icon

Nevieme sa dohodnúť na úvere

riesic123
13. mar 2015

ahojte chcem vas poprosiť o nestranné nazory na moju situaciu .... mam partnerku nie sme manželia mame spoločnú dcéru 7 mesačnu .... robím v zahranicí chceme sa osamostatniť partnerka po dlhom presviedčaní súhlasila že príde za mnou aj s dcérou za hranice no tu nastal kameň urazu .,... tu to funguje tak ze uver na byt dostanem len ja sam keby sme manželia musím z primu odratať na manželku atd nevyšlo by mi to kedže zarabam 970-1000€ ... tým pádom budem aj na liste vlastníctva a partnerka s tým nesúhlasí stále sa so mnou háda že to nebude jej byt kedykolvek ju mozem vyhodiť alebo ju oklamať ale ved ona má len materskú a rodinné prídavky prečo by som ja mal platiť uver a ona nie a potom by si narokovala na pol bytu nevieme to vyriešiť bol niekto v podobnej situácií viete mi poradiť ? DAKUJEM

zabka1000
13. mar 2015

@velkacica tak v tom prípade, nech sa on stará o dieťa 12 hodín denne.....veď na polovicu, nie?

vroni
13. mar 2015

@velkacica, isteze list vlastnictva na toho, kto plati. Takze byt jeho partnerkou, skasirujem si od neho vyzivne na seba i dieta a zo zvysku svojho vsivaveho platu nech si zoberie aj uver na strnast bytov. Az pojdem po materskej do prace, zoberiem si uver na svoj vlastny byt a hotovo. Trepat sa za sebavedomym blbom, co zarobi akurat tak na slanu vodu a mysli si, ze je riaditel vesmiru, no, tak takych mam doma na kazdy prst desat a usetrila som si stahovanie. Inak krajina, kde ti s takymto "astronomickym" platom po par mesiacoch prace daju uver by ma fakt zaujimala.

velkacica
13. mar 2015

@zabka1000 lenže on taktiež za účelom JEJ výživy robí v robote!

kika050
13. mar 2015

už si zle začal ja mam to ona ma to. Nikdy nepochopím už keď máte spoločne dieťa všetko je spoločne! Napr. my z manželom od začiatku mame všetko spolu!! Druhý prípad v rodine manžel zarába svoje ona svoje a stále si delia čo je jej čo jeho. Doteraz nemá istotu .čo bude ak náhodou chlapovi prepne a nájde si novú babu! Preto ma tvoja priateľka pravdu! Nešla by som do toho všetko ma byt spolu!!!

velkacica
13. mar 2015

"všetko má byť spolu" - to predpokladá, že KAŽDÝ prinesie/vloží niečo - v porovnateľnej hodnote; rozhodne sa nepočíta "prínos" vyplývajúci zo ženskej schopnosti rodiť.

zabka1000
13. mar 2015

@velkacica ale ona aj vďaka nemu a JEHO dieťaťu nemôže pracovať...!!!...keď mu tak záleží na tom, koľko bude prispievať ona, nech počká s kúpou bytu, kým pôjde ona do práce a potom môže platiť časť hypotéky aj ona a byt môže byť na oboch....

felycity
13. mar 2015

@riesic123 ja v nemom úžase čítam čo píšeš, aké oklamať ??? to akože je vyrovnaný partnerský vzťah?! že sa musí starať o dieťa a že sa nenecháš oklamať!!!???a ty sa ako postaráš o rodinu, keď byt bude len a len tvoj? už je tu dieťa, ste partneri alebo nie?, nemali by ste sa na všetkom podielať spolu?

vroni
13. mar 2015

@sissy27, tu nejde o byt ziskany za slobodna. Taky by snad neprepisoval nikto. Ide o byt, ktory bude nadobudnuty vo vztahu. Uver sa berie na 20 - 30 rokov. Kde mas istotu, ze bude mat majitel uveru i bytu cely cas pracu? Jasne pise, ze keby mal manzelku (a priznal dieta), tak ziaden uver nedostane. Cize rata s tym, ze bude uver platit na ich ucet. Ale pohoda, nie?

tanja111
13. mar 2015

My sme s mm este len zili v spolocnej domacnosti ako partneri a vsetko bolo spolocne..sice nemali sme hypo ale vyplati isli dokopy a tak sa "gazdovalo"..teraz pracuje v zahranici ja som s malou na SK ale aj teraz je vsetko spolocne.

