icon

Nespravodlivé správanie svokry

23. jan 2022

Ahojte, asi sa chcem iba vyžalovať, a vlastne aj nasmerovať či sa ozvať alebo byť ticho.
Máme dve malé deti, výbavičku sme si kupovali sami konplet celú. Deti sme chceli, plánovali, takže ani som nečakala od nikoho pomoc. Je a bolo to takto ok. Obe deti po narodení dostali samozrejme všeličo od babiek (aj kamošiek, kolegov atď, ale tu mi pôjde o babku). Teraz je tehotná švagriná. Tešime sa z toho všetci, no svokra jej už teraz (v polke tehotenstva) nakúpila skoro celú výbavu. Ani to mi nevadí, teší sa aj z tretieho vnúčatka, je to super, ale ide ma vnútorne roztrhať ako hovorí, že AJ im musí nakúpiť nové, tak ako nakúpila nám. Nie je to pravda a vadí mi, že sa tvári, že obe naše deti dostali novú výbavu (v skutočnosti som nakúpila všetko bazarove, čiže novú nemali ani len ponožku). Áno, je to blbosť, úplná zbytočnosť, ale zakazdým mám nutkanie jej pripomenúť, že nám nikto nič nekupoval. Opakujem, že mne nevadí, že dostanú všetko nové, doprajem im aj modré z neba (ale nemajú fin.problémy a majú vééľķú fin.podporu zo švagrininej strany), vadí mi tá nepravda, že to tak bolo aj u nás. Mám sa ozvať alebo byť ticho?

Strana
z4
autor
25. jan 2022

@0silvia0 vraj úúúplne všetko.
@h2 áno, hovorili, lebo bola u nás, zbadala lehátko a zhíkla, že ešte aj toto im musí kúpiť len si nepamätá, kde kúpila to naše. Tam som jej jemne naznačila, že si to pamätať nemôže, lebo som po neho bola sama - kúpené z druhej ruky, nie v obchode. Tak neexistuje, vnučky mali všetko nové a od nej.

autor
25. jan 2022

@lala123 tiež si myslím, že aj toto je faktor
@asfodelka povedala som, že dám všetko čo máme. Svokra povedala, že nemám nič dávať, že ona kúpi aby mali nové TAK AKO my🤪

katkami123
25. jan 2022

Stara baba a takto klamať, choré. Nedaj sa. Povedz jej, ze jej ukazes konverzáciu s tým človekom od ktorého si to kupovala. Aj ze máš ďalšie konverzácie s ďalšími ľudmi. Ja by som sa jej priamo opýtala, prečo to robí, ze prečo tak klame a bolo by. A ukázala fakty- konverzácie s ľudmi. Lebo ona určite veľmi dobre vie, ze klame.

number19
25. jan 2022

Ona vie velmi dobre co robi. Vie ze veci nekupovala, ale bude cely svet presviedcat ze ano. Dala si jej na javo, ze klame a ze ti to nesedi a ona to pochopila. Ale chce aby si akceptovala jej hru (ze ferova babicka a mamicka).
Mas 2 moznosti.
Bud ju uz nebudes riesit a prekusnes tento fakt, alebo ju zakazdym (a vsetkych ostatnych) poopravis ked dojde k takymto lziam (tu treba ale vela trpezlivosti) a mozes len verit ze ich to raz prestane bavit.

Ale inac fakt sila takyto ludia. Za normalnych okolnosti je dobre sa im vyhnut, ked je to ale rodina je to tazsie...

katkami123
25. jan 2022

No mna by tato jej reakcia riadne naštartovala, aby niekto zo mňa ešte vola robil a vedome klame. Pekne si vytlač všetky účtenky, všetky konverzácie ohľadom veci z bazáru a nabudúce jej ich pekne-krasne ukaz s tým, ze ty si takéto dokumenty odkladas. A povedala jej, ze ty švagrinej dopraješ, nech ma, ale nenávidia klamstvo a nikto z teba vola robiť nebude. A tento krát sa uraz ty, pravom.

