icon

Neveriaca babka

ahhola
28. sep 2022

Nie v zmysle, ze neverí v Boha, ale v niečo oveľa bizarnejsie. NEVIEM, koľko tu toho môžem pustiť, aby sa v tom aktéri nenašli... Pani po 80., ciperka,len oči a uši dosluhuju , všetko si obstará sama. Deti, vnuci, nevesty aj po dve od niektorých synov. Majetna,sčasti okradnuta v bláznivých 90.tkach,kedy si v sporoch platila najdrahšieho právnika a ten sa nechal zaplatiť aj od protistrany. Na staré kolená si dala postaviť bungalovcek a odvtedy ju poznám ja a keďže v jej rodine to funguje tak, ze keď potrebuje niekam odviezť, preosieva okolie, kto by mohol, jej detičky si ju len pohadzuju, keď náhodou dvihnu... nech ide xx, tomu dala viac... Aj pri svojom ešte dobrom rozume podpísala príbuznej niečo, nevie co a ta ju s bezskrupuloznou notarkou obrala o dom a pozemky. Na dome nemá ani právo dožitia. A teraz príde karma, božie mlyny... zvyčajne lenivé zariadenie... (nacisti žijúci do 99) tak tato predátorka - megazlodejka zomrela. Prešlo to aj TV aj tlačou. A babka mi hovorí.... ty tomu veríš, ved ona toľko pekla narobila, ze sa radšej vyhlásila za mŕtvu... (dôkazom ma byt neporušena rodinná hrobka, kde bola taxanom a "nepozvanie" na pohreb... utajený pohreb? ). ... Takže pre ňu žije (kde?) a ide si od nej všetko vysudit späť. Hovorím jej svoju verziu, ze bude po nej dedičské, nakradnuté zdedí jej dcéra,-babky vnučka a ta snáď bude mať toľko chochmesu, ze ju tam nechá dožiť. Alebo nech sa vsunie do dedičského a povie tam pred dedickou, co sa stalo,aj keď ta to musí vedieť veľmi presne ako sa jej mamka zmocnila rodinného majetku na úkor zvyšku rodiny...( Ja, ja, ja, jenom ja) ... a nebude to chcieť počuť pred cudzou osobou, notárom a ten tiež ma vyratanu tučnú odmenu a serka na pletky a spôsob nadobudnutia) ... ale ako sa ona stane účastníkom konania... Najprv by musela uveriť, ze je nebohá. Potom vypátrať kde kedy u koho dedičské a to už si dedička osefuje, aby sa baba nedopatrala... (keď sa dopátra... ľahko sa prehodí inému notarovi pre zaujatosť... všeličo sa dá proti babke, ktorá ťahá za kratší koniec a na tieto revanše už nemá prostriedky aj keď guráž ma za troch a to je niekedy viac. Aj mi jej je velmi ľúto, aj mi niečo hovorí... Nemiesaj sa... PS... dosť sa bojím o notarku🥀

Strana
z2
anjelicek26
28. sep 2022

A teba sa to ako tyka?

ahhola
autor
28. sep 2022

A teba? Musíš tu striehnu kazde ráno, v nemeckú sa nudíš? Však svoje deti si odslovencila, tak sa zabávaj v de.

doriiis
28. sep 2022

Ty kks...co? Autorka sa asi chcela predviest,ze jake clanky vie pisat.Katastrofa toto citat

anjelicek26
28. sep 2022

@ahhola ja mam rannu poradu, dakujem, nudim 😂 Teba este aj moje deti trapia, nielen ten vyplod hore 😂

ahhola
autor
28. sep 2022

@doriiis to nieje článok...

doriiis
28. sep 2022

@ahhola ...tak strasne preafektovane a prehnane ze clovek ani nevie o com cita,aka je otazka a co vlastne potrebujes

barbora0308
28. sep 2022

@ahhola okej a o co tu ide? Potrebujes poradit, ci to bol iba vylev? Prepac, ale nechapem 🤷

bronik89
28. sep 2022

tak evidentne niekoho bavi pisanie :D ale tiez som akosi nepochopila pointu, o co tu ide?co je za problem?

stanulienkat
28. sep 2022

Dezole scena?

nelca84
28. sep 2022

@ahhola co prosim? nejako som sa v tom stratila 🙈

akbara77
28. sep 2022

@ahhola mala by si skúsiť pisat romány....vyhlásila sa za mŕtvu? To sa podľa na nedá ani v Mongolsku...

simik22
28. sep 2022

Ty kokos , berieš dáke omamné látky? A to takto z rána?

elizabet173
28. sep 2022
cocolino234
28. sep 2022

@ahhola text je napísaný naozaj hrozným spôsobom ale ja mu chápem, zas až tak zložité to nie je. Čo ale nechápem je to s tým notárom na dedičskom konaní. Prečo by babka mala byť na dedičskom? veď ona ako rodič nebohej nededí, keďže nebohá má žijúce deti. Absolútne nechápem čo má babka s dedičským konaním? ona tam nemá čo hľadať a ak sa chce súdiť o "ukradnuté" majetky, tak dedičské konanie fakt nie je to správne miesto, to si jej už nepovedala? na to treba podať návrh na súd a nie notárke rozprávať básničky. 😆 Babka ani nemá dôvod a právo na to poznať dátum a miesto dedičského konania, keďže nie je jeho účastníkom.

