Nenávidím nevlastné dieťa
Cauki, mam taky problem s priatelom zijeme spolu uz 2 roky ma ceru so vztahu predtym 3 rocnu a syna 2 rocneho, pocas tehotenstva sa dal dokopi so mnou ked bola jeho zena tehotna. bohuzial zena sa prestala one starat a ceru ma v starostlivosti uz pol roka a syna 2 mesiace. malu mam rada je to strasne mile dievcatko sikovne slusne. ale ten maly to je cisti satan neda sa na nho ani len pozret on vkuse vresti stale je zaveseni na priatelovi teraz mal kvoli nemu dovolenku. ked nieco chce hned mu to ide kupit iba abi neplakal je to s nim strasne. chapem ze mu chiba mama ja som toho maleho za ten mesiac ale tak znenavidela skusali sme po dobrom neslo to skusali sme po zlom ani tak to neslo naozaj na neho nic neplati. v obchode ked mu nieco nekupim zacne hned revat. ja studujem este stale tak bi som s nim rada bola doma a starala sa o neho pokial nepojde do skolky ale to sa neda. ukracuje ma o cas s priatelom viem davala som sa s nim dokopi a vedela som ze ma 2 deti aj ho lubim len uz som zufala ako si najst k tomu satanovi cestu. muz je z neho zufali a ja to iste neviem co s nim robila za tie 4 mesiace jeho zena kym on cera bola u nas. ja som neni slovenka preto sa ospravedlnujem za pravopis a gramatiku moj otec je vietnamec a nevidela som ho od narodenia tiez som vyrastala bez otca a viem ho pochopit ale preco je ten mali taki zly.
@maciatkolulu nie ona riesi nevlastneho syna z ktoreho je na prasky, taky je aj nadpis temy, je o nevlastnom synovi, nie o jej sukromnom zivote!
@miren86 a nevlastny syn nie je sucastou jej sukromneho zivota? A nazov temy je ze ho nenavidi...
Nerozumiem, prečo by sme mali byť supermatky, alebo dokonnalé matky, ako ste nás nazvali za to, že nás pobúril úvodný príspevok. Všetci sme ľudia, robíme chyby, no spája nás to, že svoje deti bezhranične milujeme. Aspoň by sme mali. Lebo ak ich nemilujeme, dieťa to vycíti, nikdy v nás nebude mať istotu a nikdy si k nám neurobí vzťah. Viem, o čom píšem, sama som vyrastala bez prejavov rodičovskej lásky.
Jasné, že to má ťažie, keď nie je biologickým rodičom a nevie, aké je to nádherné mať vlastné dieťatko. Človek sa rozcíti a chcel by ochraňovať všetky deti na svete. Teda, ak nie je z kameňa.
Ale je tu v prvom rade chyba prístupu. Deti treba milovať. Pripustiť si čokoľvek iné, ako to, že ho milujem, chcem ho milovať a pochopiť je obrovský problém už zo začiatku a zaváňa absolútnou katastrofou. Preboha, veď ona písala, že to nepomáha ani po zlom??? Akom zlom??? To čo robia tomu dvojročnému dieťaťu?????
Myslím, že to autorka vzala za nesprávny koniec. To oni by mali vyhľadať odbornú pomoc, aby zvládli všetky negatívne prejavy toho malého chlapca a naučili sa ho predovšetkým ľúbiť, s citom vychovávať a pomôcť mu prekonať všetky úskalia plynúce z alkoholizmu jeho biologickej matky.
@miren86 a mimochodom pokial nevies nic o jej zivote, nomozes ani radit...
@maciatkolulu napis mi uprimne preco si v tomto fore?
