Nemilujem svojho manžela
Zdravim modre koniky. Mam taky problem alebo lepsie povedane dilemu. Nemilujem svojho manzela. Sme spolu 5 rokov, mame dve male deti, mladsie nema este ani rok. Vzdy som si myslela, ze prave my budeme ti, ktorym laska vydrzi az do smrti. Ale realita je ina. Manzel je stale v praci, ja ho za to nenavidim, lebo ma nechava na vsetko samu. Este aj vikendy je prec. Stara sa o seba, len ked ide do prace, ked boli sviatky tak si ani neumyl zuby. Hnusi sa mi, jeho blizkost neznesiem. Ja mu to stale hovorim, aby sa viac o seba staral, ale vydrzi mu to najviac 1 den. Asi som vymenovala dost stupidne dovody, preco ho uz nemam rada, ale je to tak. Teraz bol tyzden prec a uvedomila som si, ze by sme to zvladli aj bez neho. Mozno lepsie. Casto sa mi sniva, ze niekoho stretnem a zamilujem sa. Chybaju mi tieto city a pocity, ked niekoho mate radi. Pytam sa, bolo toto vsetko? Mam stravit cely zivot tym, ze budem s otcom mojich deti bez lasky, len s pocitom zodpovednosti?
@maggie2 slovo irónia asi nepoznáš 😉
@estterka poznám veľa ľudí, ktorí v zahraničí žijú (veľa takých čo odišli v časoch keď sa dalo len utiecť) ale nepoznám nikoho, kto by sa takto vyjadroval o Slovákoch a ešte boal to reakcia na nemiestnu magiinu poznámku o nose jednej z báb v diskusii
@konstanze19 ak je to tak ako píšeš a naozaj tvoj pocit že nemá nikoho bokom je správny, tak s tým zatiaľ veľa nenarobíš ... ale čo keby si skúsila takto - nie že Ty potrebuješ pomoc, ale že deti ho potrebujú že teraz niekoľko rokov ho budú zbožnovať ale ak si teraz k nim nespraví ten správny vzťah pôjde mu to ťažšie. Možno si dohodnúť presné pravidlá .... večer ukladá do postele deti manžel vrátane rozprávky, v sobotu popoludní má deti na starosti on - ty máš čas na seba , v nedeľu naplánujte popoludní spoločnú rodinnú aktvitu. Alebo teda tak nejako v závislosti od toho akú má prácu ... neviem čo robí a prečo tam chodí aj cez víkendy a či je to opodstatnené, alebo len uteká z domu. Nie je to tak, že keď príde domov tak ho tam čaká zamračená vyčítavá žena? Kedy to začalo a čo sa vtedy dialo s Tebou? Musím ale povedať jednu vec, vždy je chyba na obidvoch stranách, takže možno by si mohla začať od seba - pozri sa na to v čom všetkom si sa od svadby zmenila Ty .... možno lepšie pochopíš tú jeho zmenu. A na koniec, držím palce aby to Tvoje rozhodnutie bolo správne a spravilo Teba a Tvoju rodinu šťastnou, nech už bude akékoľvek 😉
@viera27
@zivika ja len tolko. Ani jeden nesmrdime, ja mam velmi citlivy nos a citim všetko. A ešte tolko že je isto rozdiel ked ma človek 50 kg a ked ma 100. PRave včera som išla vyťahom s vyše 100 kilovym susedom a smrdel teda. No a verim tomu že sa rano sprchoval, ale proste ked take velke telo prejde od vchodu ku autu už sa spoti. Tiež viem že ked som počas tehu pribrala 17kg važila som 67kg tak som sa spotila ovela viac, tiež ked som porodila a začala som kojiť som sa musela sprchovať viac krat denne lebo som sa rychlo spotila, teraz sa to ustlilo a ja teda citim kedy sprchu potrebujem a kedy nie... A už končim na tuto temu lebo mam pocit že sa to tu zvrhava na inu kolaj
@kvojtanikova no neviem, ja si to nemyslim i ked si to myslela obrazne . 😀 Mna by zaujimala tiez ta druha stranka a jeho uhol pohladu @kontanze19 miluje ta tvoj manzel a ako sa sprava voci rodine a detom ?
