Neviem si nájsť prácu, manžel mi vydeľuje peniaze na nákupy
..uz rok po materskej si neviem najst dobru pracu ... manzel mi to vycita kazdy den ..vydeluje ma ...musim mu povedat kolko som minula ak idem na nakup ...popripade si vypytat od neho kolko potrebujem ..ak sa mu to zda vela ...tak hned otazky naco a preco ...ze vraj ked budem aj ja pracovat tak nebudem musiet si pytat ...ani nic ....zevraj taky nebude .... velmi ma to psychicky nici ...
Akoze ja tu z niektorych komentov nemozem...chcela by som vediet, ci sa drahy manzel bude starat o deti v case, ked budes robit na zmeny v zavode a ci sa bude starat o domacnost ako treba. Najviac ma zarazaju zeny, ktore pisu, ze sedis doma a nic nerobis, v akom veku mas deti? Starostlivost o deti a domacnost je nic? Ma manzel teplu veceru, oprate a upratane? Ked si najdes robotu, tak ho mozes rovno kopnut do riti lebo ti bude totalne na nic.
@lujza123 a mal ten tvoj chlap doma dieťa ktorému sa musel prispôsobiť? 🙄
Nezastávam si zakladateľku, že nemá robiť. Treba si ale uvedomiť, že sú rodina, majú dieťa a treba hlavne vedieť SLUŠNE KOMUNIKOVAŤ. A ako tu už bolo písané, manželstvo je v dobrom aj v zlom a z toho mi vyplýva, že sú manželia rovnocenní partneri a majú sa podporovať. Majú spolu komunikovať a nie, že chlap si bude svoje nervičky ventilovať na manželke.
Treba si sadnúť a rozobrať si povinnosti aj okolo dieťaťa. Nestačí, že chlap chodí do práce, treba aby sa prispôsobil aj manželkinej práci a starostlivosti o dieťa.
Darmo jej budete nakladať, že práca sa nájde vždy, ak musí sama zabezpečiť dieťa a chlap nieje v tomto ochotný nič urobiť.
Celkom by ma zaujimalo, aky by bol nazor diskutujucich dam, keby tema tejto autorky znela napr. Manzel ma vydeluje a trva na tom, ze mam robit, no v okoli nemam vhodnu pracu - tak idem robit opatrovatelku do Rakuska 😉
@bmuller myslím, že to nehrozí, keďže autorka nemôže ísť robiť ani do závodu na 3 zmeny, takže opatrovateľku by isto nedala.
@scorpionflower1 nechápeš že to musíme robiť aj my, ktoré pracujeme?! Popri práci stíhať aj domácnosť? Neutesujte sa týmto všetky nepracujuce.aj deti máme. Aj môj má teplé večere. Aha nanič a láska k svojmu mužovi sa nepočíta. Len za to že chce od nej normálnu vec a to aby chodila do práce. Takéto aký ty ma vedia nasrať najviac
@bmuller To by až potom bolo rošambo🙃Ako fakt neviem ako si to niektoré predstavujú.Po materskej ozaj niekedy trvá kým žena nájde takú prácu aby sa to dalo aj o deti postarať.Nevieme čo robí jej chlap niekedy si chlap nevie svoju robotu prispôsobiť starostlivosti o dieťa aj keby chcel.
@hefo inak to s nákladmi na dopravu je úplná pravda, trebárs od nás do mesta je to denne tam aj späť okolo 5 eur. Každý, deň ak treba dochádzať, tak je to 25 eur týždeň. Čiže mesačne je to 200 eur z výplaty, len na dopravu. Minimalka je koľko, 300 eur? Čiže čistý, zárobok, ak vezme "hocijakú" prácu, je vlastne 100 eur. Neviem, ci je také terno, jedine ze pôjde do prace preto, aby doma "nesedela". A to hovorím o plnom úväzku, nie o brigáde.. Preto nedá, sa, okamžite odsúdiť, že je lenivá, nepracuje, a podobne. Keď som sledovala ponuky práce, a bola jedna na pomocnú silu kdesi v obchode, na 6 hodín, tak mi manžel povedal, že či viem počítať , že pre jazdím viac, ako zarobím. Čiže pracovala by, som, ale de facto za nič, alebo za pár eur.
