Nenávidím nevlastné dieťa
Cauki, mam taky problem s priatelom zijeme spolu uz 2 roky ma ceru so vztahu predtym 3 rocnu a syna 2 rocneho, pocas tehotenstva sa dal dokopi so mnou ked bola jeho zena tehotna. bohuzial zena sa prestala one starat a ceru ma v starostlivosti uz pol roka a syna 2 mesiace. malu mam rada je to strasne mile dievcatko sikovne slusne. ale ten maly to je cisti satan neda sa na nho ani len pozret on vkuse vresti stale je zaveseni na priatelovi teraz mal kvoli nemu dovolenku. ked nieco chce hned mu to ide kupit iba abi neplakal je to s nim strasne. chapem ze mu chiba mama ja som toho maleho za ten mesiac ale tak znenavidela skusali sme po dobrom neslo to skusali sme po zlom ani tak to neslo naozaj na neho nic neplati. v obchode ked mu nieco nekupim zacne hned revat. ja studujem este stale tak bi som s nim rada bola doma a starala sa o neho pokial nepojde do skolky ale to sa neda. ukracuje ma o cas s priatelom viem davala som sa s nim dokopi a vedela som ze ma 2 deti aj ho lubim len uz som zufala ako si najst k tomu satanovi cestu. muz je z neho zufali a ja to iste neviem co s nim robila za tie 4 mesiace jeho zena kym on cera bola u nas. ja som neni slovenka preto sa ospravedlnujem za pravopis a gramatiku moj otec je vietnamec a nevidela som ho od narodenia tiez som vyrastala bez otca a viem ho pochopit ale preco je ten mali taki zly.
@maciatkolulu som ucitelka slovenciny na SS a ver, ze zmaturovali este horsi.....na ucnovke, ziaden problem...porovnavas 1 diktat a maturitnu pisomku......kde jej staci 30%...z toho pravopis tvori len cast bodovania......ustnu na 4ku...kludne da, na ucnovke, ako pisem v pohode...a u ans na gympli aj ti, co im diktaty nesli, zmaturovali.....a dokonca su to dnes uz davno yvstudovani IT, manageri a neviem co..... na nepodarene diktaty uz davno zabudli....
a ja jej odporucam zmazat temu, elbo skutocne na par (asi 5) prispevkov, ziadne rady nedostala...
@sorciera24 aha, no comment 😉
@sorciera24 takze mozem smelo svojim dceram povedat nech sa zbytocne nezatazuju nejakou priblblou gramatikou slovenskou, pretoze zmaturuju tak ci tak a nakoniec z nich budu super it-ckari, nemam slov....ale je to teda dost smutne. Inak vies tu nejde ani tak o to, ci da tu maturitu, ale cely zivot sa hanbit, tu nehovorime o jednej chybicke, ale o desnej gramatike, kazdy urobi "chibicku", ale uznaj, ze toto by snad jednemu vystudovanemi itckarovi nemalo na papieri co robit,alebo sa fakt "milym" 😀 😀 Tu ide o beznu komunikaciu a tato osobka podla mna nemoze naprklad napisat ani motivacny list normalne a myslim, ze kazdy zamestnavatel pozera aj na take primarne vzdelanie medzi ktore podla mna a teda dufam, zaklady slovenskej gramatiky v Slovenskej republike patri. Tak ale mozno sa mylim....Rad kocena dostala viac nez dost.
@maciatkolulu co, povies svojim dceram, je na tebe....skolstvo je v peknych sr..... bez debaty, ale ja ho z toho nevytrhnem......ministerstvo ma svoje nastavenia a pravidla..... a ano, je to smutne......kym sa pani ministri nespamataju, tak to takto funguje....bohuzial..... jasne, ze na gramatike zalezi , aj zamestnavatelom by malo(mne duplom)....ja som ti len vysvetlovala, ze kocka v pohode na SR zmaturovat mohla, ked tu vidim gramatiku VS vzdel. ludi a ti uz pisu diplomovky .....ona vlastne nic, ekd vidim, ake deti sa podostavali na mediciny napr. , tak nechapem a bojim sa ist v buducnosti k lekarovi a pod. ......to nie je len o nej....to je cele zle....
