icon

Nespokojná so životom

5. okt 2023

Viem ze si za to môžem sama, no cítim sa úplne nešťastná a neviem ako s tým naložiť...jediné dobre na mojom živote sú moje deti, inak absolútne nič...rodina ma má na háku,kamarátky mám ďaleko čiže sa vidíme tak raz za rok to je nič, partner stále len pracuje,keď nepracuje rieši dom, ktorý je v hroznom stave, uz dlho nezariadeny, bez kuchyne atď, a pri množstve peňazí ktore to vyžaduje to ani nikdy nenasetrime, práca ma neskutocne vyčerpáva,chcela by som úplne zmeniť obor ale ani netuším co by som robila, nechodíme na žiadne výlety, nič som nevidela nezažila a už ani nezazijem keďže najlepšie roky za sebou a peniaze nie sú, a keby boli tak každý cent ide do domu,zdravotné na tom tiež nie som veľmi dobre...no a psychika v prdeli....znie to ako lutovanie, čo asi aj je, aj ked sú to všetko fakty...aj keď neviem ci niekto by dokazal byť v takej situácii šťastný a spokojný..len som sa chcela vykecat...

Strana
z2
hiro
5. okt 2023

@kvetinka75 Ja som si vzdy sam vyberal hotel, fakturu som daval robit na firmu, nikdy tam nebolo uvedene kolko ludi... Viem ze sa pytali sefov ci to nevadi ze ich zoberu so sebou ale myslim ze by to nemali ani ako zistit keby nepovedali. No a viaceri na sluzobku idu casto ale vsak kazdy ma svoju izbu.

vulka
5. okt 2023

@kvetinka75 Autorka napísala: ..., tam ani také ze aspoň vyjsť na záhradu nehrozí keďže záhrada žiadna nie je... Tak ak si tú záhradku urobí, bude sa mať zas o čosi lepšie, pokojnejšie. Ale možno máš pravdu a skutočne jej ide o to, že chce chodiť na dovolenky.

kvetinka75
5. okt 2023

@hiro ako som napísala, záleží na situácii. Môj muž tiež ide občas na služobky a tam mu zamestnávateľ všetko vybavuje a nahlasuje.

majlo1234
5. okt 2023

Mala by si si zacat plnit sny, pretoze pravdepodobne budes cakat zbytocne. Vypytaj si od rodiny nejaky voucher na sviatok, pripadne peniazky do obalky, zbytok doloz, mimosezone zozenies nejaky Egypt(ak si nikdy nikde nebola, bude ti tam paradne 🙂 ) all in pod 500 eur. A oddychni si a uzi si, naber sil do noveho fungovania

domkakvet
5. okt 2023

Treba trvat na tom, ze dom je super vec, ale aspon cez letnu dovolenku niekde ist, minimalne tu na Slovensko s tym, ze nejdes investovat cely zivot do domu, pokial sa tam uz da byvat netreba sa ponahlat.

anjelicek26
5. okt 2023

Baby fakt myslite, ze je realne, v situacii ako pise - nezariadeny dom, bez kuchyne, zahrada prakticky neexistujuca, na deti sama, rodina na nu kasle, muz stale v praci... ze si odleti do Egypta oddychovat? Ako realne... potrebuje doriesit tu a dnes... potom budu aj dovolenky... lebo ubijajuce je to zitie takto...

mk1111111111
5. okt 2023

Ale, ved sa neopustaj. Hladaj lacne aktivity pre seba a deti, ak s vami nechce travit cas. S detmi mozete porobit zahradku, v lete ste si mohli dat maly bazenik za par eur vom na travu. Teraz sa odviezt niekam do mesta medzi ludi, nemusite sediet v doma, staci sem tam cukraren, zmrzlina. Zacni sa napr.vzdelavat a mozno aj inu pracu najdes, lepsie ohodnotenu a polepsi sa vam. Len som zahliadla, ze partner, tak aby si neinvestovala do niecoho, co nie je Tvoje a este kvoli tomu vlastne "nezila"

