icon

(Ne)šťastné bývanie a spolubývajúca

egyptskamau
26. aug 2016

Mile damy, rada by som sa s vami podelila o svoju skusenost, ktora sa tyka byvania - konkretne mojej spolubyvajucej. Pred polrokom som sa prestahovala do Prahy. V danom meste som nikoho nepoznala, nemala som tu zazemie a hladala som byvanie cez rozne portaly. Nakoniec mi jedna znama dala tc na jej kamaratku ktora byvala sama vo velkom byte v centre Prahy a mala volnu izbu na prenajom. Tak som zavolala a dohodli sme sa. Od prveho dna ako som tu byvala vznikla situacia, ktora neviem ci je dobra zla trapna smiesna alebo ako to nazvat a hlavne neviem ci riesim blbosti alebo nie. Dotycna osoba sa so mnou nebavi od 1 dna ako tu byvam, ked sa stretneme v kuchyni a v kupelke tak si len vacsinou rano a vecer povieme ahoj a to je vsetko. Ako som sa sem nastahovala tak som sa snazila- vzdy ked som ju videla tak som sa snazila pytat ako sa ma mde bola co robila atd... Ale dockala som sa len odvrknutia a useknutia debaty, jednoslovna odpoved skoncila vzdy rozhovor. Tak som si povedala, ze to kaslem a ze do riti sa jej pchat nebudem, myslim si ze sama ma nejake problemy so sebou ked sa takto chova. Dalsie veci o ktore tu ide su- od zaciatku ako tu byvam necitim snahu vyjst mi v ustrety, totalna bezohladnost. V kupelke nemam ziadne miesto lebo cela kupelka je zahadzana jej vecami , nemam si ani kde zavesit uterat ( tak som si nalepila drziak na uterak na skrinu v izbe). Kupelku okupuje 2 hodiny denne a to naozaj neprehanam, ked som chodila neskoro vecer z prace tak som musela cakat hodinu az vylezie aby som si j kohla umyt zuby, takze som sa nas..la a vzala si zakladne veci na zachod, kde mam aj umyvadlo - cize ked potrebujem sa namalovat a umyt zuby vzdy sa zavrem na zachode a nemusim cakat kym sa ona vytrepe z kupelky. V kuchyni mi tiez absolutne neurobila miesto ani v chladnicke ani na potraviny v skrini- musela som jej mesiac hovorir ze nech mi urobi miesto, tak urazane mi z dvoch polic dala polovicu- pride vam to ok?? Povedala som ze chcem jednu celu policu a nie dve polky, pricom druha polka bola plna jej veci. Tak sa na mna pozrela a nechapavo sa osopila ze v com je problem ze nemozem mat dve polky. Nakoniec urazene teda mi urobila miesto a dala mi jednu policu v kuchyni na jedlo. Chladnicku asi komentovat nebudem z 5 polic som si sama urobila jednu policku pre seba tym stylom, ze som jej veci hodila do ostatnych.
Co sa tyka miesta v kupelke x krat som ju prosila aby mi urobila miesto, takze akoze si dala prec 5 samponov prec z jednej police a to bolo vsetko.
Nechava po sebe totalny bordel, rano je chleba na stole a vsade omrviny a kludne to necha aj tyzden a nevadi jej to. Takze vzdy ked si idem ja sadnut za stol tak ona je prec. Ja musim robit poriadky po nej.
Chce separovat opad ale pritom nemame ziadne kose pri baraku takze ja to odmietam robit. Kose su 10 min pesi a ja nebudem chodit cestou do prace v kostyme v jednej ruke s papierom a v druhuje ruke s flasami. Na moju otazku ci je separovanie povinne (myslela som to tak ci je nejake nariadenie od spravcu domu) mi povedala ze nie ale ze v tejto domacnosti sa separovat bude!!!
Chodi za mnou na vikendy aj priatel, takze som tada ze tu niesom sama ale aj tak citim s tu zle kvoli nej.

