icon

Neviem zabudnúť na bývalého priateľa

irci82
19. dec 2018

Žijem v manželstve 15 rokov, máme 2 deti proste fungujeme dá sa povedať super, je to fantastický otec, zarába, proste sa stará. Keď sme za zoznámili svojho EX som poslala košom kvôli môjmu terajšiemu manželovi. Mám 35 rokov, prosím nevypisujte mi že si mám vážiť čo mám a bla-bla-bla vety, jednoducho citom nerozkážete.Môj Ex je jednoduchom mužom môjho života, jednoducho každý má jedného takého človeka v živote, ktorý je top! Ak vas zaujima čo bolo pricinou rozchodu, sama neviem, nevedel vyjadriť svoje city, boli sme mladý, proste to nemalo tak byť stalo sa ako sa stalo.S mojim bývalým sme v kontakte bez vačších menších prestávok. Momentálne to je už na dennom poriadku proste si píšeme o všetkom vieme o sebe skoro všetko. Hľadáme "spôsoby" kde sa vieme verejne a nenápadne stretnúť. Pred týždňom som mu napísala správu, že chcem ukončiť vzťah jednoducho neviem s mužom žiť a jeho ľúbiť a ak mu na mne i trocha záleži nech to rešpektuje. Napísal že v poriadku, on to rešpektuje nechá všetko na mne, ak chcem nech sa mu ozvem....chápe že mám rodinu.Dnes znova napísal, či je to takto dobre, ako sa cítim, že si nepíšeme atd. Jednoducho je to tak isto ak pred X rokmi pocity nevyjadrí ale byť bez seba nevieme. Chcem sa spýtať či bojuje tu niekto s týmto alebo podobným problémom že nevie zabudnúť, ste v kontakte no nestretávate sa vo dvojici. Ďakujem, neodsudzujte ma prosím!

juliet86
19. dec 2018

@irci82 kvalitny psycholog ti pomoze. par otazok:

1. preco ho milujes?
2. preco si sa zamilovala do manzela?
3. co on ma co ti na manzelovi chyba?
4. aky je vas sexualny zivot s manzelom?
5. zelas si aby si maka deti s nim a nie s manzelom?

to ze od manzela neidchadzas kvoli detom je len vyhovorka. aj po rozvode bude ich otcom. neodchadzas kvoli strachu... strachu z coho?

6. aky je najhorsi scenar co si vies predstavit?

poviem ti ja: odides od manzela. on si ta nevezme. ivedomis si ze si milovala svoju predstavu o nom nie jeho samotneho. rozidete sa. deti sa s tebou nebudu chciet stretavat kvoli tomu co ze si opustila ocka.
a tak budes zit sama deti vidat kazdy druhy vikend v nakupnom centre a platit im vyzivne. zanevrie na teba aj tvoja vlastna rodina...

najlepsi scenar: opustis manzela a s muzom svojho zivota budes zazivat ibtenzivnu romanticku lasku kazdy den a odpustis sama sebe ze si 15rokov zila v klamstce a splodila az dve deti s tym nespravnym muzom. good luck.

verim ze som si zobrala muza ktory keby zistil ze ta spravna je nejaka ina ze by sa so mnou rozisiel a nezil by v klamstve. on ma totiz tolko ucty aspon sam k sebe. skus to aj ty ;)

monikapietrs
19. dec 2018

@irci82 V prvom rade treba mysliet na deti.Nie na seba.Nepisem to v zlom ale ak manzel miluje deti stara sa a oni ho lubia tiez tak prosim kasli na to.Aby si nakoniec nebola sklamana aj ty.Srdcu nerozkazes ale rozumu ano.Oddelis deti od otca a budu trpiet len oni.A moze to mat nasledky.Zajakavanie pocikavanie alebo uzavretie sa do seba.Neriskovala by som to kvoli mojmu vykyvu alebo mojmu pocitu ,,chtíču" ... 🙏

katkalubkova
19. dec 2018

Skus si predstavit, ze by tvoj manzel robil to, co robis ty celych 15rokov....

katkalubkova
19. dec 2018

@dizajnerka dobre napisane!

