icon

Nemilujem svojho manžela

konstanze19
11. sep 2011

Zdravim modre koniky. Mam taky problem alebo lepsie povedane dilemu. Nemilujem svojho manzela. Sme spolu 5 rokov, mame dve male deti, mladsie nema este ani rok. Vzdy som si myslela, ze prave my budeme ti, ktorym laska vydrzi az do smrti. Ale realita je ina. Manzel je stale v praci, ja ho za to nenavidim, lebo ma nechava na vsetko samu. Este aj vikendy je prec. Stara sa o seba, len ked ide do prace, ked boli sviatky tak si ani neumyl zuby. Hnusi sa mi, jeho blizkost neznesiem. Ja mu to stale hovorim, aby sa viac o seba staral, ale vydrzi mu to najviac 1 den. Asi som vymenovala dost stupidne dovody, preco ho uz nemam rada, ale je to tak. Teraz bol tyzden prec a uvedomila som si, ze by sme to zvladli aj bez neho. Mozno lepsie. Casto sa mi sniva, ze niekoho stretnem a zamilujem sa. Chybaju mi tieto city a pocity, ked niekoho mate radi. Pytam sa, bolo toto vsetko? Mam stravit cely zivot tym, ze budem s otcom mojich deti bez lasky, len s pocitom zodpovednosti?

pici
14. sep 2011

@veronikapp nikdy som nepovedala ze vinnik je ona. to kam to dospelo je vysledkom ich oboch. ja som sa vyjadrila len v zmysle, ze rozvod je pre mna za ine veci, pretoze smrad by som takto dlho nenechala kralovat nasou domacnostou bez razneho zakrocenia.

pici
14. sep 2011

@halienka isteze. to co je pre mna problem, pre teba moze byt banalita a verim ze aj v mnohych je... ale toto konkretne je pre mna zasadne...myslim cistota muza

veronikapp
14. sep 2011

@pici no joooo, ale boli tu aj také príspevky, že ľudia sa už rozvádzajú pre malichernosti a nevážia si tradičnú rodinu, he...myslím, že @konstanze19 sa vôbec nemusí báť toho, žeby z tohto manželského zväzku vyšla ako tá ,,zlá,, stačí pred súdom povedať, že sa jej muž umýva raz do týždňa a rozvedú ich na prvom pojednávaní...a hanbi´t sa nebude ona...

sisaha
14. sep 2011

@konstanze19 no urcite nie si vinna ty, ako to tu niekto prezentuje 🙂 a predpokladam, ze ked ste plodili deti, tak bol umyty.. A presne ako pisu baby, v cloveku to dozrieva neskor. A preco by nemala mat deti, ked manzel je inak ako clovek ok, len sa mu uz nechce umyvat? To su veci ktore sa daju vyriesit, bud rozchodom, alebo si to ten clovek uvedomí. ale rozhodne by som sa kvoli tomu neobmedzila v tom, aby som mala deti.

pici
14. sep 2011

@veronikapp svojim sposobom je to malichernost ktora rokmi tolerovania nabrala na obratky. z mojho pohladu je to takisto kravina.. pretoze keby zasiahla vcas, muz by dbal na hygienu a problem by nebol ... a zili stastne az kym mali vodu :D ale nie trochu som to odlahcila...

pici
14. sep 2011

@sisaha ja som povedala ze vinny su obaja a to ze jej muz je smradloch je jej vizitka. sorry ale je.

janka_pn
14. sep 2011

ak mas kam, skus odist aspon docasne....

veronikapp
14. sep 2011

@pici pozor, nie rokmi tolerovania...konstanze písala, že ho veĺakrát prosila aby sa umyl...jaaaaj to už je aká haluz, prosi´t niekoho aby sa umyl...no ale ak to on ignoruje, tak už to prestáva by´t haluz...

sisaha
14. sep 2011

@pici nemyslim si, ze je to jej vizitka. Zjavne sa s tym snazi uz dlhsiu dobu nieco spravit. Ale nie sme male deti, ktorym nieco rozkazes a oni pocuvnu. To ako keby si hovorila babe, ktora ma muza alkoholika alebo gamblera, ze za to moze ona...

sashabb
14. sep 2011

@pici ja som povedala ze vinny su obaja a to ze jej muz je smradloch je jej vizitka. sorry ale je.
--------------------------
toto akosi nechápem 😲 prečo by to mala byť jej vina a dokonca jej vizitka, že jej mužovi sa nechce umývať? Veď on je dospelý a svojprávny človek a to je hádam základ že sa dospelý človek umyje a nezáleží to od jeho manželky že si to praje. To má byť samozrejmosť a nieje na manželke aby svojho manžela k takýmto základným veciam viedla, či?

