Nenávidím nevlastné dieťa
Cauki, mam taky problem s priatelom zijeme spolu uz 2 roky ma ceru so vztahu predtym 3 rocnu a syna 2 rocneho, pocas tehotenstva sa dal dokopi so mnou ked bola jeho zena tehotna. bohuzial zena sa prestala one starat a ceru ma v starostlivosti uz pol roka a syna 2 mesiace. malu mam rada je to strasne mile dievcatko sikovne slusne. ale ten maly to je cisti satan neda sa na nho ani len pozret on vkuse vresti stale je zaveseni na priatelovi teraz mal kvoli nemu dovolenku. ked nieco chce hned mu to ide kupit iba abi neplakal je to s nim strasne. chapem ze mu chiba mama ja som toho maleho za ten mesiac ale tak znenavidela skusali sme po dobrom neslo to skusali sme po zlom ani tak to neslo naozaj na neho nic neplati. v obchode ked mu nieco nekupim zacne hned revat. ja studujem este stale tak bi som s nim rada bola doma a starala sa o neho pokial nepojde do skolky ale to sa neda. ukracuje ma o cas s priatelom viem davala som sa s nim dokopi a vedela som ze ma 2 deti aj ho lubim len uz som zufala ako si najst k tomu satanovi cestu. muz je z neho zufali a ja to iste neviem co s nim robila za tie 4 mesiace jeho zena kym on cera bola u nas. ja som neni slovenka preto sa ospravedlnujem za pravopis a gramatiku moj otec je vietnamec a nevidela som ho od narodenia tiez som vyrastala bez otca a viem ho pochopit ale preco je ten mali taki zly.
@adsumus ty nevies citat???? Kedy som ta urazila? ? Ved ked nesuhlasim a napisem co chcem ja a co povazujem ja za spravne a nepritakavam, tak hned mam hnusne a urazlive komenty, ach jaj 😉 no tak nevadi, ale aspon sa drzim jedneho nazoru nie? Alebo mam ist poradit do druhej temy dotycnej podvadzanej tehotnej mamicke, ze neva, nech necaka, milenka jej bude vychovavat obe deti, sice ich obcas nazve satanom, alebo ich bude v slabej chvilke nenavidiet, bude ich strcit do ustavu, ale to sa da ospravedlnit, ked sa zrazu stala nevlstnou maminkou, ze bude chuda unavena.... 😀
@adsumus napísala si to úplne tak jak som ja dlho chcela, veci vytrhávajú z kontextu a vidia iba to zlé čo by mohli okomentovať alebo niekoho uraziť.
@maciatkolulu
@mata128
vôbec ho nejdem davať do ústavu,ale ked ti dieťa začne jačať a vystrájať ako nepríčetné 3 hodiny a to bude mať 3 roky je to podla vás normálne? Nám sa to normáne nezdá, ani doktorke ani psychologičke, snažíme sa ho rozptylovať je to lepšie než to bolo, a hádam to bude ešte lepšie. Už mám po maturitách aj ked sa na tom smejete mne to príde normálne, vy ste mali to šťastie že ste v 18 nemuseli ísť robiť, a čo že som ho tak nazvala? neviete si predstaviť aká som bola rozčúlená neskutočne moc, boli to silné slová nemalo by sa to ale ja som si nevedela už dať rady keď 2 hodiny reval, kopal do všetkého a nič nezaberalo. Čo som ho mala dať pod studenú sprchu ako tu niektoré píšu?
Ja som popísala moju situáciu na to aby ste mi poradili tie čo majú nezvládnutelne deti alebo cudzie a niečím podobným si prešli. Matka sa vzdala vlastných detí ja som s tým nemala nič spoločné, zato že som jej muža podporovala, myslíte že sme si solu iba užívali a jeho deti boli u tej suky?... On si hned zobral byt najskôr zobral manžel malú, čakal či sa jeho žena uvedomí ked bude mať malého, povedala že si deti rozdelia, a jej stačí iba malý, že on si malú rozmaznal tak nech si ju nechá, no 4 mesiace dozadu nám ho ožratá prišla dať že ho nechce a že je zlý, pila pri ňom ale vždy keď ho muž chcel zobrať preč, tak ona mu ho dať nechcela, raz zavolala policajtov že muž jej chce uniesť malého, tak muž pekne na nich počkal a povedal im aká je situácia a aj tak ho nechali matke aj ked videli že je ožratá tak mi niečo hovorte o spravodlivosti. A druhá vec ona udržiavala skoršie styk s iným chlapom než priatel so mnou. A presne som vedela do čoho idem ja im nechcem zle ani im ubližovať ale chcem im nahradiť čo im chýba. A ja som chcela iba radu opakujem to. A pokial mi ju neviete dať tak urážky mi moc nepomôžu a ignorujem ich.