@maciatkolulu tak ten ITckar ma hlavne rozumiet svojej praci a dobre programovat. Co s takym mizernym, co sice ovlada gramatiku, ale vo svojom odbore je slaby? Aj ked optimum je, ked ovlada oboje. Nie je maturita ako maturita, ludia pre ktorych slovencina nie je rodny jazyk, su v nej slabsi. A kludne povedz dceram, nech sa neucia gramatiku 😉 😉
@stardust tak ja to urcite nepoviem, pretoze je to zaklad inteligencie, zial som z takej rodiny a podla mna jeden vysokoskolsky itckar urcite ovlada ZAKLADY slovenskej gramatiky o korej sa tu bavime... 😀 A ked raz robis statnu skusku, tak nikoho nezaujima, ci si cudzinec, ci nie. Myslis, zeby si dostala v zahranici statny diplom, keby si nezvladala zaklady gramatiky daneho jazyka v krajine, kde skusku robis a zijes? Tomu ver, ze nie.
@maciatkolulu ano, statny diplom som dostala aj napriek chybam v gramatike 😀 😀 😀
@stardust tak ti gratulujem, ale tak predpokladam, ze to neboli chibi 😀 ake nam tu predviedla slecna...
@maciatkolulu vies, celkom vela ludi na prirodovednych odboroch fici na jazykovych korekturach 😉
@stardust prepanajana, my sa tu nebavime o nejakych malych chybach, ale o desnych hrubkach, ktore jeden maturanat jednoducho nema co robit. Aspon je to moj nazor a ja k tomu vediem svoje deti, tak ako mna viedli k tomu rodicia, je to proste hanba...nic viac a nic menej. Teraz si ma pochopila? Proste je hanba statu, ked vypusti a da papier osobe, ktora neovlada Z A K L A D Y slovenskej gramatiky
@maciatkolulu stazuj sa v parlamente, na konovi nic nevyriesis 😉 😉
@stardust ja sa nestazujem, ja konstatujem a myslim, ze na konovi sa vseobecne nic nevyriesi, ale teda minimlane zistis, ze je okolo nas vela hmmm, minimalne zvlastnych ludi 😀 pekny den
@maciatkolulu alebo si mozes pekne kopnut do cudzich a vyzdvihnut svoju dokonalost pod ruskom anonymity, ze? 😕
@stardust nooo, teda mas asi zly den, vsakze 😉 rypni si do muza ked ti pride domov z prace, ok 😉 Takze opat ti zelam pekny den 😉 a kludne mozes mat posledne slovo, doma ho asi nemas 😀
@maciatkolulu mne sa zda, ze je to skor naopak 😀 😀 😲 😝
@maciatkolulu Len tak pre zaujimavost, vedla mna na obchodnej akademii sedela kocka co nielen ze nevedela kam patri ake i, ale kompletne zamienala makcene, dlzne ciarky. Predstav si ze zmaturovala na dvojky, a predstav si ze vystudovala ekonomicku univerzitu bez pomoci a bie je to ziadna sukromna skola. Vystudovala som ju aj ja a vobec to nebola lahka skola.. Pretoze keby sa vsade tak pozeralo na gramatiku ako na MK, pravdepodobne vacsina vrcholovych pracovnikov by v tomto state nepracovala. Predstav si ze gramatika nie je zaklad IQ, casto krat je omnoho dolezitejsie EQ, ale to asi tebe nic nehovori. A dolezita je sikovnost, schopnosti, odbornost. Snaha ludom pomoc, vazit si cloveka, neodsudzovat a neurazat. Zaujimalo by ma co take v zivote si ty dosiahla ked si schopna takto sa do niekoho obuvat. A mnoho dalsich tu v tejto teme.
@maciatkolulu a len dodam vies co je to dysgrafia ci dyslexia? Mas v okoli nejakeho takeho cloveka?! Ja mam. Mojho brata. IQ ma 140 a gramatiku pod psa. Ale za to proste nemoze. A len taki nizki ludia si mozu z toho robit srandu. A predstav si, aj on zmaturoval. To je prekvapko co?
