Nepáčia sa mi reakcie babke pri výchove môjho syna

bonda568
19. sep 2020

Mám syna má 1 a pol roka
Keď som vonku s priateľovu mamu babku malého alebo to je jedno kde. Proste on je primne hra sa alebo chodí a som pro ňom a ona hneď naňho pod za babu čakaj má nechoj tam a takéto veci hrám sa snim slovami ho bere odomna preč chápem snaží sa mu venovať ale toto sa mi nepáči alebo ja mu poviem toto nemôžeš toto sa nerobí nemôžeme ísť tam a ona povie pod si za babu a zobere ho tam proste bude to robiť stále toto potom môj syn nebude počúvať čo mu hovorím ja mama ako má bude vnímať keď mu čosi poviem aj keď čosi poviem proste ako keby som nebola jeho mama mi to príde niekedy sme kdesi su tam známi a pýtajú sa čosi na malého a ona začne hovoriť onom veci povie on neľúbi papať jemu sa jedlo nepáči pritom on papa všetko a aky je že sa nabehá za ním a takto asi by som ja mala hovoriť aký je nie som snim nonstop jeho mama

stela1996
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vilma7
19. sep 2020

Dávala by som jej dieťa samej, veď nepotrebuje duo doprovod, hlavne keď to takto dopadne.
Koľko má priateľova mama? Aj moja sa pri prvom vnúčati citila ako mama, stále má tendenciu vychovávať...to je aai v nás ženách, kým to prirodzene neovládame... tiež mám nervy keď ma chcú komandovať a kecať mi do výchovy, každá mama (žena čo sa stala matkou) má k tomu väčšiu či menšiu tendenciu.

A ak na ulici odpovedá za teba slušne jej povedz že to je tvoje dieťa a zrejme otázka patrila tebe.

kataina
19. sep 2020

nemyslím si že treba ukončiť kontakt, ale potom, ked ste samé jej povedz čo sa ti nepáči a prečo, ale celkom pokojne, nech nevyvolaš nejaky svar. Tiež sa s nou dohodni, že ked ty niečo zakažeš, že nema robiť presne naopak, ale ma ťa v tom podporiť. A ako píše Vilma7, môžeš nechať dieťa s babko same. Nepokazí ti ho, lebo dieťa vie rozlíšiť čo mu dovolí babka a čo by mu dovolila mama. Takže to je v pohode, teba bude rešpektovať a u babky bude vedieť že ma ine pravidla. Ale tiež by som sa s babkou dohodla, že ked poruši nejaky tvoj zakaz-napr. nesmie čokoladu, ty si to neželaš- ked to poruši, že nemôžeš sa na nu spolahnuť a si jej dieťa nedaš

bonda568
autor
19. sep 2020

Ona si ho bere aj sama dávam jej ho alebo je u nej došla doniesla ho a hneď mali bol nervózny strašne sa jeduje a hovorím jej dali ste mu piť alebo jesť že nechcel proste on nechce od nej a hovorím jej tak ste mu mali nejak upútať pozornosť a dávať mu on by zjeodl možno vyskúšať nejak došiel domov a mali hladný smedni
Ale povie že nechcel

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bonda568
autor
19. sep 2020

@viestta ja som nenapísala že ho chcem odstaviť od babky čítaj

abbey1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
19. sep 2020

A co robis, ked ho babka taha prec? ked babka povie co sa ti nepaci? Lebo normlana reakcia u mna je, ked niekto tara, ze ho stopnem a poviem ako to je. Nenecham o sebe a dcere kecat dakoho ineho, co o tom figu vie. Rovnako ked poviem, ze mala nepojde nieco robit, tak to nepojde robit aj keby sa babka a dedko pokrajali hned alebo sa tvarim, ze no dobre rozmyslela som si, chod s dedkom a ja si zatial precitam knihu :D (samozrejme, treba sa zamysliet, ci mu zbytocne vsetko nezakazujes). Mozu si ju vziat, raz by sa mi vratila neobriadena, smadna, hladna.. tak viac by nesla. Alebo by sla na hodinku-dve. A dost. Nech sa stretavaju, to je jasne, ale primerane. Aby si ty ako mama nebola ukratena o nieco, a ani ona ako babka. Zase nemyslim, ze 1,5rocne dieta potrebuje byt s babkou kazdy den.. ani kazdy druhy... a ani kazdy tyzden.

0silvia0
19. sep 2020

@bonda568 posielaj von svojho priatela s jeho mamou, jemu vlastna matka nebude tak liezt na nervy ako tebe. Ty si zatial oddychni, alebo uprac, navar...

miskooo1987
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zirafienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
whatever1
19. sep 2020

@bonda568 Co sa týka toho ze vám preruší hru- robíš si z toho veľkú hlavu, so synom sa môžeš hrať kedykoľvek a kdekoľvek, ber to tak ze ona nemá tu možnosť. Pokiaľ ho nasilu neťahá za ruku, syn neplace, tak nerieš...toto inak robí aj moja svokra a dcéra si ju bud nevšíma alebo ide za ňou, ja to neriešim pokiaľ je spokojná. Ale čo sa týka toho ze niečo zakazes a ona ti schválne pred dieťaťom podryje autoritu, tak to nie, to si nenechaj. V situácii co si popísala si ju mala okamzite zastaviť a stat si za svojim, že tam syn nepôjde. Ja si ako dieta pamätám, ze vzdy keď som sa pýtala babky ci niečo môžem, tak povedala ze sa musím najprv spýtať mamy a tak by to malo byt. Asi by som bola zmätená keby mama povie nie a babka mi to pred ňou dovolí...