halienka
14. sep 2011

@pici ale mne sa zdá, že ona zasahovala, dohovárala mu, ako ja neviem čo ešte viac môže z dospelým človekom urobiť, nemôže ho nasilu dotiahnuť do kúpeľky ako malé dieťa...možno ešte pritlačenie k múru by bolo, keby sa mu trochu vyhrozila, že ak to nezmení, tak jednoducho s ním končí...ale ja nie som moc zástanca vyhrážania sa, dospelý človek by si aj bez vyhrážania po tom ako mu partnerka niečo povie mal uvedomiť, že toto už kapánek preháňa. Ak si to neuvedomí, alebo lepšie povedané nechce uvedomiť, tak mu to je asi jedno, či je jeho žena s ním spokojná a že jej smrdí...no a ak mu je to jedno, tak mu možno bude aj jedno, že mu manželka s deťmi raz odíde...

lanczi
14. sep 2011

@pici ,somarina čo pises prepač,ale zaklady hygieny si osvojujeme uz v detsve to ze ako nas k tomu viedli,to nieje zenska povinnost starat sa o muza či je umyty alebo nie,zakladatelka ma predsa 2 deti,ma dost starat sa o ne,za ne zodpoveda či su čisty alebo nie(do určiteho veku) nie o dospeleho muza.. 😨
to nie je vizitka nikoho,len a len toho jedinca.
a zakladatelka predsa jasne pisala ze nie umyvanie je najproblem,ale ze zlyhal ako partner a otec,a to je najhorsia rna pre zenu.

pici
14. sep 2011

@sisaha alkohol a hazardne hry predsa vytvaraju zavislost. zakladne hygienicke navyky nie je predsa to iste. a je to jej vizitka, koho ineho? jasne ze jeho, ale aj jej ked takto chodi po svete smradlavy a ona v pohodicke s nim funguje, tak asi je to aj jej nie? ked moj muz chodi s partiou / napriklad/ do krciem a vymeta bary a robi to pravidelne, je to predsa aj vizitka toho, ze to ma doma tolerovane a v pohodicke, nic sa nedeje. ked bude chodit domov postany zo senku a bude to robit stale, tak je to aj moja vizitka, ze nezasiahnem, tolerujem
@veronikapp by som davno odisla. ved to cigani sa neumyvaju , nie slusny ludia s vodou a elektrikou, pre mna proste neunosne

pici
14. sep 2011

@sashabb lebo ona si k nemu liha, ona s nim spi, ona s nim komunikuje a ona s nim zije. preto je to aj jej vizitka

pici
14. sep 2011

@lanczi ano osvojujeme. on ich osvojene mal a prestal s tym. ???????

sisaha
14. sep 2011

@pici niekedy mozes zasahovat kolko chces a nic nezmenis. Myslis, ze keby ju jej muz bil a ona mu to "zatrhla" tak ju prestane? A asi s nim v pohodicke nefunguje ked jej to prekaza. A tiez pisala, ze sa osprchuje aspon raz za tyzden..je to malo, ale aspon daco, cize totalny humusak zas nie je..

danka275
14. sep 2011

@lanczi uplny suhlas

veronikapp
14. sep 2011

@pici nelíha a ani s ním v pohodičke nefunguje, nečítaš pozorne

sisaha
14. sep 2011

@pici ja som pisala, ze by mi to tiez prekazalo takato hygiena a asi by som mu dala na vyber. Ale zhadzovat vinu na nu, ze je to jej chyba? to nie..

pici
14. sep 2011

@sisaha bitka, drogy, zavislost a zakladna hygiena... ved to su neporovnatelne veci
@veronikapp no pozri, maju male dieta, tak asi si lihala a asi maju aj styk... citam pozorne. tieto problemy sa nabalovali od svadby, cize cim dalej viac bolo z neho smradlave cuniatko... ja proste taketo veci netolerujem, a asi je to aj o mojich hygienickych navykoch osvojenych z detstva, ze napriklad nejem susne, po wc umyvam ruky, ked pridesm z vonku umyvam ruky, nespim v posteli so psom, sprchujem sa kazdy den, potrpim si aby som nesmrdela, ani pazuchy, ani suska, ani nohy. do postele liham aj ked casto v polospanku ale cista. a ked pridem zo zuru alebo posedenia napachnuta cigaretami, alkoholom pripadne smrdim este aj po kuchyni, nelyham do cistych perin ale do obyvacky aby sa moj muz nepovracal

pici
14. sep 2011

neda mi to nepovedat, ale asi zakladatelka nie je jedina, co ma doma tento problem... aj ked mozno v miernejsej forme.. ked si tu tak vehementne zastavate nazor, ze hygiena je vysledkom detstva a ze to ako muz vyzera a vyleze medzi ludi , nie je vizitkou zeny...

