icon

Nešťastná mama kvôli (ne)zdraviu syna

mamka176
25. jún 2022

Ach mamy ani neviem či mám plakať, či sa vrátiť k cigaretám, alebo sa rovno obesit (to len obrazne povedané). Ale k veci. Som nekonečne nešťastná kvôli môjmu synovy. Má skoro 5 rokov a problém je v tom, že je nonstop chorý. Má zväčšené mandle. Ale to nie je jediný problém, proste na nho sa všetko nalepí aj keď to len ide 10 metrov okolo. Mám pocit, že si kvôli tomu vôbec nemôže užívať detstvo. Furt musí byt len doma, mimo deti aby niečo nechytil. Furt mu musím len hovoriť nemôžeš zmrzlinu, nemôžeš skákať, nemôžeš ísť na plaváreň. Trýznim ho všelijakým konvickovanim, inhalovanim, všemocnými vitaminmi. Samozrejme neúspešne. Prvý skolkarsky výlet, nemôže ísť, kašle. Prvá oslava na ktorú ho pozval kamarát, nemôže ísť má žalúdočnu virózu. Má malú sestričku, chce sa s ňou hrat, nemôže, lebo ju akurat vždy niečim nakazí. Teraz to vyvrcholilo tým že ho starý rodičia vzali k moru, na 2 týždne, 2 dni pred odletom sa mu vyhodili nejaké vyrážky, snáď nič vážne, lekárka Ok môžte ísť, uvidí sa.. no samozrejme sa uvidelo, po 3 dňoch dovolenky nezrazitelne teploty, pohotovosť. Môžu cestovať akurat tak domov. Ja už ani neviem čo napísať. Tak hrozné som za neho nešťastná. Tešil sa tam, konečne niečo zažíval, more, animácie. Viete si predstaviť ten plač keď mu povedali, že sa to konci. Takéto detstvo si pre nho neželám. Sme stále v jednom kruhu. Zlyhala som. Neviem čo robiť. Naozaj neviem..

luccija
25. jún 2022

@mamka176 chapem Ta my sme to mali podobne od 3do 5 r.Caste zapaly usi, dutin, angina par dni v skolke a choroba a tak dookola.
Potomnsme isli k imunoalergo nabeh na astmu kortikoidy...stale jej piskalo v prieduskach v noci som sa na to budila...na tvojom mieste nedavam syna do skoly uz je predskolak?
A na imunologii testy na imunitu plus alergo.
Dostala lieky na imunitu a odvtedy bol pokoj.
Alergicka nie je.Zinok, cecko, imunoglukan...
To, co pises su zial bezne skolkarske choriby soope, kasle, brusne virozy.
Imunoalergo je vyborna Kukova na Kramaroch
Orl Richard Kulich tyto 2 lekari nas dali do poriadku.Od nej som vzdy ochorela ja a tiez som brala lieky na imunitu 5 r som nemala ziadne ATB
A skus ho tak nelutovat a, aby Ta nevidel smutnu z toho.Deti do 6 r preberaju mamine emocie.Mal vela zmien surodenec, stahovanie..mne povedala pediatricka, ze 8 viroz rocne pri skolkarovi je bezne cislo.Aj ta dovolenka mohol byt prenho stres hoc pozitivny.Vynahradite si to len ho nedrz vo vakuu, ze nic nemoze.

marlent
25. jún 2022

Ahoj treba ho riesit...nebud skepticka...aj ja som bola...mam doma nieco podobne v malinko mladsej verzii...s tym rozdielom ze moj synator za 4.5 roka nebol chory inak ako na dychacie ustrojenstvo.ziadne hnacky vyrazky bla bla nic len sople sople sople sople kasel priedusky....nonstop...chodi do skolky 2 rok a bol tam dokopy neviem 50x ? Max
U neho kazdy jeden ale naozaj kazdy minimalny sopel koncil na prieduskach napriek tomu ze sme mali inhalator cistila som nos smrkal do zblaznenia....
Tak nas odporucili na orl tam vserko ok tak imuno alergo.tam vzali krv popocuvala ho dala mu sprej kortikoid inhalacne a od novembra klop klop klop zapal priedusiek nemal...sople boli len sople kasel len kasel...dala mu nieco aj na podporu imunity ma miernu poruchu imunity...
Okrem toho bol na lieceni v tatrach tam nas naucili konvickovat preplachujem aj tak kazali ci je zdravy ci je chory kazdy jeden den...ked je ok preplachujem rano vecer ked je zle tak viac x.
Pomohlo mu more...treba zvazit mozno by nemuseli sa vracat domov horucky o chvilu prejdu a urcite sa da rychlejsie dokopy pri mori ako tu

