Nemilujem svojho manžela
Zdravim modre koniky. Mam taky problem alebo lepsie povedane dilemu. Nemilujem svojho manzela. Sme spolu 5 rokov, mame dve male deti, mladsie nema este ani rok. Vzdy som si myslela, ze prave my budeme ti, ktorym laska vydrzi az do smrti. Ale realita je ina. Manzel je stale v praci, ja ho za to nenavidim, lebo ma nechava na vsetko samu. Este aj vikendy je prec. Stara sa o seba, len ked ide do prace, ked boli sviatky tak si ani neumyl zuby. Hnusi sa mi, jeho blizkost neznesiem. Ja mu to stale hovorim, aby sa viac o seba staral, ale vydrzi mu to najviac 1 den. Asi som vymenovala dost stupidne dovody, preco ho uz nemam rada, ale je to tak. Teraz bol tyzden prec a uvedomila som si, ze by sme to zvladli aj bez neho. Mozno lepsie. Casto sa mi sniva, ze niekoho stretnem a zamilujem sa. Chybaju mi tieto city a pocity, ked niekoho mate radi. Pytam sa, bolo toto vsetko? Mam stravit cely zivot tym, ze budem s otcom mojich deti bez lasky, len s pocitom zodpovednosti?
@pici Ved presne o tom to je,že ju ma haku. Ale to nemusi byt zrovna jej chyba.To mi posudit nevieme. 😉 a hygiena sa sice nemeni počtom deti,ale počtom deti casto stupa stres v rodine a manželia sa casto odcudzia a potom ak sa mužovi nechce umyt sa -tak preco,ved je tu len ta krava,čo ma stale buzeruje a niečo po mne chce.
ved sme si ju vsetci vypoculi. aj som poradila. ale nebudem ju chlacholit, len preto ze potrebuje povzbudenie. realita ma aj druhu stranu...
@pici dobré, priamy útok? 😀 veď ja sa ti práve snažím vysvetliť, že ostatné baby a ani ja sa nezastávame jej alebo nebodaj toho smraďocha, iba vyjadrujeme názor, že chlap sa donútiť k niečomu čo v sebe nemá nedá, môže to ovplyvniť iba on sám keď CHCE, no keď nechce...to že mám tento názor a to nielen o mužoch ale aj ženách, že sú schopní zmeny iba keď chcú nemá nič spoločné s tým, či je môj muž smraďoch alebo medvedík čistotný 😉 🙂 ale chápem, že toľko protinázorov ťa vytočilo, tak sa snažíš zvrtnúť trošku, aby si nebola za tú najhoršiu 😉 🙂
@halienka ale nie zlatko. to bol forik...
kludne mozem byt za najhorsiu nemam s tym problem... nebudem sa opakovat. ale hygiena je pre mna dolezita. viem koho som si brala. ved som s manzelom bola aj pred svadbou, videla som ako zije, ako sa chova, ako sa prezentuje. ked to beriem z tvojho pohladu, tak davno sa mala rozviest ked sa neda chlap naucit namotivovat na hygienu. spravila by som mu to iste, tyzden by som sa neumyla a potom by som isla s nim do postele, bohvie ci by mu chutilo... pochybujem dost... proste nieco. 5 rokov tolerancie a snad o nesmradlaveho muza je z mojho pohladu zcestne. bud mas zaujem o rodinu, deti a vies ich k zakladnym veciam , lebo hygiena je zakladna vec, alebo nie a papa. a fakt ma nikto nevytocil. mne je v podstate ukradnute, ci vasi muzi smrdia alebo nie. moj nie , a to je pre mna dolezite... kazdy nech toleruje co sam uzna za vhodne no nie?
