Nesúhlasím, aby sa otec môjho dieťaťa s ním stretával
S expartnerom mám mesačné dieťa, avšak ako otca som ho v RL neuviedla. Rozišli sme sa počas tehotenstva a vtedy vyhlásil, že o dieťa nemá záujem, nechce ho nikdy vidieť. Expartner si teraz ale nárokuje na stretávanie s dieťaťom a chce to riešiť súdnou cestou. Ja mu to dovoliť nechcem, nakoľko bol počas vzťahu násilnícky a psychicky ma týral, čo ešte stále pokračuje v súčasnosti vo forme písomnej komunikácie, je agresívny. Všetko viem doložiť správami. Mám z neho veľký strach, neviem si predstaviť byť v jeho prítomnosti a nechcem aby sa s dieťaťom stretával. Aké mám možnosti?
@jaskolka donútia? Normálne jej to príkazu súdnym príkazom.
@simca06022011 áno, chápem. Veď píšem, že už jej len ostáva potom nájsť dobrého pravnika a dokazovať, že taký človek nie je vhodný vzor pre maličké dieťa.A dúfat v chapaveho a normálneho sudcu
@jaskolka nebude nikoho zaujimat co si ona mysli, je to otec dietata, je.. pokym nie je kriminalnik, nema dokzay ze ju bil atd (co aj tak nezavazi, ved aj otcovi co napadli matky, maju dalej kontakt s detmi). V prvom rade sa bude riesit dieta. Pokym jemu nebude ublizovat, normalne sa bude venovat, starat sa atd... tak mu dovolia stretavanie. Otazne je ako, pri tak malom dietati. To je uz na tom pravnikovi.
Pozeram, že tu na MK má strasne vela žien deti s nasilnikmi, tyranmi, narkomanmi a čo ja viem este čo. VŽDY su na vine len ti chlapi. Milé ženy ( úmyselne nenapíšem dámy), čo takto zamyslieť sa nad sebou? Či “tak trochu” nie je chyba aj na vasej strane? Mat dieťa je vážna vec a je potrebné človeka, s ktorym chcem splodiť potomka dobre poznať. A nie po par hodinách s niekym skočiť do postele, nepoužiť antikoncepciu a potom nariekať. Toto mne rozum neberiem. No čo už - ak ste ľahkovážne tak ste si same na vine.
Čo sa tyka toho otcovstva - sud nariadi testy DNA a či chcete či nie musite dat dieťaťu odobrať vzorku.. ale hanbila by som sa ako pes, že neviem, kto je otcom mojho dieťaťa. Ono to potom vrhá negatívne svetlo sj na tú matku, že je radodajka.
@evitka83 samozrejme. Keby prišli 3 tak všetkým nariadi. Pretože súd robí v zaujme dieťaťa. Nie matky, nie otca. Bohužiaľ záujem dieťaťa je často iný ako udáva zákon. Ale je to tak. Ak súd nariadi nemáš právo testy odmietnuť
@simca06022011 tak to asi jedine v prítomnosti matky, veď to je ešte len bábätko.
@jaskolka no a keď s ním matka nechce /nemôže byť? 😉 Lebo neviem kto by mňa donútil sa na neho pozerať 😢
ibažeon nie je kriminálnik ani narkoman ani neprejavuje fyzickénásili.. ale skôr psychické. samé vyhrážky, obviňovania..až scestné názory a on si pritom myslí, že všetko je ok z jeho strany. on sa mi nikdy za nič neospravedlnil, nikdy necítil vinu. také správanie sa ťažko dokazuje, hoci tie správy uložené mám. a na súde by to ako násilie asi neprešlo.
áno, keď je to ešte bábo stretnutie by bolo iba v mojej prítomnosti-ale ani to si neviem predstaviť, tie jeho deptajúce reči a vôbec..
neviem aké by určil súd výživné na také bábo a ateoreticky aj na mňa ako matku, všetko hradím sama...možno toto by ho odradilo
btw aj keď sa tu nemusím nikomu spovedat, nebola to ziadna jednorazovka, babo sme chceli a planovali, takže tak.