ewka9
25. jún 2022

Určite si nezlyhala🙂chvíľkami som mala pocit, že čítam o sebe, o mojom synovi..tiež nonstop chorý 😕ale ja si vždy poviem "nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť aj horšie" 🍀prajem veľa zdravíčka a trpezlivosti 🙂

sono2
25. jún 2022

@mamka176 a ty si zdravotne aký človek?
Imunita sa dedí z časti.
Ste veľa vonku? Čo v zime? Čo v lete?
A čo tam dostal za horúčku? Ja nepoznám chorobu, pri ktorej nejde horúčka dole. A lieky? Je poistený nie? Ved nemuseli ist domov

sono2
25. jún 2022

@marlent presne

marlent
25. jún 2022

@sono2 mojmu malemu teda horucka nesla dolu...to nadvazujem na to ci si napisala vyssie...mali sme covid dala som mu nurofen panadol hodila som ho do vane s vlaznou vodou zabaly octove ponozky vyzliekla telo na telo prechadzala vlhkou spongiou po tele pil hektolitre vody...nic ani o 0.1 stupna akoby som nic nedala neurovila volala som vtedy na pohotovost ze co s nim mam robit a doktorka ze to bude covid este je vravim blbost nikam nechodime ale spravila som test a bolo to ono...ale teda to bol ozaj prvy x co proste tie teploty dolu nesli bolo to strasne

janickacrazy
25. jún 2022

@mamka176 No skús popracovať na sebe, berieš to všetko príliš vážne a úzkostlivo. Sú oveľa horšie diagnózy, môj najstarší syn mal 2-krat zlomenú nohu, pohrýzol ho pes, obaril sa vriacim pudingom na tvári, keď mal 1 rok, tiež býval často chorý, mandle mu vybrali, okrem toho bol na ďalších 3 operáciách, po nemocniciach sme strávili dlhé týždne času, rehabilitácie, kúpele už ani nespomínam. Napriek tomu som nikdy nebola taká skeptická ako ty.

zuzka1117
25. jún 2022

Chápem ťa, aj ja sa takto trápim so synom. Ale verím, že z toho vyrastie .

mamatroch
25. jún 2022

@mamka176 isto chodte k alergo imuno. A tu mandlu by som zvazila vybrat. Nasim 2 detom vybrali (ja som nevahala a to mala mensia 2,5 roka, ale obe stale chore, tu obstrukcny zapal priedusiek, tam zapal pluc, 40-ky teploty pri kazdej chorobe, pobyty v nemocnici, dusenie, premodravanie... By som Ti vedela pisat...)... Po vybere nosnej mandle sme s nimi boli na zaklade odporucania aj v kupeloch v Lucivnej (hradila poistovna, len ja ako doprovod som si stravu a ubytko hradila. Ubytko je rozne tam - i cena potom zavisi od toho) a odvtedy vyrazne lepsie. Az natolko, ze ich vyradili zo sledovania na imuno 😁.
Takze isto odporucam:
1. Imuno-alergo vysetrenie
2. zvazit vyber nosnej mandle
3. liecebne kupele pre deti

deti95060810
26. jún 2022

nám to zastavila až puberta...

marca12
26. jún 2022

@mamka176 nechcem byt zla,ale sa trosku uvedom. Ma "iba" respiracne ochorenia a nariekas,akoby mal zavazne ochorenia a lezali ste v nemocnici cele mesiace. Co maju povedat matky zavazne chorych deti,ktore vidia svoje bezvladne deti na nemocnicnom lozku. Operacia mandli je banalita,aj ked je to predsa operacia a tiez to clovek preziva so strachom. Tymto ta nechcem nahnevat,ale skor povzbudit,ze stale je to este dobre. Trosku popusti zo svojej uzkosti. Deti musia prist do styku s virusmi a tym,ze mu branis hrat sa so sestrou,velmi mu nepomahas. Ja verim,ze ta zlozilo,ze musi odist z chorvatska a neuzil si dostatocne dovolenku a more,ale ver,ze bude dobre. Ale v prvom rade vybrat tu nosnu mandlu. Sama pises,ze kvoli nej horsie rozprava a chodite na logopediu. Ta mandla by mala ist prec,ked chudak chlapcek zle dycha. Ulavi sa mu,stoji to za to prekonat svoj strach z operacie.