Co sa tyka byvania stake tu som lebo je tu dobra lokalita do prace a mam dobru izbu takze preco by som mala utekat len kvoli niekomu kto je na hlavu evidentne???
Dana osoba nema zaujem absolutne sa ma nic nespyta, nezaujima sa, keby mala srdce tak by sa mi aj snazila pomoct udomacnit v tomto meste sama by od seba poradila kde co je ale nie, nic take sa nestalo odkedy som tu.
Dalsia vec pusta si nahlas hudbu a budi ma to, dokonca dnes ma zobudila tym ze nahlas telefonovala z kuchyne- co je tiez kapitola sama o seb, ma pre seba 2 izby a ona si urobila s kuchyne kancl, takze ked sa chcem ist najest ku stolu tak nemozem lebo ona zabera stol s pc a travi tam hodne casu. Jedlo si beriem do izby kde ho v klude zjem, uprimne nechcem sa ani pozerat na jje zduty a urazeny ksicht. Neviem co sa jej stalo v zivote ale je to velmi divne a citim sa frustrovana. Uz som videla aj ine byty, ale nic sa mi tak nepacilo ako toto co mam.
Dalsia vec ked pride frajer tak s nim sa bavi viac ako so mnou? Sice su to len debility o pocasi atd ale aj tak. Ma asi 35 rokov, je bez frajera a deti a jej chovanie je ide pomaly ale isto na nervy. V pracke nechava svoje spinave veci a vobec jej nedochadza ze ja si tiez periem a pracku potrebujem, cize vzdy ked idem prat musim vyhadzat jej handry na zem ( pozor v kupelke ma svoje 2 kose ktore su stale uz aj tak plne handier)
Horsieho cloveka som doposial nestretla- absolutne ma na haku ze ma tu obmedzuje a ja jej pritom mam iba vychdzat v ustrety?? Nechce sa mi s nou uz ani bavit lebo po par debatach s nou na zaciatku sa mi len zrychlil tep a k nicomu to nepomohlo, ked ju vidim som v krci a je mi z nej zle. Snazim sa byt pozitivna ale vyciciava ma taketo chovanie.
Tato osoba sa ma ani raz nespytala ako sa mi byva, ci daco mi vyhovuje alebo nevyhovuje- pride mi totalne primitivna a viacmenej je mi jej luto, zije orazdny zivot a nikam to nevedie co pozorujem. Je chladna bezcita a maximakne bezohladna.

Poradte mi laskavo co robit- odist nechcem lebo byvanie sa mi paci ale jej chovanie trpiet uz nemienim.
Ak s nikym byvat nechcela tak nechapem naco izbu prenajala, platim tu dost najom vysoky a druha vec ak sa chova akoby tu byvala sama tak chcem tu byvat zadarmo kedze mi pride ze tu nemam ziadne prava ako rovnocenna spolubyvajuca. Na vsetko sa stazuje furt je chora vsetko jej vadi je to neurotik ako vysity, kamartok moc nema podla mna a chlapa uz viem preco byt chlapom tak takuto zenu ani nechcem.
Ak ku mne prehovori tak je to tak raz za 2 tyzdne s vetou ze mam kupit laskavo svoj hrniec kovovy lebo jej sada hrncov s plastovymi usami smrdia a jej to strasne vadi, alebo ze mam naplnat vodu v kanvici len do polky lebo potok spliecha voda atd... Skratka prihovori sa len preto aby ma skritizovala.

Dakujem za vsetky odpovede.

Strana
z2
egyptskamau
autor
27. aug 2016

@missdiva ako ju obmedzujeme ked sme zavreti na mojej izbe??? Za cely vikend co je tu frajer sa s nou ani nestretne

egyptskamau
autor
27. aug 2016

@mandala77 prieky? Vd ten debilny odpad separujem ale odmietam s nim chodit 10 km takze cakam ze ona si ho vyhodi, co aj robi len robi to malo pretoze uz tu smrdia pet flase

pribinak
27. aug 2016

Vsak chod bývať spolu s frajerom

egyptskamau
autor
27. aug 2016

@pribinak frajer zije na svk ak ti to nedoslo, preto sem zamnou len chodi, keby tu mal pracu aj on tak jasne ze sme uz davno spolu

lucinka511
27. aug 2016

@egyptskamau mo vidis ale odpadky po tebe vyhadzuje ona☺

pribinak
27. aug 2016

@egyptskamau nie nedošlo a este stale mi nedošlo, preco sa silou-mocou snažiť bývať v byte, kde ta spolubývajúca nemusi
Ale to tu nedošlo asi viacerým

egyptskamau
autor
27. aug 2016

@lucinka511 ja si svoje odpadky vyhadzujem cstou do prace v jednej taske. Kde si na to prisla ze odhadzuje moje smeti?

gagik
27. aug 2016

Spolbyvajuca ta tam nechce, robi vsetko preto aby ti to tam zneprijemnila, uz to asi nezmenis, jedine riesenie je odstahovat sa. A cudujem sa ti ze sa nou nechas sikanovat.