mimiqa
19. dec 2018

@irci82 vymaz ho zo zivota...miluj deti a manzela💗😘

ariana_30
19. dec 2018

@tt247 presne...zazila som aj ja to ze o mna ex vobec nezabojoval a povedal dobre..ok..odstahujem sa...az mi vtedy v hrdle vyschlo a bolo to najväčšie sklamanie v mojom živote...po roku a pol mu doplo ze co sa stalo ale to ja som uz riešila terajšieho priateľa...dost neskoro teda..a teraz u aj on ma dieta a dokonca sa ozenil ..a mba to taak serie. ..lebo bol to super vztah prve roky...boli sme na jednej vlne ani slova sne nepotrebovali niekedy. .ale na druhej strane viem, ze oreco som ho nechala a radšej uz na minulost nemyslim...bola to najväčšia láska mojho života. .. osudová. Ale...nie ta prava...asi.. 😔uplne ta chápem

veronikastrickova
Autor odpoveď zmazal
veronikastrickova
20. dec 2018

@irci82 nieje take tazke si ho zablokovat, ked s nim nechces byt v kontakte! Nicis akurat zivoty inym, kvoli svojej rozkosi! Ja by som ti priala zazit to, ze ti manzel na toto pride. Bola to kur*a bolest, ked som taketo vypisovacky nasla mamzelovi ja! Alebo aké by bolo tebe, keby to bolo naopak? Keby si tvoj muž, takto vypisoval s inou a takto na fóre sa radil? No to by sa ti určite nepáčilo. Vidíš len seba, na deri nemyslíš, si strašný sebec. Takto skončíš sama.

merynka3
20. dec 2018

co oko nevidi, to srdce neboli... vyhod simkartu... alebo ho proste zablokuj, aby ti nemohol pisat, volat... zacni od seba. prekonaj svoje srdce a ver mi, ze ono to boliet bude ale stale menej a menej... vsetko je to v tvojej hlave.
najdi si nejaku aktivitu, co ta bude bavit a zamestnavat natolko, ze nebudes mat cas mysliet na to. chod von s kamoskami, bavte sa o vselicom len nie o ex. chod s manzelom na welness pobyt, na dovku, na vylet, hocikam ale robte to spolu... ako ti tu baby pisu, aj ja si myslim, ze si si zidealizovala v hlave nieco, co ta tesi, ale realita je niekde inde. zazili sme si to ako mlade pubertacky, podla mna skoro kazda.
zacni hned, lebo nie sme tu vecne a potom budes lutovat, ze najlepsie roky zivota so svojim manzelom si prepraskala na nejakych smskach.

kvietok173
20. dec 2018

no jedna vec su city ktore si myslis ze k nemu prechovavas vies ako sa hovori ze zakazane ovocie najviac chuti 🙂 a druha vec je aj s danym clovekom zit. Aby sa nestalo, ze tu si znicis rodinu a ked si zalozis novu s ex tak mozes kludne zistit ze nebudete spolu vediet fungovatako rodina. Nie je vsetko len o sexe ale aj o spoluvychadzani partnerov v beznom zivote.
Zvaz situaciu. Premeitni si co sa stane ked opustis terajsieho manzela ake budu dopady na deti ako b6 mohli vychadzat s tvojim ex ci je on schopny akceptovat tvoje deti a ci chce aj dalsie deti. A druhu moznost ze by sisi to racionalne zdovodnila zeby utrpeli tvoji najdrahsi tvojim rozhodnutim a tak by si sa s ex definitivne rozisla lebo si v zacarovanom kruhu a nerozmyslas racionalne ale prevladaju tvoje city. Povies si ze ci nemas narok na svoj vlastny zivot? No mas ale skus zvazit ci ten tvoj vysnivany buduci zivot je vobec realny? Ci neublizis svojim najblizsim tak ze vlastne ublizis sebe a nebudes sa vediet tesit z toho z coho sisi myslela ze sa budes tesit.
Prepac mne to pripomina ako ked moja mala dcerka velmi zobroni o nejku vec a ked ju nakoniec dostane zisti ze vobec nestala za tu namahu a ze ju vlastne ani nechce 😉 to sa kludne moze stat ale aj nemusi 😉
Takze city su dolezite samozrejme ale ty nie si sama mas zavazky takze treba brat ohlad aj na nich nielen na seba !

mirien22
Autor odpoveď zmazal
macekovam
20. dec 2018

Podla mna by ste sa mali priznat manzelovi.. co citite... a mozno ked uvidite manzela ako trpi tym ze vas straca... pochopote ze on je ten pre koho sa oplati zostat.. pre neho pre rodinu ktoru uz mate... ale bude to bolestivy pohlad... vela vas zacne mrziet,,, ale myslim si ze to pomoze...