Sice mozno ta chemia vyprcha, ale podla mna je frustrovana z toho, ze je sama na deti, domacnost, musi tak isto chodit do prace (ako uvadza) a hlavne povinnosti su na jej pleciach. Potrebuje oporu a podporu a hlavne aj pomoc pri vychove. Nezaskodilo by vypadnut obcas niekam mimo civilizaciu, resp. nechat manzela doma, nech sa o ratolesti postara a ist niekam relaxovat. 😉 Proste postavit ho pred hotovu vec. 😀
Mozno uz ich cit tiez ochabol a laska vyhasina, neda sa to posudit. Najlepsie musia vediet oni dvaja a komunikovat, ak to tak nejde, tak by bolo spravne na cas sa vzdialit a usporiadat si vsetko v hlave, ale aj v zivote. Tu je tazke nutit cloveka do niecoho, k comu ma vybudovany odpor....to proste nejde, inak sa to bude len stupnovat k horsiemu. 😖
@kvojtanikova ale chlapi to vždy vidia že všetko je OK, povačšinou im táto situácia vyhovuje a ked im niečo vyhovuje tak oni nemaju důvod nič riešiť. U mŇa sa napríklad vždy veci pohli vpred keď som niečo zmenila v zabehanom systéme, zrazu boli mimo koľaj a zistili že sa niečo zmenilo a teda asi sa niečo stalo.
Podľa mna jediná cesta ako sa pohnut vpred je zmenit zabehaný systém a to takým spůsobom ako to bude konstance vyhovovať, či už je to dočasný odchod od neho alebo zmeniť svoj postoj k nemu 🙂
@rienok ja nepoznám slovo irónia? A Ty poznáš? Preboha veď ja som to nemyslela tak, že všetci Slováci smrdia, a už dosť o tom, kto nechce pochopiť nepochopí. To s tým nosom bol dvojzmysel, ak si nepostrehla. Ja som tým mala na mysli, že na smradľavého manžela treba mať nos (nos ktorý ten smrad v pohode znesie)
@konstanze19 neverím vlastným očiam, kúpať sa raz za týždeň, tak to sa nečudujem, keď toto videl doma, že takto funguje. Mne by to veľmi vadilo tiež. Zuby si umývam viackrát za deň ikeď žijem sama. Hygiena predsa musí byť.
A to, že je muž stále v práci aj cez víkendy je jeho únik z domu alebo musí takto pracovať? Lebo je rozdiel v tom, či je to vynútené okolnosťami alebo sa o vás nestará.
@vejula vazim si kazdy nazor... napisala si presne, ze kazdy by mal vediet, kedy by sa mal umyt.. ale ten moj to nevie
on je proste ten druh chlapa, ktory si mysli, ze ked sa ozenil, budeme spolu az do smrti. Uz som mu niekolko krat povedala, ze radsej budem rozvedena a stastna ako vydata a nestastna. A ze druhu sancu nikdy chlapovi nedavam, lebo muz sa musi snazit stale a nie len ked zena odide. Ale pre neho je rozvod proste nepripustny.
@maminuska mozno by som mala zmenit system, len neviem ako... ako sa to da.... naozaj neviem co mam robit
@konstanze19 chapem že teba si najviac hneva to že sa o vas moc nezaujima a maš pocit že žije už len pre pracu. Manžel si zas isto mysli že tie peniaze predsa zaraba pre vas tak čo ešte chceš. Tiež občas mame take obbdobie ked ma toho mm vela v praci a do toho ma maly blbe obdobie že sme obaja vyčerpany a už nam vadi aj nos medzi očami. No su to len obdobia a ja si uvedomujem že to prejde a bude lepšie. Ako dlho u vas trva to že sa vam poriadne nevenuje že spolu už poriadne ani nespavate? Maš pocit že by sa tej praci nemusel tolko venovať? že to prehana? KDe vlastne pracuje?
@konstanze19 jj jasne maš pravdu, pokial fakt že smrdi to je už ina. Moj mm ma teda sebareflexiu a ja tiež nemam problem mu povedať, počuj smrdia ti nohy a už je v sprche. Alebo ked je po flame tak rano maleho nechyti skôr ako nieje po sprche, lebo zas na toto som aj ja alergicka, myslim tym na dym z cigariet krčmovy hnusny. Tak triezvy netriezvy vyspaty nevyspaty, zobudim naženiem a on zas po preflamovanej noci vie že somnou nieje srandasa zahravať 😀 😀 😀
.
nechcem tu presne rozoberat co robi.... vikendy v praci nemusi byt, ale jeho to strasne bavi a preto tam chodi. A zaplatene za to nedostane ani korunu navyse. To je predsa hlavne. Asi sa to tazko chape, ale je to naozaj tak ako to pisem.