@miren86 ako? nerozumiem tvojej otazke? A ty si preco? Sice prepac, nemusis odpovedat, pretoze mna to nezaujima. Pisala som k veci k teme a moj nazor je, ze ked sem niekto dokvitne s temou nenavidim svoje nevlastne dieta, tak sa hold bude rozoberat aj jeho sukromie, pretoze to ide ruka v ruke, keby si nezacala so zadanym, tak by nemusela vychovavat(resp.nenavidiet)svoje nevlastne dieta. Rady dievca dostalo a nepysim sa(zatial)titulom matka roka. Dokonca som uz pisala, ze sama mam skusenost so zmiesanou rodinou. Rovnako ako som tebe napisala, ze kebyze tvoje dieta nenavidi partnerka tvojho ex. tiez nebudes spievat internacionalu a my nevieme kde je pravda vsakze, ci biomama naozaj nasava atd. Jednoznacne prejav a sposob ako podala temu dotycna je dost blby, alebo sa mylim? Ja ju rozhodne lutovat nebudem, pretoze ju niet preco lutovat, lutovat treba akurat tak tie deti. Opakovane pisem, rady od titulovanych matiek roka a super matiek dostaa viac nez dost. A prijemn den ti zelam 😉
Mala by vas riesit socialka
@maciatkolulu Presne to ma napadlo na začiatku, že takto to začalo u všetkých tých týraných, zmrzačených a ani sa mi nedá napísať akých detí ☹ Keď príde nenávisť, už nič potom nemôže byť dobré ☹
@sassannka pozor, budes za super matku roka 😀 , ktora to dievca nechape....
Ako som uz pisala, dalo by sa chapat, kebyze noralne napise, ze je unavena, ze maly je urevany, ze stale nieco chce, ze uz nema na nic cas a on je stredom vesmiru, ze co ma robit, tak ok, da sa pochopit, ale ten prejav, to nesvedci o potrebe pomoci, ale podporte ma v tom , ze to decko je chore a treba ho strcit do ustavu a mozno si ho vezme za dva tyzdne 😉 jezismaria, opat s amodlim, ze je to vymyslena tema
@marietuska nie zacala si s muzom,kt.mal len jedno dieta a tehotnu partnerku, kt. vraj nasavala pocas tehotenstva a vraj si robi maturitu.... 😀 no podla mna ma do nej veeelmi daleko
@miren86 Risia ju tu preto ze sama dala k tomu podnet tym ze napisala dotaz a vyzvala ludi k reakciam.
Bez toho by ju nik neriesil. Sama sa chce nechat rozpitvat.
A upalit ju netreba, ale slovny preplesk v podobe toho ze spravila totalnu blbost (nespravila snad? spravila!) a teraz za to plati, je to najlepsie co moze dostat. Nie vzdy su medove motuzy popod nos prejav dobrych umyslov, niekedy prave naopak, tutu mutu chuda jej nepomoze ani za mak. Niekedy prisne ale racionalne zhodnotenie da viac.
Baby, baby...ak zoberieme do uvahy, ze tema je pravdiva a vsetky okolnosti sedia tak, ako ich opisala....tak si nemyslim, ze je zakladatelka az taka hrozna osoba a ze si zasluzi byt nazyvana a oznacovana tak, ako sa jej dostalo...mohla si sama uvedomit, ze keby to trochu " zaobalila", ci "prikraslila", tak by sa jej uslo asi aj pomoci a rad.
A teraz ruku na srdce, to kazda z Vas by tak uprimne a nezistne od prveho dna milovala, s laskou a nekonecnou trpezlivostou sa starala o cudzie dieta??? Navyse vzdy premyslela dopredu kazde slovo, akym ho oznacit, ked uz si myslite, ze Ste v koncoch? Ked mate 20 rokov a nemate ani potuchy o tom, co je materstvo ci rodicovstvo? Vsetkym sa nam to tu zda, ze riesi uplne normalne spravanie 2-rocneho dietata a robi z neho diabla, ale ona to nevie a nema odkial vediet. Teda aspon ja za seba mozem povedat, ze som pred 15 rokmi nemala ani sajnu, jedine, co ma trapilo - aby som nemala ani gram navyse, nevysla ani do obchodu nenamalovana, mala dobre znamky v skole, kavickovala s kamoskami a travila co najviac casu s frajerom. Viem, ze mi tu budete pisat, ze ved mala vediet, ked si zacinala s muzom so zavazkami - no mohla predpokladat, ze zivot bude trochu iny od toho, co som opisala vyssie.
