Nevhodný darček od svokry pre ešte nenarodené dieťa
Zdravím. Som v 7 mesiaci tehotenstva a dnes mi doniesla svokra darček pre malého. Vraj je to už pre miminká a môže to nosiť hneď. Pozlátená retiazka s krížikom. A ona si želá aby to malý nosil . No moja reakcia bola ze tak to teda určite mu nedám na krk dobre ze nie hnet jak pride na svet.niesom žiadna nevďačnica ale v 30 stupňovych teplotách malemu miminku nejaký šperk dávať nebudem . Ona to hodila o zem a zadrbe ze mam prijímať darčeky len od svojej matere 😂😂 neviem chcela som sa tu len podeliť a trochu na večer teda o tom pokecat ci je teda normálne miminku kupovať nejaké šperky.
Ja som dostala retiazku na prijimanie a je tam kde bola.
Retiazka pre babo je podla mna maximalna blbost a ziadat aby si ju dala dietatu, ked ty nechces, drzost.
Krásne si to povedala ja by som jej povedala však ja od Vás už nič potrebovať nebudem a moju mater si do huby neberte ona vie lepšie ako vy čo sa má a čo nemá
Mňa by zaujímalo čo na toto povedal tvoj manžel a jej syn. A tiež ako si zareagovala na to že ti to z výšky hodila k nohám.
Čo sa týka mňa, tak ja by som jej povedala, že z bezpečnostných dôvodov nie je vhodné aby tu retiazku dieťatko nosilo skôr než bude chápať že si ma dávať pozor aby si s ňou neublížilo a nebude si pchať veci do úst. A ak by mi hodila potom retiazku s krížikom k nohám a povedala o darčekoch od mojej materi tak by som jej povedala že vidno akú úctu má ku krížu a k darčeku, ktorý chcela dať svojmu vnukovi a tiež akú úctu prechováva k svojej svatke a tvojej matke. A že jej to budeš tlmočiť rovnako ako jej synovi a tvojmu manželovi.
No tak novorodenca s retiazkou som teda ešte nevidela 🙈 mne to príde tak akoby sutazila s tvojou maminou a preto ma takéto predčasne a nevhodné darčeky. Kašli na ňu, je to abnormálne- keby to bolo dievcatko a donesie náušnice ok, ale retiazka?
Ťa jej reakcia bola samozrejme prehnaná a nevhodná. Ale porozmyslaj prečo. Určite si ju nejako sklamala svojou nevďačnosťou. Chcela niečo kúpiť vnúčikovi a kúpila samozrejme blbosť. Ale keď ty tak reaguješ ona sa cíti ako matka svojho syna a babka vnuka budúceho tebou neprijatá. Ako keby si ju z princípu odmietala. Veľmi dôležité je aké sú tie vaše vzťahy. Boji sa že tvoja mama bude mať bližší vzťah s vnukom ako ona. Nemala by si robiť rozdiely medzi nimi. Ok ospravedlniť sa nemusíš to som prehnal ale v zaujme budúcnosti a dobrých rodinných vzťahov sa s ňou zmier. Ona zareagovala hrozne emotívne ale tie emócie jej niečo muselo vybičovať. Porozpravaj sa s ňou v tom zmysle že ťa mrzí že si mysli čo si mysli a ty s ňou chceš mat dobre vzťahy a chceš aby sa tešila z vnuka. Ale že zjavne sa nerozumiete a chcela by si to napraviť. Niekedy je dobre pár krát jej dať za pravdu (nie práve v tomto) pokývať hlavou aj keď s ňou nesúhlasíš úplne.ak budeš chcieť stále vyhrať nedôjde k zmiereniu. Ak sa zmieriš s prehrou nakoniec zvitazis a bude ta mat rada ako svojho syna.
my take problemy nemame, lebo moja svokra darovala detom maximalne tricko zo sekaca 😂 ale aj za to som jej pekne podakovala a hodila do smetia 😅 takze ti velmi neporadim
Za kazdy dar od svokry sa treba podakovat, usmiat a odlozit. Ak treba, takticky zaklamat. A neriesit. Ja som raz k narodeninam dostala od svokry balicek susenych sliviek... neriesim.
Kríž je ťažký symbol aj pre dospelého a nie to pre dieťa. Nikdy by som to nenosila a to som veriaca. Radšej symbol panenky Márie ako kríž .
Obe ste reagovali prehnane. Isteže zlata retiazka je pre novorodenca úplne nevhodna a nebezpečna, keďže sa môže poranit, zadusit nou, keby ju roztrhne a dá si do úst.
Ale aj z toho, ako píšeš tu, je jasne, ze ta to vytočilo až do biela a keď si s krikom vyletela, tak chápem aj jej zlostnu reakciu, že ti to hodila k nohám.
Dá sa reagovať aj normálne na nevhodný darček (co samozrejme nevhodný bol). Kľudne by som ho vzala, odložila a potom keby sa spýtala, kde má retiazku, tak by som len prehodila, a to ako vážne ste mysleli? Ja že len žart to bol, že mám dať babatku na krk retiazku. Veď by sa mohlo udusit.
Možno si ona to ani neuvedomila, ktovie, že je to nebezpečné.
@jaskolka co je prehnane na tom,ze povie,ze teraz je to nevhodny darcek? A neviem co citas ty ale ja citam,ze ju vytocila hlavne jej reakcia o materi!
Tiez obcas volim milosrdnu loz,no nie vzdy to ide. Zvlast ked pride a chce takto nieco prikazovat,ak ustupi tak to bude so vsetkym. Netreba utocit ani nadavat,normalne a slusne reagovat. To si urobila. Viac neries.