alaguema
20. dec 2018

@lacibo vek má vplyv na to (alebo by aspoň mal mať), ako žena spracuje svoje emocionálne úlety a ako vďaka nim dozrieva. V tejto diskusii podľa mňa nie je ani jedna žena, ktorá by nejaké "nedovolené" očarenie nezažila. To len autorka si podľa všetkého myslí, že to, čo práve prežíva, je úplne jedinečné. Všetci sa jej tu snažia vysvetliť, že nie je a že nie je v jej prospech to takto živiť, ako to robí ona. Je to len prejav slabého charakteru a nedostatku vôle. A to naozaj žene, ktorá je na pol ceste k 40-tke už až tak nesedí. Mne vždy napadne pri takých príležitostiach film Madisonské mosty.

hanata
20. dec 2018

Ja k tomu napisem len "SPOMIENKOVY OPTIMIZMUS". To, co ta na nom pritahuje, by sa rychlo vytratilo, ak by ste spolu zacali zit. ;) Lutujem teba aj manzela, neprijemna situacia.

0kristina0
20. dec 2018

Precitala som si vsetky komentare a vsetko co je tu pisane je pravda. Autorke prispevku napisem len jedno: si sprosta ako kybel gitu a raz za tuto svoju sprostost velmi draho zaplatis.

gurka12
20. dec 2018

@mimi3706 ....krasne napisane....niekedy si clovek mysli ze ziska vsetko ked ide za svojim stastim, ale niekedy sa stava ze stastie je vrtkave.... a jeden recept funguje zarucene...prerusit uplne aky kolvek kontakt ...vymazat cisla a zit pre pritomnost 😍

alaguema
20. dec 2018

@mirien22 dostáva rôzne reakcie...každý píše cez svoju optiku, nemôžeš nikomu zazlievať, že nepíše podľa tvojho gusta. Všetkým, ktoré sa plahočíte so svojimi nezvládnuteľnými "citmi" odporúčam knihu Cesta cisárovny. Naozaj nie je umenie trpiteľsky mravčať o nenaplnenej láske a existovať ako nezrelé dievčatko nekontrolovateľne zmietané emóciami aj v zrelom veku. Má to síce pre vás asi punc romantičnosti, ale je to taká lacná romantika za päť korún v paperbacku, ktorá je vo finále úplne na nič. Dá sa fungovať aj oveľa lepšie a príjemnejšie 😉

mirien22
Autor odpoveď zmazal
martina642
20. dec 2018

@irci82 Ahoj.. prečítala som si len pár odpovedí a teda musím ti vyjadriť môj obdiv za to , že si sem napísala.. toto dokáže len málo kto pochopiť. Mám dve kamošky a napíšem ti v kratke ich príbehy.
1. mladá baba žila s chlapíkom, slušne si žili,zamestaní obaja, kúpili byt , potom dcérka na prvý pohľad ideálne.. ona vo vnútri nešťastná, vedela že to neni chlap pre ňu, či už výzorom (áno povrchné ale je to proste pocit ) alebo správaním, bol to frajírek do určitej miery a nad neho miestami nebolo.boli spolu od školy a už tam bol strašne žiarlivý a dosť majetnícky.. ja som ju stretla v čase po materskej,stretli sme sa v novej práci.. vtedy to na ňu doľahlo a stretla tam muža svojho života.. do roka sa rozvádzala a bola tehotná s novým, bolo to peklo v určitom smere.. odchádzala z ideálneho manželstva kde všetci boli na strane toho ex muža..boj o polku bytu starostlivosť a dieťa kde ex robil problémy ,proste preplakala celé tehotenstvo, mala aj pochybnosti ale nakoniec bola šťastná.. a teraz po 15 rokoch sa boria zase v dákom svojom mini pekle,ale dajú to.. treba si fakt uvedomiť že to je risk a to obrovský a nie vždy to dopadne dobre..
2. je v manželstve rok,bez detí mladá užívajú život.. ale prišlo zo zadu v hlave - vydala sa a neužila si.. povedala mi,že to nechápe,ale doľahlo to na ňu.. ona to zatiaľ rieši so psychológom a ten rozhovormi prišiel presne na to prečo to tak cíti.. vie o tom aj jej muž riešia to otvorene.. ale tiež to vyzerá na dlhšiu cestu, pridružili sa rodinné problémy s mamou a nemôže sa tomu venovať na plno.. každý má to svoje, a jeden to pochopí iný odsúdi..
Prečo som ti písala o tej druhej ? aby si ozaj zvážila, či si necháš radiť tu kde ti aj tak väščina napíše že vymýšľaš a si sebec,alebo skúsiť nájsť dôvody a niekto odborný ti poradí a možno odhalí dôvod... vôbec to nie je hanba a pre niečo ten pocit máš, áno z pohľadu týranej alebo ženy ktorá je niekde v krízovom centre po zlej skúsenosti sa to môže zdať ako malichernosť , ale každý má svoj problém nech sa už komukoľvek zdá akokoľvek malý.. držím palce 🙂

