icon

Nenávidím štvorročného brata môjho priateľa

mata3321
4. okt 2016

Ahoj. V prvom rade by som chcela, aby ste ma neodcudzovali.. Môj problém spočíva v tom, že na nejaké 4 dni k nám má prísť priateľov malý 4 ročný brat, lebo jeho rodicia majú rodinný problém tak to decko musí byť u nás. Ide o to, že to malé hnusne spinave (doslova) a brutálne rozmaznane decko nenávidím. S frajerom bývame v 1 izb. byte s mačkou, do ktorej to dieťa zvyklo kopnúť keď uz bol párkrát u nás. Rozmýšľala som ze keď mi tak vadí, že by som na tie dni niekam odišla ale nemám kam a navyše robota mi to nedovoľuje, aj keď v nej nebudem dlho, a chcem predísť tomu aby sa stalo niečo mojej mačke. S inými deťmi problém nemám, deti mám rada ale toto dieťa neznášam. Jeho rodicia ho brutálne rozmaznavaju, a mysli si, že aj nám môže skákať po hlave. Navyše nám ostalo 10e na týždeň na jedlo a ja nie som ochotná minút posledné peniaze na to dieťa. Ako to mam zvládnuť? Co máme s nim robiť, kam ho zobrať atď..? Uz kvôli tomu ani nespim..

janinah
4. okt 2016

chudák dieťa.....nik ho nechce....žiada sa od neho,aby sa vedelo správať,ale nik ho poriadne nevychováva...viď seba,vychovala si sa sama a to tak,že ti je mačka prednejšia ako malý človiečik /...smutné 😒

mata3321
autor
4. okt 2016

@zlotazla ano vie a povedal ze sa mi nečuduje ze si to myslím..
@janinah to by bolo asi na inú tému nakoľko zvieratá su mi presnejšie ako ľudia.. Veľa som sa sklamala a zviera ta nesklame..

chupakabra
4. okt 2016

@mata3321aj ty si zviera a nie clovek tak sa ti nedivim ze ti clovecina vadi a smrdi...lutujem vsetkych v tvojom okoli ze musia zit vedla ludskej hyeny

sasa1310
4. okt 2016

@kamajka a prečo by ho ona mala vychovávať? Ako má byť chlapec normálny u nej, keď ide niekde kde ho nenávidia?

warholette
4. okt 2016

@janinah
@chupakabra
aj mne je mnou vychovana macka prednejsia ako cudzie dieta. Preco by som mala byt automaticky mila a laskava k dietatu, ktore a, nie je moje b, nevie sa spravat primerane veku c, je v mojom byte len na par dni na navsteve, no macka v mojom byte zije natrvalo.
???

zlotazla
4. okt 2016

@warholette lebo je to dieta.macka je len zviera a ked nevidis rozdiel je to velmi smutne.

mamutka
4. okt 2016

Osobne by som ho zobrala von, nech sa vybeha, vyskace na preliezkach, dieťa to proste potrebuje. Pri preberaní chlapca od rodičov by som nastavila dlaň - na stravu a pod.. rovno cestou do bytu by som junakovi dôrazne vysvetlila, že do žiadneho zvieraťa sa nekope. Nech si predstaví, ako by sa cítil, keby ho kopol slon, pre porovnanie veľkosti. Viac asi za 4 dni neporiesite, ale v stručnosti by to mohlo stačiť na prežitie. Hlavne pohyb, hry, ihriská...dnešné deti často len sedia doma a prepáčte mi to, ale asi im z toho hrabe už. Vinou rodičov ovsem.

mata3321
autor
4. okt 2016

@warholette presne tak.. A nemyslím že som ľudská hyena za to ze mam radšej svoju mačku ako v podstate cudzie dieťa ako napísala warholette

siska53
4. okt 2016

@mata3321 Nemusis ho mat rada,staci trosku respektu,ucty a pochopenia. Je to MALE DIETA a uci sa,ako sa ma spravat. Samo sa to vsak nenauci,treba mu pomoct. A aspon u vas musia byt nastavene pravidla. V skolke su tiez deti,ktore doma neposluchaju, su rozmaznane a pod. V skolke vsak zazracne nemaju problem,tam vedia respektovat vsetko,posluchat,ucit sa.
Treba ho naucit,ze macka je zivy tvor a nesmie do nej kopat. Zjavne ho to nik nenaucil.
Sama vsak aj viem,ze deti vedia byt aj krute. Ja nasich ucim k laske a respektu,ale aj opatrnosti (aby sa zas nevrhali hned na zviera), dokonca i k hmyzu typu mravec,lienka a tak,ale aj tak obcas s usmevom zaslapnu. Teda maly je uz starsi,ten uz tak nie,ale mala - v ma 4,5roka, v pohode.