123kika
14. sep 2011

@konstanze19 viem,co prezivas /aspon si myslim,lebo kazdy clovek je iny a preziva to inaksie/ ale vela za tieto problemy moze aj tvoja frustracia,vypatie,samota,pocit,ze si na vsetko sama,vsetko musis riesit sama,ak nieco polozis na stol a nechas to tam polozene aj tri dni,tak to tam najdes lezat tie tri dni. Si v jednom kolotoci a sama. Neviem,ci ti niekto pomaha s detmi,ale si myslim,ze toto je ten problem,ktory v tebe vyvolava pocity,ze ho nemas rada, ze sa ti hnusi a o to citlivejsie vnimas dalsie jeho chyby,ktore si sa snazila rokmi zmenit,chvilu bolo dobre a potom zase sa opakovali a teba uz nebavi mu stale ako papagaj opakovat dokola,ze tebe na tom zalezi a chces,aby ti vonal,venoval sa ti a bol k tebe pozorny a aspon sa ta opytal,ze ako ste sa mali dnes. Urcite ani nevidi,ze teba nieco boli,kym mu to nepovies a ked mu to povies,tak ta prepocuva....a v tebe to vrie,zhromazduje sa,trapi ta to. Ja som mala podobny, nie uplne rovnaky problem,moj je prave opak tvojho/ a riesila som to takto. Dlho som to v sebe drzala,potom som mu to povedala,ze ma to hneva,on nepocuval,alebo lepsie povedane,fungovalo to len par dni. Ked videl,ze som spokojna,vratil sa do starych kolaji. Tak som mu napisala list,pisala som ho v noci,dlho...potom som mu do nocnej zavolala,ze koli nemu,lebo ma neguje,nemozem spat. Tak som mu na 15 stran napisala dlhy list,lebo uz ma nebavilo dookola opakovat. V liste som mu napisla vsetko,moje pocity,,,moj strach, a na zaver som napisala tajne heslo: NADEJ. Ja som mu napisala,ze ked ma uvidi,nech mi nic nehovori,len chcem pocut heslo /to bolo pre mna ako dokaz,aby som vedela,ze si ho cely precital/ A fakt,hned rano ako som sa zobudila,povedal mi ho. a doteraz fungujeme dobre. Vystazovala a vyplakala som sa mojej super kamoske. Pri kamoskach,s ktorymi sa stretavam,som si vypocula ich osudy. Hned ma to posilnilo a povedala som si: NIe je az taky zly,este sme na tom dobre. Jednej muz zlomil rebra,druhy ju opustil pri malom dietati,lebo ma frajerku,treti pije a hra automaty....je vela este horsich chlapov. Skus moj romanticky,mozno pre niekoho trapny pokus,ale sama podla seba viem,ze ked som pred nim a chcela som mu n ieco povedat,tak uz v hneve, v placi,polovicu veci som pozabudala....a nemalo to efekt. Muz mi zacal pomahat,zacal ma hladit,tapka po zadku, /jasne,ze ked ma blbu naladu,tak mi nepomoze nic,ale aj my mame svoje dni,kedy si kludnejsia,nervozna/ ja som spokojnejsia,kludnejsia a zrazu sa mi prestal aj hnusit! A som rada,ze ho mam. A sme spolu uz 13 rokov. Drzim palce, stretavaj sa s kamoskami,ktore tiez maju deti. Zapoj ho do chodu domacnosti. Moj nevari,ale ked ja varim,nechcem ho vidiet v kuchyni s detmi,nech ide von a ja oddychujem. Napis mu list a vsetko,tak ako to citis.

veronikapp
14. sep 2011

@pici konstanze určite napíše aj sama, ale z toho čo som vyčítala z jej príspevkov, tak pri ,,líhaní,, sa umyje a je to raz do mesiaca, snažila sa, urobila všetko možné aj nemožné, aby ho zmenila, dokonca majú aj dve deti, dohovárala, prosila, podĺa mňa dosť na to, aby jej nikto nevyčítal, že sa snažila málo alebo že sa rozviedla skôr, ako vôbec skúsila niečo zmeniť. Nejde to, nefunguje to, tými 5-timi rokmi čo sú spolu sa to nabalilo tak, že je to neúnosné a končí. Otázka prečo založila túto tému, tu už padla, aj jej odpoveď. Podľa mňa sa nemá vôbec začo hanbi´t ani sa báť, že ju okolie zatratí, ak sa rozvedie, už len ide o to či tak urobí a či má možnosti ako ´dalej naloži´t so životom, a to už je na nej samotnej. Nech sa @konstanze19 rozhodne akokoľvek, držím jej palce.