cukroska
5. okt 2023

Toto je myslím kameňom úrazu vo veľa vzťahoch a rodinách. Myslím,že ti nikto reálne bohužiaľ neporadí kým sa neocitne v rovnakej situácii. Rokmi sa menia aj priority. Určite to nemáte ľahké je to obrovská finančná záťaž dnes dom .Nakoľko to bol to mužov sen tak predpokladám,že už od neho neupustí za žiadnych okolností. To ale neznamená,že aspoň malé kompromisy nemôže urobiť aj ON. Pre začiatok stačí zaviesť občas obyčajné malé výlety s deťmi do lesa,niekde bližšie po okolí hrady-zámky. Proste je veľmi veľa možností menej finančne náročných výletov.Kde naozaj mininie občas na benzín- ale okrem nezabudnuteľných zážitkov to nič nestojí. Rovnako aj vyjsť občas na kávu s kamoškou je super psychohygiena. Veď zarábaš aj ty sú to tvoje peniaze nemôže ti nič vyčítať. Držím palce nech sa aspoň niečo zmení k lepšiemu .

zanka777
5. okt 2023

Ja by som sa ho narovinu opýtala či sa mu pekne plní jeho krásny sen na úkor vášho šťastia a pokoja vnútorného?či je spokojný s tým ako deti žijú a že sú malé len raz a vďaka nemu a jeho "snu"nemajú žiadne zážitky a výlety?či dokáže po tomto kľudne spať hlavne že ON SI SPLNIL SEN....potom je tvoj manžel totálny ale totálny egoista nehnevaj sa

kvetinka75
6. okt 2023

@zanka777 tiež mám na to rovnaký názor. Ak by to bolo že si niečo kúpil a stálo to viac ale bol to jeho sen a tým to končí. V poriadku. Splnil si sen. Ale toto je nekonečný príbeh na roky a veľmi to ovplyvní všetkých. Aby to neskončilo vyhorením, frustráciou ženy, hádkami a po rokoch ochladením vzťahu a žiadosťou o rozvod. Autorka bude už mať vyšší vek a bude si vyčítať, koľko rokov jej len tak preletelo medzi prstami a nič z toho.

lenkakravcova
6. okt 2023

Urob si vodičák, kúpte nejaké mini lacné auto a budeš môcť vyjsť kam chces do okolia 🙂

kvetinka75
6. okt 2023

@lenkakravcova ty si čítala, že majú problém s peniazmi? Z čoho bude financovať to auto (opravy, poistky) + výlety k tomu? To nie je len kúpiť si auto a platiť benzín.

maryetta
6. okt 2023

A zivot plynie dalej. Z dna na den….
Tiez mame hypo. Ale ako prve sa robila kuchyna. Kupelna.
Upravil dvor aby deti mali kde behat. Teraz riesime vsetko ostatne. Postupne. Susedia vravia ze za tie 3roky sme tu toho spravili co niekto za 10rokov nespravi(l).
Ako dlho ste spolu? Lebo ono je tak trosku egoista. Ked pozera len na svoje. Jemu to sice takto vyhovuje ale….
Je to teda manzel alebo priatel? Je to vsetko iba jeho ci nieco aj tvoje?

lenkakravcova
6. okt 2023

@kvetinka75 Pochopila som to tak, že nemajú na dokončenie novej kuchyne. Niektoré kuchyne stoja pokojne aj 6tisic..
Neviem koľko im chýba. Za 1000€ sa dá nájsť nejaké "vozitko" a kuchyňu odložiť tu tisícku o mesiac dva keď už doteraz počkala..

kvetinka75
6. okt 2023

@lenkakravcova písala že celkovo nemajú peniaze. Aspoň ja som to tak pochopila, že ani na výlety nemajú za čo ísť. A to nie je len tisícka za auto. Asi auto nemáš alebo ho nefinancuješ, pretože za tisícku, kúpiť brak + opravy. Ja neviem, ale niektoré ste také naivné, alebo asi len nemáš auto, keď nemáš prehľad, čo všetko treba financovať ohľadne auta

eva8
7. okt 2023

Ale však to vôbec nie je také zle, čo píšeš. Máte dom, ktorého sa nedá zbaviť. O.k. Kuchynku si môžeš upraviť zutul ty, aj keď v nej nič nemáte. Farebné steny, nejaka pekná utierka, rukavice na horúce hrnce, prípadne záclony na okno - retro štýl.
Záhrada? Prečo sa na ňu stazujes? Púšť sa do práce. Aj s deťmi. Pre teba to bude relax, pre deti zábava. Nech sú špinavé ako prasiatka. Teraz na jeseň pohrab, ešte je pekne, tak môžte spolu nejaké hriadky vytvoriť. Na jar doma začneš pestovať priesady paradajok, paprík, posadia kvety, zeleninu. Aspoň na nejakom kúsku. Uvidíš, akú radosť z toho budeš mať. A deti tiež, keď uvidia prvé plody. Aj bylinky do kuchyne si kúp, ,zutulnia ju a bude sa ti lepšie variť. Ani tie záclony nebudeš potrebovať 🙂

