Nemilujem svojho manžela
Zdravim modre koniky. Mam taky problem alebo lepsie povedane dilemu. Nemilujem svojho manzela. Sme spolu 5 rokov, mame dve male deti, mladsie nema este ani rok. Vzdy som si myslela, ze prave my budeme ti, ktorym laska vydrzi az do smrti. Ale realita je ina. Manzel je stale v praci, ja ho za to nenavidim, lebo ma nechava na vsetko samu. Este aj vikendy je prec. Stara sa o seba, len ked ide do prace, ked boli sviatky tak si ani neumyl zuby. Hnusi sa mi, jeho blizkost neznesiem. Ja mu to stale hovorim, aby sa viac o seba staral, ale vydrzi mu to najviac 1 den. Asi som vymenovala dost stupidne dovody, preco ho uz nemam rada, ale je to tak. Teraz bol tyzden prec a uvedomila som si, ze by sme to zvladli aj bez neho. Mozno lepsie. Casto sa mi sniva, ze niekoho stretnem a zamilujem sa. Chybaju mi tieto city a pocity, ked niekoho mate radi. Pytam sa, bolo toto vsetko? Mam stravit cely zivot tym, ze budem s otcom mojich deti bez lasky, len s pocitom zodpovednosti?
no ja si myslim ze sprcha raz za tyzden teda rozhodne nie je koser... moj muz sa sprchuje kazdy den, rano vecer si zuby umyje, pouziva antiperspirant, parfem , chodi v cistom a prepotene veci neoblieka dvakrat. meni ponozky aj spodne pradlo a nikdy si nejde lahnut do postele smradlavy. mne osobne musi muz vonat. je jedno ci je arab, turek , slovak atd... keby mu smrdelo z ust,lebo si dva dni neumyl papulu tak by ma vystrelo. ja potrebujem vonave periny, vonavy uterak, vonavy vankus, vonave veci ciste.. a pocit cistoty... ja si sama sebe smrdim po xhodinach v praci, ked uz nic ine tak na rychlo si umyjem susku a nohy... a vecer poriadnu sprchu. neznesiem zapotenych ludi, mam na to asi specialny dar...
ale k teme... ak sa
@konstanze19 manzel hnusi len hygienou... da sa to napravit.. ozaj.. vy udrzujete aj intimny zivot? prepac za otazku, ale neda mi ked pises ze muz kasle na hygienu a potom si fakt neviem predstavit zdielat manzelske veci..
@konstanze19 myslim ze pokial s tym nebudes nic robit, same sa to nevyriesi. manzel ti uteka do prace cez vikend a nema to zaplatene, tak asi bude niekde hacik. mas dve deti, nebud hrdinka lebo bez muza toho moc nenacarujes, neklamme si. slubili ste si v dobrom aj v zlom mate rocne babatko tak donedavna to muselo byt aj dobre nie len zle. z manzelstva sa neuteka kvoli takymto veciam, jasne ze to nie je banalita. chce to otvoreny rozhovor
@katy1979 a prečo s takým chlapom máš malé dieťatko asi to nebolo tak zlé pred časom 😉
žienky prepáčte, ale začínam si myslieť, že dlhšia materská a dve deti po sebe ženu úplne "zblbnú"
@konstanze19
v prvom rade rieš prečo chodí do práce cez víkend potrebujete tak nutne peniaze?veď pracuješ už aj ty.Môže to byť jeho únik pred tebou.S hygienou neporadím, ale tu pomôže len priamy rozhovor žiadne vyhrážanie.Na vzťahu sa má pracovať nie porodiť 2 deti vzťah dostať do krízy a potom rozmýšľať na rozvod.Ver tomu, že keby tvoj muž prišiel s tým, že má milenku a odchádza od Vás bola by si veľmi zronená.Skôr si myslím, že máš nad nim "navrch" a to Ti dáva silu dirigovať.Takže pre teba je momentálne primárny problém jeho hygiena, ak by sa umýval nájdeš si niečo iné 😉
aký má potom vlastne vzťah s deťmi kedy sa im venuje?môj názor možno sa mýlim máš 2 deti si unavená, chodíš do práce, kľudne môžeš byť v depresii depka nie je len ležať na gauči a myslieť na smrť 🙂 u niekoho môže mať aj takúto podobu.Ja som nenašla jednu pozitívnu zmienku o tvojom mužovi 😲