jaskolka
26. jún 2022

Keď už sú mandle trvalé zväčšené a sú v podstate pre telo nie prínos, ale škodia mi, tak sa vyberajú. Stale neviem, či ide o nosohltanovu alebokrčné.Krčne sa malému dieťaťu zmenšujú, nosohltanova vyberá.
Vyhľadať iného orl doktora, lebo už aj tie mandle môžu byť zdroj infekcie, neplnia svoju úlohu.
Keď zle dýcha a rozpráva, jednoznačne mu vybrať
A nebrať to, že dieťaťu ublizujes, keď mu to dáš robiť. Opačne, vnímať to, že mu pomáhaš.
Áno, tvoj syn môže mať nejaký imunologicky deficit, neviem prečo vás nikto neposlal na imunoalergologiu.

83lenka83
26. jún 2022

@mamka176 ako keby si pisala o mojom synovi, raz kychol a už bol 2 tyždne chorý. Dala som mu vybrať nosné mandle, zrezat krčné lebo stale mal hnisavé anginy okrem ostatných chorôb a čo nám skutočne pomohlo bolo rozhodnutie dať ho na hokej. Ja som nechápala ako všetky choroby odišli. Ten studený vzduch je zazračný. Od vtedy si nespoznavam dieťa. Predtým 3 dni v školke a 2 týždne doma a teraz ním choroba prejde raz dva a iba troška posoplí.

maciatkolulu
26. jún 2022

@mamka176 sedím, čítam a nerozumiem, pokiaľ to nie je iba tvoja prehnaná precitlivenosť, čo podľa mňa je, lebo ak by mal reálne takú chorobnosť, tak by vás zaručene pediater už dávno poslal k imunologovi. Ďalej ma zaráža, že ho dávaš do škôlky. Si doma, dieťa non stop choré a je v škôlke. Namiesto toho, aby ste si užívali doma a zdravi....moje deti neboli v škôlke a neboli chori v škole. Vôbec si nemuseli prechádzať cez choroby. Posledný rok išli a bolo fajn. Prečo musia ísť domov z dovolenky? Sú tam tri dni a dostal teplotu, po ležia dva, tri dni a môžu užívať zdravý vzduch, ved to majú na 2 týždne!. To išli autom? Lebo teda letenky prebookovavat teraz sa mi zdá nemysliteľné. Ja si myslím, že máš pravdu, chybu robíš ty. Sú to aoole a kašle a nie onkologické ochorenie a neverím, že z trampolíny a zmrzky bude dieťa mesiac choré a pritom nemá za sebou alergi imuno vyšetrenie... Ja by som na tvojom mieste zvoľ iná a zo soola, kašľa nerobila drámu. Sú tu matky, čo majú inak choré deti..... Tie by ti vedeli rozprávať. Tak nekuvikaj a užívaj život.

jvlo
26. jún 2022

@mamka176 ja len k tým mandliam... z narkózy mám hrôzu, zrazu 2 ročná dcéra stále chorá, ale že stále, 2 týždne chorá, 3 dni dobre, rok dookola, po čase sa mi začalo zdať že horšie počuje. Mala 3 keď som jej dala vybrať tie mandle, za ten čas čo bola na sále som ostarla o 10 rokov, ale vedela som, že je mojou povinnosťou premôcť svoj strach a pomôcť jej. Bolo to najlepšie rozhodnutie aké som mohla urobiť, mandle boli tak veľké, že tlačili na zvukovod v uchu a strácala sluch. Od vtedy je dobre je minimálne chorá. Prosím neospravedlňuj to že tie mandle ešte má tým, že ti ich rodičia nedali vybrať a si tu.... Si jeho mama, treba mu pomôcť

dzina007
26. jún 2022

Ja len k.tym mandliam. Starsi syn mal.v kuse sople ked nastupil do skolky mandla sa zvacsovala a chytala dalsie virusy a uz branila aj do remu dychaniu. Dali sme vybrat nosnu mandlu, do pol roka aj zmensit / nie vybrat/ krcne mandle a doktorka nevidela syna potom roky okrem preventivnej prehliadke. Teraz mal prvykrat po 4.5 roku antibiotika. Takze nam to vy ratie nosnej mandle a zmenaenie krcnej nenormalne pomohlo.

dzina007
26. jún 2022

A celkovo Menit atyl myslenia. Nejako ma zarazila veta nenoze sa hrat so seatrickou aby ju nenakazil. To je hrozne. Nikdy som detom nezakazovala sa hrat. Je normalne ze dsti od aeba choroby nachytaju. Dokonca ked jeden mal koronu a druhy nie boli spolu v izbe lebo su bratia a keby som ich oddelila viac by to ublizilo a zlomilo.

