icon

Nemilujem svojho manžela

konstanze19
11. sep 2011

Zdravim modre koniky. Mam taky problem alebo lepsie povedane dilemu. Nemilujem svojho manzela. Sme spolu 5 rokov, mame dve male deti, mladsie nema este ani rok. Vzdy som si myslela, ze prave my budeme ti, ktorym laska vydrzi az do smrti. Ale realita je ina. Manzel je stale v praci, ja ho za to nenavidim, lebo ma nechava na vsetko samu. Este aj vikendy je prec. Stara sa o seba, len ked ide do prace, ked boli sviatky tak si ani neumyl zuby. Hnusi sa mi, jeho blizkost neznesiem. Ja mu to stale hovorim, aby sa viac o seba staral, ale vydrzi mu to najviac 1 den. Asi som vymenovala dost stupidne dovody, preco ho uz nemam rada, ale je to tak. Teraz bol tyzden prec a uvedomila som si, ze by sme to zvladli aj bez neho. Mozno lepsie. Casto sa mi sniva, ze niekoho stretnem a zamilujem sa. Chybaju mi tieto city a pocity, ked niekoho mate radi. Pytam sa, bolo toto vsetko? Mam stravit cely zivot tym, ze budem s otcom mojich deti bez lasky, len s pocitom zodpovednosti?

pici
14. sep 2011

@susul no ja suhlasim so vsetkym co si napisala. ale ked nenastavis muza tak, ze je pre rodinu rovnako dolezity ako matka a ze ta potrebuje obcas priestor aj pre seba samu, tak pri druhom dietati uz fakt vela vody nenamutis... a som presvedcena o tom, ze ked chcel niekto lajfovat, mal s rodinou pockat

katarinnak
14. sep 2011

@pici aj s detmi sa da "lajfovat", len to si musia obaja byt oporou navzajom....a tu ocividne chlapec nema zaujem. Vsetko sa da, ja si nemyslim ze deti treba brat ako obetu. Som zo 7 deti, moja mama aj tata vzdy pracovali...nikto tym neutrpel a mamina si dokonca pri nas spravila dve specializacie...cize aj na studium mala cas, ale obaja sa v zivote obracali. Tata pracoval casto z domu...a to mal 3 male deti na krku kym my starsi sme boli v skole a mama v praci...deti mu "pomahali" pri praci...jedno na kolenach, druhe v tlaciarni...esteze je tatino pohodak...nie kazdy by toto zvladol. Ale moji rodicia neboli nikdy narocni a na dovolenky chodit im nebolo treba, ale nemozem povedat zeby si zivot neuzivali, aj ked to nemali lahke a my starsi surodenci tiez nie. A vsetci drzime spolu. Ide o to aby mali obaja rovnaky nazor co sa tyka spolocneho zivota. Preto ja to vidim tak, ze manzel zakladatelky temy...nema o toto zaujem...je to vpodstate egoista.

veronikapp
14. sep 2011

@pici áno áno dobre píšeš, jasné, žena keď je na materskej, tak sa od nej určite očakáva, že sa o rodinu, stravu, poriadok, deti postará a muž chodí do práce aby rodinu zabezpečil. Ale len preto že si muža od začiatku nenastavila na pomoc neznamená, že musí do konca života trpieť. Podľa teba si za to všetko môže sama? Ok, to je jeden problém a to by bolo na dlhšie. Ale čo má prosím pekne starostlivosť o deti a domácnosť s osobnou hygienou? To že bola na materskej neznamená, že on sa preto prestane umývať. A verím, že k takému človeku si postupne vybudovala odpor, hlavne ak jej námietky ignoruje dlhšiu dobu. Nie je to nič nepochopiteľné. Tu je teraz skôr otázka, či s ním bude NEJAKO fungovať aj naďalej, prežívať, aby deti mali doma otca a aby mala peniaze alebo si zariadi svoj život bez neho, bude ŽIŤ a možno aj lepším, šťastnejším a kvalitnejším životom. Samozrejme možno aj nie, to je to riziko.

pici
14. sep 2011

@katarinnak nehovorim ze deti treba brat ako obetu, ale mat deti je obeta, lebo na seba uz nikdy nebude tolko casu ako bez nich.