novana
4. okt 2016

@mata3321, určite si hyena neni. K mačke máš vybudovaný citový vzťah, k chlapcovi, naviac problematickému, zatiaľ nie. Skús sa však na neho pozrieť ako na dieťa poznačené "výchovou", za ktorú chudáčik naozaj nemôže. Viem, že je to ťažké, dokonca veľmi ťažké, ale je to partnerov brat, do styku s ním budeš prichádzať aj v budúcnosti, preto mu podaj pomocnú ruku a zároveň "nastav mantinely".

evsite
4. okt 2016

Mozno to nebude bio a vyzivne, ale cestoviny s grankom, so syrom ,pecivo a maslo, nie je az taka palka, moze ti pomoct aspon nasypat, nalozit na tanier, nezahyne od hladu, ak varis nauci sa. Hracky ako bublifuk, zbieranie listov a ich lepenie, lepenie roztrhaneho papiera, mozte hadzat papierove gule, to nie az take narocne, vybehat ho vonku je tiez fain, potom kupel, teple kakavko, ktore si urobite spolu. Niektore deti nemaju sancu ani priestor sa naucit ako sa maju spravat k zvieratam, preto by su mu to mala vysvetlit aj opakovane.

chupakabra
Odpoveď bola odstránená
mata3321
autor
4. okt 2016

@chupakabra v pohode, ja si myslím že viem dávať dosť lásky a nie len zvieratám, retard som napísala lebo sa tak dosť často správa a spinavy je to na tom malom vidno ak ho okupu raz max. dva krát do týždňa tak je dobre.. A na svoje dieťa hadam nadávať nebudem nie? Vtedy by som bola hyena.. Ale matka nie som takže neviem opísať situáciu ktorá neexistuje. Ale viem ze keď si spravím dieťa, ci chcene alebo nechcene, sa mu budem venovať viac ako len ze mu strcim tablet alebo ho dám za pc nech neotravuje.. Ci budem mat 25 alebo 45..

janinah
4. okt 2016

@warholette teda ak vedľa teba bude zomierať cudzie dieťa a tvoja mačka a ty budeš mať kvapku mlieka,dáš ju mačke?...preboha,kde to žijeme?
a predstav si,že sa niečo tým rodičom nedajbože stane a autorkin partner -ten starší brat si adoptuje toho malého brata,autorka urobí čo?ak sa nerozídu dovtedy,tak bude horšia macocha ako tá v snehulienke.....veru, človek človeku vlkom.... 😒

warholette
4. okt 2016

@chupakabra zas sa nehraj na matku Terezu. Predstav si, ze mas cisty a utulny domov, do ktoreho ti nahle vtrhne nevychovane dieta, ktore sa nevie spravat primerane veku a ty nemas dostatocne dlhu dobu na to, aby si ho prevychovala. Tieto styri dni ani omylom nedokazu napravit to, co napachali styri roky zlej vychovy. Kde by sa mala k tebe brat laska? Porozumenie, ano, snaha o napravu, ano, ale nehovor mi, ze dokazes bezhranicne lubit kazde dieta len za to, ze je dieta.

chupakabra
4. okt 2016

@mata3321 lenze on zato nemoze, nadavat by si mala na jeho rodicov a tak isto sa stazovat a maleho lutovat zato aky zivot mu pripravili..

warholette
4. okt 2016

@janinah do mojej macky investujem cas, peniaze a lasku. do cudzieho dietata nie. takze ked cudzie dieta pride na navstevu, macka ako obyvatelka bytu ma samozrejme vacsie pravo ako dieta-navstevnik. samozrejme ze mu nedovolim do macky kopat, provokovat ju ani jej inak ublizovat.

