icon

Neveriaca babka

ahhola
28. sep 2022

Nie v zmysle, ze neverí v Boha, ale v niečo oveľa bizarnejsie. NEVIEM, koľko tu toho môžem pustiť, aby sa v tom aktéri nenašli... Pani po 80., ciperka,len oči a uši dosluhuju , všetko si obstará sama. Deti, vnuci, nevesty aj po dve od niektorých synov. Majetna,sčasti okradnuta v bláznivých 90.tkach,kedy si v sporoch platila najdrahšieho právnika a ten sa nechal zaplatiť aj od protistrany. Na staré kolená si dala postaviť bungalovcek a odvtedy ju poznám ja a keďže v jej rodine to funguje tak, ze keď potrebuje niekam odviezť, preosieva okolie, kto by mohol, jej detičky si ju len pohadzuju, keď náhodou dvihnu... nech ide xx, tomu dala viac... Aj pri svojom ešte dobrom rozume podpísala príbuznej niečo, nevie co a ta ju s bezskrupuloznou notarkou obrala o dom a pozemky. Na dome nemá ani právo dožitia. A teraz príde karma, božie mlyny... zvyčajne lenivé zariadenie... (nacisti žijúci do 99) tak tato predátorka - megazlodejka zomrela. Prešlo to aj TV aj tlačou. A babka mi hovorí.... ty tomu veríš, ved ona toľko pekla narobila, ze sa radšej vyhlásila za mŕtvu... (dôkazom ma byt neporušena rodinná hrobka, kde bola taxanom a "nepozvanie" na pohreb... utajený pohreb? ). ... Takže pre ňu žije (kde?) a ide si od nej všetko vysudit späť. Hovorím jej svoju verziu, ze bude po nej dedičské, nakradnuté zdedí jej dcéra,-babky vnučka a ta snáď bude mať toľko chochmesu, ze ju tam nechá dožiť. Alebo nech sa vsunie do dedičského a povie tam pred dedickou, co sa stalo,aj keď ta to musí vedieť veľmi presne ako sa jej mamka zmocnila rodinného majetku na úkor zvyšku rodiny...( Ja, ja, ja, jenom ja) ... a nebude to chcieť počuť pred cudzou osobou, notárom a ten tiež ma vyratanu tučnú odmenu a serka na pletky a spôsob nadobudnutia) ... ale ako sa ona stane účastníkom konania... Najprv by musela uveriť, ze je nebohá. Potom vypátrať kde kedy u koho dedičské a to už si dedička osefuje, aby sa baba nedopatrala... (keď sa dopátra... ľahko sa prehodí inému notarovi pre zaujatosť... všeličo sa dá proti babke, ktorá ťahá za kratší koniec a na tieto revanše už nemá prostriedky aj keď guráž ma za troch a to je niekedy viac. Aj mi jej je velmi ľúto, aj mi niečo hovorí... Nemiesaj sa... PS... dosť sa bojím o notarku🥀

Strana
z2
anickabasnicka
28. sep 2022

proč se tady tak poněkteré tak nepěkně vyjadřujete nad tímto textem? ano, není tam přímá otázka, na kterou by autorka chtěla znát odpověd, je to spíš její subjektivní popis situace...ale i tak, už jsem tady četla větší slátaniny, kdy bez přítomnosti čárek a teček čtenář nevěděl, kde začíná věta a komu co patří. a otázka zakončená otazníkem tam taky chyběla. přesto jste většinou reagovali slušně a bez postranních urážek. tak proč se tady ted některé chováte s prominutím jako stádo- jedna začne a ostatní jen hlasitě přizvukují.
i kdyby si tady autorka chtěla jen vylít srdce, vypsat se z toho, co ji štve, tak není důvod z jakékoliv stran a odkohokoliv, aby ji tady urážel. vždyt od toho ten kůn tady snad je. vyžalovat se a vykecat, než někoho praštit a fyzicky ublížit. že vás to baby baví, být takhle poránu milé a hezoučké. fakt radost vás číst, jak se opakujete, jen aby jste si mohly přisadit.