@lupenica neviem, ktora lekarka alebo psychologicka Ti povedala, ze nie je normalne, aby 3rocne dieta jacalo a vystrajalo v kuse aj tri hodiny. Moju dceru by som zaradila medzi dobre a bezproblemove deti, ale Vasa psychologicka by ju asi nazvala nenormalnou, pretoze napriek tomu, ze je to kludne dieta, ked bola v obdobi vzdoru - mali sme tyzdenne 3-5 vystupov, ked revala ako zmyslov zbavena pre nic hodinu a pol vkuse az do uplneho vycerpania ( nasla si hociaky dovod, aby mohla spustit svoj cirkus).
@lupenica nemozes sa osemnastrocna starat o tak male dieta zase nechapes ze to dieta je v poriadku ale ty to nevies a anezvladas...dieta ked kope tak protestuje..ako je mozne ze sa situacia vyhroti az tak??tak tomu predvidaj...
okamzite sa odstahuj domov a deti dajte na aopciu niekomu kto si s nimi s laskou poradi..toto co pises nie je normalne z tvojej strany..je to len male dieta ktore je bezradne..a chyba mu mama..nemas na to ..a uz to dieta neosiiiiiraj kade tade..na vine si ty
@lupenica 2-rocne dietatko je predsa este takmer ako babo, zazil si dost zleho, preto to nema jednoduche, potrebuje kompetentnych rodicov,ktori mu pomozu a budu ho milovat. Nie niekoho, kto ho posle do ustavu. Mne je z toho zle. Co za psychologov ste navstivili, ze vam nikto nepomohol? Precitajte si nieco o komunikacii s detmi. Respektovat a byt repsektovany napriklad. Knihy od Thomasa Gordona napriklad, knihy o psychike deti, o komunikacii s detmi. Vy mate byt ta, ktora to musi zvladnut, to dietatko si tie knihy nevie precitat. A urcite posledne, co potrebuje, je ist do ustavu. Jeho otec tiez zosalel, ze je toho schoopny? Uf, ludia su divni. Ake potom maju byt tie nevinne deti? Ale aspon citit z vasej strany snahu, tak to nevzdavajte. Tie deticky nikoho ineho nemaju.
@petra3312 pochopím ked v noci začne zo sna plakať, prešiel si tým čím si prešiel, a preto je taký ja to chapem, bože ale ja som chcela iba poradiť ako to zvládate poprípade iba počuť to že aj vy máte také deti. A nie aby ste ma tu odstudzovali a končtatovali aj tak to tomu nič nepomôže.
@dusika11 áno máš pravdu uznávam tvoj názor. 🙂 asi toto chceš počuť tak ti to napíšem nech sem stále nepcháš svoj nos.
Vies. Keby si bola mama a dieta by bolo tvoje, milujes ho bezvyhradne so vsetkym. Moj otec, milujuci otec, uzasny clovek, neraz povedal ze esteze ste moji vlastni, inak neviem co by som robil. A predstav si, ja ta chapem. Neschvalujem, ale chapem. A predstav si, poznam jedneho muza, ktory sa o svojej vtedy 1rocnej dcere vyjadril ze je to satan. Su niektore deti mimoriadne mimoriadne narocne. Pravdepodobne to bude aj tento chlapec, a chudatko male ma na to aj miliardu dovodov. On je vlastne vo vnutri velmi nestastny a tak male dieta to nevie vyjadrit, len takto ako pises. Zazil opustenie vlastnej mamy, ktovie co ta s nim vsetko narobila ☹. Co vsetko zazil za tych takmer 3 roky co ma. Moja mama je spickovy psycholog. Preto ja som sa uz mnohe veci od nej naucila i ked aj ja pri vychove robim este stale mnoho chyb. Ale chcem ti len povedat, ze nech to mate akokolvek tazke, ak ho date do ustavu, bude to pre neho to najhorsie. (Teda dufam ze ho nebijete a nenadavate mu ☹. Pomohla by ti dobra psychologicka, aj tvojmu muzovi samozrejme a postupne by ste si k sebe nasli cestu. Diagnostikovali maleho poriadne? Nema adhd? Alebo istu formu autizmu? Rozprava? Da sa s nim udrzat ocny kontakt? Prejavuje city? Ma aj svetle chvilky? Spomina mamu? Ajy vztah ma so sestrou? Drzim ti palce. No drzim hlavne palce tomu malemu. Prist takto o mamu, a ktovie co ho este v zivote caka.
