Nerozumiem si s manželom
Ahojte. Som dost smutna a sklamana. S manzelom si cca posledny pol rok vobec nerozumieme. Hadame sa dost aj si povieme skarede slova.Mame dve male deti, sme spolu 7 rokov. Nechcem sa rozviest ale uz mam toho aj dost. Sedenie spolocne u psychologicky by pomohlo? Pomohlo to niekomu realne? Hadame sa skrz uplne hluposti 🤦 Teraz som davala stlpiky do zeme a som sa ho len chcela opytat, prisiel s vodovahou a zacal to tam merat a trhal mi z ruky stlpik ze to robim zle ze to ma ist inak, hned zacal utocit na mna a nakoniec chytil vodovahu a treskol ju na zem pri mna a odisiel. Ja v hneve som zobrala vodovahu a hodila a par metrov odomňa 🤦🤦 samozrejme sa rozbila. Teraz sa citim ako debil ale mne staci malo a som uplne rozhodena. Prva nevytvaram konflikt vsetko som v klude sa ho pytala ale ked uz on zacal a hodil pri mna tu vodovahu uz ma to nastartovala riadne. Teraz jasne sme si vykricali ze sa rozvedieme a pod. veci 🤦 konala som prehnane ked som mu rozbila tu vahu?? 🤦 Uplne mi je zle od zaludka po takychto hadkach. My spolu uz ani nic nemozeme robit lebo vacsinou to dopadne takto 🤦 ma to zmysel? Myslite je manzelska poradna u psycho. by pomohla? Dakujem.
@simca06022011 vacsinou sa rozvadzaju az par rokoch po nastahovani,ja neviem,ci sa ludia zacnu nudit a su tak dozrati hadkami pocas stavby 😀 no my sme sa skoro pozabijali slovne pocas stavby. Nerada spominam na tie casy
@janinah to je uz ina tema.. ale vies co, nevidim to na zenach okolo seba... ani jedna nema s tymto problem, ja nepisem, ze to robime denne... Vacsinou je v tej kuchyni a v dome vacsia makacka ako na dvore. Problemy s chrbticou mam od mlada a praveze ta fyzicka aktivita mi robi najlepsie, lepsie ako kuchyna alebo lezanie na gauci pri serialoch. Ja viem co mozem a co nie, stokilove kamene ma chlap nenecha prevlacat.. ale zabit kolik do zeme zvladnem). Zeny kedysi tiez nestali len v kuchyni, makali na poliach, v zahradach... a furik ak niekomu vadi.. nuz kedysi vlacili kadeco na chrbtoch, v rukach.. ten furik je nic. A nepoznam zenu co by ho nepotlacila, ved od toho je, aby pracu zjednodusil(tuto susedka ma 45kil aj s topankami a zmakla pocas korony skalku nanosit - aj s chlapom, hadam na 20x6m pozemka kopcoviteho a upravila si to potom uz uplne sama). Pouzivam ho este aj na odnasanie buriny zo zahrady :DD A inak aj v rodine mam tieto dva poly: prababka pracovala tiez a dozila sa v dobrej kondicii 94 rokov, jej dcera je tiez fit 67r, este aj dnes zvladne furik zo zahrady aj kosacku ;) zatial co druha prababka (a vlastne aj jej dcera) stala sice v kuchyni svojej cely zivot ale bola na tom o dost horsie a bohuzial.. vela rokov si nepozili (do 70 obe). Nejde vobec o tu pracu, ale o to ako je clovek fit...
@xili99 hehe a k sexu asistenciu nepotrebuju? :D :D
@simca06022011 ja bývam v dome a fúrik som nikdy netlačila, ani žiadnu mužskú robotu nikdy nerobila a ani sa nechystám, mám šikovného manžela, nevidím dôvod prečo by som také veci mala robiť ja, podľa mňa žena má ostať ženou a muž mužom, táto výmena roli vzťahom neprospieva, my sme tiež stavali dom a ani raz sme sa počas stavby nepohadali s mužom, myslím si, že práve preto, že som mu nechala jeho muzsku úlohu a on sa cítil hrdý, že všetko zvládol
@simca06022011 byvame v dome a veru nerobim ziadnu tazku muzsku robotu, furik tlacim maximalne plny pohrabaneho listia. Tak ako nevyzadujem od muza aby mi v dome vysaval, pral, varil alebo utieral prach tak on po mne nevyzaduje aby som mu betonovala, kosila alebo pilila drevo. Zeny, sebe zle robite ked sa pchate do muzskych robot, samozrejme za predpokladu ze mate sikovneho muza. Ak nemozneho - tak taky nema byvat v dome ale radsej v byte
@zooeynka
@janickacrazy Bože, vy dve ste aké múdre! :(......tým pádom žena, kt. chce bývať v dome, ale má nešikovného muža, sa s tým snom môže nadosmrti rozlúčiť , lebo nedajboh by sa mala dotknúť mužskej roboty...
@janickacrazy @zooeynka ja mám extrémne šikovného chlapa, celý dom prerobil vlastnými rukami. Ale nedá mi, len tak stáť a pozerať sa na neho, ako sa morduje. Takže mi príde úplne normálne, že pomôžem s maľovaním alebo sadrokartónom. Za oplátku mi on niekedy navarí.