pici
14. sep 2011

@veronikapp ja som pisala dost vseobecne... nie konkretne na autorku... k tomu som sa vyjadrila ako k hygiene z mojho pohladu...v ziadnom pripade netvrdim ze si za to moze sama... to urcite nie... nepoznam vsetky okolnosti.. ale to kam spejeme a akym smerom sa nase stastie ubera je vysledkom vzdy len tich dvoch ludi, ktorych sa to tyka a ktori sa na tom spolupodielaju... cize je to vina ich oboch. neviem co sa musi v muzovi zlomit aby sa doma tyzden nesprchoval a pachlo mu z huby, pricom do prace chodi tip top, tak asi este nieco vysi vo vzduchu... ja neviem a netrufam si povedat ci to robi naschval.... alebo kde je problem. ja len vidim zenu, ktora sa stazuje, ze sa chce zamilovat, chce odist od muza a hlada zamienku, aby nebola zla. v podstate chce dobehnut to, co pri dvoch detoch nemala a nenasiell sa na to cas, lebo muz jej nedal osobny priestor.

viera27
14. sep 2011

@pici ale coby. Len si treba preusporiadat priority. Nechapem matky, ktore tvrdia ze na materskej si nemaju ani kedy napr. nohy oholit. Kravina. Ked je raz clovek lenivy, tak nebude stihat ani sam seba aj pokial by bol sam do konca zivota. A ked chce clovek zit akcne, tak to sa da aj detmi. Len treba chciet. Nie vsetky matky kvoli detom uplne opustaju svoj predchadzajuci zivot a osobnost. Praveze vzdat sa predchadzajuceho zivotneho stylu byva v drvivej vacsine obrovska chyba a zivna poda pre partnerske problemy.

lumimi
14. sep 2011

z vlastnej skusenosti neviem aké je to mat otca a preto jeho ulohu v rodine nepovazujem za dolezitu, ale pre mna ako manzelku je dolezite mat pri sebe svojho muza, ani nie kvoli detom ale kvoli sebe. pretoze deti vyrastu odídu a ostane len mazel a ak sa niekto s manzelom neciti dobre, tak preco s ním ostávat.

cmulinko
14. sep 2011

ja k tejto teme napisem len tolko,ze az dlhorocne skusenosti na tomto fore presvedcia uzivatelov o tom,ze taketo intimne veci je lepsie nechat za dverami rodinneho a manzelskeho zivota.v prvom rade nech uz ma matka,manzelka akykolvek problem,nech to rozobera co najintenzivnejsie s partnerom a manzelom a nie na 7 stranach fora,kde sa jej situacia aj tak nevyriesi.tiez,ked som zacinala na tomto fore,tak som si veselo vypisovala div,ze nie aj rodne cisla prislusnikov mojich problemov....ale az neskor som dosla na to,ze tadialto cesta nevedie 😔 ...nechapem ako by sa mala tato situacia vyriesit v diskusii...ak z 10 zien napise opust ho,tak ho opustis? a ked menej,tak zostanes?treba riesit u zdroja problemu....manzel+rozhovor=riesenie problemu....a niekedy nestaci len to,ze ja som mu uz dohovarala...treba dohovarat tak,aby to aj pan manzel pocul...kazdy chlap pocuje nieco ine a reaguje na nieco ine 😉 bud sa situacia zlepsi,alebo sa len posilni tvoj pocit,ze tvoje manzelstvo je na konci tvojich moznosti co sa zachrany tyka.

konstanze19
autor
14. sep 2011

@katarinnak ja viem, ze sa da tomu len tazko uverit, ale ver mi, je to tak.. Keby som citala tatyto prispevok, tiez si myslim, ze musi byt pekne hlupa a naivna, ale on naozaj tam chodi, lebo ho to bavi. Deti ho bavia tiez, ale proste nie az tak ako jeho praca. Existuju taky muzi, aj ked je ich malo.
@pici asi si nepochopila pointu mojho problemu, Nazov je, ze nemilujem svojho manzela. Nepisem, ze chcem dobehnut zameskane, ze si chcem uzivat, ze chcem chodit na kavicky a naco ja hlupa mam vobec deti a hlavne na co som sa vydavala. Manzel sa mi ako milovany clovek odcudzil a naozaj ho nemilujem. Nie preto, lebo som uz matka, ale preto, lebo ma sklamal ako manzel a otec. A nepocitujem k nemu ziadnu uctu a beriem ho ako velku zataz v mojom zivote,. Dufam, ze som sa vyjadrila jasnesie.