lanczi
14. sep 2011

@pici ,zrejme nemal len sa premahal kym ju nemal v"hrsti" čiže dve deti na krku lebo odist v dnesnej dobe aj s jednym dietatom je hodne,hodne tazke..
keby bol čistotny odjakživa neprestane s tym.
ale uz ako som pisala,tu nie je problem čitota,ale ze zlyhal ako partner a otec,lebo keby ich robil štastnymi tak ten problem by tu sice bol,ale nebol by taky podstatny. zena ma toho dost ked pridu deti,stereotyp z materskej,izolacia,pocit viny ked sa nieco nepodari atd.a prave vtedy potrebujeme najviac aby ten pertner stal pri nas,a pomahal ako len vie..

junkfoood
14. sep 2011

@pici ja sa tiez nestiham cudovat aka je smradosska tolerancia tuto vospolok..fuj...

pici
14. sep 2011

@veronikapp takisto jej prajem len dobre. to zase prr.. ja len hodnotim veci z mojho pohladu, ze rozvod za veci znesitelne a zmenitelne v stadiu ked to nemuselo zajst takto daleko nemusel byt... alebo mal byt davno.. ked niekto nereaguje na moje poziadavky... tak taka trpezliva nie som 5 rokov akceptovat nieco taketo.

kaja73
14. sep 2011

@pici No moj mm nema problem s hygienou-prave naopak-je až moc cistotny,ale jednoznacni si mylim, že je to len mužova vizitka ci sa umyva-ja som si tiež mojho nevychovala,on je taky od detstva-cistotny a ja som do toho nijako nezasahovala.Ak je muž humusak žena ho kupat sa pravidelne len tažko-hlavne po viacročnom manželstve donuti.To si ma kupit zeriav a napchat ho do sprachy?Alebo sa dennodene hadat a pritom riešit deti a starostlivost o ne?A s detmi prichadzaju ine nove pocity,ktore sme casto prdtym nemali,aj unava,viac stresu,strata sukromneho života-vačšina veci sa toči okolo deti-meni pohlad na život a mnohe veci čo sme tolerovali,alebo aspon sme s nimi ako tak dokazali žit sa stavaju neunosne.

halienka
14. sep 2011

@pici Pici, pici, ale už preháňaš 😀 len za to že tu ženy s tebou nesúhlasia nemusia mať doma všetky smraďochov 😀 ide len o to, že to chápu inak, ja napríklad nezdieľam názor, že muž sa dá vychovať alebo vycvičiť, ja by som takého ani nechcela, ktorý by skákal podľa mojich rozkazov, bože zavaruj 😀 Čo sa týka hygieny, tiež myslím, že to v sebe buď má alebo nemá, to že to chvíľu dokázal robiť pred svadbou a potom ešte chvíľku po svadbe znamená, že to jednoducho v sebe nemá a iba sa chvíľu premáhal aby získal ženu, to robia všetci a nielen v hygiene a starostlivosti o seba...Potom možno keď prišlo prvé dieťa, tak mal pocit, že ženu už má dostatočne "istú" tak už sa nemusí až tak snažiť - a evidentne nie len v umývaní ale aj v iných veciach ju začal zanedbávať. Zakladateľka možno mala poslednú nádej, že druhým dieťaťom sa to zmení, ale bohužiaľ - to je vždy veľký omyl, dieťa tiež nikoho nezmení.

pici
14. sep 2011

@lanczi o asi nemal. ja len vyjadrujem ze mohla mu viacej slapat po krku. aj ked dobre s dvomi detmi to asi neni velka sranda... zlyhal ako partner a otec, ale zhnusil sa jej nie tym ze chodi casto do prace ale tym ze srmdi...

pici
14. sep 2011

@halienka trafena hus zagaga? /sranda/
logicky. vyjadrujem sa ostro, lebo je to pre mna jednoducho neakcpetovalne, zastavaju sa jej asi tie, ktore az take vysoke naroky na hygienu mozno tiez nemaju a muzi tiez nie su medvediky cistotne... thats all. na nikoho konkretne som prstom neukazala.btw hygiena sa nemeni poctom deti :D
@kaja73 nie nie zerjav... co ja viem? odmietanie rozhovoru ked ti pachne z huby, odmietani intimnosti ked ti smrdi vtak atd... je x sposobov ako veci napravit. ja viem koho som si brala a ked sa niekto x rokov o seba stara bez zeny za chrbtom , tak sa z neho nevykluje prasa smradlave. a o tom ma nikto nepresvedci. asi aj on ju ma tak trosku na haku ked je cele dni a vikendy v robote upraveny a doma mu smrdi vsetko a zene a detom sa nevenuje. asi je to ruka v ruke nie?