sa o seba, len ked ide do prace, ked boli sviatky tak si ani neumyl zuby. Hnusi sa mi, jeho blizkost neznesiem. Ja mu to stale hovorim, aby sa viac o seba staral, ale vydrzi mu to najviac 1 den. Asi som vymenovala dost stupidne dovody, preco ho uz nemam rada, ale je to tak. Teraz bol tyzden prec a uvedomila som si, ze by sme to zvladli aj bez neho. Mozno lepsie. Casto sa mi sniva, ze niekoho stretnem a zamilujem sa. Chybaju mi tieto city a pocity, ked niekoho mate radi. Pytam sa, bolo toto vsetko? Mam stravit cely zivot tym, ze budem s otcom mojich deti bez lasky, len s pocitom zodpovednosti?
@konstanze19 ahoj, ako ti tu radia niektore baby, ja by som to tiez este skusila. porozpravat sa s nim a ked sa nezmeni tak adios. ale ty sama najlepsie vies co a ako
@viera27 to je dobre, ty ho mas vychovaneho jak psika 😀
ja mam stastie, ze mm je cistotny a nastastie sa nezmenil ani po spolocnom byvani ani po narodeni drobca...
@konstanze19 mozno bude moja uvaha uplne mimo, ani vlasne neviem, ako to sformulovat...nemoze byt trosku problem aj v tom, ze si na materskej?lebo ja som si na sebe vsimla, ze tym, ze som doma mi niekedy vadia take veci, ktore by som si vobec nevsimla, keby som chodila do roboty...miestami citim, ze mi chyba kontakt s dospelymi ludmi, chytim nervy na nejaku blbost a chudak mm si to odnesie 😀 esteze je chapavy 🙂
aj ked je pravda, ze v tvojom pripade to uz nie je nejaka blbost, ale myslim si, ze spolocnou komunikaciou by sa to dalo vyriesit...ostava uz len ten problem, ci by si aj po naprave ku tvojmu muzovi este nieco citila...
No pravdupovediac, mna by nebavilo vlastneho muza vychovavat ako 3.dieta. Partneri maju byt rovnocenni a nie aby som mu stale hovorila co ma robit. To by ma fakt deprimovalo.
@zivika jezis to nieee. To teda vobec nie, ziadny psik 😀 . Len som chcela poukazat na to, ze s muzmi je potrebne sa bavit na rovinu. A pokial je rozhodnutie muza neumyvat sa, tak ok, respektujem ho, je to jeho telo. Ale on zas musi respektovat ze sa mi spinavi ludia hnusia a vadi mi to a teda niesom schopna neznosti s takym clovekom. To nie je vydieranie ani vychovavanie. To je len o tom povedat pravdu na rovinu a bez okolkov.
Lebo castokrat si mozno muz mysli, ze sa nic nedeje. Ze tak ako jemu nevadi nedostatocna hygiena, tak aj partnerka to berie ako nieco normalne. A este navyse ked s nim aj napriek tomu spava a bozkava ho, tak je to prenho uplne OK. Len zena sa sice zaprie, ale potom je len zbytocne frustrovana a znechutena. Takto ked to povie na rovinu, tak vie muz presne na com je.
myslim si, ze ak sa dokaze obriadit do prace tak to musi dokazat aj kvoli manzelke. co mu na nej nezalezi? povedala by som mu narovinu, nech so sebou nieco robi a ked sa mieni urazat, tak nech sa spamata...to ze pracuje aby ich uzivil je pekne, to robia snad vsetci manzelia, druhovia...ale nie je to dovod nenajst si na nich cas. a ak ho uz nemilujes aj ked si odmyslis tu necistotu a zamenis ju na cistotu, tak by som asi pomaly uvazovla o odchode. ano, deti potrebuju oboch rodicov, ale tiez nie su hluche, slepe, su az prilis empaticke a pozorovacie schopnosti maju extremne. dokazu vyciti, ze sa nieco deje a osobne by som nechcela vychovavat dieta vo vztahu, v ktorom nie je laska...co si potom ono odnesie do svojho zivota, ked vztahy v rodine ho pripravia na tie jeho vlastne??? radsej mozno casom s novym partnerom ako s takymto ...