@anjelicek26 ..opravdu zbytečná rýpavá otázka z tvé strany, popravdě,co je ti do toho, jak se jí to týká. vždyt je tady běžné, že se píše dotaz za kamarádku, příbuzné atd. a jestli si četla dobře a chápeš psanému textu, tak autorka hned v úvodě píše o paní určitého věku atd, z čehož i já, neslovák, pochopí, že nepíše o vlastní dceři ani babičce, ale naprosto cizím člověku.a že se ji ta situace dotkla, třeba jen tak obyčejně lidsky. a má ted potřebu to ze sebe nějak dostat.

@ahhola jak ti tu už některé ženy odpověděly, tak ta paní nemá šanci se dostat do dědického řízení. tyto věci musí řešit přes soud. a že nemůže přijmout fakt, že je ten člověk mrtvý, no možná je to její ochrana před pravdou, že ten člověk je už mrtvý . někteří lidi to tak mají. neumí, nechtějí nebo nedokážou se smířit s tím, že ten člověk už tady není a nikdy víc nebude. a jí je navíc už 80let, tak se není co divit
mám o půlku mín než ta paní, a i já bych raději věřila, že maminka utekla do zahraničí, než že mi v lednu umřela v náručí. ...
i

sim_mi
28. sep 2022

No ja nemozem z toho zaveru o notarke a emoji zvadnutej ruzicky 🌹bizar od zaciatku az po koniec

elizabet173
28. sep 2022

@ahhola máš dobrý matros👍

maranco
28. sep 2022

Babke ponúkni pomoc s vybavovaním domova dôchodcov. Na https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster si vyhľadaj kedy bol prepísaný dom, či to bola kúpa, alebo darovanie.
Kto doteraz platil elektrinu, plyn, vodu, dane?
Ak sa aj babka chce súdiť o majetok, rozhodnutia sa nemusí dožiť, ale skôr ju dovtedy vyhodí nová vlastníčka domu.

maranco
28. sep 2022

Keď podpíše príbuzným hocijaký papier a ani nevie čo podpisuje, ani sa s nikým neporadí, možno navrhnúť čiastočné zbavenie svojprávnosti.

kamlicek
28. sep 2022

Som zaskocena, ale neviem ci z toho pribehu alebo z toho ako autorka reaguje v diskusii. Pride mi to proste moc. A zastavam nazor ako si kto urobi tak ma.

tykat
28. sep 2022

@ahhola ...a ty si ta babka? Ci dedicka? Ci ta po ktorej dedia? Ci notarka? Nechapem ako si sa v tomto vyskytla. Ci len vies pisat tak pises?

ahhola
autor
28. sep 2022

@cocolino234 babka to všetko ešte pred rokom mala na svojom LV potom prišla ta osoba a pod strčila jej lajstro na podpis následkom čoho ten majetok má-mala teraz jej už neboha príbuzná, ktorej to babka nedala, ale ju o to osmekla a bude dedičské po tej osobe (ona ju roky rafinovane tyrala tak chudák baba si ani nevie vydýchnuť a hlava jej neberie, ze už neexistuje) ale dediť sa bude jej majetok a môže sa stať, ze to nadobúdateľka-vnučka obratom predá a ona ostane pod mostom... Ja som tu nikoho neprosila, aby mi veril ani nikoho nežiadala o literárny a lekarsky posudok. Došla mi jedna rada k veci a za tu Ďakujem a budem ju babke tlmočiť aj keď som jej niečo podobné navrhla. Asi 40 ľudí by mi mohlo veriť, lebo sa to stalo v ich familii a je smutné, ze nikto z nich nemá kapacitu to riešiť a ona sa v tomto radi s cudzími ľuďmi. Ta osoba-podvodnicka bola vysokopostavena a bolo to v denníkoch a ani tak tomu babka neverí. Píšem o babke, je aj prababka, ale je to skôr mestská pani co celý život pracovala na významných federalnych úradoch.
Tu vám dávam tiež niečo neuveriteľné, milý mozgový trust💣môžte sa vyhejtovat na novinovom článku, naaaaaaastup🐔

