Nevera mesiac pred svadbou
Ahojte zienky,
Viem ze takychto prispevkov je strasne vela, ale ja si s tymto nedokazem poradit sama. Hanbim sa to povedat rodine alebo priatelkam.
Priatel rozbehol svoj vlastny biznis (vyjazdove akcie na rozne podujatia pocas vikendov) on dal casom vypoved, lebo nestihal.. zacal sa venovat iba podnikamiu, ja mu pomaham popri svojom zamestnani. ja si musim zameskane dobiehat nadcasmi, cely tyzden som v praci 12hodin denne, cez vikendy chodime pracovat spolu. (pracujeme od rana do noci)
Takto fungujem uz pol roka, od pondelka do nedele bez pauzy, pricom on ma cez tyzden relativne volno,,jasne ze chodi zasobovat atd. Ale proste si svoj cas rozvrhne ako potrebuje.
Na mna to toho prilis vela, ja v podstate iba pracujem, nemam cas sa venovat ani priprave svadby, ktora bude o mesiac.. Vsetko okolo toho som riesila po nociach, bez akejkolvek jeho pomoci.
Samozrejme, ze moja vycerpanost vyustila do rezimu - domov z prace, najest sa a a spat,cize intimny zivot poriadne upadol.
Jedneho dna som riesila cez jeho telefon nejaky material s dodavatelmi a jemu dosla sms-'' ahoj, prepac, mala som toho vela, ozvi sa mi zajtra, pekny den'' vrtalo mi to hlavou, cislo som si zapisala a prisla som na to, ze kocka je eskortka.
Prosim vas, ja chapem, ze cca 2 mesiace to islo s nasim intimnym zivotom dolu vodou ale takto sa riesia veci? Nase tazko zarobene spolocne peniaze on mina na sex s kurvami?? V hlave mi idu myslienky, ci sa to vobec stalo iba prvy krat kedze takychto stresovo - pracovnych obdobi bolo totiz za 8 rokov spolocneho zivota viac.
A teraz mi pomôžte, co mam robit? Viete aku bolest citim? Jasne, beriem svoj podiel viny, mala som sa i napriek tomu vsetkemu venovat aj jemu, ale sakra robime to pre nas, ja sa idem upracovat na smrt a on ma energiu ist sexovat s nejakou slapkou, kym ja pracujem?
Mam zrusit svadbu? Ci to nemam riesit s horucou hlavou? Ibaze tie detaily okolo toho treba doladovat teraz a vobec nemam silu ani chut robit nieco pre to...
Teraz citim iba strasnu zradu, uplne ma zrazil na kolena, prosi o odpustenie, ale ja sa na neho nedokazem ani pozriet, neznesiem ked sa ma dotkne. Milujem ho, mam 29 rokov a tesila som sa na spolocnu rodinu,ale co ked sa cez to nedokazem preniest? Ako to mam v sebe spracovat?🤯Ako mu budem moct opat verit, ked je schopny toto mi urobit mesiac pred svadbou??
(to mate ako s opitym zaiba volantom -
@lucy1509 ono po svadbe bude mat kruzok na prste, nie na vtakovi, neviem ci by som mu dokazala verit, ze ho ta svadba nejak zmeni, kedze po 8 rokoch vztahu je to uz viacmenej formalita, na druhej strane nadej zomiera posledna.
@lucy1509 urcite sa za nič neobvinuj. V živote je veľa obdobi, kedy partneri spolu nevedú aktívny milostný život...nie je to dôvod na neveru. Tobôž už vôbec nie v obdobi pred svadbou, bez ohľadu na to, ako dlho ste spolu predtým chodili. Takisto bolo SMS od slečny dosť "kamarátska", takze by som neverila, že ide len o krátkodobú záležitosť. Keď sa nevera prejaví, veľa chlapov (nielen chlapov ale aj žien) sa drží hesla zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať a tým pádom sa "zranená" osoba NIKDY nedozvie celu pravdu. Nehovorím, že sa mate rovno rozísť, urcite to nie je jednoduché. Ja by som zatiaľ svadbu odložila, a uvidis ako sa bude priateľ k tebe správať naďalej...teraz sa bude snažiť, no to je pri takejto zrade veľmi malo...možno sama prídeš za mesiac-dva práve na to, že nedokážeš odpustiť a že sa dôvera vytratila...nezabúdaj na to, že svadba-neskôr deti , by trpeli , ak by muž prevádzkoval neveru aj v budúcnosti...ak sú ľudia schopní nevery, je vysoká pravdepodobnosť, že sa zopakuje i v budúcnosti...mysli na seba...život je len jeden a je dôležité, s kým a ako ho prezijes...držím palce 😘
@lucy1509 Ahoj,Lucy, viem asi,co prezivas,moj byvaly sa trochu podobne spraval.Pred svadbou,ked sme spolu chodili a spavali spolu,dokonca moju dobru kamosku zacal opalovat.Bol to vyslovene prelietavy typ,uz predo mnou mal tri frajerky. Potom po nasej svadbe - moja druha dcera nemala ani dva roky - nasiel si v praci frajerku.Potom,ked sa rozhodoval medzi mnou a nou,priznal sa mi,ze ma pocas nasho kratkeho manzelstva podviedol este s dalsimi dvoma zenskymi.Nemal absolutne problem odist od dvoj- a troj-rocneho dietata.Rozviedli sme sa pred asi siedmimi rokmi.Nastastie.Za ten cas si urobil dalsie dve deti s dvoma zenami.Teraz pendluje medzi domacnostami a riesi logistiku okolo deti cez zdielany excel.Cista katastrofa. Viem,ze teraz Ti to pride ako sialeny krok,ale ja by som tu svadbu na Tvojom mieste zrusila. Chlapov je na svete vela a da sa najst aj medzi nimi niekedy aj normalny. Drzim palce,aby si sa rozhodla spravne.Ako si nastavis hranice,tak sa k Tebe bude chlap spravat.