sissy27
13. mar 2015

@zabka1000 prepáč, prečo by nemohla pracovať? nepostrehla som nič o zdravotných problémoch, ktoré by jej znemožňovali sa zamestnať (čo je pre mňa jediný objektívny dôvod, prečo niekto nemôže pracovať na 100%) ... rozhodnutie byť doma s dieťaťom 1-3-6-9-40 rokov je rozhodnutie, nie "nemôžem"... a v zahraničí obzvlášť, vo väčšine krajín nič také ako platená rodičovská neexistuje...

lapalma
13. mar 2015

@riesic123 .... ty si ma chlapečku pobavil ...ale zmeň si meno z riesic 123 na SEBEC 123 !!! 😢
Si ešte nezrelý mať rodinu , ženu, dieťa ..... chceš spravodlivosť ? Kúp si tamagoči a nerob už deti. V partnerstve neexistuje delenie a spravodlivosť fifty fifty ----partnerkina robota doma s decom nie je menej ako tvoja v robote. Radím ti zmeniť postoj - lebo ľahko by sa mohlo stať niečo tebe a koniec zarábania - len či by sa tvoja partnerka nezachovala ako ty k nej teraz - nezarábaš, tak vypadni !

blevka
13. mar 2015

Takze trosku do reality....Ona nie je povinná starat sa o dieta, povinní ste OBAJA....ale kedze ona je na materskej tak TY mas navyse vyživovaciu povinnost voci nej aj voci dietatu...tak hovori zakon 🙂
Co sa tyka nadobudnutia nehnutelnosti, suhlasim s tebou do tej miery, ze ked to pojde len z tvojich penazi, je logicke, ze bude len tvoj.....Lenze, tvoja partnerka sa mozno uz o rok vrati do prace a nebude spravodlive aby si ty platil byt a ona napr. jedlo a drogeriu. Je to tvoj byt, tak všetky naklady s nim spojene, hypo, opravy atd. musis platit ty a zvysok by sa mal platit pol na pol...ved aj ty budes jest a obliekat ciste pradlo....rovnako výdavky na dieta....a na jej mieste by som potom nechala platit vsetko co sa bude dat teba a pekne si skreckovala pre strycka nahodu....tak hovori logika 🙂
A ja na zaver dodam, ze z tvojej strany by to chcelo trochu viac velkorysosti a darnosti....velke cnosti velkych muzov....malo by ta tesit, ze sa mozes starat o milovane dieta a jeho matku.

henikav
13. mar 2015

@riesic123 Takto partnerstvo nefunguje ani nahodou, takto si to predstavuju deti ze vezmem si co sa mi paci a co uz nie z toho sa vyzujem. Aj tvoja povinnost je starat sa o rodinu, je to aj tvoje dieta. Nezabudaj ze materska, ci rodicovska je len docasna, nebude trvat tak dlho ako hypoteka. Rovnopravnost? Ano ale vo vsetkom, nielen ze zeny dostali moznost pracovat a teraz sa maju akoze zodrat, aj pracovat aj o rodinu sa starat a chlap si bude len vyvalovat zadok pred telkou a napchavat vlastne vrecka? Ked si spravil dieta, to uz nie su tvoje peniaze, ale VASE, mas uz povinnost, minimalne moralnu, postarat sa o rodinu, ci uz ste manzelia alebo partneri bez papiera. Fuj az mi zle prislo z tvojho prispevku, takehoto chlapa mat, tak sa ho zbavim okamzite. Ty neuvazujes triezvo, ani ako otec rodiny, len ako nezrely a egoisticky sebec. Ja si myslim ze to skor matka tvojho dietata je okradnuta a oklamana o moznost normalnej rodiny a vychovavania dietata v sudrznej rodine. Zivot je vrtkavy, este aby si neskor nebol zavisly ty na nej, velky bohac s 1000 eurami, verim tomu ze ked skonci matersku a zostanete v zahranici bude zarabat ovela viac. Ked sa na partnerstvo necitis, netahaj ju zo sebou do zahranicia, postav sa k tomu ako chlap, aby si sa mohol rano pozriet do zrkadla a zacni jej platit alimenty, ved ked ste zvlast ste zvlast, nech ma svoje peniaze na ktore ma narok, potom bude moct veselo nakupovat jedlo a vsetko potrebne do domacnosti

sorciera24
13. mar 2015

@riesic123 po takomto prispevku by som s tebou nevstupila ani do manzelstva, ani nesla za tebou, este by som ti aj dieta prifarila a sam si teda hospodar so "svojim" bytom.....ano, nie ste manzelia a toto je problem, keby ste boli, vedeli by ste, ze neexistuje moje, tvoje , ale spolocne, bez ohaldu na to, kto ma aky prijem.... vas vztah je uz teraz nanic..... sorry, ale moj muz by nikdy takto chrapunsky nerozmyslal....chvalabohu, takehoto debka by som si nikdy nevzala a uz duplom by som s nim za "slobodna" nemala dieta.....koniec z takychto muzov......lutujem tie zeny.... 😖