si sklamaná frustrovaná to cítim, možno tvoje predstavy o manželstve boli iné, možno závidíš mužovi, že si len tak povie idem do práce a ide, tebe zostanú deti na krku a domácnosť.Skús zájsť za psychológom veľmi Vám to pomôže.Možno tá hygiena je mužova pomsta ako Ťa vytočiť 🙂
ešte ma zaujalo, že píšeš, že na materskej si neprichádzala do kontaktu s dospelými to je tvoja chyba sú ihriská, materské centrá,kamarátky.Čakala si, že po nástupe do práce sa to zlepší píšeš, že NIE.Nehľadaj chybu len v mužovi
ach baby ja z vas normalne nemožem. V inej teme s ironickym usmevom komentujete problem jednej ešte nie mamčiky ake ma malicherne problemy a aka je mldučka ked sa zamyšla nad tym nad čim sa zamyšla a až neskôr zisti čo su to problemy a vy tu dokažete hodiny vypisovať o tom ake je neunosne keby sa vaš manžel neholil pod pazuchami. Ako toto sa už ani neda komentovať
@eliska13 ja som nikdy nepisala, ze najväcsi problem je hygiena. Asi by si si to mala lepsie precitat. A pomsta to z jeho strany urcite nie je, neviem za co, on je proste tak vychovany a lenivy. Ale v niektorych veciach si mala pravdu, zavidim mu, ze si chodi kam chce a ja som doma s detmi. Ze ja sa obetujem, dobrovolne nejdem, lebo ich nechcem nechat na krku tretej osobe, ale jeho to netrapi. Jeho viac zaujima jeho hobby a mysli si, ze je to tak spravne, aj ked ho potrebujeme. Proste sme sa odcudzili, asi mame kazdy predstavu o zivote inu. Netvrdim, ze je to vsetko jeho vina, ja som pisala, ze on je v podstate dobry chlap, nepije, nepodvadza ma, a ze si zasluzi zenu, ktora ho bude naozaj milovat.
Ak si stastne vydata, naozaj ti gratulujem a v dobrom "zavidim", ale nemysli si, ze ja som mala v plane " sa vydat, porodit dve deti a vztah dostat do krizy". Ako to je asi trosku drze toto tvrdit. to myslis, ze vsetky rozidene a rozvedene zeny, mali toto v plane??? nechcem sa opakovat, ale brali sme sa z lasky
@konstanze19 prepac ale chcela si byt matkou tak nou bud. ked si si chcela uzivat, nemala si mat deti, pretoze byt matkou je obeta... na dlhe dlhe roky... trosku sa zamysli, pride mi z tvojich prispevkov ze sama nevies co chces a ze hlavne mas pocit, ze ti zivot uteka medzi prsty...
@pici ruku na srdce, ktora z nas niekedy nebola unavena zo svojich vlastnych deti? Ktora z nas nesla niekedy na kavicku alebo hocikam a dietky nechala partnerovi? To nie je uzivanie, @konstanze19 nepise ze chce behat po diskotekach a deti sa zbavit. Chce len vyrovnane manzelstvo a chapaveho partnera. Teda vlastne to, co chceme asi vsetky.
Ked si lepsie precitas jej prispevky a reakcie, tak zistis ze to nie je nejaka mlada pipka co nevie co so sebou. Ani unudena panicka co sedi doma na zadku a hrabe sa len v sebe.
@pici narodením detí sa život nekončí
@veronikapp a povedal niekto ze ano?
@pici z tvojho príspevku o 8.43 som mala taký pocit...
@veronikapp povedala som to na margo jej staznosti, ze proste ma deti a chcela by mat volny cas ako muz. ved to je nerealne.
@viera27 ved ok. nemienim sa tu dotahovat. vyjadrila som svoj nazor
ja mám zase pocit z príspevkov @konstanze19 , že veľmi dobre vie čo chce a čo nechce, len nevie ako na to a potrebuje trochu nakopnúť , možno je v tom aj trochu pohodlnosti.
také príspevky typu- ,,a keby sa umýval, ľúbila by si ho?,, no keby sa umýval, ale neumýva sa... keby alkoholik nepil a keby workoholik toľko nepracoval a keby neviem čo... je to dosť odveci, hlavne ak to trvá už dlho a z druhej strany nie je žiadna snaha o nápravu.
