Neviem potlačiť nenávisť ku svokrovi
Pravdepodobne si to nikto neprečíta nevadí ja sa chcem len vyrozprávať. Žijem so svokrom v jednej domácnosti priťahovala som sa k nemu a k môjmu manželovi po narodení našej spoločnej dcérky. Zo začiatku mi nevadil, ale teraz len keď počujem jeho hlas mám zneho nervy.Stupňuje sa to keď zídem s poschodia a cítim ten starecky pach čo z neho ťahá, pravidelne ošťatí záchod, z tohto dôvodu záchod dole na poschodí ani nepoužívam. Zo začiatku aj ten som čistila, ale povedala som si dosť mám dvoch synov vo veku 9 a 12 ale ani mi nerobia taký svinčík ako on. Dohováranie nepomáha vyhovori sa na choroby na starobu a pod. Dokonca pravidelne si oš ti nohavice a odvtedy mu ani malú nedám nebude si ju predsa usadzať na svoje ošťate gate. Môj svokor je proste humusak. Svokra už nežije, on je na dôchodku má 140kg taký malý dôchodok, že sám by nevižil. Najradšej by som sa odsťahovala ale ani moje finančné možnosti nie sú ruzove.
ja mam ten isty problem tak viem co to je ...nic ine neostava len vytrpiet ..pevne nervy....
@jabadaba
Prodychej to uz jen diplomaticky... 😉 je paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatek 😉 🙂
Ale toto je presne to, co jsem cekala.a na co upozornovala hned na pocatku...zakladatelka neni..a my se tu - jak rika moje konikovska kamaradka ..kvuli houuuuuuuuuuuuuuuuuunu pohadame..Konikovska klasika☹
nielen zo zákona máme povinnost postarať sa o rodičov ,ale aj z toho etického dôvodu,a svokor je rodič tvojho muža.......................staroba je žial niekedy taká.A ešte ked to tak vezmeme aj ten záchod je svokrov,ked ste v jeho dome.Ja by som vstala vecko umyla,a ďakovala Bohu ,že mám strechu nad hlavou.
Ja som dochovala rodičov aj svokru,viem o čom je život sdemenciou,rakovinou a neviem si predstavit,žeby manžel povedal na môjho otca humusák,to by si balil kufre
trochu som uvažovala,prepáč za moju prvotnu prchku reakciu.Ak si tu napísala,tak asi hladáš pomoc ,radu.Keď je to pre teba tak neznesitelné,porozprávaj sa so svokrom o nejakom penzione /dom dôchdco/,on vlastne na to má,pretože ma majetok,má dom a ked ho predáte tak mu môžete doživotne platit mesačne poplatky,dokonca bude mat aj na rehabilitácie naviac,môže ist do kupelov.............a ty si vyrieš bývanie sama a nebude ťa to obtažovat
@luy to mas pravdu my sme mali na vyber,bud svokra doopatrujeme (co u mna bola automaticka volba) a dom zostane nas aj ked z podmienkov ,ze ked ho v najblizsich 10 rokoch predame 1/2 sumy vyplatime sestre mojho manzela,alebo svokor dom preda hned (a my si budeme hladat ubytovanie pre nas) a pojde do dobreho domova dochodcov,kde sa o neho postaraju samozrejme cely dochodok,a suma z domu pojdu na ucet svokrovi a ten si to bude platit a pri troche stastia zomrie skor ako sa peniaze minu a nieco zostane ako dedictvo detom ,alebo horsia moznost,ze sa peniaze minu skor ako svokor zomrie a potom zvysne naklady na pobyt platia deti na polovicu.
Este zakladatelke temy : existuju vseliake podpory na opatrovanie z uradu mozes poziadat o prispevok na opatrovanie a este si aj nejake korunky zarobis.
@mirka414 ja si neviem predstavit,že sa môj syn alebo dcéra o mna nepostaraju,tak ja im zadok môžem utierat? a žeby ma nevesta alebo zatko nazvali humusáčkou vo veku ked je inkontinencia bežná tak veruneviem.Rozčúlilo ma to,pretože ja viem aké to je citit moč,ale nikdy som nebola zhnusená,ja som citila lutost,že sa hanbia a o to z ešte väčším sebazapretím som im vravievla,že to nič nie je,že sa len prihodilo.
Mne je proti srsti zneuctiť rodičov a svokrovcov,ked trpia a nie je im to tiež príjemne.
Každý rodič musi uvažovat už v mladom veku čo bude ak budem potrebovat pomoc.Moje deti dostanú niečo až potom čo sa ja zaopatrím,aby som nemusela znášat nepríjemnú nevestu a ženícha
@mirka414 a pri troche stastia zomrie skor ako sa peniaze minu ? 😕 to je sila....
@czechzuzanaba myslím,že to myslela ironicky
@czechzuzanaba nepoznám @mirka414 ale z jej vety,že je pre nu automatické,že sa postarala mi to príde,že to fakt ,len ironicky myslela na autorku diskusie
@luy ani ja ju nepoznam, a doufam, ze mas pravdu, ze jsem to jen blbe pochopila 🙂
@luy tiez sa snazim tak vychovat dcerku aby si vazila starych ludi a preto aj cely cas co sme sa starali o svokra bola toho sucastou a pomahala nam tu na konikovi som tiez zalozila temu ,kde mi vela mamiciek tiez odpovedalo,ze sa staraju o rodicov alebo svokrovcov,alebo dokonca v ustavoch robia sestricky dlhe roky za mizerne peniaze pre cudzich ludi...fakt len neviem neviem ako by sa zachoval moj manzel,keby som o jeho otcovi povedala ze je humusak 😖 zrovna predvcerom sme stretli sestru jeho byvalej frajerky v obchode a on mi povedla,ze preco sa snou rozisiel ze ona sa ho jedneho vecera spatala,ze kedy da rodicov do ustavu a on na to : moja draha moji rodicia zostavaju ale jediny,kto odide si ty a hned teraz a zacal jej pakovat veci a ked revala vyhodil jej skrecka von oknom a to uz vedela,ze to mysli vazne a v noci volala rodicom nech ju pridu vziat...odvtedy preslo viac ako 15 rokov a moj snou neprehovoril viac ani slovo tak ho to zasiahlo,ze ako si dovoli cudzia zena co nema ani cent povedat,ze kedy pojdu rodicia prec z vlastneho domu.
@czechzuzanaba ono v diskusiách je to tak niekedy to písané sa dá pochopit aj zle,z prečítaného od nej mi je jasné,že sa stará o rodičov a ani len nepremýšlala o domove doch. 😉
@czechzuzanaba blbo si to pochopila ja som sa o svokra postarala a fakt som to myslela ironicky,ale zial je to bezna vec,ze dufaj,ze clovek zomrie skor ako sa mu minu vlastne peniaze,lebo sa nebude mat o neho kto viac postarat. 😖
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/je-tu-daka-opatrovatelka-starych-ludi/
@mirka414 a by jsi se o neho postarala, i kdyby nebyl ten dum jeho? Jen takova hypoteticka otazka... 🙂
@czechzuzanaba keby si videla a poznala mojho svokrika,tak by si tuto otazku nepolozila 🙂 on bol uzasny clovek,ani neviem ako to napisat,ale ja som ho velmi milovala.
@mirka414 akorat si ctu to tema, co jsi tu dala, klobouk dolu 🙂