icon

Neviem sa vyrovnať so synovým menom

16. aug 2023

Ahojte,potrebujem to len dostať zo seba von. Môj syn má 9 mesiacov, meno má po svojom otcovi. Mne sa konkrétne to meno nikdy nepáčilo, nehovoriac o tom že sa mi nepáči keď má dieťa meno po rodičovi. Ale on si išiel tvrdohlavo za svojím, on chce meno po sebe a chce a chce a chce, že on mi na matrike iné meno nepodpíše. Ako to meno nie je škaredé, ale sú aj krajšie mena, a ja čo som navrhovala tak nesúhlasil ani s jedným z nich. On je spokojný, lebo má svojho synčeka ktorý má meno po ňom a ja doteraz nie som s menom vysporiadaná. Viem že už sa s tým nič nedá robiť, lebo so zmenou by určite nesúhlasil.

michellemary
17. aug 2023

@nika_val poznám presne rovnaký prípad, akurát, že tam má dve mená dcéra, a všetci sú s tým v pohode.

janka2501
17. aug 2023

Nas sa na matrike vobec nepytala ake meno dietata dame, to este nik nevedel co to bude, a men9 sme vyberali az mesiac pred porodom

ivangeline
17. aug 2023

@janedoe
@hrabovo
Janadoe si najblizsie. ;D Ale Jaja je nezvycajne..Klara. ;D

nerya
17. aug 2023

Môj frajer je Ľubomír a mama ho vola Miško 🤦🤦🤦🤦 tiež som musela trochu zabojovať aby sme nemali Ľubomíra III 🤦

macekovam
17. aug 2023

A ako sa vola?

domak2
17. aug 2023

@lalala94 tak v anglicku spravili z Richarda Dicka, z Williama Billa a z Robetra Boba 😅

kristiii
17. aug 2023

@kamajka myslím, že nenarazal na pestrosť na detských ihriskách. A v každej dobe sú nejaké obľúbené mená, ktoré "fičia". V mojom detstve to bola napríklad tá Zuzana. Jednu dobu som ich mala v okolí toľko, že som sama vravela, že raz budem mať Zuzku 😂 Ale zas je pravda, že väčšinou sme ich volali Zuza, čo by sa mi ako mame nepáčilo.
Inak tiež som mala kedysi chalana, ktorý sa mi predstavil ako Šaňo. Aj ho tak všetci volali, aj na garáži mal nasprejovane Šaňo, až po niekoľkých mesiacoch som zistila, že sa volá Tomáš 🙂 Vraj dedko ho tak volal a jemu sa to viac páčilo. Takže ho tiež kľudne volaj nejak po svojom, možno si to meno neskôr aj sám vyberie. Len teda neviem, či máš na to pri tvojom chlapovi "gule".

kulumulu123
17. aug 2023

@klarissa25 jeeej aj my mame Mina po tatovi tiez som celkom rada lebo meno ktore som chcela ja ma takmer kazde dieta teraz v keho veku 😁

slovakboy
17. aug 2023

@kamajka Pestrosť v rámci rodiny som písal. Aj mne sa páčia Zuzanky aj Jankovia, ale nie že celá rodina používa jedno meno.

janedoe
17. aug 2023

@ivangeline tak to by som naozaj netrafila 😊 My volame Jajo Jaroslava a Jaja Jarku 😊

vulka
17. aug 2023

Je tvrdohlavý? Nie je skôr manipulátor?

andula77
17. aug 2023

@maranta_leuconeura čo máš proti menu Jerguš? Takto nevhodne reagovala pani v pôrodnici čo fotí bábätká.... nuž, ľudskosť a diplomacia neboli jej silné stránky...Môj 12 ročný sa tak volá, a to meno je ako na neho šité!