🙆‍♀️Polícia v Banskobystrickom kraji vyšetruje prípad podvodu na senioroch, pri ktorom prišla 78-ročná dôchodkyňa o cennosti v hodnote takmer 60 000 Eur! Na tomto prípade je špecifický spôsob vymyslenia kombinovanej legendy falošného zamestnanca pošty a falošného policajta. Príbeh zverejnila polícia na sociálnej sieti.

Neznámy muž, vydávajúci sa za pracovníka Poštovej banky zatelefonoval nič netušiacej žene s tým, že za pol hodinu jej poštárka donesie doporučený list. Približne za 20 minút jej opäť volal neznámy muž, pravdepodobne iný ako predtým a vydával sa za policajta kriminálnej polície. Opýtal sa jej, či jej niekto predtým nevolal, zrejme aby vniesol do prípadu potrebnú dôveryhodnosť a oznámil jej, že sledujú ozbrojeného páchateľa. Kázal jej, aby sa zamkla v byte a nikomu neotvárala, aby pobalila všetky cenné veci a oni jej ich „postrážia“. Vypýtal si číslo na mobil a ďalej s ňou komunikoval z utajeného čísla.

Ďalší pokyn znel vyhodiť veci z balkóna s tým, že to na polícii preskúmajú. Pani postupovala podľa pokynov mysliac si, že telefonuje s policajtom a kufor s cennými vecami vyhodila z balkóna. Odtiaľ ho zobrali muž a žena, ktorí odišli preč.

„Aj tento prípad dokazuje zákernosť, s akou dokážu podvodníci oklamať veľmi zraniteľných a dôverčivých seniorov, ktorí v priebehu krátkej chvíle môžu prísť o celoživotné úspory! Informujte o týchto prípadoch svojich rodinných príslušníkov, ale aj susedov a známych, ktorí nemajú prístup k sociálnym sieťam, aby vedeli, čoho sú títo ľudia schopní a dávali si pozor! Nemajú zábrany vydávať sa za kohokoľvek a pod vymyslenými legendami klamať a okrádať seniorov, ktorí celý život tvrdo pracovali,“ upozorňuje polícia v statuse.🙆‍♀️

ahhola
autor
28. sep 2022

@ahhola a ešte... Ani slusne výchované deti nie su zárukou šťastnej staroby... Co do nich dobre vložila do 20tky, to z nich ich partneri vymlatili do 50tky...nikto tu nič negarantuje, zial⛅

ahhola
autor
28. sep 2022

@mariejenka ANTANAS GECEVISIUS - britský občan litovského pôvodu. Bol podozrivý z účasti na vraždách židov a ďalších civilistov za nacistickej okupácie. V roku 2001 vydala litovská generálna prokuratúra na neho zatykač. Zomrel v septembri 2001 vo veku 85 rokov.

KAZYS GIMZAUSKAS - vo februári 2001 (mal 93 rokov) ho litovský súd uznal vinným z účasti na vraždách litovských Židov pri nacistickej okupácii Litvy. Do väzenia nešiel, lebo podľa lekárov je vážne chorý (trpí Alzheimerovou chorobou).

KONRAD KALEJS - ako dôstojník komanda Arajs bol obvinený z genocídy. Mal sa jej dopustiť v rokoch 1941 až 1942. Lotyšská generálna prokuratúra požiadala Austráliu o jeho vydanie v decembri 2000. Mal 87 rokov. Skôr než ho vydali, zomrel v Melbourne.

ANTON MALLOTH - bývalý dozorca gestapa v terezínskej väznici. Najvyšší nemecký súd v Karlsruhe potvrdil vo februári 2002 pre neho doživotný trest. Zomrel ako 90-ročný v tom istom roku v domove v Straubingu.