@pici prečo by to malo byť nereálne, veď deti majú dvaja 😉
@veronikapp tak tak, pokial uz mamina nekoji, tak sa vsetko da pekne.
@viera27 dakujem za podporu.. 🙂
ja som sa nikdy nestazovala na to, ze mam deti.. ja ich milujem a vynahradzuju mi tu lasku, ktoru k muzovi necitim. Nemam pocit, ze som nieco zameskala ani nemam pocit, ze by som si chcela este uzivat. Naozaj chcem doma len harmonicky vztah. Asi som sa zle vyjadrila, ja nechcem mat tolko volneho casu ako on.... on proste nema taky pocit zodpovednosti ako ja a ide prec aj ked nemusi. Mna to naopak netaha, radsej sa budem venovat nasim detom. A vyzera to asi tak, ze spolu ako rodina travime naozaj velmi malo casu.
@pici deti maju i otca, ktory by sa im mal venovat a postarat sa. A to nie obcas, ale pravidelne je to potrebne pre ich vyvoj, psychiku. Odlozit deti k niekomu je riesenie, ale tiez to nejde pravidelne. Ty si mozno vies narobit s partnerom poriadok, ale niektorí tvrdohlaví jedinci sa nedaju pohnut. Najtazie v komunikácii je, ked zena nieco riesi ako problem,ktory vyplýva z jej pocitov - frustrácia, pnorková choroba z partnera.....a muz chápe len problem postavený na logickom základe. Teda vacsina, aby som to negeneralizovala. Z mojho pohladu je materska pre zenu narocnym odbdobim - psychicky, fyzicky...... Aby sa nestratila v celej tej starostlivosti o rodinu a deti. Niektore zeny rodina naplni na 110%, niektore potrebujeme aj ine, potrebujeme svoj priestor, inak sme ako chytene v pasci. Vobec to nie je o tom, ze chcela si mat deti tak sa obetuj s tymto postojom fakt nemozem suhlasit. Svojho syna milujem nadovsetko, ale práve preto on potrebuje spokonu matku.
@konstanze19 Ahoj, ja by som ti radila zo svojej osobnej skusenosti, aby si vyuzila este cas, kym si snim na to, aby si ho zapriahla do starostlivosti o deti a ty sa venuj rozvoju svojej osobnosti. Kym sa da, vyuzi to, daj mu deti na krk, chod si zacvicit niekam, pusti sa do nejakeho kurzu, rozmysli si co chces a az potom ked budes mat definitivne predstavu ako a z coho zit, alebo ak si tam niekde niekoho najdes (co sa stavim, ze urcite stretnes niekoho, kto ta zaujme, posunie dopredu) tak manzelovi vysol, ako to mas a ze uz dalej s nim cesta nie je.
Ale ak si len unavena z deti a manzel je len lenivy, tak vam odporucam zacat spolu chodit do wellness, na plavaren (s detmi), rozbehni ty nejaku aktivitu, aby manzel videl, ze nesmie byt pasivny. Pasivita vedie ku koncu, kazdy vztah treba kultivovat!
Pekny den zelam
@konstanze19 ja viem, ja viem. Ono uplne inak vyzera sobotna prechadzka ked idete s manzelom za ruky okolo parku a pred vami behaju vase deticky a lizu zmrzlinu. A uplne iny pocit ked za detmi kracas sama. A ked si k tomu prinasobim, ze vecer ked by mal byt cas na neznosti tak je to tak ako to je. No nemas to urcite lahke. Tiez by ma kadejake veci napadali.