"Dedička to nebude chcieť počuť pred notárom" čo akože? vy čakáte, že dedičke poviete, že jej mama neoprávnene nadobudla majetky a ona vám povie "to naozaj? preboha.. prepisujem na teba babi".. no takto to nefunguje.

klarolinne
28. sep 2022

Ja som sa úplne v polovici stratila, zamotala a nedočitala. Odporúčam napísať ešte raz, zrozumiteľne a ponúknuť istej nemenovanej TV do Rodinných prípadov 🙈 znie to ako úplne ideálna zápletka.

jaskolka
28. sep 2022

Čítala som to 2x,nezmyselný guláš slov, nemá to hlavu ani pätu.
Pointa je aká? Problém je aký? Otázka je aká? Ci len "výlev na ráno?"

danica2711
28. sep 2022

@ahhola nabudúce keď sa budeš nudiť, daj si trochu záležať na výmysle lepšej kvality než je tento blábol

asocial
28. sep 2022

@ahhola ved sa to neda citat. skus este raz. Je to zle, ani som to nedocitala, ten styl, chaos, uplna katastrofa.

cocolino234
28. sep 2022

Ale no ták ženy, naozaj to nie je až tak zložité.. 🙄 Denne je tu xy štylisticky horších príspevkov.

evkano1402
28. sep 2022

Susim zhrnut...
Tvoja babka sa stala obetou nejakeho podvodu. Ta pani, co ju okradla, zomrela a tvoja babka sa nadeja, ze sa veci daju do poriadku, ked svoju verziu porozprava notarke pri dedicskom. Je to takto?
V prvom rade sa tvoja babka na to dedicske nedostane, nebude pozvana, nebude vediet kedy a kde prebieha.
Aj ked mozete mat pravdu, musite pocitat s tym, ze toto je vasa verzia a ber v uvahu slovo proti slovu. Co ak protistrana povie, ze sa to tak nestalo?
No a po tretie. Notarky ti nemusi byt luto. Ona nepatra, ci majetok, ktory je predmetom dedicskeho konania je ako nadobudnuty, ci kradezou, ci poctivo zarobeny. Jej to je sumafuk. Ona len matematicky podeli.

janetinka27
28. sep 2022

@ahhola no babka sa nechala okradnut. do dedicskeho sa nevsunie. keby aspon vedela, co kedysi tej pribuznej podpisala. mozno to mohla riesit uz davno, podat trestne oznamenie, ale teraz po rokoch, ked uz je pribuzna mrtva.
babka je uz starsi clovek, doplatila na dovercivost, mozno aj vlastnu nedoslednost.
a naozaj, prispevok je napisany zvlastnym stylom, aj to vyjadrovanie o sucasnom pravnikovi, cele to ma nejaky divny "podmaz"

thereisabear
28. sep 2022

@ahhola a tvoja babka je s tou pani čo zomrela v akom vzťahu?

thereisabear
28. sep 2022

Jaaj, už chápem. Tak to je smola, mala to riešiť za života.

januska12323
28. sep 2022

Babka na niekoho prepísala/ darovala majetok a teraz keď tá osoba zomrela to chce nazad? Teda ty lebo ona neverí, že je mŕtva.
Ak to prepísala právne v poriadku tak to ide do dedičského a babky sa to nijak netýka, nemala prepisovať. Ak to bolo v klamstve, pod nátlakom alebo nejak tak môže sa súdiť, ale pochybujem, že niečo vyrieši.
A už vôbec neviem čo chceš riešiť s notárom on rozhoduje podľa práva nie rečí pozostalých.

cacianka
28. sep 2022

Nerozumieme reči tvojho kmeňa
Niečo dedukujem, ale nemám kryštálový guľu pátrať "čo tým chcel autor povedať "

diewcatqoo
28. sep 2022

Ja sa dnes nudim, lebo nepracujem. A teda dala som si namahu a text precitala 3x a stale nechapem. Bud mi niekto stoji na kabli alebo je chyba na druhej strane... 🤔

nini1978
28. sep 2022

Zápletka je v tom,že podľa tej okradnutej starej pani je tá "zlodejka" živá a nie mŕtva.tak chce teda podniknúť kroky na vyšetrenie toho,ako ju podviedla a okradla

mariejenka
28. sep 2022

😂😂 moja kolegyňa ma takeho manžela,ze ten v rozhovore dokáže opisat, odskočiť od merita veci takym abstraktným spôsob,a tuto to ozaj krásna ukážka,ze nieje sam na svete 👍 vid ta privatizacia,ci bmg, horizont v 90 tich rokoch, poukázanie za nacistov žijúcich do 100vky, a veeeelmi ma zaujalo ze kto to je,ta záhadná zena,ze jej smrt prebehla médiami,a babka je ochotná veriť tomu,ze jej nevesta? (Dedukujem) finguje svoju smrt. 🕵️🕵️🕵️🕵️🕵️ Hercule Poirot, príď na pomoc!

mimi3008
28. sep 2022

@nelca84 urcite nie si jedina, lebo to nema hlavu, ani patu. Je to taky vykrik do tmy

nikpa
28. sep 2022

@ahhola podľa mňa máš volaku poruchu a nie len jednu 😅😅😀

Strana
z2