@pici ja viem 😉 jasné, že v tomto máš pravdu, keď už ti niečo dlho vadí a ochota zmeny nikde, tak treba ísť. No zakladateľke to trvalo dlhšie a ja si myslím, že aj preto, že prišli deti, to je tak náročné, že človek nemá čas aspoň kým sú moc maličké sledovať ešte aj manžela a vadiť sa s ním a riešiť tieto veci, lebo to sú vážne vtedy banality, ono ani žena sa vtedy nestíha až tak o seba moc starať aj keby ako chcela, je to o držku, hlavne keď ti nemá kto dieťa ani na tých 10 minút postrážiť. Takže celý ten proces sa natiahol asi aj deťmi, a hlavne to asi nebola tá prvotná príčina, tá je v tom že muž začal zanedbávať rodinu a ktomu sa už potom nabaľujú aj takéto veci. Vieš, len aby som to nejako ti priblížila, tiež teraz nevidíš nejaký závažný problém v tom, že tvoj muž hádže ponožky pod posteľ, nie si síce z toho nadšená, 10x prepáčiš, 11-ty mu vynadáš, chvíľu ich muž strká do práčky a za týždeň ich zase hádže pod posteľ a tak sa to opakuje. Kým ho ľúbiš, tak si vieš povedať, je to prkotina, nebudem pre to robiť haló, rozchod, rozvod, konieckoncov prišli deti a tým pádom už vôbec nemáš čas takéto veci riešiť, no zrazu postupne si uvedomíš, že muž prestal mať záujem o rodinu, zanedbáva ju, pomaly sa ani nevidíte, nijako ti nepomáha, láska s teba vyprcháva každým dňom viac a viac... a vtedy si povieš - a ten blbec (s prepáčením - to ako príklad) si ešte myslí, že mu budem furt spratávať tie ponožky s pod postele?! No koniec môj zlatý, tak to tedy už nééé 😀 To ako príklad, že takto nejako to mohlo byť aj u zakladateľky 😀
@halienka moj muz ich tam spori a na konci tyzdna ich hodi do veci na pranie... on si ich tam len uklada :DDDDDDDDDDDDDDD ale musim povedat ze to robil aj doma... neviem co to je za manier ale tak nic zavazne... vies, kazdy sa pozerame na veci z ineho pohladu, my na dietatko dlho cakame, takze moj muz sa bude starat o rodinu aj o dieta, toho sa nebojim
Hlavu hore 🙂 je to tvoj život, bola by si sama voči sebe nespravodlivá kebyže s ním zostaneš len kvôli tomu že máte dve deti. Aj ty máš právo žiť. Deti budú mať aj naďalej otca...
@pici Aj my sme na babatko cakali dlho. Myslela som si,ze aky bude skveli otec....musela som ho to vsetko naucit,ukazat,viest za rucicku,ked bol maly,nechcel babtko ani chytit,lebo mu spadne,nevie to,mne to ide lepsie,ved ty si matka,,bla,bla,kopec vyhovoriek..ale teraz uz maka,hihhi drzim palceky,nech vam to uz vyjde,zasluzite si to! Viem,co to je cakanie.
@pici 😀 😀 😀 jáj veru, ja tiež niekedy neviem, kde na takéto uchýlky tí chlapi chodia, môj zas má furt tendenciu veci "sortírovať" akože: tuto sú úplne čisté veci, tuto sú trošku špinavé ale ešte na nejaký výlet môžu byť, tuto sú už viac špinavé, ale tak na robotu do záhrady ešte dobré, až tá štvrtá skupina je podľa neho zrelá do práčky 😀 keď mi to takto vysvetlil, tak som tiež skoro odpadla, že čo to má preboha za manier, aké trošku špinavé, viac špinavé a tak, pre mňa je buď špinavé alebo čisté iné "podkategórie" tam nevidím. Tak ale ako zatiaľ som nebola v takom zlom stave aby som toto nemohla predýchať, tiež sa raz začas schytím a pekne krásne mu všetky jeho kategórie hodím do práčky a basta 😀 ale keby som ho neľúbila tak letí aj s jeho kategóriami 😀 😀 a tiež mám to šťastie, že MM sa o nás stará viac než dosť, fakticky som za to šťastná a veľmi mi to pomáha, lebo inak mi moc nikto nepomôže, malá ho zbožňuje a on trávi s ňou všetok svoj voľný čas, takže určite je to hlavne o tom, chlapovi sa dá všeličo prepáčiť, ale to že kašle na rodinu...to sa prepáčiť nedá 😔
@halienka veru,veru,tie kategorie boli aj u na 🙂 tiez som to zatrhla. Ze by boli bratia? Ze ci kasle na rodinu? To nevieme. Moj muz okrem nedele je tiez stale v robote /aj teraz a dokonca aj na sviatok vo stvrtok ide do roboty/ ze nepomaha doma? Mozno je lenivy a dotycna ho to musi naucit. Krok po kroku ako male dieta
@pici neda mi to nepovedat, ale asi zakladatelka nie je jedina, co ma doma tento problem... aj ked mozno v miernejsej forme.. ked si tu tak vehementne zastavate nazor, ze hygiena je vysledkom detstva a ze to ako muz vyzera a vyleze medzi ludi , nie je vizitkou zeny...