h2
25. jan 2022

Tak toto je iné psycho! 😳

taga
25. jan 2022

Toto je presne to, co som myslela!
Ale z toho co pises,nemoze to fakt uz byt nejaka skryta diagnoza?? Normalne nabuduce by som sa opytala,ci to mysli vazne, ze to kupovala, lebo ze ty vies na milion %, ze si tie veci vsetky kupila ty,mas blocky, mas vsetky konverzacie s ludmi a ze sa o nu bojis, ci nema nejaky problem s pamatou... ci nahodou nema takyto problem aj pri inych veciach, ze si nepamata

loginexistuje
25. jan 2022

a keby si pred ostatnymi povedala ze babka dcery chcu bicykle nekupite im nove ved vy im tak rada nakupujete 😂

autor
25. jan 2022

Žienky, ja som z toho taká smutná, že nemám chuť sa s nimi už nikdy stretnúť a dostala som jasný signál, že keď sa ich dcéra narodí, začne peklo.

0silvia0
25. jan 2022

ale prosím ťa, nestresuj popredu. Možno začne zábava. Môžeš sa zabávať na tom, ako "spravodlivá" svokra krúži okolo vnučky číslo 3 a na celý svet okolo zabudne. Je to všetko len uhol pohľadu. A všetko je len dočasné. Tie malé deti veľmi rýchlo vyrastú a časom budete riešiť niečo úplne iné. Ale ty sa zariaď podľa toho, ako sa svokra správa. Vždy keď niečo svojim deťom kúpiš, zopakuj to verejne pred ostatnými, aby si svokra neprisvojovala to, čo kúpili rodičia.
A mimochodom, čo na to tvoj manžel?

sashabb
25. jan 2022

@katkami123 a prečo by to robila?
Osobne si myslím, že by dosť pomohlo ak by to poriešil manžel. On na to čo hovorí?
Nieje normálne, aby si ty niekomu dokazovala a ukazovala účtenky, že si si to kúpila sama. Chlap nech buchne po stole a mamičke rázne povie, že ste si to kúpili sami, tak nech prestane klamať.

via88
25. jan 2022

Ja by som sa ozvala, sak slusne, ze noo ale moment, nam nikto predsa nic nekupoval. A hotovo.

h2
25. jan 2022

@via88 No, ale napriek tomu si svokra naďalej ide svoje, že to kúpila ona a nevesta si to zle pamätá. 🤯 To už je podľa mňa diagnóza.

gretuska77
25. jan 2022

Teraz z polcesty sa už zísť nedá, ona to začne šíriť ako tvoje klamstvo a zlú pamäť, asi si budeš musieť predsa len nachystať tie doklady a čo je dôležitejšie informovať, prip. usmerniť manžela, on a jeho postoj v tom hrá dosť podstatnú úlohu! Ak on zo seba urobí pštrosa alibistu, tak si ty iba mrhala energiou.

som_ponorka
25. jan 2022

Švagriná je svokrina dcéra? Lebo ak áno tak to tak býva. A po narodení jej dieťa pravdepodobne bude stále dostavat viac ako vaše deti. Zvykni si

h2
25. jan 2022

@som_ponorka Zjavne si to vôbec nečítala. Švagriná je tiež nevesta, svokra má dvoch synov. Navyše, tu vôbec nejde o to, koľko ktorým dá, alebo nedá. Autorka to tu viackrát zdôrazňovala. Ale o to, že svokra všade rozpráva, že im dala, hoci nedala. Čiže, že buď klame, alebo je blázon.

ailiba
25. jan 2022

@maminkadeticiek podľa mňa to svokra nevníma tak, že klame. Ona si to tak pamätá. To sú takí ľudia. Ťažko ich presvedčiť... Maju svoju realitu.

autor
25. jan 2022

@ailiba ale naša menšia má rok! Keby mala 10 tak ok,mohol ju prepadnúť spomienkový optimizmus.
@0silvia0 manžel sa tvári, že o nič nejde 🙄

ailiba
25. jan 2022

Rok? Tak to fakt nie je spomienkový optimizmus. Asi hej to tak vyhovuje... Proste ma pocit, že vám dala dosť. Ale ja by som jej to pripomenula. Tak ako som už písala, aj iné kočky.