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
alazala
26. jún 2022

@mamka176 napíšem ti moju skúsenosť - nie s dieťaťom, ale sama so sebou . Ja som bola tiež podobne chorá od detstva až do 40tky , niekoľkokrát ročne zápaly dutín , sínusitidy atd. Začala som otužovať a každý deň chodiť von v každom počasí . Chodím so psom do lesa každý deň minimálne na hodinu. Odvtedy to prešlo , posledné 3 roky mám pokoj. Viem že s dieťaťom je to ťažšie ale ako už písali vyššie aj šport môže pomôcť . Na začiatku kým sa z toho vyhrabe asi to bude s prestávkami,ale bude lepšie uvidíš

vojkri
26. jún 2022

@mamka176 maminka, mam take deti doma tri.. najstarsia este ako tak ale mladsia odkedy sa narodila, pamatam si ze este ani nechodiki do skolky a naozaj ani tyzden neboli zdrave.... Ked sa narodil do toho mensi, ten mal z kazdeho soplika zapal pluc. Presvihli sme karnevaly, fotenia asi vsetko. Ja sa doteraz budim na to ze pocuvam ktore kasle (stalo sa mi ze najmensi mal taku laryngitidu ze nrmal ten dusivy kasel ale tak opuchnute hrdlo ze len tisko sepkal maminka..skoncilo to v nemocnici na adrenaline). ALE. Uz trosku vyrastli je to oooomnoho lepsie..okrem najmensieho maju baby mandle von, po tom ako skoncili v nemocnici (jedna s rezistetnou bakteriou a obojstrannym hnisavym zapalom stredneho ucha a druha so zapalom pluc). Chodime na alergo, stale nevienr ci su ale lieky po case zaberali a naozaj sa to zlepsilo. Ak ideme na dovolenku tak nikdy nie hned na zaciatku lebo mozu byt chori zo skolky ale neskor, vzdy sami s autom na sukromie a dodrziavame rezim (ziadne ponocovacky)..zmrzlinky papaju a decka nrcham nech behaju co sa da... A trvalo to ale naucila som pribuznych a kamosky ze ked maju sople tak sa proste nestretneme na ihrisku ani navstevy sa nekonaju. Trvalo to u nas velmi dlho aj som si tiez porevala (bolo aj take ze sme sa otacali na ulici po ceste na karneval) ale ja si vzdy vravim chvala Bohu ze to su veci co prejdu..ziadne rakoviny ani nic. Hlavu hore. Porevat si kludne.... Zakladne opatrenia dodrziavat a skusat na tu alergologiu....aby nastavili lieky...bude dobre!

mandzula
26. jún 2022

@mamka176 nechcem sa ta nijako dotknut, no ja napriklad podla seba viem, ze moja dcera zacala byt viac chora (kasel bez evidentnej priciny, zapcha, laryngitida...) , ked sme zacali mat s ex problemy vo vztahu. Proste dusna atmosfera, stres a psychosomatika fungovala ako besna. To iste kolegyňa - s muzom boli vecne rozhadani a dieta vecne chore. Nie som lekar, neviem to teda objektivne posudit, len ti chcem ponuknut aj takyto pohlad na vec.

danielahamar
26. jún 2022

@mamka176 u nás sa hlavne rodinná situácia upokojila, ja som zmenila prístup k určitým veciam, hlavne k mužovi, k sebe. A prestala som hlavne riešiť lieky u neho. Som si povedala stačí, dosť. Nie je predsa možné, aby bol chorý, ja kupovala furt lieky a nič. Mne malý chodil aj do škôlky, hoc malo, ale chodil na 4hodky👍. A hlavne robil všetky veci, ako iné deti. Takže chyba bude aj tu, že doma mu zakazujete a bojíte sa dopredu a ak ide aj na nejaké vyšetrenie, musíte ísť s tým, že mu idete pomôcť, nie ublížiť. A z mojich poznatkov u mojich detí, teplota od strachu a kašeľ, že sa " dusi", uši, že ho nik nepočúva a hrdlo, že nemôže povedať co chce. Hlavne nerobiť z neho chorého viac ako je a zaradiť ho do bežného života a neoddelovat ho od spoločnosti. Ak nemá nejaké alergie, /určite treba ísť alergologovi/ tak dávam mu jest vsetko, aj tu zmrzlinu.