A uz asi najsmiesnejsie sa mi zdaju argumenty, ze keby naozaj lubila otca deti, musela by lubit aj jeho deti - ved predsa su jeho sucastou. Potom vsetky z Vas isto neskonale milujete svojich svokrovcov, muzovych surodencov a celu jeho rodinu - ved su predsa jeho sucastou. A samozrejme v zivote by Vas ani len nenapadlo ich nazvat nelichotivo, ani zlu myslienku ich smerom nikdy nevypustite.
Ako som uz pisala predtym, mne najhorsie vyjadrenie pride to, ze sa s otcom dietata rozpravali o tom, ze by chlapca dali do ustavu - to ma velmi vypovednu hodnotu o otcovi dietata. Zakladatelke radim iba to, aby si co najrychlejsie uvedomila, ze pokial ostane s tymto muzom, slobodnemu a bezstarostnemu zivotu je koniec. Ma na krku dve malicke deti, ktorym musi nahradit matku. Odporucam jej kupit si par knih, ktore jej objasnia spravanie deti a daju aj navod, ako sa spravat v urcitych situaciach - aj ked z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze to nie vzdy zabera. A dufam pre dobro deti, ze si k nim najde cestu, casom si ich zamiluje a bude o nich uvazovat ako o svojich detoch a nielen o nevlastnych.
v prvom rade, ona nema co to dieta riesit, nie je to jej dieta, jej rola je iba priatelka otca dietata, nic viac, zajtra ju moze priatel kopnut do riti....
po druhe - slova maju moc a velmi silnu. Satan je vlastne smrt a bude uvrhnuty do ohniveho jazera, je skaza, je to nasilie, vojna, agresivita, vrazda.... a tymto pomenuvavat dieta, znemane preklinat ho a posielat ho rovno do tych horucich pekiel...
nikto netvrdi, ze clovek nie je niekedy na pokraji sil, ale preklinat dieta, ci ineho cloveka je velmi nefer voci tomu cloveku. Toboz ked to robi vlastna matka dietatu. A ona ani jeho matka nie je, je to len otcova frajerka, nic ine.
a uprimne si myslim, ze ich skutocna matka nezacala pit len tak... a ta nevera tam bola..ktoru ta zena nezvladla...
@petra3312 asi tak ako píšeš, kazda by tu od prveho dna milovala nezištnou a bezpodmienečnou láskou cudzie dieta, ktore robí problémy... - samozrejme, robí ich lebo je to prirodzene tomu čo preziva - odlučenie od mamy, zmena soc. prostredia...takze to je pochopitelne ze ta adaptacia aj potrva. Sama viem ako je tažke milovat aj vlastne dieta tou bezpodmienečnou láskou ked vás zranuje a hovorí veci, ktore sa človeka veru aj dotknu. Nieto ešte cudzie....nezastavam si tu kočku, nenavist je aj pre mna silne slovo, ale kazda minca ma 2 strany. Tukat do počítača o tom ako by to malo byť viem aj ja - to vieme kazda tu teoriu, ale zivot - prax to je to najťažšie. Ja to vnimam tak, ze kazda z nas to napiše tak, akoby to asi ona robila ale len realita by preverila všetky tieto silné reči...aj moje to nepopieram.
@mima4 asi tak....chlapa s 2 detmi čo opustil tehotnu....tak to nie ani omylom....nehovorim, nepoznám ho, ale proste ja som nikdy neinklinovala k ,,secondhandovým kusom,, čo sa tyka partnerov - sak ako nechcem urazit, ale často to boli muzi, ktorí uz v komunikácii davali na javo taku nadradenost voči zenám, nedoveru, stratili k zenám taku uctu, proste take sklamanie, zeny škatulkovali lebo tá ich ex bola taka a onaka....neviem, nepritahovalo ma to. Nehovorrím, ze ludia nemozu urobit chybu ale proste ide aj o to ako to v sebe vysporiadaju a ak ostanu zatrpknutý na zeny tak ani dalšie partnerstvo im podla mna nevýde ako šťastné.