P.s- inak nasi romovia,teda ti bohatsi bezne takto davaju detom retiazky a hned
necitam komenty, ale ta retiazka bola velkost pre novorodenca?
Moj syn dostal na krstiny zlatu retiazku na ruku, nikdy som mu ju nedala, ani ked by bol vacsi, neznasam na muzoch sperky, nie to este na detoch, jediny sperk akceptujem pekne hodinky… ked sa ma pytali, ci to maly nosi, povedala som, ze retiazku mal raz, ale roztrhol ju nechtiac a stratil…a bol pokoj😉v ziadnom pripade by som malemu dietatku nedala na krk retiazku, je to nepohodlne, nebezpecne a naviac predpotopny modny doplnok🙈svokra sa zachovala s tou materou velmi velmi trapne, je to smutne…ak je babatku nechces dat, tak nedavaj, svokra nech sa aj na hlavu postavi, viac to s nou neries, uz sa vyfarbila, obmedzila by som rozhovor na pocasie a kakanie, pretoze takuto urazku by som nezniesla…drzim palce😀
To je este nic, moja svokra nie je slovenka a vymyslela malemu ich meno a ked prisla na navstevu, tak ho aj tak volala.... Ale tak oni to prezivaju viac,ako keby boli ich tie deti alebo co a nevidia,ze to su nase deti a nie ich
Svokra je asi veľmi veriaca keď dieťaťu dáva retiazku s krížikom.... a potom te kriz hodí o zem? 😒🙄
@petulda333 píše, že "okamžite som reagovala, že toto teda nie, že určite mu nič také na krk nedá, že v 30 stupňových teplotách bábätku na krk nič nedá.(navyše nič nepovedala o prvotnom probléme,že upozornila svokru, že to je nebezpečné, len riešila horúčavu, čo nechápem, lebo mne by to nenapadlo, proste ide o nebezpečnu vec, nie o to, v akej teplote bude to mať.)
A podľa štýlu písania tu, nebolo to pokojne vyslovenie, ale určite zvýšený hlas a prudká reakcia.
Je milíón praktických/milých vecí, ktoré môže človek podarovať nastávajúcim rodičom ako pozornosť a tvoja svokra si vyberie retiazku s krížikom so slovami, že si želá aby ju bábo hneď nosilo. Podľa mňa si spravila dobre, keď si jej povedala, že je to nevhodný darček, nabudúce by priniesla a vyžadovala čo? Jasné, že človek sa nie vždy trafí do vkusu obdarovaného a netreba byť prehnane kritický, ale je rozdiel dostať niečo "nepotrebné" a niečo nebezpečné.
Neviem aj ja som staršia .. či to nemyslela tak voľakedy sa to dávalo do kočíka alebo postieľky úplne naspodok pod matrac aby sa dieťa k tomu nedostalo hovorilo sa že vtedy dieťa neurieknu ( nedostane z očí) či to tak nemyslela keď to nie je zlato
Po ďakujem a odložím... A nekomentujem ci určite bude alebo nebude nosiť.... Sú situácie kedy si treba kus ut radšej do jazyka a toto je jedne z nich, človek sa vyhne podobným situáciám.
inak aj dcéra mala v kočíku pod poduskou nevidela na Tom nič zle je to taká povera neublížilo to ... Podobne ako tie šnúrky červené čo motajú deťom na ruky
Toto mam najradšej, tvári sa to ako svatuskar (retiazka s krížikom) ale nemá problém "zadrbat" a hodiť ju o zem so slovami nech ti kupuje darčeky tvoja "mater" 😂😂 mam dosť.. A to jej nevadí ze hodila kríž o zem?
@petulda333 však áno nakrk by som nedala ale takto sa dá a slušne jej vysvetliť a podľa jej reakcie ťa bolo ďaleko od slušnosti ... Neverím keby jej to normálne povedala že takto zareaguje ...asi svokra by nám niečo iné povedala
@autorka. Ano hned a urazi sa uplne detsky napriek tomu ze taka retiazka je smrtelnym nebezpecenstvom pre dieta. Ja sa cudujem a ko to tvoj muz dokazal dotiahnut do dospeleho veku pri takej mame 🙄 drz sa.
@zdena1990 no o tych reakciach viem svoje 😀 so svojou som si uzila viac nez dost a nikdy som neslusna nebola ani nezvysila hlas. Zato svokra ano. Takze ja tomu dokazem uverit. Chvilu sme zili u svokry,ked bola ona na dovolenke ,ja som varila pre muza,svagra a svokra. Ked sa vratila,urobila zemiakove placky. Svokor povedal,ze nech niekedy urobi take ako robim ja. A jej reakcia? Chytila tanier a cely ho hodila do svokra. Ze nech si zere co chce. Alebk na obed urobila take ako krokety ale dala do toho udeny syr,moj povedal,ze su dobre len ten syr sa tam nehodi. Vzala tanier a vsetko vysypala do kosa,ze nech mu uvari jeho dokonala manzelka. Este som aj ja dostala a to som tam ani len nepipla. A tak to bolo pri vsetkom,ked clovek povedal nieco co sa jej nepaci. Ale sme nieco nerobili ako ona chce
Mojmu dietatu darovali zlaty naramok s vygravirovanym menom - lebo niektori rodicia to detom na tu ruku zapnu 🤦🏽♀️- podakovala som sa a skatulku volakde zalozila, v zivote to moje dieta na ruke nemalo ani nebude lebo je to fakt velkost tak najviac na batola😅

Mala si povedať áno, keď bude mat dieťa mesiac, mala si retiazku roztrhnúť na 2-3 miestach a bolo by vybavené