mogaa
26. jún 2022

@mamka176 treba vyskúšať inú ambulanciu ORL, mandle sú sliznica kde sa baktérie, vírusy môžu usadiť a pomôže až vybratie....samozrejme nie je to vždy tak, je to len možnosť že práve vybratím mandlí bude menej často chorý.....kamarátka synovi dala zobrať a teda pomohlo, chorý síce býval aj naďalej ale oveľa menej....a vyšetriť treba aj bunkovú imunitu
..a ďaľšia vec - vyhýbanie sa iným deťom - aj sestričke - to naozaj?

sasa1310
26. jún 2022

si moc premotivovaná. Skús mu nedávať nič, žiadne lieky ani žiadne vitamíny. Aby si nebola prekvapená, že práve to mu pomôže

kacena4
26. jún 2022

prepac ale zlyhanie kvoli tomu ze mas chorlavejsie dieta?? co maju hovorit matky naozaj chorych deti... tie nemaju kedy plakat na chorym dietatom, lebo sa o neho musia starat. bud rada ze tvoje dieta môže chodit, jest, vidi, pocuje, rozumie... a nie stresovat sa ze chyta sople

nwnw
26. jún 2022

@mamka176 vymen pediatra. Nech ho posle na imunologiu a nie konvičky.

ketrint
26. jún 2022

@mamka176 mandle sa nevyberajú, ale len zmenšujú. Takze už to nie je dilema ako niekedy, či vybrať alebo nechať… normálne to len orezu laserom… dcéra sa tiež zdravotne trápila a toto nám extrémne pomohlo… krčné zmenšili a nosné odstránili (tie ale dorastajú). Banujem, že som na odporúčania dr. tak dlho čakala (ORL odporúčal, dr kvôli narkoze že až keď bude mat viac kíl a že nemáva atb tak často, tak to pre ňu nie je jednoznačný dovod)… pomohla mi logopedička, keď som isla riešiť L/R, Ta nás poslala okamžite a ukázala mi zle návyky kvôli tým zväčšeným mandliam… preto aj L zle hovorila, lebo nebola zvyknutá dávať jazyk hore lebo tak nemohla dýchať.. moc držím palce, aby sa vám polepšilo…
Inak si z Ba, nám pomohla veľmi aj soľná jaskyňa! Ja ako silný alergiík keď som chodila s ňou, tak v ten rok som neužívala žiadne lieky ani v obdobi peľu… držte sa

zuzi56
26. jún 2022

@mamka176 hneď sa obiednaj na orl, mandle vybrať, ak tak rovno aj nosné mandle.
Ja som sa takto liečila akútne dva roky, každý mi povedal, že mi nič neni, len atb písali.
Sama som odysla do inej nemocnice a hneď mi naplánovali dve operácie.
A kamoska takto chodila tiež so synom 5rokov mal, na deti sa mohol pozerať len spoza okna.
Až keď ho na rukách nevlastného doviedla lekárke tak sa rozrušala a poslala ho do nemocnice, tam jej vraveli, že len angína, v noci dostal take bolesti hlavy že boli hneď všetci v pozore a zháňali sa lieky z rakúska,
Mal zahnisane mandle, sluchovody a išiel mu zápal do mozgu.
Ale tiež asi dva roky si ona vymyslala a chodila len tak po doktoroch

michalka4193
26. jún 2022

Náš ma 4r stále je chorí ale my mame za sebou imuno alergo od 9m...berie spreje silne na inhalovanie ,xyzal,žuvacie tablety este jedne a tiez som na prášky robíme vsetko ako mame a nic nepomáha boli sme aj v smokovci a nic take mu nenašli akuraycnabeh na astmu a chronický zápal horných dýchacích ciest. A konci mi aj predĺženú rodicak a nwm ako budem v novej praci ked je aj kazdy 3den chorý tiež som z toho psychicky v prdeli