mata3321
autor
4. okt 2016

@chupakabra a keď už sme pri tom hyena budem keď budem mať radšej svoju mačku ako cudzie deti, cudzích ľudí, nejakých bezdomovcov ( nič v zlom).. Ja kým môžem pomôžem ale všetko ma svoje medze a podla mňa priateľov nevlastný brat je pre mňa cudzí.. Ako ja nechápem teba prečo by som ho musela mať rada.. Len za to ze to je dieťa? Teraz ja nazvem svojho priateľa ze je hyena lebo ma radšej moju - našu mačku ako napríklad moju nejakú tetu ktorú ani nepozná?

mata3321
autor
4. okt 2016

@mata3321 po zátvorke mal byť otáznik

chupakabra
4. okt 2016

@warholette ale to nie je hocijake cudzie dieta...ja som sa ako 16r. starala o narodeneho brata a kazdy den som mala na strazene tie najhorsie ciganske deti co nie ze kopali do maciek ale ich zabijali ! hadzali o stenu, topili, zatali sekeru do psa a to deti vo veku tohto maleho a ano asi som matka tereza pretoze tie deti pri mne boli ako med a doma sa spravali takto a to iba za to ze som sa k nim spravala s laskou a porozumenim

mata3321
autor
4. okt 2016

Ak kopne do mačky nemám problém mu to vrátiť.. Nie silno ale nech vie ze to nie je príjemné.. Riešiť to s jeho rodičmi nemôžem lebo priateľ si to nepraje pre pokoj v rodine.. @janinah nie, lebo mačkam sa mlieko nedava

novana
4. okt 2016

@chupakabra, máš pravdu, on za to nemôže, tak, ako za svoju výchovu nemôžeš ty... on našťastie ešte nevie písať...

mata3321
autor
4. okt 2016

@chupakabra tak asi ty si hyena keď si sa na to dokázala pozerať a dovoliť im to

siska53
4. okt 2016

@mata3321 teta je zly priklad. Tvoju mamu,otca ci surodenca.
Zas tvoj priatel by to riesit mal. Vam vsak oni mozu povedat,ze vy deti nemate,co o tom viete. V tomto maju pravdu,je ine vyhovavat denne,denne byt a tym dietatom,ako ho mat na chvilu. A priatelov brat nie je cudzi.. Ak spolu ostanete,raz ti bude svagrom.

chupakabra
4. okt 2016

@mata3321 ja som sa nato ani nepozerala ani pritom nebola , to ich rodicia ...neboli to ani moje deti a ani sme nebyvali na jednej ulici tak ako mozes napisat ze som im to dovolila ked nevies okolnosti ?

mata3321
autor
4. okt 2016

@siska53 nechcela som ale ok kľudne napíšem ze môj priateľ má radšej moju mačku ako mojich rodičov.. Ja rátam s tým že keď vyrastie sa unormalni. M

mata3321
autor
4. okt 2016

@chupakabra tak som to z tvojho komentára pochopila, ze si osobne pri tom nebola si uz nenapísala

09041986
4. okt 2016

@sardinka336 zo srdca mi hovoris, slecny ci panie tuto zrejme nevedia vobec o com zadavetlka pise... Ja teda velmi dobre viem co dokazu aj mladsie deti ako 4r... samozrejme ze je to vsetko o rezime a vychove a samozrejme ze ho neprevychova na pockanie a nemala by to ani robit. Uplne chapem aj emocie aj zopar mozno nevhodne zvolenych slovicok v uvodnom prispevku. Moze skusit najst si k nemu cestu - moze to fungovat ale ani nemusi - az kym dieta nevyrastie do "dospelosti"... je to zlozite. A slnieckarky 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 su top 😀 takze zeny mier...

lauricka
4. okt 2016

@mata3321 to dieta si taky zivot nevybralo a nema to lahke, je mi luto, ze male deti maju vdaka dospelym taketo vselijake nie moc stastne zivoty, nezasluzia si to. To, aky je, nie je jeho zasluha. Tak si stanovte, ako bude fungovat u vas doma, dieta to vie pochopit, to, ze je spinave hadam nie je taky problem, nie, sa okupe, prezecie. Chuda, co ma za rodicov? Potrebuje lasku a primeranu vychovu, ale nie nasilie a agresiu. Spolocne s tvojim priatelom si premyslite co a ako a budte jednotni. Je to vyzva a v prvom rade asi si treba prestat vopred mysliet ze to spinave dieta neznasate. To je cesta nikam. Vzite sa do jeho koze trosku. Urcite to zvladnete.

lauricka
4. okt 2016

@09041986 ach, aki su niektori ludia genialni, este, ze nie vsetci