@mima4 tak asi musi deti riesit, kedze s nimi chodi napr. k lekarovi...asi si to sama nevymyslela, ale tato uloha jej bola posunuta predpokladam otcom dietata....ovela viac by jej urcite vyhovovalo, keby sa len tak nezucastnene mohla pozerat ako vychovu zvlada otec deti...ale asi otec deti chodi do prace a ona je zrejme s nimi cez den doma. Tak nechapem ako mozes vobec hovorit, ze ona nema co riesit deti. Co ich tam ma nechat cely den sa potulovat po byte, nech sa staraju same o seba a ani na ne nepozriet???? Samozrejme, ze to nie je idealna situacia. idealne by bolo, keby mali deti milujucu matku a milujuceho otca, ktori by sa o ne spolocne starali.
@sardinka335 ved ani ja sa jej nechcem nejako velmi zastavat ( okolnosti su, ake su, zacala si so zenatym so zavazkami, pre mna je to tiez nepochopitelne, urcite by som taky vztach nechcela ), len vsetky baby tu pisu z pohladu matiek - ano, ani ja by som o svojom dietati nikdy nepovedala, ze ho nenavidim a nenazyvam ju satanom. Neviem, co cakaju od zakladatelky, ktora nema vlastne deti, nema skusenosti, nema preco k tymto detom pocitovat bezhranicnu lasku.
Viacere prispievatelky "obhajuju" zakladatelku ze nema ako vediet o tom ako sa take 2r dieta vychovava. Nuz, ono je to tak, neznalost zakladnych principov zivota neospravedlnuje. Je to tak, ked nas rodicia nenaucia ze siahat do ohna sa nema, tak sa popalime. Je to chyba rodicov alebo nas? Alebo nasho okolia? Alebo vsetkeho dohromady?
Ked nam niekto do 18 ci kolko rokov nevysvetli sa mu dovtedy ze spatie so zenacom so zavazkami ma svoje nasledky...nuz, karme/Bohu/prirode/Osudu je to tak, ze uz to mala vediet. Pre toto by bolo treba sexulanu vychovu na skolach ako sol, nie aby im tam niekto vysvetloval ako sa to robi, na to zjavne prijdu sami ani preto aby ich ucil biologicke nazvy organov, to im je tize zjavne nanic, ale chybaju prave pripadove studie a ich rozoberanie na temy ako je tato. Nieco vo vzdelavani zlyhava, takychto pripadov je totiz vcelku dost.. Ale uz odbacam...
Sama musi uznat ze v situacii kde je ona, fakticky dospela, a 2 rocne dieta, ku ktoremu sa nevedomostou dopracovala, nech uz to s nim akokolvek nevie a nezvalda, ze potreby toho dietata maju prednost pred jej. Ono za to nemoze, ale ona uz by mala nasledky cinov byt zodpoedna. Detstvo skoncilo, budicek. Ked uz toto nechape, ze slobodny zivot skoncil a ked chce chlapa zenaca, tak jeho sucast su v tomto pripade deti (nie, nie je to ako to niekto prirovnaval k pribuznym a babickam, ti nie su integralna sucast, deti ano, za nich zakonne zodpovedny, za inych v rodine nie). A ma na vyber bud ho opustit alebo zacat bojovat a ucit sa vychovavat. Smola pre to dieta, ze prave tapsa co im zviedla otca a prispela k rozbitiu rodiny, ale tak svoju vinu ma prave moznost ked tak aspon ciastocne odcinit nie tym ze bude ho nazyvat satanom lebo jej kradne volny cas (tam vidno ze je fakticky trucovite nezodpovedne decko co chce len pre seba brat), ale tym ze pochopi svoj diel viny a naozaj na sebe tvrdo zapracuje, bude sa zacat ucit aj davat. A nielen tam kde je to prijimane, ale nezistne aj tam kde su afekty a kde to este bude dlhy boj s neistym vysledkom. Na to uz ale treba zrelost, ku ktorej sa bud vyvinie, za cenu makacky, alebo zlyha. Je to na nej.
