icon

Nevinné písanie s kolegom

29. dec 2020

Ahojte,
prosim o uprimny nazor. Mam velmi dobry vztah so svojim kolegom, kamaratsky, bez narazok a dvojzmyslov, sedime spolu v kancelarii a spolupracujeme spolu. On je zenaty, o 15 rokov starsi, ja vydata, kazdy mame po 2 deti. Tato Covidova doba nas zblizila o to viac, kedze aj ich, aj moja rodina je v karantene a vsetci sme doma, je vela casu, preto sme si aj mimo prace zvykli napisat cez Viber. Pre mna uplne nevinne vety - ako travia den, ci sa deti tesili z darcekov, ci uz manzelka nema teplotu, poslali sme si fotky stromcekov, recenziu na novu knihu a podobne.naozaj sme v nicom neprekrocili hranicu slusnej konverzacie. Plus samozrejme spomienky z detstva, rozhovory o nesplnenych snoch, vtipkovanie, vsetko v medziach par viet a minut... brala som to absolutne normalne, telefon odblokovany na stole, moj manzel o tom vie a obsah mu kludne precitam, kedze kolegu z videnia pozna. Lenze dnes mi zavolala kolegova manzelka - v zivote som sa tak trapne necitila. Ze ci mi pride normalne vypisovat cudziemu chlapovi, nadavky, oplzle reci, vyhrazky, ze to zavola nasmu nadriadenemu a podobne. Vraj uz nikdy nemam kolegu kontaktovat. S tym problem nemam, ak im to doma ma robit problem, kolegovi pisat k zivotu nepotrebujem, rovnake veci mozem prebrat s ktorymkolvek clovekom. Ani kolega mi nenapisal jedinu nevhodnu vec, najintimnejsia veta bola “prezi pekny den s rodinou”. Samozrejme sa citim zle, ponizena a zarazena. Spravili sme nieco nevhodne? Aj vam by to doma prekazalo? Naviac, kolega asi o tomto telefonate od jeho zeny ani nevie, nechcem mu o tom hovorit ak to tak je, aby nemali doma zbytocny konflikt, jednoducho sa odmlcim... dakujem za vas cas a nazor

sticker
pininka1
30. dec 2020

No uz bolo take ze chodi do roboty iba kvoli mojmu muzovi a pod. Uz to boli take narazky, ale z jej strany, moj muz skor ako ty kamaradske a pracovne veci. A jej reakcia mi len potvrdila ze som klepla klinec po hlavicke.

mareka49
30. dec 2020

To čo pre teba bolo pár riadkov, bolo pre neho možno nové vzplanutie.
15 rokov je dosť.
Môže byť zamilovaný ani nevieš.
Ruky preč.
Ak sa ta trikrát spýta prečo, povedz ze si to manžel nepraje.

lucinka1988
30. dec 2020

Drzim palce !!!

malva123
30. dec 2020

Skus sa zamysliet,tvojmu manzelovi sustavne vypisuje jeho kolegyna...tebe by to vobec nevadilo,nikdy ale ze nikdy?Neverim,ze by nenastala situacia,ze mu pride sprava a ty si musis pockat,az sa bude venovat tebe...a je ohen na streche...Daj im pokoj, zi si vas manzelsky zivot...kamaratsky cas uz nie je namieste.

yvanielka
30. dec 2020

Ahojte, môj manžel má 50, ja som o 3 roky mladšia. Sme dlho spolu, máme deti. Nemáme väčšie problémy, ale komunikácia sa často zúži na nákupný zoznam, prípadne riešime školu, deti, účty, je to jeden kolobeh. Včera som prišla na to že si píše s kolegyňou mladšou o 15 rokov, aký mali deň, ako sa má rodina, čo robia... Nie je mi to príjemné, čo mám robiť?? (ja úplne chápem tú ženu, podľa mňa to nie je vhodné keď sa na to pozrieš z jej strany)
/akože fiktívne to píše jeho žena, chápeme sa 😀/

andrea_ff
30. dec 2020

@yvanielka ano, hlavne, ked on aj ona moze mat 50 a kolegyna sladkych 35.....
Mne ako zene by mi to nepadlo tiez dobre.
Ze mozno s nou sa zabava a utahuju si...a ja zatial cistim s prepacenim hajzel, periem, upratujem, varim...a debaty su presne, ako pise yvanielka.....