konstanze19
autor
14. sep 2011

@cmulinko ja som nezacala tuto temu, kvoli tomu, aby mi niekto poradil. Ja som to napisala, lebo som chcela vediet nazor inych zien a matiek. Urcite sa nebudem rozhodovat podla prispevkov a ani som to nemala v plane. Proste som zvedava, ci je takych zien viac, co su vo vztahu nestastnych alebo sa to berie skor ako nieco "nenormalne".

pici
14. sep 2011

@konstanze19 a pred druhym dietatom to bolo ako?

konstanze19
autor
14. sep 2011

take iste.... ale az po 2. dietati som si uvedomia, ze takto uz zit nechcem. V podstate som dufala, ze sa zmeni...

pici
14. sep 2011

@viera27 suhlasim... ale na to treba dvoch... a ked je to len na pleciach matky... tak potom by som skor akceptovala ze ona si neumyje zuby a nesprchuje sa podla zakladnych hygienickych pravidiel... a nie muz...

katarinnak
14. sep 2011

@konstanze19 Ale ja to mu uplne verim, ze ho bavi praca...lenze on ma aj teba a deti...preco by si sa mala len ty obetovat?

pici
14. sep 2011

@konstanze19 prepac za uprimnost, ale naco si si robila druhe dieta, ked si vedela ze manzela nemilujes, hnusi sa ti atd?mozem sa este trochu netaktne opytat, kedy prestal tvoj manzel o seba dbat?

konstanze19
autor
14. sep 2011

@pici ved som to teraz napisala, ze som si to uvedomila az neskor.... to sa mozes rovno opytat, ze na co som si ho brala... a s tym umyvanim, som to tiez uz spominala... po svadbe

katarinnak
14. sep 2011

@konstanze19 A vobec, ale vobec sa ti nedivim ze sa laska vytratila...najhorsie je ked si niekto mysli ze po svadbe sa uz o nic snazit nemusi, podla mna tvoj manzel nieje na rodinny zivot a to z dovodu ze neberie do uvahy potreby druhych...to je moj nazor po precitani prispovkov. Prajem Ti vela sil aby si to vsetko zvladla.

pici
14. sep 2011

@konstanze19 ja sa pytam v mieri... po svadbe sa prestal umyvat a ty si to doteraz tolerovala? tak to sa ti nielen ze necudujem ze sa ti zhnusil, ale dost sa cudujem ze az po takej dobe. nechcem sa ta fakt dotknut... ale to ako ste spolu tolko vydrzali ked je proste humusak?

pici
14. sep 2011

@konstanze19 ja sa pytam v mieri... po svadbe sa prestal umyvat a ty si to doteraz tolerovala? tak to sa ti nielen ze necudujem ze sa ti zhnusil, ale dost sa cudujem ze az po takej dobe. nechcem sa ta fakt dotknut... ale to ako ste spolu tolko vydrzali ked je proste humusak?nepytam sa naco si ho brala za muza jasne si napisala ze z lasky...

viera27
14. sep 2011

@cmulinko no teda,prepac, ale keby som nemala v cerstvej pamati niektore tvoje nedavne dost intimne prispevky tykajuce sa vasho sexualneho zivota, tak by mozno tento tvoj nazor o nerozoberani sukromneho zivota na fore inak vyznel.

katarinnak
14. sep 2011

@viera27 suhlasim s tebou 🙂

kvojtanikova
14. sep 2011

@konstanze19 ja si myslim, ze pokial ty k nemu nemienis prejavovat sympatie a viest s nim riadny manzelsky zivot, tak je najlepsie z toho vztahu odist a to cim skor, aby tym netrpeli deti. Ak si sa rozhodla zostat s nim, tak potom musi aspon naoko vyzerat v rodine vsetko v poriadku, lebo inak si to ten muz nezasluzi, on ma tiez pravo na partnerku, ktora ho miluje, nech je aky chce. Taktiez deti aby mali dobry priklad do zivota. A ty sa musis potom do konca zivota pretvarovat a frustraciu si vybijat niekde inde. A ak ani muz uz nema zaujem o teba, tiez ta nemiluje, tak potom ozaj to treba skoncit, len neviem ako si na tom financne lebo tazko sa da matke s dvomi detmi vyskakovat a mat samostatne byvanie bez podpory partnera. A ktovie, ako by zareagoval manzel na stratu deti, ktore by ti sud zrejme prisudil, kedze su male a jedno z nich je kojenec.