pls,cim ti ten pan tak velmi ucaroval?mna by velmi zaujimalo,na co asi dvojnasobni tatkovia lapaju mlade zaby. asi si neratala s tym,ze budes mat dve male deti na krku?
@horana neviem ako ja si nejdem dotyčnu zastavat - len sa na to pozerám asi tak, ze v 20tke som sa sama hladala a neviem si predstavit starat sa o dieta - proste z čista jasna mat na starosti cudzie 2 ročne dieta. Ja by som ten predmet nenazyvala ,sexuálna vychova,, lebo to sa zase ,,zvrhne,, na formy antikoncepcie, techniky...(ked si predstavím tu hodinovu dotaciu na šk. rok ( tak čo tam stihnu prebrat? No jedine toto...) Bol to predmet ,,Výchova k manzelstvu a rodičovstvu,, a nech so hovorí kto chce čo chce tak len v normalnom partnerskom vztahu mozu vyrastat normálne deti...a v tom vztahu sa treba naučiť existovat, riešiť konflikty, ako komunikovat, ako zvladat problémy, ako vychovávat... - toto si tam viem predstavit ako nosne temy a nie navliekanie kondomov a riešenie antikoncepčných pirúl, aj ked nehovorim ze to k zivotu nepatri ale iste sa tomu dava príliš velka dolezitost.
@horana co si napisala v tretom odseku, s tym uplne suhlasim - ak chce s tymto chlapom ostat, treba dospiet, sloboda aj mladost skoncila, ma na krku dve deti, o ktore sa treba starat, treba ich vychovavat
ja som spominala svokrovcov a surodencov - ale v uplne inom kontexte - kedze tu padli aj take vety, ze ak uprimne lubim chlapa, musim predsa lubit aj jeho deti, ved su jeho sucastou.
@sardinka335 Ja si tiez neviem predstavit vychovavat dieta v 20tke, ani svoje, nieto cudzie, nicmenej, a tym nechcem machrovat, ale skratka nenapadlo by ma liezt do postele so zenatych chlapom, resp. s takym s ktorym si neviem predstavit buducnost. Ano, mala som uz partnera, ale chranili sme sa. A partner bol bez zavazkov. Ked si predstavim takto niekomu poza chrbat, rozbijat rodinu, to uz v tom veku som chapala a to dost ako tabu. Ja chapem ze ona ma ten deficit z povodnej rodiny, kde zrejme vyrastala bez otca a ktohovie co este a prave take menej funkcne rodiny produkuju dievcata, ktore beru ako zachranu vrhnut sa do narucia a to cim skor niekomu vyspelejsiemu, v ktorom vsak podvedomo nehladaju este partnera, ale akoby toho chybajuceho otca a oporu. A prave pri sucasnej rozvodovosti a divokych vztahoch, kde stabilita je podcenovana a je brana ako prezitok, sa produkuju taketo vzory/nevzory, rozkyvanych mladych ludi, ktori nevedia pristupit k partnerstvam dalej. A na to by mala byt ta, vystizne to nazyvas ,,Výchova k manzelstvu a rodičovstvu,, lebo casto aj v zabezepcenych a na prvy pohlad slunych rodinach nieco hapruje, nevidno navonok, ale potom neskor v zivote to vedie k dalsiemu utrpeniu, rozbijaniu dalsich vztahov ako dominovy efekt. Sucasna liberalna doba tomu velmi nahrava, jedna z odvratenych tvari slobody.
@petkovadanuska23 tak tak!

@miren86 ona tu riesila svoj sukromny zivot v prvom rade....tak sa to tu riesi 😉