tncka
30. dec 2020

Ja by som kludne zavolala kolegovi kedze mate dobry vztah a riesila preco sa jeho zena sprava ako krava a co jej na takej komunikacii vadi.Asi u nich aj tak neni vsetko v proriadku ked takto reaguje. Uplny trapas🤣

tetapetra
30. dec 2020

@pininka1 klobúk dole, ja som to s takou chladnou hlavou nedala. Oslovila som ju, tak ako to je,že je kurva. Ona 48, manžel 43. Rozvedená, unudena. Vedela som,že je to nejaká nová kolegyňa. Ale v deň večierku ju doviedol aj ešte s jednou kolegyňou k nám. Vtedy som si všimla ako naňho pozerá. Aj som mu to povedala, keď odchádzali, že sa jej páči. Nečakala som, že som mala až sakra pravdu. Sme spolu 12r. Dovtedy sa nič také neudialo.Fotky typu kozy von, na posteli, pri stromčeku. Ostatné vymazene.

ukulela
30. dec 2020

Baby, nerobte zo zakladateľky stihacku, že sústavne vypisovanie atď. Prehodiť pár viet cez Viber, to nie sú hodiny za tlf a odsuvanie rodiny. Navysr homeoffice, to je tiež strata sociálnych kontaktov. Ak poďakuje za tip na lego, ako v tom má že niekto vidieť boha nevhodnú konverzáciu? Ja by som asi kolegovi o telefonáte povedala. A zase byťanzelkou, ak je to problém, riešim s mužom. Nie s kolegyňou.

derdia
30. dec 2020

No áno je to prvotriedne sprosté písať si so zadaným chlapom. Ci už z tvojej strany alebo z n jeho strany. Ja by som to brala ako podraz a môj muž tiež. Takže je to o tom kto to ako berie. Mňa napr. Bh obec nezaujímalo o com ste si písali. Je to úplne smiešne abyh sa cuzdi chlap ženatý zaujímal o to ako tráviš čas... Ma sa zaujímať o svoju rodinuja a tam sa starať. Nie tráviť čas, ktorý mal tráviť s rodinou, písaním si s tebou.aj kamoške vypisovať druhej kamošky muž... Bolo jej to sprosté a keď na to prišiel jej muž tak ho hneď blokla. Lebo obaja majú na to názor že zadaní si nemajú čo písať...

retatka
30. dec 2020

Ešte dôležitá vec ktorú treba brat do úvahy ,ci to je človek extrovert -spoločensky ktorý má x-kontaktov a nie len jedného človeka .Tam by som to brala ináč a ko keď sa človek fixuje na jedného človeka a s tým si píše každý deň .Tam by mi blikala kontrolka .Samozrejme pre introverta ťažko pochopiteľne ,že v časoch homeoffice sú slabe sociálne kontakty a taký extrovert to určite tazsie znáša keď je so ženou 24 hodín zavretý ,nemá take sociálne kontakty ,tak pochopiteľne ,že potrebuje aj s inými ľudmi pokecať ...v kamarátskej rovine .To neznamená ,že hneď musí každý chlap baliť ženskú do postele .🤦‍♀️

siska53
30. dec 2020

@derdia ty si ani s kamoskami ci kamoskami kolegynami nic nepises, hej? Lebo su mozno tiez vydate..hej? Prosto zvlast teraz, ked su ludia od seba na homofficoch, tak to, co si vedeli povedat v praci, tak si aspon napisu. Ani kamosov nemas, s ktorymi zdielas trochu svoj zivot...smutne..

derdia
30. dec 2020

Ja zdieľam svoj život z rodinou

pininka1
30. dec 2020

@tetapetra ja som si davala naschval velky pozor aby ma nikto neoznacoval za histerku a pod. Muzovi som doma povedala svoje aj to,ze ak chce,nech ide za nou, ze ja ho prosit nebudem. Jej som napisala, ze dufam zr to ostane medzi nami a ona krava mi napisala ze ziadne take, ako som uz pisala,cista pinda,lebo najviac by jej poskodilo keby sa to dozvedeli u nich v robote. Aj to som povedala muzovi ze jasne ze sa lahko vzhliada k zene ktora nerodila,ma dennodenne cas bicyklovat 100km a ja doma sama vacsinu tyzdna s troma detmi. Zrejme si to ale urovnal v hlave a viac problem nebol.