@konstanze19 chapem ja mam takeho svokra. Cely život robil lebo mal pocit že firma bez neho skrachuje (pritom to bola totalna hluposť) Zanedbaval rodinu a tiež nedostal ani korunu navyše takže viem o čom pišeš 🙂 A neda si to vysvetliť?
@konstanze19 vieš ja som sa 12 rokov vyhrážala rozvodom , prosila , urážala sa , žobronila a 13 rok som si povedala že je na čase sa rozísť. A tak som aj urobila , svojmu mužovi som 1001 šancu už nedala, jednoducho zmenila som systém - prestala som sa vyhrážať, prestala som spomínať rozvod a vtedy spozornel , ale pre nás už bolo bohužiaľ neskoro.
Jasné že sa aj druhému mužovi vyhrážam občas rozvodom ale to je vtedy ked ma totál nasere, za bežných okolností vybočím so systému , neprihlásim sa večer na skype jeden večer, druhý večer, tretí večer, občas zabudnem jeho košele vyprať, občas sa mi stane že sa v meste zdržím viac ako treba ...... teda aspon môj manžel začne reagovať vtedy ak sa zmena systému dotkne jeho pohodlia 🙂 , vtedy začne pátrať čo sa to vlastne stalo 😀 .
Ale som velmi ale velmi poučená že 99 % chlapov si nedomyslí , nedocení a nečakajte ž emu niečo docvakne pokiaľ sa nezmení kvalita jeho pohodlia. Oni zsa to ani nemôžu, jednoducho su tak naprogramovaný - ale týmto vynímam sebcov , im nepomôže nič, tam sa len rozísť.
@konstanze19 ...najprv som si myslela, že to je len "únava zo vzťahu"...
...ale pokiaľ je to s hygienou tak ako píšeš, potom by som veľmi zvažovala rozchod...
...ja som s mužom 16 rokov a hygienické návyky sa uňho nezmenili...
...a sprcha 1x za týždeň je naozaj žalostne málo...
@konstanze19 ahoj, pises, ako keby Ta nebral vazne, asi to nebude len ako keby...co mi je luto, ale zrejme to tak bude a si sa to same nezlepsi, velmi Ti drzim palce, aby sa Ti podarilo to vyriesit
Ďakujem, ze mi drzite palce... ja tiez chcem, aby sa to vyriesilo, aby sme boli spolu stastni, aj nase deti, ved to chce predsa kazda mamina aj manzelka. Len niekedy ten zivot nebezi podla nasich predstav.
V prvom rade pocitujem obrovsku zodpovednost voci nasim detom a pri tom to asi aj zostane. Aj ked vo vnutri s tym niesom vyrovavnana, nejak to vydrzim, zvladnem. Aspon dufam...
@konstanze19 potesim ta sprcha raz do tyzdna to sa mozes tesit. ja ked mu vytiahnem cisty uterak tak je cisty aj niekolko tyzdnov.
@konstanze19 ja som otca mojej dcerky opustila ked mala dcerka cca 8mesiacov a poviem ti, teda nikdy som neurobila asi nic lepsie... my sme mali aj ine problemy,takze to tam bolo uz nazbieraneho dost..ale taky pocit ulavy som v zivote nezazila..
a tu vobec nejde o odvahu.. ak mas pocit,ze si v tom vztahu neni stastna,tak nieje o com.. mysli v prvom rade na deti, pretoze na jednej strane je to,ze sice potrebuju otca, ale na druhej strane pocituju a vidia aj pocity tvoje ako matky.. neviem co je horsie.. "rozlucit" sa s otcom, alebo pozerat sa na matku, ktora upada a ubija ju vztah s otcom.. vlastne,ako pises.. on s vami asi ani velmi nieje, ak som to spravne pochopila,a tiez si napisala,ze ste boli tyzden sami a ze si mala pocit,zeby ste to zvladli aj bez neho.. tak potom??? poloz si otazku, ci by vam naozaj nebolo bez neho lepsie, lebo z vlastnej skusenosti ti vravim, ze este len potom zacnes tak naozaj zit.. nieje nad to rano sa zobudit a citit,ze si spokojna...