luxshop
20. dec 2018

@irci82 to je jasne ze sa to moze stat kazdemu.... Sme ludia a sme skratovi.... To, co som napisala vyssie, som napisala preto, lebo este nedavno som bola v podobnej situacii, s rozdielom, ze to nebol ex, ale niekto novy. No uvedomila som si naozaj vsetky plusy a minusy mojho konania a teraz ked tak spatne na to spominam, nechapem, ako som to mohla robit, ako by som to ani nebola ja. Proste som podlahla. Mozno to bolo tym, ze som bola po materskej, dostala som sa medzi ludi,do prace, v podstate do ineho sveta, aky som zila 3 roky na materskej. Vysvetlujem si to len tak a bola som precitlivena,nachylna.A nemenovany chlap, je o tri roky starsi, strieda partnerky, zije uplne iny zivot, aky by mal so mnou a mojim synom. Uvedomila som sa, ze to nema zmysel a narobim zle sebe, dietatu, muzovi a ostatnym ludom. Muza mam dobreho, sem tak nejake hadky, ale kto nema.... Utriedila som si to v hlave a milujem ho a som vdacna za vsetko, ze to takto dopadlo, lebo mohlo aj zle. Bol to taky moj vnutorny pocit a presne preto som to ukoncila. Vies, ako sa hovori.... Ked ma zena dobreho muza, skazu robi, ked ma zleho muza, skazu berie a je to tak! Urob, ako myslis, ale nerob toto muzovi uz dalej, rozhodni sa. Lebo sa ti to moze mzrko vratit. Ja s tym tiez pocitam ze sa mi to raz vrati. Ale mozem si za to sama😔 No zatial je vsetko ok. A som stastna ze som z toho von, strasne sa mi tak zilo, v podstate dvojity zivot. Uz si to naozaj neviem predstavit, ze by som to urobila znovu a dufam, ze ani nespravim! A co sa tyka dotycneho, viem, kde ho mozem stretnut, tak pokial sa da, tak sa tomu vyhybam radsej m, no ked sa neda, tak sa pozdravime a idem dalej. A myslienky sustredim na nieco ine. Pomaha to. Nie je mi uplne lahostajny, ale ked si predstavim jeho a svojho muza a dam si otazku, bez koho by som dokazala existovat? Odpoved mam jasnu💗 tak sa nad tym len pousmejem a pokusanie nema sancu. Sme ludia a sme zranitelni. Preto nam dal boh rozum, ktory vie rozoznat lasku od pokusenia, poblaznenia, slabej chvilky atd..... Bude tam stale ta otazka, ake by to bolo s nim? No kvoli nejakemu pokusu, ktory mozno vyda, mozno nie, si nepokazim to, co naozaj funguje. A ver tomu, ze s nemenovanym chlapom bolo vsetko ako z filmu od prveho pohladu, cez zoznamenie, spoznavanie a stretavanie..... Vravela som si, ze toto nemoze byt len nahoda alebo ulet kedze nikdy predtym som nic take neurobila aj ked tych pokusitelov bolo dost. Cize mi to neslo do hlavy, ze preco prave on bol ten, ktoremu som podlahla. Ospravedlnovala som samu seba roznymi argumentami, ze to tak malo byt a podobne. Jedna kamaratka o tom vedela, ta mala od zaciatku triezvi pohlad na vec. Upozornovala ma, no moja odpoved bola vzdy, ze to nechape, ze by to musela zazit. A je to tak. Ja by som si tiez myslela svoje o takej zene, keby to neprezijem na vlastnej kozi.... Proste stane sa, ale treba co najskor vycuvat, uz len pri crtani sa niecoho. Samozrejme, pokial je zena so svojim muzom spokojna. A ked nie je, rozchod a potom hladat nieco nove. Pretoze karma je zdarma. Bojim sa, ak sa mi to vrati. Naozaj si neviem predstavit zivott bez svojho muza a odvtedy, ako som sa uvedomila, sa aj moje spravanie k nemu zlepsilo ovela. Rozmaznavam si ho, som pre nho podpora, tesim sa na nho a na spolocne chvile aj s malym. Som neskutocne vdacna bohu, ze som dostala akoby druhu sancu na zivot. Pretoze muz o tom nevie, pravdepodobne len tusil,lebo nas niekto videl spolu, no vykrutila som sa z toho kadejako... Takze len tolko💗 Drzim palce, nech neolutujes svoje rozhodnutie