Čize aj to je na margo"prace z vysokými narokmi"
@veronaela V predchádzajúcich príspevkoch som sa autorky zastala aj na tom trvám zamestnať sa po materskej nie je také jednoduché,ja deti nemám v podstate od kedy som skončila školu stále pracujem máločo som bola bez práce stále mám nejakú prácu ale aj skúsenosti čo všetko zamestnávatelia chcú a koľko vymýšľajú aj pri pozíciách ako upratovačka či operátor výroby.Naozaj by som ju nesúdila a chápala že sa nedá,ALE musím ju aj SKRITIZOVAŤ teraz trochu.Tak tehotenstvo trvá 9 mesiacov MD plus rodičák 3 roku.Tak už keď si to dieťa urobili muselo im byť jasné že aj keď pôjde do škôlky bude sa treba starať a že asi nebude môcť robiť to čo pred materskou.Veľa žien si urobilo školu,kurzy či skúša nejakú prácu z domu,napr. doučovanie,ručné práce , účtovníctvo a podobne pre prípad že by sa im nedalo zamestnať sa normálne.Jednoducho mohla na to myslieť trochu do predu že potrebuje aspoň nejaký vedľajší príjem z domu.Ja si tiež riešim niečo popri zamestnaní čo by sa dalo robiť z domu,viem dobre nemecky aj šiť neviem čo vyjde, jednoducho nejaký rezervný príjem ktorý by pomohol v prípade ak by prišlo dieťa či nedajbože choroba.Takže treba aj trochu do predu myslieť.
@dopolbokaodrata samozrejme ze sa práca hneď nasla 😂
je to tak ako a amalo kto si to uvedomuje, ze aj napriek tomu, ze date dieta do skolky, tak to nie je zbavenie sa ho, treba pon v isty cas ist, je chore. proste sa neda nejak pracovne vytazit sa tak ako pred tym. no ako ja ale aj tak nepochopim chlapa, ktory si spravi decko a potom bude takto zenu uhanat
@sashabb u nás sú na zabezpečenie a prispôsobenie sa dieťaťu 2 dospelý. Vždy sa to dá keď sa chce. Poznam veľmi veľa chlapov co niektoré dni idú skôr z roboty aby vyzdvihli dieťa zo škôlky a potom si to nadrobia iný deň. Podobnú možnosť sme využívali aj my v mojej bývalej práci, kolegyne aj kolegovia všetci čo mali doma skolkarov.
A keď sa nedá vždy sa dá zaplatiť opatrovateľka na tie 2 - 3 hodky.
Autorka témy nikde nepísala že manžel nieje ochotný pomôcť. Ani žiadne objektívne dôvody prečo sa nemôže zamestnať, iba to ze nechce 3 zmenku a ma dieťa. Takých je nás tisíce a nemusí nás nikto živiť.
Áno partneri by mali spolu slušne komunikovať. A mali by si pomáhať nie vycuciavat jeden druhého. No je to len môj pohľad, preskákala som si v živote všeličo ale vždy som sa vedela o seba postarať. Zvládla som to aj ako slobodná matka sama s dieťaťom v súkromnej škôlke co bola teda riadna finančná záťaž.
Preto takmer vobec nemám súcit s "nedá sa, nejde to" proste nemám. Ani u nas doma som to nestrpela.
Ja sa inak spýtam. Prečo si nevieš už rok nájsť prácu? U nás musíme dovážať Ukrajincov, čo by sme dali za Slováka... Vo výrobe v automobilke zarobíš 900 v čistom a žiadna ťažká práca... Alebo si sa mala na materskej naučiť jazyk a prácu nájdeš razdva... Ani sa mu veľmi nečudujem, keď žijete z jedného príjmu... Mne by sa to tiež nepáčilo ak by to bolo naopak...
no proste vam ten jeden prijem chyba...co by si chcela?nechodit do roboty a muz aby ti daval penazi doforoty a hlavne bez reci.
