Neviem zabudnúť na bývalého priateľa
Žijem v manželstve 15 rokov, máme 2 deti proste fungujeme dá sa povedať super, je to fantastický otec, zarába, proste sa stará. Keď sme za zoznámili svojho EX som poslala košom kvôli môjmu terajšiemu manželovi. Mám 35 rokov, prosím nevypisujte mi že si mám vážiť čo mám a bla-bla-bla vety, jednoducho citom nerozkážete.Môj Ex je jednoduchom mužom môjho života, jednoducho každý má jedného takého človeka v živote, ktorý je top! Ak vas zaujima čo bolo pricinou rozchodu, sama neviem, nevedel vyjadriť svoje city, boli sme mladý, proste to nemalo tak byť stalo sa ako sa stalo.S mojim bývalým sme v kontakte bez vačších menších prestávok. Momentálne to je už na dennom poriadku proste si píšeme o všetkom vieme o sebe skoro všetko. Hľadáme "spôsoby" kde sa vieme verejne a nenápadne stretnúť. Pred týždňom som mu napísala správu, že chcem ukončiť vzťah jednoducho neviem s mužom žiť a jeho ľúbiť a ak mu na mne i trocha záleži nech to rešpektuje. Napísal že v poriadku, on to rešpektuje nechá všetko na mne, ak chcem nech sa mu ozvem....chápe že mám rodinu.Dnes znova napísal, či je to takto dobre, ako sa cítim, že si nepíšeme atd. Jednoducho je to tak isto ak pred X rokmi pocity nevyjadrí ale byť bez seba nevieme. Chcem sa spýtať či bojuje tu niekto s týmto alebo podobným problémom že nevie zabudnúť, ste v kontakte no nestretávate sa vo dvojici. Ďakujem, neodsudzujte ma prosím!
@irci82 vacsina z nas ma nejakeho z minulosti na ktoreho je tazko zabudnut. Viazu nas pocity, prezite pekne chvile, bezstarostny zivot zamladi.. Bez deti... A ked zacne zivot s manzelom, s detmi, s uvermi, s blbou pracou, zaneprazdnenymi kamoskami, vsetko to vplyva na nas a chceme sa vratit do cias kedy sme boli stastne a spokojne. A je na nas ktore pocity z minulosti budeme ozivovat, ktore udrziavat zive a ktore pochovame.
nie si sama, kto si mysli, ze niekto iny bol/je jeho osudovou laskou, napriek tomu, ze ma uz aj ineho partnera a deti, viacero ludi si takto "kradne zivot" snivanim o tom, co by bolo, keby a spominanim na peknu lasku kedysi... a vyrazny dovod pre taketo zmyslanie je velmi prozaicky - RUTINA, ktora skratka vzdy a vo vsetkom zavladne... ci v praci, ci v laske a manzelstve...
s tym dotycnym si nezila celu tu dlhu dobu, vasa davna laska ostala v podobe takmer idealnej (ked ste este svoj vztah vnimali skor cez mladicke hormony nez cez triezvy rozum), a neprezili ste spolu roky bezneho banalneho zivota (po ktorych by si mala nanho mozno rovnaky pohlad, ako mas teraz na svojho manzela),.. samozrejme, keby ste boli spolu, mohli ste mat pekny zivot - ale rovnako aj nemuseli, mohli by sa ukazat vase nekompatibilne vlastnosti, atd. stoji ti za to komplikovat si zivot zamotanim sa do pofidernej pavuciny byvalej lasky?... navyse, mysli na jeho zenu alebo si predstav, ci by ti bolo prijemne, keby sa takto spraval tvoj muz.
jasne, ze cloveka motyliky v bruchu lakaju, ale v situacii, ked su v hre uz dve rodiny, treba zavelit zdravemu rozumu :-P
@kittykat22 Konecne tu niekto napisal normalny komentar a este cest niektorym vynimkam.
Mam pocit,ze tu nepisali zeny,ale hyeny.Ponizovat a odsudzovat dokaze kazdy,ale napisat nejaky rozumny komentar,to dokaze ozaj malokto.
Aby sa niektore za par rokov necudovali,ked zistia,ze prave ony boli nahradou za nejaku ex.