lady511
13. mar 2015

@riesic123 ahoj,,beriš to ako muž,,,a isto by sväto sväte s tebou suhlasilo dalších 99 percent mužov...mi sme toto tiež riešili.. s mužom niesme manželia a máme 3 a pol ročnu dceru,,dom na ma nebol napísaný,,on si bral uver ked ešte nebola mala na svete takže mu dali dobrý uver..ale aj tak mu niake tisíce chýbali,,,doplatil to moj otec...takisto ja idem zo svojich robit strechu ,,takže samozrejme je pochopitelné že chcem aby ten dom bol aj moj,,vieš ja s mojimi rodičmi sme financovali do našho domu bezmála 5 000e ..takže je pochopitelné že chcem ab bolo niečo moje,,tiež som vravela priatelovi že chcem byt s malou naiko zabezpečená,,takisto som bola 3 roky doma,,a mala len rodičák..ale ked bude raz robit možno ta prekvapí a do vášho spoločného investuje ovela vaic penazí..ale je pochopitelé že chce aby pol patrilo aj jej

ajana1
13. mar 2015

@sissy27 asi si si zle precitala uvodny prispevok. On chce aby prisla za nim do zahranicia kde chce kupit byt. Nevies ako je na tom jazykovo ci si bude hned zo zaciatku vediet najst pracu. A co s dietatom? Ma vobec predstavu ci funguju jasle, za kolko a ake su podmienky prijatia? Je ine kebyze zostanu doma kde maju obaja rovnake moznosti. A co si co budeme hovorit 1000 Eur je v zahranici nic. Z toho si veru nemozu vysoko skakat.

sissy27
13. mar 2015

@vroni a čo takto - pokiaľ má byť spoločný byt, nech je spoločná aj hypo - na to nemusia byť manželia... ak sa nedá teraz, tak počkať, kým sa dať bude (teda partnerka sa zamestná)... samozrejme adekvátne si podeliť aj ďalšie veci, ako starostlivosť o dieťa, o domácnosť...

jojake
13. mar 2015

@riesic123 Zeny ti tu pisu pravdu! Pozri sa na to tak - ty pracujes 8 hodin cca a zarobis 800 eur, ona pracuje 24 hodin a zarobi 200 eur. Starat sa o dieta nie je povinnostou matky, je to vyzivovacia povinnost RODICOV!!!! Ak sa sam nazyvas otcom dietata, tak je to aj tvoja povinnost.

A dalsia vec - mesacna splatka uveru bude kolko? Od oka 200-300 eur? Ty budes platit uver, splacas vlastne svoj vlastny byt. Ona bude platit jedlo - min. 400 eur mesacne a nezostane jej nic. Jedlo sa preje, ale tebe zostane byt a jej zostane co? Ani jedlo, ani byt, ostane s holym zadkom. Bola by HLUPA, ak by s tym suhlasila

zabka1000
13. mar 2015

@sissy27 neviem nič bližšie ani o nej, ani o ňom, malé má 7 mesiacov, čo je podľa môjho názoru ešte zavčasu, aby od neho odišla...(ale v tomto je samozrejme každá iná)..nevieme, či kojí, .nevieme nič o jej vzdelaní, či môže robiť home office, alebo je to jednoduchý výrobný pracovník, ktorý bude musieť muklovať od rána do večera....nevieme, či majú starých rodičov, alebo niekoho, kto by im s dieťaťom pomohol, je tam jednoducho kopec toho, čo môže ovplyvniť to, či ona pôjde alebo nepôjde pracovať.....mňa zaráža ten fakt, že on povie, že je to jeho, lebo on pracuje..ona pred tehotenstvom nepracovala? po materskej nepôjde pracovať? veď nikto nevraví, že bude sedieť na zadku ešte 10 rokov....

kochanka
13. mar 2015

No tak teraz som neuveritelne štastna že môj muž nikdy neriešil niečo take. Od žačiatku ked sme boli spolu všetko bolo naše nie jeho nie moje . A pošli sem prosím ťa tvoju drahú lebo by ma zaujímalo prečo ešte s tebou je na jej mieste ťa už dávno pošlem kade lahšie

krissy1
13. mar 2015

Ako nebudem sa vyjadrovat nejako extra.
Len ma nieco napadlo:
nech ide za nim,nech ziju zatial v podnajme a nech riesia kupu bytu,ked sa partnerka zamestna nech hladaju byt vlastny....