viky173
17. aug 2023

prepac za uprimnost, ale to co mas za hovado doma? nemozes dat meno ine ako on povie, nemozes dat priezvisko po sebe, vlastne mozes len varit, upratovat, posluzit ako matrac a drzat hubu? s takym clovekom by som nebola ani minutu, nie si este urobit dieta a vo vsetkom mu ustupovat

autor
17. aug 2023

Ďakujem za názory baby. Syn sa volá Viktor, voláme ho Vikinko

macekovam
17. aug 2023

v pohode meno.. ale to som ja.. ale volala by som ho Viktor.. nie Vikinko...

autor
17. aug 2023

Niekedy ho voláme Viki, Viktorko, otec mu chcel dať meno ako víťaz

macekovam
17. aug 2023

a druhy bude kto? ak to bude?

autor
17. aug 2023

Dievčatko Sabínka, a syn Viliam

macekovam
17. aug 2023

ten vilko je take zlate meno.. a sabinka tiez pekne.

autor
17. aug 2023

Pôvodne chcel pre syna meno Vilmér,ale potom povedal že len žartoval

aaadkaaa
17. aug 2023

Cakala som ovela horsie meno, viktor je uplne bezne a celkom pekne. Ale rozumiem, ze nie kazdemu sa paci a tebe sa teda zrejme nepaci... no vacsi problem ako v mene vidim v partnerovi :(

adka176
17. aug 2023

Tak konečne som sa dozvedela aj meno... čítam štyri strany diskusie o ničom...a meno až na konci...
Bože môj a čo je na mene Viktor akože zlé.... môj manžel je Dušan jeho otec je Dušan starý otec bol Dušan a žiadna katastrofa sa nekonala...
Tak ho volaj srdiečko, lásočka, anjelik ....
Aj náhodou Viktor je pekné meno ....
Tiež si myslím, že väčší PROBLÉM je PARTNER ako nejaké meno dieťaťa....

jaskolka
17. aug 2023

@kamajka môj syn je Ján, a veru aj on je už trochu "rarita" v jasliach. No majú tam tri Emy a
dvoch Nicolasov😊

estellas
17. aug 2023

Meno Viktor je pekné ale o to nejde.
Meno pre dieťa by sa malo páčiť obidvom rodičom.
Podľa mňa, je to od tvojho muža riadne sebecké keď vedel, že tebe sa to meno nepáči a aj tak ťa ho nútil dať.

petronelag
17. aug 2023

@estellas Meno Viktor je pekné, myslela som si, že je to niečo horšie.

simca06022011
17. aug 2023

No mne sa napr. to meno nepaci :D tak teraz co.. neviem ake ine by bolo horsie.. mozno Bonifac, Servac.. ono ide aj o asociacie a naozaj co sa komu paci.. nie je to katastrofa, ale nevybrala by som si to🙂

melli88
17. aug 2023

Oklamal ta s tým, že nepodpíše meno dieťaťa. Už je neskoro, ale mala si dat aspoň 2 mena, alebo tvoje priezvisko.

mamutka
17. aug 2023

Všetko sú to pekne mena, nič extra, aní dieťa nebude mať hanbu. Skôr mi príde divne, že otec je arogantný voči svojej žene a vyhráža sa že nepodpíše. No čo, tak by nepodpísal. Mal by hanbu aký je magor pred celou rodinou, že ma syna a nevie sa k tomu priznať. Na meno si zvyknes a sj tak často budeš syna oslovovať inak, zlatíčko, miláčik, chrobacik, u nás tiež všeličo funguje. Ale hlavne meno, keďže sme sa pekne zhodli našťastie

kristiii
17. aug 2023

Viktor je krásne meno. Ale áno, pre mňa, pre tvojho muža, pre kopu iných ľudí...no nič z toho, keď tebe sa nepáči. A ty si chcela aké meno?

ema22270
17. aug 2023

Nas je tiez Igor po otcovi. Paci sa mi a hodi sa mu totalne. 😊 je to taka mini kopia otca veru.
😅