wheelsonthebus
27. aug 2016

@egyptskamau tiez nechapem tvoj postoj.... Jediny dovod preco zostavat v byte s osobou, ktora ta ocividne nema rada, nie je schopna ani zakladnych slusnosti by bol, ze je to fakt byvanie za vyhodne prasule. Ale stale sa tu ohanas, ze jej platis dost vela takze.... No neviem. Akokeby si nieco vynechavala alebo trosku zahmlievas.

stanulienkat
27. aug 2016

Urcite by som odisla. A tvoja veta,ze jej spravanie nemienis tolerovat, to asi nemyslis vazne 🙂 To ako co jej chces povedat? Hladaj dievca nove byvanie,v Prahe ich musis mat milion.

lenadka
27. aug 2016

@egyptskamau neviem prečo si myslíš, že ona sa kvôli tebe zmení 😀 Ak sa ti nepáči tak sa zbaľ a choď, nepriviazala ťa tam ničím. Možno sa správa divne, ale ty tiež, lebo tam ostávaš, napriek tomu, čo všetko ti vadí, pripadá mi, že si normálne drzé rozmaznané decko, čo kričí "nepačííííí a necééém a just nepôjdem!" 😀 😀 😀 najvtipnejšia bola veta o tom, že tam chceš bývať zadarmo 😀

salfusco
27. aug 2016

@pribinak asi tak nejak...malokto tomu chape,preco tam stale je...viazanost zmluvou?či?Bo ak nie,za par dni si najdem nieco ine radsej

jankalukasova
27. aug 2016

@lenadka mne to pri reakciach
@egyptskamau pripada, ze proste ona mala svoju predstavu, ta sa nevyplnila a to je cely problem. Pravdepodobne je zvyknuta, ze je proste po jej a teraz na to ta baba uplne dlabe. Len este nepochopila, ze to co je normalne pre nu, nemusi byt normalne pre inu... ani ja taku spolubyvajcu nepovazujem za normalnu, ale kedze zmluva je na nu, tak by som svoje saky-paky nalozila do auta a sla si po svojom...

catherinah
27. aug 2016

@egyptskamau to sa priatel ani neumyva ani nechodi na WC? To su naklady navyse.

Ja na Tvojom mieste by som bola uz davno odstahovana.

mandala77
27. aug 2016

@egyptskamau na mňa pôsobíš útočne z Tvojich reakcií. Máš svoju pravdu. Nechápem o čo Ti diskusiou šlo keď sa odtiaľ nechceš odsťahovať napriek tomu, že máte očividne obe so sebou problém.

missdiva
27. aug 2016

@egyptskamau v uvodnom prispevku si pisala, ze ked pride priatel tak sa s nim bavi viac ako s tebou, tak asi nie ste nonstop zavreti v izbe (a nie je tak celkom pravda, ze pocas vikendu sa s nou ani nestretne) 😕 .
Ale netvrdim, ze prave toto je ta vec co jej na tebe vadi... Len som napisala, ze mohlo by to byt napriklad to, lebo tretia osoba v 3 izbovom byte na 8 dni v mesiaci je velke obmedzenie sukromia...
Mozne je aj to, ze jej na tebe nevadi nic a ma len taku nevrlu osobnost, no s tym nic neurobis. Ty si ta co sa pristahovala (a nemate byt na polovicu, ty mas len jednu izbu, ona ma dve), tak sa musis prisposobit ak silou mocou nechces odist.
Ako jediny rozumny dovod na ostatie by mi prislo, ze si nemozes nic ine dovolit ale kedze pises, ze platis vela tak naozaj nechapem, ze preco tam chces ostat. Co sa tyka lokality, v Prahe si bez problemov najdes v centre mnoho bytov.

irusa
27. aug 2016

Jednou vetou - ak chces tam byvat musis respektovat jej styl života... Pokial mas vyhrady zbal sa a hladaj nove bučanje - jej byt jej podmienky aj napriek tomu, ze najom platis

irusa
27. aug 2016

Byvanie...Sorry pisem mobilu

lujza123
30. aug 2016

@egyptskamau hmm ja som niekolko rokov byvala v bytoch/domoch zo vselikym..babami, chalanmi, vo velkom, v malom... a vsade boli nejake problemiky
Houseshare ma ma svoje vyhody ale aj nevyhody.. Teraz mas zdutu spolubyvajucu, no dalsia moze byt bordelar, hlucna, vyzierka /co ti skonzumuje vsetko jedlo, pomina vsetky sprchace... proste dokonale to nikdy nebude

operaphantom
30. aug 2016

Poradim ti: Odstahuj sa. S takymto dementnym zakomplexovanym clovekom sa nedohodnes. A bude sa to iba zhorsovat.

Strana
z2