To,ze maju doma perfektny vztah a ich partner sa k nim sprava ako ku kralovnej neznamena,ze nikdy netuzil alebo nemiloval inu pocas ich vztahu-manzelstva...
@irci82 chcem sa Ta spytat,zila si v jednej domacnosti s byvalim? Lebo len ked s clovekom zijes v jednej domacnosti a hlavne dlhsiu dobu az vtedy mozes povedat ,ci je tvoj muz zivota.. je ine ked spolu zijete dlhodobo ako ked spolu len chodite...mozno je ten pravy tvoj manzel a ani o tom nevies..
Zijes v iluzii....a nechces z nej vypadnut do reality.
Skus sa zamysliet, co ta v tej iluzii drzi... myslim, ze sama vies, ze ten vymysleny vztah nema buducnost.
Velakrat som sa stretla s tym, ze 3.osoba tuzila “mat” jedneho z toho pekneho vztahu, v iluzii, ze len to staci k sastiu....no neuvedomovala si, ze to, co robi tych ludi takymi aki su, su prave ti dvaja spolu. Ak sa to roztrhne, uz su z nich ini ludia... a iluzia je fuc 🤷♀️
Zial, ono to potom narobi vela skody, casto nezvratne...
@martinka150 napisala som ze najhorsi scenar a mozny je. ze deti budu chcirt byt v opatere otca a odmietnu stretavanie s mamou ak tomu dopomozu este babicky atd. ty to nazyvas voloviny ja predstavivost ;)
@juliet86 mas bujnu predstavivost, to uz by musela byt aka mater k nim keby ju deti odmietli. Robis velke halo z toho
Po roku žitia s nim by si hneď vytriezvela a ďalších 15 rokov myslela na terajšieho manžela ale s tým ze on by ta mal total na háku....
Vieš, vtedy ste boli mladí a nič ste neriešili. Teraz máš deti a rodinu. Ja si myslím, že keď by si sa dala s EX dokopy, tak by si zistila, že ti to vôbec nevyhovuje..Že práve to, že nevie vyjadriť city, by ťa najviac zabíjalo...Treba si predstaviť ako by to bolo keby ste sa dali dokopy....So všetkým.. Aj s tým, že by si bojovala so svojim terajším manželom, deťmi, svokrovcami...Bola by si pre nich za debila... A tvoj EX by ti neprejavil city...Tlaky z terajšej rodiny a on by ťa emocionálne nepodržal... (podľa tvojich predstáv) ..Ale ak za veľmi chceš dať dokopy s EX..začni ho zaraďovať do svojho života..Zoznám ho s deťmi, tráv čas s terajším mužom a EX a uvidíš ako ho budú tolerovať... A sama na sebe uvidíš, či si schopná týmto počiatočným minimálnym tlakom z rodiny čeliť..Že muž začne na Ex žiarliť a ako ho budú brať deti... A keď tieto minimál. tlaky nezvládneš..Tak rozchod ťa zabije...Lebo to bude o dosť viac husté...
@martinka150 ak by deti vedeli, že rozbila rodinu lebo otca neľúbila tak by nemuseli zostať s nou.. ja a sestra sme tiež zostali s otcom, mama sa odsťahovala 100km od nás k priateľovi..
ale autorke to snáď nehrozí... ja ti tak poviem, keď motýle z brucha uletia rešpekt a vzájomná úcta preberá hlavnú rolu..
mala som frajera chodili sme spolu rok a rozišli sme sa ani neviem prečo.. povedal, že sa chce zabávať a je mladý, ako sme sa lúčili plakal. Ďalšie mesiace som plakala ja, stále mám v hlave otázku prečo?
Stretli sme sa po roku, vyspali sme sa spolu a ja som sa utvrdila, že by to nemalo zmysel ďalej lebo za ten rok sa zmenil dosť.. teraz má rodinu aj ja, občas si spomeniem ale iba či je šťastný a má sa dobre.. lebo ja áno som šťastná s mojim mužom aj keď je aký je, aj ja som taká aká som.. mame spolu veľa zážitkov, deti, roky spoločného života... keď nie je večer doma čakám ho lebo mi záleží na tom aby som ho videla, že prišiel v poriadku... nemáme veľa spoločného času pre seba, on v práci ja na 2.md, ale nechcela by som byt s nikým iným. Nám to bolo súdené aby sme boli spolu, stali sme sa manželmi a ja budem naše manželstvo vždy chranit🎈👨👩👧👦
Skus na manžela pozerať pozitívne, hľadaj zo dobre v ňom. Ako prvorade by som brala, že tá má rad a neodvádza tá. Skutočná rodina je v dnešnej dobe rarita, ber to ako výzvu buď iná.. zachráň svoju rodinu...