@filipal ale napodiv nesmrdi takze je tu moznost ze sa sprchuje niekde inde ale kde to je otazka.
ale nie prave kvoli hygiene sme my prestali spolu intimne zit a je tu uz hooodne dlouho. lebo raz mi pri takejto skusenosti nechybalo vela aby sa mi nedvihol zaludok. a som si povedala dost.
@viera27 asi vadi, ale vydrzia! 😀 😀
citala som v nejakej diskusii, ze aj chlapi maju so zenskou necistotou problem. jeden pisal, ze s kazdou zacina v sprche a ony to chapu ako predohru. ani zeny nie su vsetky cistotne.
asi mame aj kazdy iny prah citlivosti. ja som velmi citliva na pach a s nevymydlenym chlapom by som to nezvladla.
@maggie2 musim sa pripojit len sa smejem ale co wiem z wlastnych skusenosti tak zeny davaju nasich chlapov za priklad nap v chorvatsku tam si chla neoholi nic totalne hnusne zarastene pazuchy upotene u nas vecsina chlapov uz tieto hygienicke navyky pozna tam nie.neviem o tom ze by slovenky huufne letlei na arabov 🙂))))
tak okrem toho ze pre mna je nepredstavitelne sa denne neosprchovat, ked je horuco aj 2x (dost sa potim a pripadam si lepkava) a neumyt si rano a vecer zuby, si myslim, ze problem bude v tom, ze autorkin manzel zacal na hygienu kaslat, hoci manzelke to vadi ...ked uz nie kvoli sebe, aspon kvoli nej..podla mna vo fungujucom vztahu partneri robia radost jeden druhemu, aj ked su unaveni, nechce sa im, atd.
ja mm spravim rano ranajky, aj ked som v noci bola 3x hore s drobcekom, a milerada by som spala dalej, mm zase v nedelu rano ide s malym na dve hodinky von, aby som si ja pospala, hoci za cely tyzden ma skoreho vstavania dost atd.
tieto drobne "obete" alebo ako by som to nazvala davaju pocit, ze tomu druhemu na mne zalezi, je kvoli mne ochotny spravit aj nieco navyse, vazi si ma....
ako to riesit tazko povedat, na jednej strane je dobre snazit sa o zachovanie rodiny, na druhej zit v pretvarke a citovom provizoriu neprospieva nikomu, ani detom
@filipal no to ano len tie zariadenia stoja vela penazi. troska vela za sprchu 😀
a je to sice asi od temy ale to neholenie mi vadi tiez. ale niektori chlapi k tomu akosi nedospeli. ja dufam ze svojich synov vychovam aspon k tomuto. pravidelna sprcha a zieletka bude ich kamarat. to ostatne uz neovplyvnim ako sa budu chovat k svojej partnerke
@katy1979 ...pridám sa k tomu neholeniu - môj manžel sa holí a ked sme boli na dovolenke doslova sa stal terčom posmechu českých turistov (mužov i žien)...
...bol z toho celý nesvoj...
...takže to nie je len o nechuti sa oholiť, ale aj o posmešných výrazoch práve tých neoholených, ktorí k tomu ešte nedospeli (a niektorí ani nedospejú)...
ja si niekedy zelam, aby si mm nasiel milenku. babu, ktora ho bude milovat, taky aky je. urcite si to zasluzi, lebo zly clovek to nie je. Tymto by sa to vyriesilo a ja by som nemala zle svedomie voci detom a voci rodine, ze som opustila muza. Ja viem, chcem z toho vyjst ako neviniatko, ale pre mna by to bolo asi najlepsie riesenie...
to nie je mozne, ako si v slabych chvilkach myslim, ze vsetko bude dobre, ale nie zazrak sa konat nebude... som naivna a hlupa... nezmeni sa, ani kvoli mne ani kvoli detom... je to taky sebec, ktory mysli len na seba. Naozaj neviem dokedy to takto este vydrzim

@kvojtanikova mne sa tak zdá z toho všetkého, že mu na Konstanz až tak nezáleží....to je iba dedukcia...a zbadá sa, až keď ona odíde...a bude neskoro...