@lupenica pozri ty tu vypisujes..mne je luto toho maleho o teba nestojim ci ty uznavas moj nazor..vies preco??rozbila si rodinu znicila si zenu ktora bola tehotna je mi jasne ze potrebujes pocut ake je to male hrozne,,a dieta je na vine ..je mi jasne..ze potrebujes poklepat po rameni...ale.....nezasluzis si to
dalej ....ty si dala verejne na net temu..tym padom tu moze strkat nos kazdy.....ty nechces poznat radu....len si robis prdel..a stale obvinujes male dieta,,,
chudak dieta
@lupenica nič si z toho nerob, tuná pani dokonalé všetko vedia, prečítali rešpektovať a byť rešpektovaný, nechávaju deti trieskať na návšteve po plazme, aby mu nenarušili vyvoj, ak ich dieťa niekto napomenie, tak ho idu zadávaiť, že mu ubližuje, to je taký krajný názor na vychovu dieťaťa, osobitne môžu uplatnovať ženy, čo maju doma kludne deti, jedna ženička tu písala, že ked je dieťa zle, tak mu ide umývať tvár lebo je škaredý, ultra super ponižovanie človeka, ale budiž, je to jej dieťa, jej prístup k výchove, tvoj malý má tri roky a určtite v tom veku už nie je bežne aby ti tri hodiny vrieskal, ak nezaberá vysvetlovanie, skus ine metody vychovne, napríklad posadiť na stoličku alebo ako nás dávali do kuta, dieťa ti tam nebude chcieť sedieť, ale netreba ustupit, postačí zo začiatku aj pár minut, ked zostane sedieť, ale len ked urobí niečo zle, napríklad sestre alebo nechce posluchnuť doležitý príkaz, nesmieš sa dotknuť jeho hrdosti, ale musí cítiť, že si človek, ktorého treba rešpektovať, je to ťažke zjednať si rešpekt u cudzieho dieťaťa, navyše ked má len čerstvo po maturite, hlavne sa nerozčuluj, deťom je najsmiešnejší rozčulený dospely a posluchať ťa nebude, ked chytneš nervy, ukonči všetko a chod sa schladiť do kupelne, alebo nalož deti do kočíka a von. Doležite je aby si si dokázala získať dieťa ako autorita, aj ako človek s láskavým srdcom, aby vedel, že si prísna a vyžaduješ správanie, ale aj milá a láskava a vieš sa zasmiať na veciach a aj odpustiť a pohladiť. Dufam, že ma tuteraz nezožeru zástankyne vzťahovej vychovy. Tu ja nepovažujem za to prave orechove, možno je fajn v určitých veciach, ale celkovo si myslím, že nevedie deti dobrým smerom. Hlavne ten rešpekt k rodičovi tam mnohým uletí do neznáma. Potom je len nekonečne doťahovanie na všetkom možnom, dúfam, že píšem zrozumitelne, na tie stvory čudne nereaguj, radi sa doťahuju na nepodstatných veciach, reaguj len na normálne príspevky, ak sa chceš niečo spýtať, pýtaj sa, moje dieťa tiež nie je dokonale, aj sme si prešli všetkým možným,ale teraz už som uplne spokojná, ak budem vedieť, podelím sa o skusenosti. pekný den
@lupenica ešte tak uvažujem, že malý ti možno robí zlobu, lebo si myslí, že ty si na vine že nemá svoju mamu, bohviečo mu natárala v opitosti, tak ja by som si vzala dieťa na kolená a vysvetlila mu to, že jeho mamina sa nemôže o neho teraz starať, ale že aj take sa stáva a že sa budem teraz starať ja, že som tu teraz pre neho, aby bol šťastný a spokojný a potom sa uvidí. Lebo vyzerá to, že jeho matka sa bude ešte dieťaťa domáhať, mám taký pocit. nech nie je z toho až taký vygulený, že čo stváraju tí dospelí okolo.