tanja111
13. mar 2015

@kochanka no asi neposle...lebo ked dobre vidim tak nikomu este nereagoval na prispevok 😉 🙂..cim to asi bude 🙂

jojake
13. mar 2015

@riesic123 A nemyslim si, ze to tak berie 99 percent muzov - SPRAVNY CHLAP sa takto k rodine nepostavi! Lebo ak mas partnerku a s nou dieta, mala by to pre teba byt rodina.
A po dalsie - ja byt na jej mieste, ze vsetko delis na tvoje a moje - tak by som nastolila rezim - neperiem ti, nezehlim ti, nevarim ti. Urob si to sam alebo zaplat za sluzby ako je zehlenie, upratovanie, varenie,.... Hned bude mat tvoja partnerka vyssi prijem ako ty!

majulino
13. mar 2015

@riesic123 kedze pises o okradnuti tak sa opytam narovinu. To dieta ste planivali ci sa len smyklo. Lebo v takom pripade by to vysvetlovalo tvoj postoj a nedoveru k partnerke

sissy27
13. mar 2015

@riesic123 po všetkých týchto dohadovačkách, čo tu vznikajú, mi vychádza, že najrozumnejšie bude s hypotékou ešte počkať, kým sa partnerka zamestná a potom si zoberte spoločnú hypotéku na spoločný byt... ona nebude mať pocit, že ju vyhodíš z bytu, ty nebudeš mať pocit, že jej daruješ polovicu bytu... tie dva roky utečú ako voda, môže ťa s dieťaťom pravidelne navštevovať, alebo môžete byť v podnájme a ten čas aj preverí, či spolu budete alebo nie... toto mi vychádza ako najférovejšie riešenie... 🙂

zabka1000
13. mar 2015

@sissy27 hej, toto je najrozumnejšie riešenie...ale poviem za seba, ak by pri mne chlap takto kalkuloval a myslel si, že ho chcem okradnúť, asi by som s ním nebola...

jarino_sc
13. mar 2015

@riesic123 kamos, tatko ti to poviem - ako chlap sa za teba hanbim.
nebudem to rozvadzat, lebo by to bolo na 2 A4-ky, ale z tvojich slov mi je na grcanie
uprimne obdivujem tu zenu, ze je ochotna ist do zahranicia za takym hajzlom.

gurmanka
13. mar 2015

@sissy27
Bolo by to najrozumnejšie riešenie, ale v tomto prípade si myslím, že bude rozumné iba pre dotyčnú. Neverím, že by slečna vydržala 2 roky v spoločnej domácnosti s týmto veľkorysým pánom, takže k spoločnému bytu by asi neprišlo. Aj keď, tiež je dosť nezodpovedné si s takýmto prípadom spraviť dieťa, takže ktovie..
Ešte by som chcela vidieť, keby on platil byt a ona stravu, či by jej po rozchode dal polovicu žalúdka, keďže jedol "jej" jedlo..

sissy27
13. mar 2015

@zabka1000 vidíš a ja by som si zas nenárokovala na niečo, čo si sama nemôžem dovoliť 🙂
čisto hypoteticky - keby on už ten byt aj s hypo mal a ona by sa k nemu nasťahovala, aj tak by jej mal polovicu venovať? 🙂 každopádne ak si on zoberie hypo, bude ju splácať a polovicu bytu napíše na ňu (čo inak ani technicky nie je možné pokiaľ viem), tak je jednoznačne v nevýhode on...

veronika_april
13. mar 2015

Vzdy je to o dovere a o sile vztahu a u vas asi nieco chyba... Hned uz riesis, ze ktory z vas chce koho oklamat... smutne.
U nas sme byt zariadovali tiez pred svadbou...uver je na muza, aj byt je nanho, ja nie som v LV spomenuta. On plati uver, ja najom, on sa staral o auto, ja o potraviny... nikdy sme neriesili, kto zaplatil za co viac (mal o tretinu vyssi plat ako ja)... teraz som na materskej... väcsina vydavkov je na nom, no ja stale platim najom.Vzdy, ked na ucte klesnem pod urcitu hranicu, prevedie mi peniaze, aby som mala.
Co tym chcem vsetkym povedat? Ze ma nikdy ani nenapadlo, ze by som sa mala strachovat, ze sa o mna nepostara, pripadne ma vyhodi z bytu, ktory je "jeho"... vzdy o vsetkom hovorime ako o nasom byte, aute, dietati...
Proste, kde chyba dovera, tam je tazke sa dohodnut.