@popolusska 😂😂😂😂😂😂🤣😂🤣
@mirien22 oznacit ta mozu kolki chcu, zalezi iba a len na tebe, ci budes na to reagovat.
Nemyl si pojmy s dojmami (ako autorka tu tiez, ked pre nu fakt, ze mu povedala nepis mi a on jej just este raz napisal je dovod, aby chuda nevedela ako teraz ten mimomanzelsky vztah ukoncit, ked “vsetky pokusy” zlyhali.).
Mne aj po rokoch pridu zrazu odpovede k niecomu, co som vtedy niekde tu napisala. Precitam, ak je to rozumne, odpoviem, ak nie, nevsimam si.
Neprenasaj svoju zodpovednost na druhych.
@irci82 presne tak, tebe by sa zdalo férové voči tebe, keby si žila s mužom, ktorý 15 rokov ľúbi niekoho iného? O čom je potom ten vzťah? Samá pretvárka.
@irci82 veľmi dobre si sa rozhodla, že to úplne ukončíš. Nie nadarmo sa hovorí: "Zíde očí, zíde z mysle".....to skutočne funguje, mám to vyskúšané na sebe. Úplne na neho nikdy nezabudneš, ale aspoň nebudeš na neho stále myslieť a uľaví sa ti. Držím palce a tiež želám krásne sviatky!
@irci82 ci sa odmilujes, alebo neodmilujes, zavisi jedine od teba. Ty zivis v sebe tieto city a jedine Ty to môžeš stopnúť. Radikálne a jednoducho: zablokovat, vymazat cislo, zmenit tvoje tel.cislo, vyhybat sa mu. Hlupo sa s tebou zahráva a pokial to nestopnes, úplne ti znici cely život (deti, rodinu, ale aj Teba samu). Vsetky Ale... su len výhovorky. Tak sa rozhodni. Je to len na Tebe a len Ty si ponesies dôsledky tohto bahnenia sa v citoch. A este niečo. Laska to velmi pravdepodobne nebude, je to len pocit vzrusenia z niečoho nenaplneneho. Skutocna Láska je Rozhodnutie.
Ja tiež žijem s manželom v 15.ročnom manželstve. 15 rokov je dosť dlhé obdobie a človeka zmenia životné situácie. Tým, že si sa vydala, máš deti, domácnosť už nie si tou mladou ženou, ktorou si bola pred 15 rokmi, ani tvoj EX nie, on nie je ten chlapec, do ktorého si bola niekedy zamilovaná. Nežiješ s ním, nevieš ako reaguje na situácie, ktoré ty ako matka riešiš. Na mňa EX pôsobí sebecky. Ty miluješ len predstavu a myšlienku o ňom. Musíš sa vzchopiť. Prechádzaš osobnou krízou, ale zvládneš ju, len sa od svojho ex musíš „odstrihnúť“. Prestaň s ním komunikovať a začni komunikovať a viac sa venovať svojmu manželovi, ktorý je tu pre Teba aj pre deti. Manželstvo je stav, na ktorom sa musí stále „pracovať“. Niekedy to ide ľahšie, niekedy ťažie, to je život. Každá kríza raz pominie, nič netrvá večne. S Božou pomocou zvládneš všetko.
@aninka2103 prepáč, len ci tento tvoj pocit zdiela i muz s ktorym mas syna a ci ho bude zdieľať aj tvoj syn ked povyrastie. Pride mi to, ze minimálne dvaja ludia priniesli obetu len kvoli tvojmu šťastiu.