Zapojím sa ak môžem ????? Som ženatý 23 rokov mám dospelé deti. Manželku ľúbim ako v deň svadby a myslím že omnoho viac dokonca deti nám vyčítajú že sme ako puberťaci. Vychádzame z toho že nemáme vedľa seba len prežiť, ale zároveň sme zodpovedný za šťastie toho druhého. Čím skôr to pochopia obidvaja partneri tím skôr manželstvo začne mať skutočný zmysel ,šťastie a spokojnosť toho druhého,keď ste niekomu zverili svoj život a sny je povinný starať sa o to aby ste svoj, skutočne jediný život prežili hodnotne. Samozrejme musia to chcieť dvaja. A aj keď sa žiadny muž sa k tomu neprizná pravdu má michelleuk. A už žien je to obdobné každá chce byť pekná obletovaná dobre oblečená a milovaná. A pravda býva vždy niekde v strede. Veľa šťastia myslím toho skutočného vám dámy.
ahoj ja by som zartovne prehodila nieco keby isiel okolo teba napr:ty smradochu litaji kolem tebe mouchy 🙂 a stale do nemoty opakovala ako krasne vonaju chlapi ked sa o seba staraju ved sprcha a ciste zuby su zaklad
darmo bude upozornovat a zachranovat ked citi odpor....
A zmenia sa tvoje city, ked sa zacne umyvat? Nie je to o niecom inom, mozno mas malo casu na seba, mozno je nacase riest samu seba, manzel nech sa postara o deti a ty skus v tom case robit veci, ktore ta tesia a dodaju ti energiu. Mozno si len vyhorela....
otazka ale je co chce ta zena urobit? Povedzme, ze manzela nelubi, ma s nim dve male deti, ktore lubi velmi, a manzel im je dobrym otcom, deti ho maju radi. Co je teda lepsie? Ostavat vo vztahu za cenu vlastnej frustracie, alebo ist za svojim stastim ale s tym, ze zrejme svojim krokom ublizi detom, ktore, hoci su este male, veci vnimaju velmi citlivo... Ja som rozmyslala nad takym riesenim (teraz ma zabite, zeny), ze si zena najde casom nejakeho milenca a s nim svoj sexualny zivot naplni. Musi to byt ale velmi silna zena, aby to vydrzala udrzat v tajnosti a neprekrocit hranicu. Otazne je, ci by jej to dovolilo svedomie, podvadzat niekoho, komu slubila vernost.
@kvojtanikova ,milenec v tejto situácii?len si autorka všetko skomplikuje 😒 treba vyriešiť jeden vzťah ,jeden problem a potom riešiť niešo ďalšie...@konstanze19 neuvažuješ o debate v manželskej poradni? u psychologa? toto ti môže dať iný pohľad na vec...lebo škoda zahodiť všetko /a zvlášť pri dvoch deťoch/ pre neosprchovaného chlapa 😒
inak toto by si mali prečítať všetky maminy chlapcov,nemôžem si pomôcť,ak by mal ten tvoj odmalička z maminej výchovy vžité,že bez sprchy sa spať neide,tak by si teraz taký problém neriešila,takže VÝCHOVA 😉
Ja Vám neviem dievčatá , ale plne súhlasím s vierou 27. Som druhýkrát vydatá , prvý manžel humusáčik ako svina ( to ale nebol dôvod rozvodu ) druhý manžel taká mierna svinka to tiež bola, zuby si neumýval a aj ked dnes nedám pozor neumyje 😠 , sprchoval sa raz max dvakrát do týždňa, košelu nosil kým na goliery nemal total čierny pásik ale nikdy sa u mna nerozvinulo to že som ich prestala ľubiť práve kvôli tomuto. Terajšieho manžela ľubim takouto tou už partnerskou láskou , košelu ked je doma mu priamo ráno strčím do ruky, ked je preč mu poviem že chcem domov doniest 5 košiel , 5 slipov a 5 ponožiek na opratie, nie menej iba viac 🙂.
Tak nejak sa naučil, ale išla som na to postupne , nie výčitkami ani nadávaním mu, išla som na to cez sex 😀 ale ja mám tiež sexuálne aktívneho partnera, niekedy až moc no a čím viac potešenia tým viac umývania.
Ak tvoj partner nie je až tak aktívny , tak to je už horšie, lebo tam sa nejaká motivácia ťažko hľadá , chápem aj to že smradľavý partner je fakt odpudzujúci ale čomu už nerozumiem je to že si práve kvôli tomuto ho prestala ľubiť, osobne si myslím že je tam aj niečo iné a toto nie je podstata problému 😅
@kvojtanikova Tvoje riesenie je vychodiskom pre zenu, ktorej chyba sex a inak je uplne spokojna. Ale neviem ci by to vacsine zien stacilo.