@gelifil zena ktora ma nesikovneho muza a chce byvat v dome bude s takym nemehlom v baraku trpiet. Vsetko bude na nej. Alebo musia byt velmi bohati a kazdu murovacku, opravu atd zaplatit sikovnejsim ludom. S muzom, ktory nie je manualne zrucny by som do domu nesla, lebo z toho kukaju pre mna len problemy navyse
@andrea_82 každý si robí ako mu vyhovuje, môj manžel veľmi nerád varí, ale práce okolo domu ho bavia, takže ja sa mu do toho nemontujem, maximálne mu donesiem kávu alebo niečo
@zooeynka presne tak, s chlapom, ktorý nie je manuálne zručný je ísť do domu je čistý masochizmus
@janickacrazy ano, aj moja pomoc muzovi v zahrade spociva v prineseni kavy :D
@zooeynka a potom vlastne, naco vam je ten dom, ked ste cely cas v kuchyni a varite, periete a vysavate
@janickacrazy
@andrea_82 no tak keď máš čas stáť a pozerať sa, tak to jasné, že pomôžeš. My keď sme prestavovali dom, tak som mala deti malé a mala som ich celý deň na krku, okrem toho varenie, záhrada, pranie, deti, takže mne sa také neprihodilo, že nemám čo robiť... Ak by som nemala do čoho pichnúť, tak pomôžem, ale určite nie s vláčením ťažkých vecí, ale sadrokarton pridržať je v pohode...
@zooeynka volaj svojho chlapa nesikovnym... moj urobi vsetko. Rozdiel u nas je ten, ze my sme sikovni obaja a tak to u nas vyzera. Nevidim nic zle na tom pomoct nieco urobit. A ja som o betonovani a rubani dreva nic nepisala (vlasnte ani o robeni veci za chlapa, jedine som si zastala autorku, nie je nic zle na tom, ze chcela robit nejake "stlpiky", bezne zeny doma pomaju s kadecim). To zase dama queens robia z komara somara. Nie nadarmo sa hovori, zena do koča aj do voza... a viac sa k tomu vyjadrovat nebudem :D kto chce chape, kto nechce nechape.
@andrea_82 tiez rovnako.. my si tu kavu dame spolu, nemam problem pomoct cokolvek robit co mi neublizi :D (a neznamena to ze denne s nim furikujem a betonujem a rylujem...a co ja viem co, dokonca ani drevo nepilim... ako sa tu pisalo... ale ulozim si ho ked chcem a kam chcem:D). Dokonca uz pomoze aj dcera posledne roky.. minimalne mne v zahrade nieco.
@gelifil 😂 👍 no viditelne na muzske prace nie.. to je tak na opalovanie sa na teraske, pobehanie po travniku (ak ho chlap stihne pokosit) a tak 🙂 ale uz som ticho radsej :DDD idem kavu robit, tym mojim banikom na dvore :DD
@gelifil hahaha, ja som nechcela ísť do domu, vyrastala som na byte, muž je z dediny, on túžil po dome, tak nech sa stará, dvor u nás využívajú najmä deti, tam sa hrajú, behajú, muž kosí, robí okolo domu, ja som prevažne doma, občas idem za deťmi alebo pooberať ríbezle a podobne, každý nech si robí ako chce, nie?
@simca06022011 preco by som mala svojho chlapa volat nesikovnym? To som celkom nepochopila;) Je velmi sikovny a rozhodne mu nebudem podavat tehly ked muruje zahradny dom, alebo robi nove chodniky. Mam dost svojej roboty v dome a nemusim sa pchat vsade. Mam aj zeleninovu zahradu, dieta a chodim do prace a rozhodne si nemienim nakladat s dalsimi vecami. Ale ty kludne mozes ;)
@simca06022011 zavist, co? Ze nejaka sa opaluje na terase a nejala vozi furiky s maltou. Ale uz som zla, tak ukoncime tuto debatu v mieri, ok ;)
@zooeynka ja nevozim furiky s maltou a nemusim zavidiet :D nemam co... :D Tiez si na tu terasu lahnem, ale spolu so svojim chlapom a nasim vinom a nemusim sa hrat na princeznu, ktoru zlomi jeden furik :D
@simca06022011 tak co vlastne z "muzskych"robot okolo domu robis?
Mozno mi neuveris ale my s muzom sme sa ani raz nepohadali,sme spolu 10 rokov.Boli a aj su chvile ked ma niecim vytoci,vtedy mame par hodin tichu domacnost ale nikdy sme sa nehadali.Neviem cim to je lebo s byvalym sme sa hadali dost casto a nakoniec sa aj tak rozviedli.Ak ti na nom skutocne zalezi tak urcite skus poradnu.Mozno to pomoze,mozno nie ale aspon si nebudes vycitat ze si pre vas vztah nic neurobila.
@janickacrazy vidíš, tak teraz by sme to mohli otočiť, že ty si "nešikovná" žena😉
@gelifil no uniká mi tvoja logika a dedukcia, neviem prečo by som mala byť nešikovna? Každý človek je šikovný v niečom inom. Mier. 😉

@janinah dakujem, ze si to dievcatam vysvetlila aj za mna. Ja som sa fyzicky nenarobila nikdy a presne mam tieto problemy, ktore popisujes...