Výlety? Autobus raz za hodinu je frekventované spojenie. Prečo by si mala byť odkázaná na manžela? Vezmi deti a choďte von. Aspoň raz za týždeň.
Si smutná, ale vôbec nie si v bezvýchodiskovej situácii. Vytaz z toho, čo máš. Neviem, aké veľké máš deti, ale na záhradu môžte pre ne vytvoriť pieskovisko, dať nafukovací bazén. Ešte teraz môžeš sama vytvoriť pre to nejakú rovnú plochu na bezpečnom mieste. Začni aj ty, bude to dobrodružstvo, môžu mať hojdačky, hoci len na strome. Postaviť si stan zo starých diel, plachta. Pirát sa s manželom, nech spolu nájdete kútik, kde sa dá v záhrade niečo podnikať. V dome - s trojročným a osemročný dieťaťom som vymalovala izbu. Bola to sranda. Neboj sa, púšť sa s deťmi do takých dobrodružstiev, hneď budete mať spoločné zážitky radosť, ked sa niečo vydarí.. A manžela si budete užívať ako doteraz. Nemusíš sa nudiť a čakať, že on všetko spraví. Detskú izbu dekorovať s pričinením deti. Dá sa veľa vymyslieť aj zo starých prepraviek, pozri na internete. Môj malý chlapec si vyrobil auto z papundlekovej krabice., bol škôlkari a sedel v ňom ako veľký pan. S dievčaťom môžeš vymýšľať nábytok pre bábiky. V lete záhrada, v zime doma. Medzitým raz týždenne autobusom niekam mimo. A 1 dovolenka s manželom za rok ti nestačí? Pre niekoho je to luxus. Si veľká, samostatná, šikovná mamička. Môžeš s deťmi navštíviť ich starých rodičov. My sme taku možnosť nemali :(. Hlavu hore, dievča, odchod smútok, aj keď ti padá všetko na hlavu, dá sa z toho dostať. Len začni. Hocičím. Keď to nevyjde, nevadí, aj to je úspech. Budeš vedieť, že sa máš pohnúť inou cestou. Tak ahoj, veľa šťastia 🍀🍀🍀❤️❤️❤️

adaluc338
7. okt 2023

Mame podobny problem vsetky centiky idu do domu. Manzel stale pracuje aby bolo viac, ja mam na starost po praci dieta. Urcite nenarobi dobre ak u vas to chhce len jeden, a kazdy sa tomh prisposobi, trebalo by muzovi vysvetlit aj tvoje pocity. U nas je to spolocny sen ...nas vysnivany domcek. Napriek tomu skm pochopila ze musime robit ustupky, lebo ma to vycerpalo psychicky a aj manzela a aj dieta. Nemozem predsa roky hovorit nemozme...nemame...lebo domcek... Zarezervovala som neskoro jesrnnu dovolenku aj napriek tomu ze viem ze by tie peniaze hodili na dome vela, a zacala som chodit na kurzy tanca. Nieco som urobila pre rodinu a aj pre seba. Aj ty to skus. Kurzy tanca ma stoja mesacne 35eur. Cize porovnatelne ma ukludnuje ze za 35 eur vela na dome nespravime, ale pre dusu je to velmi dobre. Kazda mame zle obdobia. Drzim palce, aby si aj ty nasla nieco co ti spravi dobre, naco sa tesis hoci by to mala byt "len" dlha jesenna prechadzka.

lujza123
7. okt 2023

@kvetinka75 z tých príspevkov to presne tak pôsobí, ze autorka skratka nieje typ človeka do nedokončeného domu.

Sú ľudia ktorých toto baví, postupne si niečo budovať, pre takých je nedokončená záhrada výzva, zábava, relax ísť von s niečo tam vytvárať.
No a sú ľudia pre ktorých je toto peklo, chcú si užívať hotové a nie tam muklovat

Mám kamarátov a presne pre toto sa nakoniec rozišli, nedorobeny dom na dedine, jeho sen a jej trápenie. Kým ešte nemali dieťa nejako tam prežívali, no keď sa narodilo dieťa baba tam nevydržala.

Strana
z2