--------------------------------------
osobne si myslím, že každý človek sa učí od detstva dané veci a patrí tam aj staranie sa o seba resp. hygiena. Nemám prečo toto učiť dospelého človeka, keď to má byť dávno "naučený" a má to byť samozrejmosť. To by sme skôr mohli vytknúť jeho mame a nie manželke 😉
@123kika no ono sa to dá vycítiť, či skutočne ide o to, že toľko robiť musí, lebo iank by boli veľké existenčné problémy, alebo to už je taký trochu únik od rodiny...jasné, že neviem posúdiť ako to je u zakladateľky, to vie ona sama najlepšie. Mala som kolegu, ktorý bol ochotný urobiť hocičo, len aby nemusel domov k 6-mesačnej dcére, keď ju mal na starosti 1 hodinu, tak bol z toho úplne na nervy, radšej bol kdekoľvek inde ako doma...sú aj takí chlapi. Ide o to, že dieťa potrebuje aj prítomnosť otca, keď som videla ako to kolegove dieťa k nemu vzťahuje rúčky, keď on odchádzal na nejakú grilovačku bolo mi do plaču, tak veľmi ho chcela mať pri sebe...
@halienka boze, to je tiez pravda,su aj taki oteckovia. Ja si pamatam,ze zo zaciatku bol aj moj muz taky,cez soboty v robote,cele tyzdne v robote a ked mal v nedelu volno opravoval auto /hoci je pravda,ze to potreboval tiez urobit/ bola som z toho na nervy,ale po case to preslo,tak si myslim,ze to musi kazdy chlap prekonat /ten strach byt s tym dietatom sam/ potom to uz ide. Veru aj mne by srdiecko stiskalo,keby som videla ako to dietatko natahuje rucicky /no niektory chlap so nevsimne,taky detail/ mojho muza prave toto chytilo za srdiecko
@konstanze19 no tazko ti tu niekto poradi,skor sa ti tu dostane este vycitania ze to je tvoja chyba 😀 moj osobny nazor je ze ked niekoho nemilujes uz ho ani milovat nebudes.na tvojom mieste by som odisla k rodine ak mozes na nejaky cas,a tam si pekne rozmysli ci ti chyba,ci nie je este nieco co na nom milujes.ale rozhodne by som neostala vo vztahu len kvoli detom,cim mensie su pri rozvode rodicov tym lepsie to znesu.zit bez lasky by som nevedela,a s tou hygienou...neprinutis ho,nech ti tu pise kto chce co chce,je dospely a ma navyky take ake ma bohuzial.neviem ale ja by som odisla,hovorim z vlastnej skusenosti,mne uz ku koncu vadilo aj ako fucal pri jedle...