@simca06022011 nuž ale keď dovolia stretávku, ale za prítomnosti matky? Tak bohužiaľ musí ísť potom aj ona, keďže by potom vlastne tiež porušila súdne nariadenie... No nebude to mat ľahké,veru...
@jaskolka no ved ja viem... Mňa by asi slahlo. Fakt. Ja keby som v takejto situácii už (co by som nebola), tak už tehotná by som sa odsťahovala co najďalej aj do Afriky... A mam kľud 😂 lebo to od začiatku je jasne ako to dopadne.
@simca06022011 odist niekam daleko nie je zly napad, ale neda sa mi
@zuzka251 na Slovensku nemas ziadne moznosti. To aj sama musis vidiet
@zuzka251 a ako si mohol dat spravit test otcovstva? Ty si mu dovolila zobrat vzorky?
@kittykat22 test si este nedal robit. len sa vyhraza sudom. on je schopny takmer vsetkeho..asi mi neostava ine len cakat, co bude a dufat, ze si to rozmysli.
@stela01 geny su jedna vec a vychova druha, hlavne preto nechcem, aby sa stretavali
@zuzka251 no neurobíš s tým nič, ostáva ti len čakať, čo urobí on, alebo rýchlo zohnať nejakého náhradného otecka, čo tiež asi nebude úplne jednoduché
@jaskolka ak to nariadi súd, tak matka musí s testom súhlasiť
@fidorka7 ale prejde. Úplne v pohode ak príde žena s muzom na súd a obaja budú tvrdiť, že sú rodičmi, súd nemá dôvod im neveriť. Nie je jediný dôvod, aby súd hladal iného domneleho otca. Reálny bio otec predsa nemá ako vedieť, že je vôbec nejaka žiadosť na súde. Pokiaľ je už raz v RL zapísaný, spätne nie je dôvod otca vymazať a nahradiť iným, keďže dieťa rodičov má. Nebudú predsa robiť dna testy dieťaťu vždy, keď sa objaví nejaký chlap, ktorý tvrdí, že dieťa je jeho. Iné by bolo, keby o podaní na súde vedel
@zuzanockamt veď áno, píšem vyššie,bohužiaľ už len potom mat dobrého právnika a sudcu, aby vzali do úvahy fakty ohľadom stretávania, veku bábätka. Nebude to mat autorka jednoduche
@jvlo ibaže biootec si nárokuje stretávať sa s dieťaťom, takže keď dá nasúd návrh na určenie otcovstva, súd sa ním zaoberať bude... a ver že k zmene otca v RL v ralite dochádza a nie je to nič výnimočné.
ad 2) naozaj by som chcela vedieť, kde sa hľadá fiktívny otec, ktorý sa nechá dobrovoľne zapísať na RL so všetkými povinnosťami, ktoréz toho do budúcna môžu vyplynúť... to snáď len niekto z rodiny by bol ochotný, ale to je zas iný problém v trestnej rovine, že...
A neviete nahodou niekto, kto plati za sudne urcenie otcovstva? Dakujem
Ale to ma len veľké reči, neboj sa😆 z vlastných skúseností ti poviem, chce tyrat teba tak ide cez dieta. Mne sa tiez "otec" malej vyhrazal ako pôjde cez sud a bla bla bla, nič neurobil doteraz a neurobi ani odteraz😉
Naco s ním komunikuješ. Ak ti príde predvolanie tak to rieš vtedy ale s ním nekomunikuj vôbec. Aktuálne to nie je nikto. Ak to dá na súd, vzniknú mu práva - ale aj povinnosti - a to často tieto typy vlastne ani nechcú.

@evitka83 a ešte jedna vec... ak sa naraz budú traja dožadovať určenia otcovstva, tak základný predpoklad je že v čase splodenia mali s matkou pohlavný styk. automaticky, ak toto preukážu, sudca nariadi dna testy na určenie otcovstva.