veronikapp
14. sep 2011

@konstanze19 aspoň ti nikdy nikto nemôže vyčítať, že si sa nesnažila, ak sa náhodou rozhodneš definitívne manželstvo ukončiť

konstanze19
autor
14. sep 2011

@pici to nie je tak, ze prestal umyvat hned po svadbe.... to bolo postupne .. a dohovarala som mu, kolkokrat... myslela som si, ze na to pride, ze mi na tom zalezi... ale proste ziadna snaha a uz ma to nebavi. Nezmeni sa... a prisla som na to teraz...

pici
14. sep 2011

@konstanze19 cize napriklad uz pred rokom to bolo dost zle, ale dolahlo to na teba teraz... nechcem ti kazat.. ale mas na tom svoj podiel. viem ze si sa snazila, ale zjavne malo. zanedbany chlap je vizitkou zeny... a mozno sa vsetky do mna pustia ale stojim si za tym. moj muz chodi pekne obleceny, v cistom, vonavy oholeny... a kazdy vie ze je to preto, ze sa zena stara.. samozrejme nekontrolujem mu zuby... ale tak u nas doma by ani jeden smradlavy nepochodil

halienka
14. sep 2011

@pici veci v ľuďoch dozrievajú, zrejme aj v @konstanze19 dozreli až po druhom dieťati...a keď sú deti, tak tie veci dozrievajú ešte dlhšie, nie je to jednoduché urobiť rázny sek a koniec...A že hneď po svadbe neopustila manžela, keď zistila, že už sa o seba tak nestará? No môj názor, že ho jednoducho ešte milovala, vtedy sa mnohé prehliada, veci vychádzajú na povrch keď už láska začne vyprchávať, potom začínajú vadiť aj také veci, ktoré si človek predtým ani nevšimne...

@konstanze19 zažila som v blízkej rodine podobnú situáciu, dotyčná ale nemala odvahu urobiť žiadny krok (nezazlievam nikomu, nie je to ľahké) tak sa to tam bez lásky ťahalo roky, len ono to už potom spadlo do takého "hašterenia sa" pre každú somarinku - lebo jednoducho už nebola ochota na kompromisy, alebo bola tichá domácnosť, čiže nič moc pre psychiku ani ich ani tých detí, rodičia sú buď ticho a zazerajú na seba alebo sa vadia...záleží na povahách dotyčných osôb ako dlho toto dokážu vydržať, život stráca na kráse a kvalite, nastupuje frustrácia...ak tam už nevidíš búdúcnosť - tzn. že by sa láska dala ešte obnoviť, tak skôr či neskôr asi dospeješ k tomu ukončeniu...

pici
14. sep 2011

@halienka kazda sme nastavena inak. ja prehliadam ze manzel vyzlece ponozky, urobi klbko a skladuje to pod postelou :D to je vec, banalita, ktoru som ochotna prehliadat. zanedbaneho smradlaveho pazaka, s neumytim penisom a smradom z ust... to pardon... to nie som ochotna tolerovat urcite... ja by som s takym muzom nedokazala ani zdielat jednu postel, nie to plodit deti... ved mne by sa to fakt hnusilo. ja na hygienu dbam a nie je nic horsie pre mna osobne ako muz ktory nevoni

veronikapp
14. sep 2011

@konstanze19 no trebalo ti zaklada´t takéto témy? Nakoniec si vinník ty...
@pici veď to nie je malé dieťa, ktoré treba odviesť do kúpeľne, ale dospelý svojprávny chlap a ak nie je ochotný reagovať na prosby, aby sa umyl aspoň každý druhý deň, tak čo má robiť...pokloniť sa mu?

halienka
14. sep 2011

@pici veď práve, že každý sme iný 🙂 Tebe vadia iné veci, mne iné, toť susede zas iné, ty možno riešiš veci ráznejšie, niekomu to trvá zas dlhšie, niekto proste nerieši nič, to je holt tá pestrosť života 😀

pici
14. sep 2011

@veronikapp nie... urcite ze nie... ale ja by som sa cez to proste nedokazala preniest a milovat sa s takym muzom. cize my by sme urcite nemali ani dieta a ak by toto bolo pre mna fakt neprekonatelne, co urcite je, davno pradavno by som bola rozvedena, a asi aj bezdetna