Inak zienky je velmi zaujimave tu citat tieto roznorode nazory. Fakt sme kazda ina. Jednej vyhovuje manzel o ktoreho sa moze starat, popripade si ho prevychovat a druhej zase presny opak, chlap ktory nepotrebuje opateru a vie sam co ma robit. Velmi dobra tema tu z toho vznikla. 🙂 🙂 🙂
ja mam pocit, ze sa nakoniec skutocne zamilujes do ineho, ako si teraz obcas uz predstavujes
podla mna ho nikdy konstanze skutocne nelubila, mozno jej lichotilo ze su spolu, spociatku sa jej to pacilo zit s niekym a nie sama, mozno jej islo o to, mat deti, no ale teraz zistuje, ze skutocna laska a pritazlivost je daco celkom ine. Je podla mna ale iba na nej, ako sa rozhodne. Ci "sa obetuje" kvoli detom a bude si stat za svojim rozhodnutim ktore urobila pred 5 rokmi (teda ze sa vydala za toho muza) a vydrzi to tak cely zivot, teda si bude musiet najst nejaky sposob ako sa s touto frustraciou vyrovnat v sukromi, alebo ho opusti skor ci neskor, a v tom pripade je asi lepsie ist hned, kym su deti este male, lebo cim mensie budu, tym lepsie to zvladnu.
@konstanze19 Ahoj... myslím si, že ty sama najlepšie vieš čo chceš.... a od nás si vezmeš čo potebuješ... a tak to má podla mna byt 🙂
Ja mm milujem aj napriek tomu, že si neumyje zuby.... a neosprchuje sa.... a správa sa občas jak debil... /no za toto by ma zabil 😅 /... Proste niekedy, ked som na neho hróóóózne nahnevaná pre niečo.... /Teraz ma nič nenapadá.... a po 12 rokoch manželstava a troch deťoch to nie sú rozhodne maličkosti 😠 / si niekedy "bolestivo" uvedomím, že) ho napriek všetkemu ľubim a v podstate sú hlúposti to čo riešim....
A myslím si, že by som za ten krátky život /čo tu máme na tomto svete/ nechcela byt s niekým koho nemilujem.... Držím ti palce, aby si sa rozhodla správne....
@konstanze19 ja suhlasim s @tutifruti tiež milujem svojho manžela aj ked si neumyje zuby alebo sa každy večer neosprchuje ( s tym sprchovanim si ani nemyslim že je zdrave každy den sa sprchovať fakt nieje horuce leto, ani odbornici to neodporučuju - čim viac sa sprchujeme tym viac sa potime, ja sa tiež nesprchujem každy den pokial necitim že som spotena)S umyvanim zubov to je už ina. moj mm si zo zasady večer zuby neumyva, lebo on si vychutnava jedlo čo mu ostane medzi zubami z večere 😕 ked mi toto povedal ako argument ked som mu vyčitala, že večer by sa zuby mali umyvať lebo v noci sa najviac kazia som myslela že odpadnem. Ale on na mna že nech mu neberem jeho radosť z toho. Tak to už neriešim. Ako nemam pocit že by smrdel alebo že by mu smrdelo z ust, vôbec... Za to že mu necitim mentol z pusy ešte neznamena že mu smrdi. Ja napr. neznašam vyvonanych vysperejovanych ludi je mi z toho na grc.
Ale to nieje o tom, ako napisala tutifruti ked ho miluješ tak si uvedomiš že napriek všetkemu čo ti na nom vadi, predstava že maš žiť bez neho je ovela horšia.
baby trochu ste ma pobavili 🙂. Myslim, ze dost vela chlapov si vecer zabuda, ale cielene neumyva zuby. Ved ono treba pockat...neskor si ich bude vecer vyberat do poharika 😀. Poznam jedneho, ktory tvrdil, ze zuby musia vyhnit, dnes je uspesnym majitelom umeleho chrupu... a myslim, ze by dal cokolvek za to, keby mal vlastne...nuz ale kto chce kam, pomozme mu tam 😉
mne by tiez vadilo, ze sa neumyva a je citit a podobne, to by neslo, aj to trochu o tom cloveku ale nieco svedci, nie? a urcite nemate chut sa po nom vrhnut a kludne chapem, ze postupom casu bridi ten clovek, nie je to take nepochopitelne, plus tam urcite hraju rolu aj dalsie veci
@vejula kde máš foto?? 😕
@konstanze19 aj ja som v podobnej situácií...drie jak vôl (ale žiaľ nie na nás, ale na jeho dlhy a deti z predošlého manželstva), hygiena tiež nič moc, ale len jedno dieťa spoločne.. tiež sa mi bridí..ALE ja som si nedávno uvedomila, keĎ sme začali makať okolo domu a na dome, že sa ten odpor vytráca..a zas, keď sa nemáme čomu venovať sa vracia.. keĎ makáme spolu, tak požartujeme, doberáme sa, nejak nemám čas myslieť na to, že príde domov, vyzuje sa a ja odpadnem na smrad a on zas od únavy bez sprchy...
sú veci, na ktoré sa dá zvyknúť..
ja som mala aj iného chlapa, popri mužovi, (neľutujem to a chýba mi čo priznávam)... chcem tým povedať, že napriek ttomu odporu voči manželovi som od neho nedokázala odísť, ani keď som mala chlapa mne podobného, ochotného starať sa o môjho syna...