0silvia0
25. jan 2022

nuž, budeš si s tým musieť poradiť sama, keď to manžela netrápi. Môžeš sa na to buď vykašlať alebo jemne rýpať pri príležitostiach aby si pocítila nejaké zadosťučinenie. Napríklad, keď sa bude rozprávať o nejakom kúsku oblečenia, tak prehodíš jéj aj my sme také mali, kúpila mi to kolegyňa/moja mama/sestra. Ale neviem ako dlho ťa to bude baviť, keď si pôjde svokra dokolečka to svoje a vysvetliť sa jej nedá

h2
25. jan 2022

Manžela to netrápi, lebo predpokladám, že sa do nákupu výbavičky nijako nezapojil (aspoň nie aktívne, nemyslím teraz, že by nedal peniaze, alebo tak). Takže on neprezeral bazáre, nevyberal, nerozmýšľal nad tým, čo áno, čo nie. Z jeho pohľadu je to nepodstatné, lebo jemu sa to proste "zjavilo" doma a je mu jedno, kto to kúpil. Ak chceš v tejto veci dospieť do šťastného konca, treba to najprv vysvetliť manželovi. Pokiaľ on bude hrať mŕtveho chrobáka, svokra bude na koni.

angi07
25. jan 2022

Nie si sibnuta .ja som sa naucila ze vzdy treba dat zo seba von hlavne ak je to klamstvo lebo sa to bude hromadit .hlavne ked to zakazdym dava najavo , keby raz to spomenie budis ale vkuse? Teraz toto tvrdi ale ked ju nezabrzdis bude mat mozno aj ine na jazyku , dalsie "klamstva" potom? Mozno je to pre niektore zeny malickost nechapem ako ti niektore mozu radit ze neries to , a dokonca ze este ty zavidis svagrinej🤦‍♀️ ak niekto klame tak klame ci to je svokra, kamoska, mama , sestra brat to je jedno . Treba povedat pravdu !

ankasek
25. jan 2022

@konikmodry111 tak to si urobila chybu, peniaze by som nedala v žiadnom prípade. Vrátila by som hračku.

bimbambim
25. jan 2022

Ja by som sa ozvala a hlavne keď to bude rozprávať aj pre švagrinou.Preco má tarat dve na tri keď to nie je pravda?A bola by som hrdá na seba že nie som odkázaná s vecami na iných ľudí

lenadka
25. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl trafila si kliniec po hlave, zbytočné sa nad tým vôbec pozastaviť. 👌

lenadka
25. jan 2022

Nerieš to, aj tak sa to nezmení. Čo ti to pomôže nasierať sa nad tým?? Dobre sa skús zabaviť na tom, ak bude niečo deťom treba, popros babku o nové. Ako sa zatvári a bav sa 😘🍀😘

katkami123
25. jan 2022

@sashabb
Áno, mal by sa ozvať manzel. Ale tie doklady je dobre mat vždy pri sebe pre každý prípad. Ja by som ich mala všetky v euroobale a pri najbližšej príležitosti svokre ukázala, ze teda nech mi povie, čo z toho nám ona kúpila, keď všetko mám ja. A normálne na drzovku by som sa jej opýtala či jej už nezačína alzheimer alebo starecka demencia. A nech sa so mnou nebavi aj do konca života, o starosť menej. Aj tak z nej nemá autorka žiaden úžitok, iba jej nervy robí.

katkami123
25. jan 2022

Áno, alebo začni od babky teda pýtať veci, ze dievcata potrebuju to, tamto a ešte by som nezabudla ironicky poznamenať, ze keď to už všade tvrdí ako Vam nakupuje, tak nech je to aspoň pravda.

Ale skôr by som urobila tu prvú variantu. A manzel by sa mal tiež postaviť na stranu pravdy a nie klamstva.

0kristina0
25. jan 2022

Ja som vzdy za uprimnost a tym, ze si to svojre povedala si aspon zistila aka je falosna. Takze na nieco to dobre bolo.

konikmodry111
25. jan 2022

@ankasek ja nie ale manžel 🤦🏼‍♀️ Až som sa to dozvedela to bol len oheň na streche ale mame aspoň od nich konečne svätý pokoj

Strana
z4