@konstanze19 ahoj. Moj nazor je, ze by sme sa nemali rozhodovat na zaklade minulosti, ale na zaklade buducnosti. Ako sa hovori "minule zisky nie su zarukou buducich ziskov". Inymi slovami nemali by sme pokracovat len preto, lebo kedysi nieco existovalo / fungovalo, ked to teraz uz nie je a asi ani nebude. Mozno by stalo za to dat si pauzu - tyzden, dva, mesiac, a uvidela by si, ci to nebola len nejaka prechodna ponorka. Baby sa tu sustredili na hygienu, ale ja mam pocit, ze to je len okrajova vec a problem je hlbsie. Ak po tom case si budes ista, ze toto nie je clovek, s ktorym chces, ako sa vravi "zostarnut", tak nevahaj. Kvoli dvom veciam. Kvoli tebe: zijeme len raz a nikdy nevies, ako dlho este. Mali by sme to co mame pred sebou prezit naozaj, uprimne, intenzivne a pravdivo. A po druhe - kvoli tvojim detom. Deti vsetko citia, velmi dobre citia ci vztah je alebo nie a ked budes pred nimi nieco hrat, vnasas im do zivota zmatok, chaos, citia ze nieco nie je ok, ale zaroven tvoje konanie im hovori "tak to ma byt, treba sa pretvarovat". Budu mat problemy v buducnosti, pri vytvarani svojich vztahov. Zi tak, aby si im bola prikladom. Predstav si ze jedneho dna pride za tebou tvoje dospele doeta a povie ti, "mami mam problem" a opise presne tvoj. Co by si mu poradila? Zi naozaj, aj ked mozno tazsie, alebo sa pretvaruj? Velmi ti drzim palce.
@pici ja sa neobuvam do neho, ty sa tu obuvas do zakladatelky temy. Tak som ti trosku nastavila zrkadlo. Mne je v podstate jedno ci celu nos inhalujete jeho ponozky, ktore pochybujem, ze si v praci pri kolegoch meni. Ale to nejdem riesit. Mne je to ukradnute. len nemam rada, ked niekto hodnoti niekoho v koho domacnosti nezije..
@filmuska18 super si to napisala,uplne s tebou suhlasim,z kazdou vetou.hlavne to ze deti su velmi vnimave,aj ked si povieme ze "co mozu chapat ved su male",ale ano citia to a presne to si odnesu do zivota-tu pretvarku.@konstanze myslim ze pre tie deti(ak zistis ze ho naozaj nemilujes a nechces s nim viac byt) bude lepsie ak budete od seba,to zoberu ako fakt,aj ked im otec bude mozno chybat,ale zoberu to nakoniec lepsie ako falos a pretvarku.
@pici prepac ale neda mi to nereagovat,nie v zlom 😉 ale naozaj sa tu obuvas do zakladatelky temy a pises tu nezmysly.ona sa nepytala co ma robit z jeho hygienou,ale co ma robit s tym ze ho nemiluje.a ty tu pises aky ste cistotny,to sme aj my a pritom pises ze ked prides zafajcena zo zurky tak si lahnes do obyvky,to akoze neokupana??prepac ale ja ked pridem o ktorejkolvek hodine zo zurky tak prve kroky vedu do sprchy,nezniesla by som si lahnut zafajcena do cistych perin.tak teraz neviem...
tu je to už pekne divoké 😲 ..ja neviem, keby som ja bola na všetko sama a manžel by ma nevzrušoval ba navyše odpudzoval , tiež by som zvažovala čo ďalej..na jednej strane sú deti, ktoré tak či tak si svojho tatina neužijú ,kedže je stále v práci a ani konstanza19..na druhej stane sú financie ..ak dobre zarába nemusí byť s výživným na tom najhoršie..a pokiaľ sa rozídu v dobrom, možno všetci viac získajú, ako stratia..prajem autorke a jej detičkám všetko dobré
Baby, mali by ste sa skľudniť, neurážať sa a neprovokovať... bola tu založená diskusia s tým, že niekto má problém a chcel poradiť, resp. podporiť, a nie na to, aby ste si tu nože a sekery hádzali do chrbta len preto, že máte iný názor...
každá má iný názor, každá má iné priority, každá má inú citlivosť.. a to ste natoľko nedospelé, že sa tu budete hádať ako malé deti o cukríky
neda mi takto nereagovat, ked dotycna @pici do kazdeho, ale do kazdeho prispevku musi napisat, ze by nedokazala zit s takym smradlavcom a ja som si sama na vine, ze sa vlastne neumyva.
Dakujem vsetkym, ktore zmysel tejto temy pochopili

a my tu nie sme od toho aby sme nieho sudili..to je v kompetencii niekoho ineho..my nemame pravo nikoho sudit,lebo niesme v koži toho druheho,a aj preto lebo prinajbližšej priležitosti odsudia nas..
autorka sa chcela vyzalovat,a dodat odvaho lebo je neštastna,a niektore hned po nej skačete ako hyeny,otras..