barborenka28
20. dec 2018

@mimi3706 mas svätu pravdu,+- to mame vsetci rovnake,dakujem ti za tento koment.....

09041986
20. dec 2018

@irci82 nemýľ si lásku s falošnou ilúziou o bývalom priateľovi... netrvalo by to ani pár dní a veľmi rýchlo by si pochopila prečo si si vtedy vybrala terajšieho manžela. Píšeš že manžel je super otec ale vôbec nepíšeš aký je Tebe partnerom, ťažko sa potom radí, mám pocit že chceš len počuť: "choď za svojim srdcom a všetko bude fajn..." Z Tvojho rozprávania a z toho ako reflektuješ na jednotlivé príspevky to vyzerá že sa vôbec nechceš pozrieť na to čo máš doma v kuchyni a namiesto toho žiješ vo falošnej smskovej láske a príliš si idealizuješ svojho bývalého partera. O svojom terajšom mnželovi nepíšeš takmer vôbec prečo? Lebo je všetko v poriadku? Odpovedz si sama, čo Ti v terajšom manželstve chýba a prečo potrebuješ robiť to čo práve robíš. Na to že máš deti nezabudni.

dkethe
20. dec 2018

Ja nechapem... Ved autorku netrapi dáky čávo z pokecu s nickom blowme666. Ona je vedome 15 rokov zamilovana do ex. Kurva 15 rokov!

Zena, tiez ti napisem ip lebo tychto 5 stran, to je jak bibliu citat.

simcika
20. dec 2018

@stratenanajdena ja len, ze sebalaska dava rovnako ako laska - lebo miluj seba sameho, ako blizneho svoho. Kto miluje seba zdravo, odzrkladli sa to aj na okoli... Skor tu sa da hovorit o egoistickej laske, o egu a to je nieco ine. ... 🙂

martinka150
20. dec 2018

preco je vlastne slobodny? tiez ma 35?

patrica8
20. dec 2018

Chapem, ze sa clovek moze zalubit aj zit z minulosti aj ked ma doma vsetko, ale comu nerozumiem je co vlastne chces riesit?
Lebo on ta nechce, nechce s tebou ziadnu buducnost a len si rad pise - sama si to tu napisala. Tak potom kde je problem? Odstrihnes ho a casom sa “odlubis”.
Lebo takto sa tak trochu ponizujes sama, on ta realne nechce, ale vie ze vzdy skocis tak ako on zapiska.
A uz je len na tebe, ci sa zamerias na svojho muza a casom zabudnes na ex, alebo sa rozvedies a budes zabudat sama.

martinka150
20. dec 2018

@juliet86 nepis jej to zas tak tragicky, deti urcite ostanu s matkou, jedine, ze by sa pred sudom SAMA vzdala deti. co silne pochybujem. takze nechapem co za voloviny jej tu pises, ze deti bude vidat len v nakupnom centre?

simcika
20. dec 2018

@dkethe ok, ale moze to byt len iluzia - ci takto na to nepozeras? Ze ten ex sa zmenil a vlastne za ten cas, ako pise autorka, sa ani nezmenil, kedze stale nevie vyjadrit city, je sam... nejako sa nepohol.

kexik
20. dec 2018

Vies co? Chod si za svojim srdcom, znic svoju fungujucu rodinu, prenechaj svojho manzela inej zene ktora si ho bude vazit a milovat. Chod si za svojim zidealizovanym ex ktoreho poriadne nepoznas... Prepac ale si taka hlupa...

eludka
20. dec 2018

zablokuj nanho cislo, a rozchod to...