@veronaela Zlata moja, ja som pred materskou mala dve prace naraz, teraz vychovavam rocnu dceru a zivi nas manzel. V zivote mi nevytkol ani jednu vec co sa tyka penazi alebo domacnosti a to velakrat teda teplu veceru nema, lebo pri malej nestiham. Vies preco mi nevycita?.Lebo je to cestny a dobry chlap, ktory vie, ze praca v domacnosti a opatera maleho dietata je tiez praca, lebo ju casto robi aj on. Ja zas neznasam kozy co dovolia svojim.sebestrednym.manzelom aby s nimi mavali a vydierali ich prachmi. Rodina ma drzat spolu aj v zlom, teda aj ked jeden nema pracu. Niektore tu pisu, ze nech zoberie cokolvek aj na zmeny v zavode, pokial nema inu moznost, ok, ale pise, ze manzel zaraba slusne, nemaju nudzu. Laska dvoch ludi je aj o tom, ze jeden od druheho nechcu, aby sa zodrali, pokym to nie je nutne.Ja neviem, ci je ona doma dobrovolne alebo si nevie pracu najst, ked je decko male min do 2 rokov sa tazko prisposobuje praci na 3 zmeny. Co ty mozes pisat, ze nemas rada take ako ja, ved vies o.mne prd. Ja som studovala do 25 a robila vkuse cele roky. Ja len viem, ze ak sa autorkin manzelik rozhodol ju vydierat peniazmi je to velmi ubohy sposob konfrontacie.
@scorpionflower1 si tak jednoduchá alebo nevieš čítať ?! Či ? Mám ti to preložiť?!ona už na materskej nie je!!!!!!!a pochop že je to praca ktorú robíme aj tie čo pracujeme.ano rodina má držať spolu a nie jeden vyciciavat druhého. Že ty vieš , to akože že od nej chce aby sa zamestnala je vydieranie? On nie je povinný ju živiť ! Sa uvedom prosím ta
@scorpionflower1 tvoje dieťa má rok, dieťa autorky má 4 roky a chodí do škôlky. Takže čo asi autorka robí kým je dieťa v škôlke?
@veronaela Prosim ta, preco sa tu tak zavzdusnujes? De facto vieme o autorke aj jej muzovi velke ho...🙊 Takze vobec netusime, ake ma autorka vzdelanie, z akeho su regionu, ake podniky maju v blizkosti, ake moznosti brigady su v okoli, kolko zarobi jej muz a ci ma pracu, zeby dokazal napr. namiesto nej vybrat dieta zo skolky, ci maju babky na vypomahanie s dietatom,.... a podobne.
Ak bude autorka z podobneho regionu, ako vy s vasimi moznostami zohnat robotu, mozete jej nadavat, ze leniva hnida, ktora muza cicia, a ze jej muz jej opravnene robi kontrolora. Ale ako vzdy - pravda bude asi niekde uprostred 😝
No uz by nebol manzel ak by toto robil 😬,teda pokial neminas na zbytocnosti ale len na potrebne veci
Posli ho nakúpiť a potom si v pýtaj bloček keď ma nejaký problém alebo mu furt ukaz bloček s tým ze koľko stal celý nákup
@chovancova27 v automobilke 900 eur na 3 smeny!!!!
@cica8 my máme aj na jednu pre matky
@chovancova27 prosím veľmi. Pekne to v ktorej automobilke zarábajú matky tak výborne....???
@veronaela Pobavilo ma, ze ma prave ty oznacujes za jednoduchu 😀 V prispevku, na ktory si reagovala, som sa pytala, ako stare ma autorka dieta, takze pozornejsia by si mala byt ty. Debata s tebou nema vyznam, lebo si sa evidentne prisla len vystekat.
@silviabaluch preboha len to nie .
Všetko má svoje + a - . Aký iný systém by si si predstavovala ?

Casto ked citam MK, tak mi je aj luto chlapov (nie konkretne tohto zakladatelkinho; skor vseobecne). Podla zien na MK chlap ma chodit do prace, zene davat celu vyplatu, aby ona 'hospodarila', pomahat s detmi (lebo vsak su aj jeho), pomahat v domacnosti (lebo vsak je aj jeho)...a nechat zenu, nech je doma bez prace kolko chce, lebo ona mu predsa robi 'teplo domova' 😀
Aby bolo jasne, ja nemam nic proti zenam v domacnosti - ak muz je schopny zarobit tolko, aby to pokrylo nie len beznu reziu, ale aj zeleznu rezervu pre celu rodinu v pripade ze by sa mu nieco stalo (co velmi casto nie je ten pripad, hlavne podla toho co citam tu na MK). A hlavne musi to byt nieco s cim su stotozneni obaja 🙂