@lucy1509 inak svadbu by som odložila (už aj keď nie kvoli nevere-neviem ako to naozaj mate) ale kvôli tomu , že by som netúžila po 12hod.šichtách a po 2dnovych makackach kazdy vikend vyzerat jak troska na vlastnej svadbe. Nehovoriac ze mesiac po prevaleni tohto, by si na fotkach vyzerala asi aj tak jak kysla uhorka. Prepac.☹ To len tak z toho cisto sebeckeho zenskeho hladiska - mas pravo sa dat Ty dokopy, psychicky , fyzicky, bez ohladu na to ako sa rozhodnes ze co bude dalej. A inak, dobuducna aby si "nemakala" Ty na chlapa, tak by som (tohto konkretneho ak s nim zostanes) dotlačila do biznisu fifty:fifty - spoločnici. Aby si raz nahodou neplakala ze minul aj Tvoje prachy zo Svojho biznisu na to co chcel len on , nie Ty 😉
Uz ked riesite svadbu je to vazny vztah. A teda treba si.sadnut a vazne do prediskutovat bez hanby. Ste dospeli ludia. A ked to vyhladaval este aj u kurvach tak taky chlap to potrebuje a bude to vzdy vyhladavat ked to nebude mat doma. Presne ako moj otec
4-tá strana a autorka este ani raz neodpovedala na vase komentare (ak som si dobre vsimla). Podla mna je to vymyslene aj ked pise ako velmi je pracovne vytazena.
@anickacelistka treba toho Tvojho ex poslat k Borisovi K. Ten stiha tusim jedenast deti a este aj politicku karieru. A zbalit nove mamicky 😉 Tomu sa povie premakana logistika
ach zase daky výlev ...aspoň sa môže ozvať a odpísať ako čo alebo ako to dopadlo nech to aj aj záver keď zacala
každá si nájde cas na odpísanie na jej príspevok ..
@zahrajzlato mudre kočeny to su, vedia že pri dnešnych štatistikach rozvodovosti konči smutna v električke každa druha žena😉
@lucy1509 ahoj, myslím si že svadba to nevyrieši... Zažila som na vlastnej kozi neveru a podobne veci no už nikdy som sa toho nebavila. Myšlienky, nedôvera a pod.sú silnejšie. Ja by som to určite ukončila. Čo ak príde dieťa? Nebudeš môcť intímne žiť tak pôjde opäť za nejakou?..... Podľa mňa ak to už raz spravil, spraví to opäť. Prepáč 🙏😣
Ahojte dievčatá.Ďakujem za každú jednu reakciu, všetky som si do bodky prečítala,ospravedlnujem sa že odpisujem až teraz, ale riešili sme to doma....a teda bolo to veľmi ťažké.
Neviem odpovedať na každý príspevok, naozaj som úplne psychicky aj fyzicky vyčerpaná a mám hrozne veľa práce. Tak to skúsim zhrnúť:
Nie, nečakala som ani toľko reakcií, ani som nečakala, že mi budete toľké radiť a písať o svojich skúsenostiach.
Isto nejedna z Vás pozná ten pocit zúfalstva, kedy to potrebuje niekam napísať..je to fakt prvý krát v živote, čo som pridala nejakú diskusiu, nikdy na takéto stránky nechodím ani to nečítam. Ale uznajte, toto bola úplne iná situácia. Proste som musela. (to na margo jedného príspevku, prečo to nerieším s mužom doma, ale na MK)
V jeho výpisoch hovorov bol telefonát, v navigácií mal aj adresu z mesta, kde to kočka robí, takže som neusudzovala iba z jednej sms, ako ste niektoré písali,ale hlavné bolo to, čo som našla v navigácií.