@monikaparson čo je na tom divné, že dvojročný vie napočítať do 10? moj syn vedel napočítať do 20 aj po slovensky aj po anglicky v tom veku, ale toto vobec nesúvisí so správaním, vedomosti sú jedna vec a správanie úplne iná
@adsumus
@lupenica
ja som za objatie, nie za trest. V prvom rade seba upokojiť, aby cítil v dospelom istotu. Nehovoriť, že je zlý a podocne.
Počas "záchvatu" držať dieťa "násilne" v náručí, hovoriť, že ho ľúbim, že ho má rada ocko, mamka, sestrička, že všetkým na ňom záleží. Kašlať na to, čo si okolie myslí.
a keď je kľud,sem-tam prejaviť náklonnosť letmou pusou, úsmevom. Len tak, bezdôvodne
a venovať mu čas - v súčasnosti to chce prehnane veľa... a lásku
@eva8 oj, s tymto nesuhlasim Eva. Terapia objatim sa mne vobec nepozdava. Nasilu nejde nic, mozes sa este dietatu sprotivit. Odvadzanie pozornosti pocas amoku je ucinnejsie. Takisto ak sa da dietatu najavo, ze amokom nic nedosiahne. Tymto si plus minus prechadzaju vsetky deti okolo dvoch rokov, v zavislosti od temperamentu potom jedno skusa vytrvalejsie nez druhe. Ale to pominie. No gniavit dieta nasilu by som ja osobne neodporucala.
K teme celkom zaujimave dnesne clanky:
http://www.aktuality.sk/clanok/343162/stastne-s...
http://www.pluska.sk/izdravie/zdrave-dieta/budu...
@lupenica preboha ty mas po maturitach???????????? si inak nenormalny clovek, vies o tom? Pretoze vymyslat si takuto temu, je chore a ja sa len modlim, ze nemas realne ziadne deti a ani mat nebudes, pretoze ok nie si....
@lupenica tak najprv sa ucis, mas chyb ako maku, stylistiku na urovni prvej pomocnej, potom sa vsetko zazracne vylepsi a nakoniec uz mas po maturite 😀 srandicky, srandicky, ale podarilo sa ti tu poriadne rozprudit diskusiu, sa zjavne nudis... a par husiciek ti tu normalne naletelo, ale tak aj ja ti drzim palce nech toho zrazu trojrocneho satana skrotite aj po zlom a nech sa vam podaria este deticky a zijete v laske 😀 boze, boze, ze sa niekomu chce vymyslat temy
@maciatkolulu temu zalozila 26. Maja. Pozri aky je datum. Kludne mohla zmaturovat. Pisem s nou IP. Neexistuje ze si toto vymyslela. Toto sa vymysliet neda. Chce realnu pomoc. Poradit. Odmysli si nevhodne vyrazy a najdes zufalu zenu ktora sa s tym snazi nieco spravit. Pretoze jeho vlastna matka to uplne co? Vzdala. No ona to s nim este nevzdala napriek tomu ze nie je jej.
@jabadaba ja som konkrétne myslela na jej nevlastného syna, ktorého ona podľa písania apriori odmietala podvedome prvá (lebo s ním musela tráviť viac času a nevedela s ním nadviazať kontakt, pritom syn jej "zavadzal" pri učení - s dcérou oroblémy nemala, lebo bola v škôlke)
Teda musí sa premôcť a ukázať, že jej na ňom záleží. Dieťa je podľa mňa odraz rodiča, aj keď nevlastného. A syn mal tráum až habadej
@liv1 hej, mohla zmaturovat a to mi chces povedat, ked si teda precitac jej uvodny prispevok, ze zmaturovala? Lebo ak hej, tak potom neviem a akej skole a kde. To sa proste s takou gramatikou neda, teda aspon ja som mala lepsiu gramatiku na zakladnej v druhom rocniku a na maturitach kebyze napisem co len jednu taku hrubku v slohovej casti, tak ma nepripustia k ustnym, aebo si myslis, ze sa to da? Ked aj cudzinec by si robil u nas maturitu ma rovnake podmienky, retoze dostava maturitne vysvedcenie, takze neverim. Ale kludne si moze vypisovat c chce
@liv1 a inak ja som bola 5dni pred maturitov tak nadupana, ze som zo spanku rozpravala o Chalupkovi a Sturovi...takze nechapem, akoby by mohol clovek par dni pred maturitou takto pisat 😀 Ale ok, urcite dostala dobru znamku a inak na akej skole tu maturitu robila?