@konstanze19 no vitaj v klube, ja to mam rovnake s tym staranim sa o seba co sa priatela tyka. hlavne s tymi zubami. zanedbava sa, ale pritom ked mi isiel na promociu oholeny upraveny a v saku s kravatou, tak mi moja rodina len stale hovorila, aky je to fesak. ale on na to uplne kasle nezaujima ho to. chodi strapaty a zuby si umyje tak, ze si ich prebehne a za 20 sekund je vybaveny. asi dva tyzdne dozadu som mu napisala dlhsi mail, kde som mu vycistila s tym staranim sa o seba zaludok. a zabralo to, zuby si cisti ovela dlhsie ako predtym. ale neviem ci to pomoze, lebo mne sa tym proste uz trochu zhnusil a on sa divi, preco s nim nechcem spavat. naznacila som mu to uz aj v tom maili, ze ked mysli ze je to tak dobré, nech sa o seba aj nadalej stara tak ako doteraz, ale ze potom nech sa urcitym veciam nedivi... neviem ci to pochopil. No a dodám, ze to nie je ziaden sockár, je to inteligentný človek, Ing.
@konstanze19 raz som v jednej knihe citala ze cesta do nasej pravej buducnosti (lebo existuju aj falosne buducnosti) vedie tym smerom ktorym rastie nas strach. tak skus porozmyslat ci sa bojis byt s nim alebo bez neho. mozno sa aj zalubis zase, ale nikde nie je napisane ze ten novy bude lubit Tvoje deti. myslim ze dnes sa ludia velmi rychlo vzdavaju a pojem rodina uz je rozbity na miliony kuskov. naco si ludia slubuju vernost do smrti? v dobrom i zlom? a ked pride zle netreba utekat. este mozes skusit aby na Teba ziarlil. moj svagor raz povedal ze ziadny zdravy chlap nevydrzi bez sexu, jedine ze je jeho zena skareda alebo ma proste inu. bud stale pekna a mozno sa spamata. my sme spolu tiez 5rokov a tiez nemozem povedat ze som po usi zamilovana.
@konstanze19 moj nazor je ze to robi umyselne...nechce byt s Vami, nezalezi mu...mozno to znie kruto. moj muz ma tiez pracu ako hobby....ale nikdy tam netravi viac casu ako musi...a to nemame ani deti este. Ak on nieje schopny ostat cez vikend s Vami...aspon s detmi, tak nieje o com. Je mu lepsie mimo domov...inak by bol doma.
@veronikapp partneri v podstate nikdy nie su rovnocenni. manzel zaraba, dre na tó aby sa rodina mala dobre. zena sa stara o dieta. je logicke ze tolko volneho casu na pivo s kamosmi ako manzel nema, pretoze je viazana na dve deti. preto hovorim ze je to nerealne. autorka ma dve deti, muza nenastavila od zaciatku na pomoc a spolupodielanie na traveni casu s detmi... jasne ze zena nema byt vkuse s detmi a volny cas ma byt pre nu cudzi pojem... ale ked sa chcem v zivote este velmi realizovat... nezakladam si rodinu. pretoze aj mat deti je z mojho pohladu obeta, pretoze dieta nemozes stale odkladat...

"Presne tak ak sa ti hnusi , tak to uz je len o Trpeni ..a v tom pripade ako si pisala ze ked bol tyzden prec ste to v pohode zvladli, poznam to..a zazila som nieco podobne...pred dvanastimi rokmi som mala priatela s ktorym mam super syncika..no on nestal za nic ...najskor to bolo upne super...ale neskor sme boli iba spolubyvajuci a tak som sa rozhodla to ukoncit..nikdy som to nelutovala aj ked som potom veeela vecerov a noci preplakala do vankusa a sama..lebo mi chybalo objatie...ale maly mal vsetko co potreboval a hlavne mal mna...ten moj partner zdupkal niekam do zahranicia a dodnes den mi na syna neplati ale zvladla som to. nikdy sme nemali nudzu...a pred skoro dvomi rokmi som spozmala cloveka ktory je teraz moj manzel mame uz spolu krasnu dcerku a aj ked to samozrejme obcas nie je sama romantika mamae sa radi a myslim ze sme hladali jeden druheho...mame odzite a vieme si vazit to co mame...tak preto ti radim, ak to citis ze si dost silna a zvladnes to...snaz sa s nim dohodnut vopred...urcite to pomoze v komunikacii...alebo je to mozno aj o tom ze nemate cas sa venovat jeden druhemu ale to uz vies naj .ty...myslim ze laska sa da najst aj ked ma clovek jedno alebo dve deti....🙂...drzim ti palce a verim ze to vyriesite...