MAURICE PAPON - vysoký predstaviteľ francúzskeho vichystického režimu a povojnový minister. Súd v Bordeaux ho odsúdil v apríli 1998 na 10 rokov väzenia za napomáhanie zločinom proti ľudskosti. V roku 2002 bol vzhľadom na vek a zdravotný stav z väzenia prepustený.

ERICH PRIEBKE - Súd v Ríme odsúdil v marci 1998 bývalého dôstojníka SS na doživotie. Dnes 91-ročný Priebke slúžil v Ríme a podieľal sa na masakri, pri ktorom bolo v roku 1944 zavraždených 335 talianskych civilistov. V roku 1999 bol zo zdravotných dôvodov prepustený do domáceho väzenia v Ríme.

MICHAEL SEIFERT - bývalý nacistický desiatnik, Ukrajinec Misha (Michael) Seifert, ktorý velil väzenskému táboru na severe Talianska. Odvolací súd vojenského súdu vo Verone v októbri 2001 potvrdil doživotný trest. Žiadosti Talianska o jeho vydanie Kanada nevyhovela. Taliansky najvyšší súd v októbri 2002 potvrdil dnes 80-ročnému Kanaďanovi doživotný trest.

JULIUS VIEL - bývalý príslušník elitných nacistických jednotiek SS. Bol obžalovaný z toho, že na jar 1945 na Litoměřicku zastrelil sedem židovských väzňov z terezínskeho geta. V apríli 2001 ho nemecký súd odsúdil na 12 rokov väzenia. Vo februári 2002 bol prepustený zo zdravotných dôvodov a vo veku 84-rokov zomrel v tom istom mesiaci na rakovinu. (čtk)

Nemáš za čo. Keď cumis len Poirota, zakrnievas🤕

mariejenka
28. sep 2022

@ahhola ja ti veľmi pekne ďakujem, a ešte genezu tych 90tych rokov, divoku privatizáciu, ci si USA dali dvojičky odpalit sami,a kde sa prave teraz nachádza Putin! Ty zakrnievačka.

jaskolka
28. sep 2022

Keď to babka raz podpísala, tak už to nie je jej majetok. A dokázať, že to urobila podvodom, to veľmi ťažko dokáže.
Ci chce pribehnut na dedičské konanie, ktoré ani nemusí vedieť kedy bude keďže zrejme nie je blízka príbuzná a tam co? Začne kričať že to je jej majetok a ze ju oklamala ta mŕtva? Veď ju odvedú rovno na psychiatriu, keď tam urobí nejakú takú scénu.
Je svoj právna? Ano. Podpísala to sama? Ano.
Takže absolútne nič nedokáže už tetaz. Môže napadnúť závet, súdiť sa, ale či pochodi...

oli18
28. sep 2022

@ahhola A komu by vlastne ten majetok dala, ak nie vlastnej dcére a vnučke? Hádam cudzej osobe? Tebe? Lebo aj to sa stáva. Hlavne pod priamym vplyvom tej cudzej, úlisnej osoby. Máme až 2 prípady v rodine.

dididudu
29. sep 2022

Ja som sa v tom stratila.. Absolutne nerozumiem tomuto príspevku

veronikaszabova
29. sep 2022

@dididudu takych je viacej 😂

dididudu
29. sep 2022

@veronikaszabova kokos extrém poniektorí ľudia

wwpela
29. sep 2022

Nepochopila som o co v tom ide ale spomenula som si na babku frajera mojej kamošky ktorej po smrti jej manžela preplo a vyskočila z okna lebo si myslela ze sa dokáže zmeniť na vtáka a dokáže lietať.. svoje letecké pokusy neprežila 🥲

ahhola
autor
4. okt 2022

@nikpa moja o živote vieš howno... Ty porucha. Ani baba si nemyslela, co sa jej dotrepe do rodiny.

nikpa
4. okt 2022

@ahhola 😄😄 vy tie diagnózy budete mať v rodine. To je isté. Pekný deň ti prajem.

Strana
z2