Pracujeme v gastro sfére, čiže isto si ju neobjednával na žiadnu z našich akcií ani na rozlúčku.
a teraz k čomu sme dospeli:
Tvrdí, že ho to strašne mrzí, že mu preplo z toho stresu, že holke naozaj volal, ale vraj keď už došlo na to, že to je reálne, tak cúvol..že tam proste nešiel...
Myslím, že sa drží pravidla zatĺkať, zatĺkať zatĺkať, lebo keď som ho začala v tejto veci konfrontovať, prisahal mi, že nikdy nič neriešil,keď som ukázala fotky tej dievčiny, čo som stiahla z tej eskortnej stránky, tak začal plakať, že ho to mrzí a prosil nech odpustím.
Takže neviem kde je pravda, či bol či nebol.
Na svadbu ma presviedča, ja som však už rodine povedala, že svadba sa odkladá. Nikomu z rodiny to na nos vešať nebudem, vydávať sa nejdem. Bojuje teraz ako lev, nechcem robiť unáhlené rozhodnutia vplyvom emócií, takže som si s kamoškami naplánovala od soboty welness víkend, nech sa dám trocha dokopy,on ide pracovať sám.
Pripravila som ho na to, že ja som s pomocou nateraz skončila.. Kým firma nezačne zarábať na oboch, a potom eventuelne budeme pokračovať tak, že všetko pojde na papier a polka firmy bude aj moja..
Teraz idem sledovať jeho správanie, pokúsim sa to v sebe spracovať a dávam tomu celému rok.
Tie, ktoré podnikáte, isto viete, že začiatky sú ťažké. Uvidíme, skúsim počkať čo sa bude diať, zahodiť 8 rokov nie je len tak. Ale pokial to ja v sebe nebudem vedieť spracovať a bude sa mi to vracať naspať a pri každej hádke to budem vyťahovať, povedala som mu, že tak žiť nechcem ani ja ani on. Nie som nejaká naivka, ktorá si myslí, že sa zoberieme a on sa zmení. viem, že takto to nefunguje.
Mám veľa otázok nezodpovedaných v sebe, ale len čas ukáže odpovede.
Ešte raz veľká vďaka za váš čas, ktorý ste venovali prečítaniu tohto problému...
@lucy1509 myslím, že si to vyriešila veľmi rozumne. Uži si wellness, oddýchni poriadne a načerpaj nové sily. Držím palce
Si inteligentná a rozumná žena, myslím, že si sa pustila správnym smerom. Držím Ti palce.
@lucy1509 inak len tak na zaver, kamoškam prip. sirsej rodine by som zdôvodnila zrušenie posunutie svadby v tomto pripade tym, ze mas vela roboty, si unavena a rozbiehate vlastny biznis. Lebo ked to budes riesit este druhykrat to co tu na MK (a komentarov pozehnane teda) tak sa k tomu este vratis druhykrat a budes sa v tom rypat dookola lebo sa stretnes s protichodnymi nazormi urcite. Mam to za sebou - isla mi hlava prasknut ked mi z kazdej strany islo info a otazky - aj ked viem ze to vtedy mysleli so mnou dobre 😉
@lucy1509 vyriesila si to velmi rozumne.
k tym osmym rokom - daj si na dve strany vahy, ze zahodit osem rokov nie je len tak (co mas uplnu pravdu), ale zase ani kvoli nim zahodit este trebars dalsich osem-desat.
@lucy1509 pozri, svadbu by som JA odložila...nezrušila, odložila....poľavila by som v pracovnomtempe...mas svoju pracu....nech si najde niekoho na výpomoc....nemozes pracovat 7 dni v týždni predsa....sama vidis, ako to dopadlo....mozno naozaj len šliapol vedľa a uvedomil si to a ľutuje to!!! Dala by som mu sancu, pises, ze ho ľúbiš, skúste to...ale urcite sa zatial nevydávajú...chce to cas.....!
@lucy1509 jeeej, az teraz citam tvoju dalsiu spravu...super, vidno,ze si rozumná zena!!!! Klobúk dolu....ja by som mu sancu dala a uz by som sa nerypala v tom, ci s nou spal, ci nie....v podstate je to “jedno”..... porozprávali ste sa, dohodli....verim, ze to ustojíte a drzim vam palce, hlavne, aby si bola stastna!!!!

@irusa a za co iné by prosil o odpustenie?