@maciatkolulu tak nikto netvrdí, že zmaturovala na jedničky, ved mohla kludne prejsť s odretými ušami za tri, nie je každý na gympli, sú aj menej náročné stredné školy
@janickacrazy nie nesúvisí, len ma prekvapilo, že dieťa je nezvádnuteľné, že s ním nie je rady a vie napočítať do 10. Kto ho to naučil? Samé od seba sa to asi nenaučilo alebo ... ?
@monikaparson moj prostredný syn bol od narodenia náročné a ťažko zvládnuteľné dieťa, zato veľmi inteligentné, počítať aj rozoznávať písmenká sa naučil sám z videí na počítači ako 2ročný, mával záchvaty zlosti, okolo 2 rokov to s ním bolo dosť katastrofické, čo sa týka správania, zato intelekt bol nadpriemerný, ono to potom ľudí totiž zvádza k tomu, že to dieťa je múdrejšie ako rovesníci, čiže aj správať by sa malo vyspelejšie, ale práve to može byť naopak, v niektorých oblastiach može zaostávať
@janickacrazy predpokladam, ze si chodila do skoly a vies ako to v takej skole vyzera, je podla teba uvodny prispevok hodny maturanta s odretymi usami???? 😀 To urcite nie, moje dieta dostalo patku z diktatu a to ani z daleka nemala tolko chyb, takze toto nie je ani na ucnovku prvy rocnik....toto totiz nie je ani na prvy stupen zakladnej skoly a nie na maturitu a mozete si tvrdit co chcete... 😉
@janickacrazy ty si fakt napisala, ze maturita za tri 😀 😀 😀 😀 ???? to som sa fakt pobavila, ak rozpravame o osobe ktora napisala uvodny prispevok, tak ti naozaj nerozumiem, lebo trojka to je mozno par drobnych chyb....asi nemas este skolopovinne dieta a maturovala si velmi davno, alebo mozno na nejakej sukromnej dobre platenej skole, lebo v normalnej,beznej skole by sa nedostala do toho maturitneho rocnika
a inak nerozumiem autorke preco neda tuto temu zmazat, uzavriet, ked sa citi taka dotknuta a nedostava ziadne rady? Zeby ju to bavilo citat 😉 ?
@maciatkolulu no tak moj syn má 16 rokov, takže mám školopovinné dieťa a ja som maturovala na jednotky na gympli, ale u nás na učnáku s maturitou sa bežne maturovalo za fľašu slivovice a podobne, takže prečo nie?

@lupenica ty by si sa usmievala,keby si mamu nevidela a teta,co ti ju ma akože nahradit,by ta nenavidela a uvažovala ta dat do ustavu???kokos,toto ma dokaže rozculit...ja mam 4ročneho syna po operacii srdca,to by si este len videla,čo su starosti a trapenie....ale ustali sme,tesime sa z neho,z toho,že sa z toho dostal....jeden chlapček,ktorý bol operovaný zarovno s nami,tolko stastia nemal a dnes je len ležiaci,takmer nevnima....ako by si sa potom postavila k dietatku,keby malo takyto problem????Vždy,ked maly robi prieky,lumparny,jeduje sa,zmyslim si na toho chlapčeka a podakujem Panu Bohu za to,že naš syn je na tom tak ako je....skus sa aspon na chvilu vzit do tej citlivej dusicky,pochopit aj jeho...možno mu len chyba laska,neha,porozumenie....zial,on svoje potreby inak dat najavo nevie. Alebo sa chod pozriet do nejakeho ustavu s chorymi detickami a potom si možno uvedomis a budes vazit to,čo mate doma.A tvoj partner asi nema tiež všetkých 5 pohromade....ked už aj ex bz bola taka,ako si ju popisala,zvažovať dat vlastne dieťa do ustavu,to už je silna kava....toto keby si nadhodila pred mojim mužom,tak ta kopne tak diplomaticky do zadku,že sa na ten vylet budeš aj tešiť