treba si uvedomiť, že pokiaľ by neboli prekážky, nevážili by sme si nič..a prekážky tu sú na to, aby sme ich prekonávali a nie cúvali pred nimi a hľadali iné cesty..
teraz si vezmi..odídeš od neho a čo Ďalej? kto ti dá podporu, pomoc? finančnú, psychickú?
to sú veci, kde sa treba zamýšlať..aby si dala ďeťom to najlepšie čo len dokážeš..
prečo mu to nepovieš na rovinu? aký tam je problém? ja s tým nemám problém a doslova si vydupem, to čo chcem.. a keď nechce, nechám mu dieťa a idem do prdele, niekedy na hodinu, niekedy aj na tri dni..a samozrejme, keď sa vrátim, všetko je tak ako som pôvodne chcela..
treba jednať fér, pokiaľ nechceš, aby sa ti toto správanie niekedy vrátilo.. ja v túto čarovnú vetu verím.. a pokiaľ nechceš, aby sa konalo za tvojím chrbtom, mala by si mu to vypovedať. nesťažovať sa cudzím ženám, ale riešiť si problém doma s tým, koho sa to týka..
nech sa rozhodneš akokoľvek, prajem veľa síl 😉
@konstanze19 no môj manžel je tiež typický jaskynný typ 😀 , ale funguje na neho keď mu poviem nech to spraví .... čokoľvek čo mám pocit že by mal teraz robiť 😀 a milujem ho stále rovnako. ALE sú dni keď si tiež myslím že ho nemilujem a že mi všetko vadí a vždy vtedy zistím, že som unavená alebo ma trápi niečo čo neviem vyriešiť... hneď ako to zistím sa mi uľaví. Na druhú stranu je mimoriadne chápavý a vždy ochotný pre mňa "skočiť do studne" a to sme spolu 10 rokov a zatiaľ bez detí ☹
Nepíšeš koľko rokov si v kuse doma.... Myslím, že si len unavená a potrebuješ trochu oddychu ... dievčatá navrhujú oddych v dvojici, ja navrhujem wellness víkend s kamaratkou alebo sama ...nie za účelom vyhľadania dobrodružstva alebo nového partnera, ale na oddych a utriedenie myšlienok. A ešte pomáha sadnúť si a napísať zoznam pre a proti...Nepíšeš koľko rokov si v kuse doma
Nepoznám Ťa , ale myslím, že si asi ešte nebola postavená pred naozajstný problém, keď ho chceš opustiť kvôli jeho práci a typickým mužským chybám 😕
Tak toto je sila čo tu čítam. Veď zuby sa majú umývať po každom jedle, vážení. A ten dospelý kto sa umýva menej často ako raz za deň, je v mojich očiach obyčajná špinavá sviňa. Po použití WC minimálne vlhčené obrúsky a po veľkej potrebe ak je okrem toho možnosť, umyť si patričné miesta. Po splnení týchto neopomenuteľných úkonov, je možné ďalej sa baviť a duševnom súlade partnerov atď., ale ak pretrváva špina a nehygiena, tak ako sa povie: končím Tvá máňo 🙂 a nech si chlap hľadá rovnakú sviňu ako je on sám.
@maggie2 ja by som to tak cierno nevidela ako to opisujes. Myslim, ze baby tu temu trochu viac odlahcili, nez to v skutocnosti je. 😉. Ono umyvanie zubov ma vela spolocne s tym, ako bol dany clovek k tomu vedeny v detstve. Ak to rodicia zanedbavali, tak tazko v dospelosti nieco napravat. Kde nie je navyk, nie je zvyk. Ja si umyvam zuby minimalne 2x za den, ale moj zubar (a to nie je ziadne becko) tvrdi, ze aj ked si nestihnes zuby umyt 2x denne, nevadi, ale aspon raz za den a to poriadne je nutnost...
@sisaha no v skutočnosti taký ťažký zápach aj tému skutočne zaťaží a nič ju neodľahčí. Ak sa chlapík neumýva a smrdí už aj vlastnej žene (čo je čo povedať) tak potom čo tam má význam lalotať o duševných obzoroch, keď je človeku z toho živočíšneho upoteného smradu na vracanie? Nehovoriac a zahnívajúcich zvyškoch jedla medzi zubami, hnilobný proces nastáva veľmi rýchlo, nehovoriac a astronomickom rozmnožovaní sa mikroorganizmov, to by sa človek čudoval. Jednoducho ja nemám na takýchto humusákov ospravedlnenie, čo to má vôbec za robotu, že ho tam takého smradľavého trpia? To je i dostatočný dôvod na výpoveď z pracovného pomeru.

@janka_pn neverim ze ho nelubi,,myslim si ze maju len vecsiu krizu,a uz je ohen na streche