dee01
19. sep 2020

@abbey1 🙈😂 že toto niekoho trápi, myslím, že je to čitateľné, ale vždy sa tu niekto nájde, čo rieši poondiaty slovenský pravopis, trocha treba ísť s dobou a lúštiť...😂 aspon si precvičíte mozgové bunky

abbey1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dee01
19. sep 2020

@abbey1 ide o to práve, že podľa mna tých xy ludí, čo tu píše pravopis vie, len píše rýchlo na klávesnici...tak to vyzerá trocha chaoticky, ,netreba to hned zvalovať na nevzdelanosť. A netreba to brať hlavne tak vážne, vieš to prečítať? daj si odpoved. a netráp sa nad hluposťami.

zuzanockamt
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dee01
19. sep 2020

@zuzanockamt tak to nečítaj, bože ľudia, vedia vás trápiť veci kks

andreatytler
19. sep 2020

@bonda568 Mne by vadilo ak by ktokolvek, vratane babky, isiel proti mojmu rozhodnutiu. Napriklad ak ja poviem ze toho cudzieho psa pohladkat nemoze, svokra by nemala menit toto rozhodnutie a nukat dieta na to aby si psa pohladkal.
To nerobi dobre dietatu ak ludia okolo neho nie su za jedno... jasne ze sa to niekedy stane ale ak by to robila svokra neustale mala by som s tym problem a svokru by som poziadala aby to nerobila.
S tym ze ked sa niekto pyta na syna a svokra odpovie prva... to je v pohode. Prislo by mi to ze je na vnuka hrda a ukazuje zaujem. Ak odpovie nespravne, tak by som ju opravila ale nie skodoradostne... len tak informativne.

Skus si precitat tu na fore niekolko prispevkov od mamiciek u ktorych svokrovci nejavia vobez ziadny zaujem o deti a ako ich to boli... mozno to trosku zmeni tvoj nazor lebo tvoja svokra aspon ma zaujem.. tak sa z toho tes.

ivca88
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kosicanka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ukulela
19. sep 2020

@dee01 ku pravopisu: nie sú problém hrubice, ani s/z alebo skloňovanie, či nominatív množného čísla, alebo aj nárečie, ako v tomto prispevku. Ale naozaj je problém, ak niekto nedáva bodky a čiarky, lebo vtedy sa naozaj stráca význam. Ja napríklad často ignorujem veľké a malé písmená, text často diktujem a neopravujem. Ale skrátka bodku za vetou treba dať.
@bonda568 babke skrátka stanoviť hranice. Keď budete von a ona bude odpovedať miesto teba, ozvi sa a oprav ju. Keď pri nej nechce jesť, tak jej povedz, že o dve hodiny musí byť doma, lebo ho bude treba nakŕmiť. Ty si asi dosť mladá. A nebývate náhodou spolu?

mamutka
19. sep 2020

@dee01 s akou dobou ísť? Veď toto je celý problém autorky témy, ona jednoducho nevie komunikovať. Ani písomne, ani osobne, keď ma pred sebou babku.
Neviem prečo je babka stále okolo malého, či spolu všetci bývajú, alebo prečo to vyzerá, že matka nemá chvíľu kľudu sama s malým. Ak je to tak náhodou, treba ísť bývať sami, bude kľud. Ak sa býva pod strechou babky, ona sa tak automaticky cíti viac súčasťou výchovy malého, ako keby bola ďalej. Treba jej slušne povedať, čo sa maminke pozdáva a co nie.

jana_eyre_2
19. sep 2020

Nechápem 😳

danim
19. sep 2020

@ukulela len k tomu pravopisu napisem... že keď čítam text, kde je xy chýb - gro tvrdky, tak ti poviem úprimne, že koľkokrát sa to ani pochopiť hneď nedá 🙂 lebo my a mi maju iný význam Atd Atd. A zas pravopis sa učíme a verte mi, že všade v živote sa Vám zijde. To sa nepoužíva len v diktatoch, ale v bežnom živote ;) aké to už je ospravedlňovanie, že píše rýchlo.. vtedy čo ? Píšem ako inak ?? Nevravím, že sa človek nemôže pomýliť.. ale to už vidíš či je to vynimocne. ( píšem s mierom a v klude ako konštatovanie ). Vnímam to, že to ľudia nevedia a keď ich niekto napomenie, začnú útočiť a vyhovárať sa. Namiesto toho, aby viac čítali knihy, aj tým sa to vedia naučiť.

dee01
19. sep 2020

@mamutka pozri mne to je jedno, len mi je smiešne, že sa tu rieši pravopis, ked sa autorka pýtala iné...xy ľudí to pochopilo a odpovedalo jej k veci...
@kosicanka1 a dalšie mudrlantky detto, nechápem načo sa vyjadruteje k téme, to ozaj nemáte do čoho zabrdnuť doma len študovať a hodnotiť cudzie príspevky?

bonda568
autor
19. sep 2020

Nebývame spolu prepáčte za tie bodky čiarky.
Písala som to v hneve proste, neospravedlňuje má to. Každý sme nejaký 😅 svokra má nemá rada od začiatku ja som chcela len , normálny názor nato ako by ste to brali vy . Ďakujem za normálne odpovede

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bonda568
autor
19. sep 2020

@viestta nemám ja snou problém len to že sa mi nepáči ako sa chová nič iné, ja som chcela len odpoveď o vás žien ako by ste riešili takúto vec.