@aninka2103 príde mi, že príliš skoro bilancuješ a ospevuješ svoje šťastie a ako úžasne si si to poriešila, ale minimálne otec tvojho dieťaťa a jeho syn prišli o možnosť tráviť spolu každodenný život. Tvoj bývalo-súčasný nie je a nikdy nebude otcom tvojho syna - on už svojho otca má. Bude sa to tam hýbať táto téma - na to buď pripravená, krv nie je voda. A prepáč, ale bude to rok, čo spolu žijete...ešte de facto nemáš o čom referovať. Ozvi sa o 10 rokov 😉
@alaguema Presne toto ma napadlo, ze po roku vzťahu je každý ideálny partner...ale konflikty pridu ked bude jej syn rásť, v puberte, bude vnímať ze jej partner nie je jeho otec...teraz mu syn ešte neprekáža, je maly, ľahko ovplyvnitelny, ale vekom sa to bude meniť. Nedajbože, ked budu mat spoločné dieťa a to bude samozrejme uprednostňovane, lebo je oboch. Veď nájsť rovnaky názor na výchovu je zložité s manželom/manželkou a ktorými mám tie deti spoločné, nieto ešte s kvázi "cudzím"...
@evora29 Ale toto je dnes úplne bežné. Skutočne sa stretávam s takou mierou naivity najmä u mladých žien, že normálne mi to hlava neberie. Ony si snáď naozaj myslia že vyhrali v lotérii, keď majú chlapa rok a všetko je ok a pred nimi sa vinie už len prechádzka ružovou záhradou. A keď príde prvý problém, idú sa vyhodiť z balkóna. Dovtedy je ich najväčším problémom, aký odtieň rúžu si zvolia na svoj "veľký deň", ktorého plánovaniu venujú aj roky. Ale o tom, ako skutočne fungujú vzťahy a ako by bolo fajn v nich existovať, tak taký plán už nemajú. Česť výnimkám, samozrejme.
Neodpustím si takú poznámku, ktorú vytrhnem z toho tvojho textu: "...jednoducho každý má jedného takého človeka v živote, ktorý je top!" Tak to je podľa mňa blbosť, lebo si tam dosť odporuješ.. Ak by bol taký TOP tak teraz žijete pekne nahromádce.. Každý máme chyby a aj on ich mal, preto si ho pustila k vode pri prvom lepšom chlapovi... MM by ti povedal: To sú proste duševne nespokojní ľudia 🙂 A ja ho zato milujem, aj keď som mala nejakého ex o ktorom sa mi nie jednu noc sníva... čo bolo bolo, je to minulosť ... Život je prítomnosť !!!!
@irci82 15 rokov žiješ s pocitom, že si pri nesprávnom mužovi. Myslíš že si zvykneš na to, že si zrazu na správnom mieste? Niektorí ľudia (nehovorím, že je to tvoj prípad) sa totiž radi masochisticky tríznia. Potom majú zrazu dôvod na radosť a oni zistia, že to nechceli a hľadajú ďalší dôvod na sebatríznenie. Z môjho pohľadu (po mojich 20-tich rokoch manželstva), už si to spomenula, je to o vďačnosti za normálny život ktorý máš. Naše babky by povedali "nevie, čo od dobroty". Neber to v zlom, úplne ťa chápem. Je ťažké nájsť zmysel života, keď ho tam nevidíš. Ale poviem ti zase z vlastnej skúsenosti, neškrab si to, lebo príde taká rána, že sa budeš modliť, aby bolo všetko tak, ako predtým... A ono sa to už nebude dať vrátiť. Dôvera je citlivá vec a ťažko sa získava späť. Ty tú manželovu podrývaš už celkom slušne :-/
Zíde z očí, zíde z mysle. Treba sa odtrhnúť, ja si myslím že je to normálne, že to ťahá k tej prvej láske, takej že sme boli paf, keď sme mali 17 a viac. Aj ja si občas na svojho ex spomeniem, že ako sa má. Tiež som sa s ním pár krát stretla keď som žila s prvým manželom a ťahalo ma to k nemu, ale viem že to bolo len pobláznenie a je to iné keď sa stretnete s niekým koho ste kedysi milovali. Dnes by som to neurobila, lebo viem že to je len poblaznenie. Tiež mám už deti a manžela ktorého milujem a malé deti, tak by som im nechcela takto ublížiť. A tiež neverím že by to bolo dobré vrátiť sa späť, možno na pol roka kým ti to pobláznenie vyprchá a potom príde realita. Už len pre deti to nerob.

@irci82 a co vsetko spravis???zacni okamzite, zablokuj jeho cislo, vymaz vsetko