@liv1 ja sa neobuvam, ja ziiiiram 😀 dosiahla som to, co som chcela a to na co som mala, ja som si tituly kupovat nemusela....to je asi tak vsetko, ale zirat este mozem, alebo mam zyrat a bude to ok? 😉 Nechapem, co sa do mna obuvas, kludne si zaloz zvlast temu a tam si mozete hrkutat ako je ok, ked neovladate gramatiku, stale sa tu bavime o ZAKLADNEJ gramatike a nevsimla som si, zeby niekde pisala dotycna, ci doticna 😀 autorka, ze ma dysgrafiu, ci nejaku inu dys....Takze pre mna to je stale neuveritelna hanba ked niekto s maturitou pise ako pisala, sice iba v par prispevkoch, potom sa zaracne zlepsila. A mam snad pravo pisat svoj nazor, mna absolutne nezauja, co si dosiahla ty, alebo tvoja rodina, rovnakko ako co dosiahla autorka, mna len sokuje, ze clovek, ktory sa cerstvo uci na maturitu je schopny tolkych hrubiek, to je podla mna neuveritelne 😀 Ale tak dievca, sme mimo temu uz dlhsie, takze ti radim, zaloz si svoju a tam sa to moze rozoberat. Tu je podla mna dolezite, ze je to hovadina a ked nie, ako som z 100xpisala, lutujem vsetky deti, ale ju vobec.
@eva8 ja nie som tiež za silne objatia, napríklad u mna by si tým vyslúžil rodič hlboký odpor, obmedzovanie osobnej slobody, mna bolo najlepšie posielať na samotku, tam som vypenila a dala sa do kludu, ale tak isto su ludia, ktorým vyhovuje lepšie objatie iného človeka pri ukludnení, kočka musí skušať, čo zaberie na jej krpca.
@maciatkolulu ja si tiež myslím, že písomný prejav je dôležitý. Neviem si predstaviť, že dostanem zákazku alebo ponuku s kopou chýb - spomínala sa tu ekonomická škola (teda môže mať aj ako asistentka miesto po skončení)
spomínalo sa iq - normálny človek ak má vysoké iq, dokáže sa naučiť aj gramatiku (ak netrpí nejakou poruchou)
Je to šlendrianstvo a neúcta k jazyku podľa mňa robiť základné chyby. Ja napr. robím preklepy, aj chyby, ale čo je moc, to je moc...
Školstvo upadá. Na vine nie sú učitelia. Čo sa týka napr. gramatiky, podľa mňa aj niektorí rodičia, lebo čakajú, že škola všetko "zariadi" a ani samotným deťom na tom nezáleží, lebo nikto ich k tomu nevedie.
@eva8 som rada, ze nie som sama, co si myslim, ze gramatika je dolezita a to v kazdodennej pisomnej, beznej komunikacii, ale tak ked som napisala svoj nazor, tak som si uz robila srandu, alebo urazala....nechapem, nikde som sa ani raz nevysmievala, akurat zirala... 😒
@maciatkolulu
zamyslela som sa nad cudzincami a slovenčinou - dľžka pobytu na sk a typ písma, ktorý sa používa v ich rodnom jazyku sú tiež dôležité
@eva8 So všetkou úctou - táto debata o jazyku je úplne mimo témy, bolo by to fakt lepšie zmazať, než točiť tu stále jej maturitu. 😀
Ale keď už poniektoré načali tému o neodpustiteľnej nedokonalosti ovládania jazyka - citujem "ale čo je moc, to je moc..." MOC môže byť v slovenčine akurát tak politická, inak je to čechizmus. V slovenčine máme pre daný kontext slovo "veľa". 😝 😉
@bmuller http://slovnik.azet.sk/pravopis/slovnik-sj/?q=moc
moc2 prísl. hovor. veľa, mnoho: čo je moc, to je moc aj trpezlivosť má svoje hranice
@lupenica ale si sa vyfarbila...nadhera..takze takto nadavas doma???a potom pises ??ako si to dovolujes cudziemu cloveku takto nadavat???kto si ???ja som s tebou tavy nepasla...omg nauc sa pisat vyjadrovat a chovat.,..a mozno nebudes vypisovat blbiny..vobec sa nedivim tomu malemu a dufam ze to co robis ako sa chovas ti patricne spocita..prepac ale vyjadrovat sa solova slepica a chudera...velkymi pismenami kriocat na cloveka..je absolutny primitivizmus ..to sa na forach nerobi...ani si nechcem predstavit ako sa vyjadrujes potom doma.....je lepsie byt slepica ako primitiv...asi tak...ked nezvldas seba alko chces zvladat dieta????odid a nechaj jeho peniaze a rodinu na pokoji...si absolutne nesposobna zvladat diskusiu nie to zivotnu situaciu
zírať je tiež čechizmus (ona zírala ako niekto má chyby vo vete) a s maturitou sa píše s "u" na konci, nie s "v" ako @maciatkolulu. ale dajme sa ešte poučiť. 😀

@janickacrazy aha, no comment