sari24
30. dec 2020

Uff no neviem. Z môjho pohľadu keď čítam to čo ste si písali, tak to nevyznieva až tak zle, ale prečo by som si mala písať s kolegom o Vianociach ak mám doma chlapa?? A to som človek, ktorý toho znesie veľa a akceptujem aj ženské kamarátky ale odtiaľ potiaľ. Proste ak si napíše chlap s nejakou raz za pár mesiacov že ahoj ako sa máš, čo nové v práci a v živote a so všem všudy trva debata polhodinu tak ok.
Na druhej strane jeho manželka nemusela zrovna tak reagovať na teba, ale vieš ty čo je medzi nimi doma? Čo ak je k nej odmeraný, nevšíma si ju atd. Je ľahké to súdiť ak nevieš čo ten človek prežíva. Na teba môže byť ako med a doma o rodinu a ženu ani nezakopne.
A vôbec - ak by mi takto zavolala niekoho žena tak sa ani nejdem radiť na fórum. To by bola automatika, že zaradím spiatočku.

autor
30. dec 2020

@sari24 ja neviem, ale od marca som striedavo par dni v praci a potom home office, manzel je doma cely ten cas. To je take nevenovanie sa rodine, ked par minut z dna sa cloveku ziada prehodit par viet aj s niekym inym? Nepotrebovala som sa radit na fore - spiatocku zaradzujem automaticky, to je samozrejme, druhej strane to vadi, bez debaty nebudem pokracovat v ziadnej kamaratskej konverzacii...len som sa potrebovala zverit a vypisat, lebo mne to pride nonsens, ja neviem ziarlit, mojmu muzovi verim, je to riaditel firmy, jeho asistentka vyzera uzasne, je to velmi mila a zlata baba, nemam pocit, ze by som jej mala vyskriabat oci, ked sa spolu rozpravaju... ja si tvoj nazor vazim, neutocim, len vysvetlujem 🙂 kedze vidim, ze naozaj vacsine by to vadilo, skor sa cudujem nad svojim vnimanim sveta a viem, ze uz aj v buducnosti pri inych kolegoch necham kamaratstvo tak. Nechcem, aby niekto mal kvoli mne problem v manzelstve, ak denne venuje par minut konverzacii s niekym inym ako je jeho manzelka 🙂

1aduliatko1
30. dec 2020

Ked ti nabuduce napise, ja by som mu povedala o tom ze ta kontaktovala jeho zena a bolo ti to neprijemne, ze nechces robit problemy...

prunee
30. dec 2020

Ved nemusis hned zavrhovat kamaratstvo. Aj tvoj muz si so svojou asistentkou pise kazdy den rodinne veci? To len, ze si ho prirovnala, ze ty na neho neziarlis. To dennodenne vypisovanie, ked uz aj par viet mozno o nicom by mi prislo zvlastne, ako nejaka zavislost, ved ani kamarati si nemusia vypisovat kazdy den a v podstate dost zbytocnosti, ani to nie su nejak dolezite veci, tak si daj otazku o co vam s kolegom vlastne ide. Mozno mas naozaj iny pohlad, to je v poriadku a vies si to pred sebou obhajit, ni kolega zrejme nie..🙂

tykat
30. dec 2020

Co teba do toho ci jeho zena uz nema teplotu a ako travia den??? Daj pokoj zenatemu chlapovi. A je jedno ze si vymienate len fotky stromcekov. Bud rada ze zavolala tebe a nie tvojmu muzovi. Popravde ani u vas doma to asi nie je ok ked muzovi nevadi ze sa vypytujes zenateho cudzieho chlapa ako travi den a ci sa jeho deti tesia z darcekov a ocumujes aky maju stromcek. Radsej sa venuj vlastnym detom a muzovi.
Daj si navzdy pokoj od pisania so zenatymi chlapmi. Snad ti to jeho zena jasne vysvetlila.

tykat
30. dec 2020

Teraz docitam ...ty si s nim pises denne??? Najdi si kamaratku ked potrebujes denne nazerat niekomu do sukromia. Niektorym zenam to nevadi a vdacne ti poslu aj co mali deti na ranajky, aj co mali v plienke aj ti pofoti ake maju "vianky"

sari24
30. dec 2020

Tiež to neber osobne práveže to myslím teraz úprimne ale klobúk dolu ak nežiarliš na asistentku, lebo chcela by som mať zdravé sebavedomie a viem že ho nie vždy mám 😁
Ale písanie si pár minút z dňa s kolegom je podľa mňa veľa. Ja si nepíšem ani s najlepšou kamarátkou denne, ani s vlastným bratom toľko. Každý má svoj život, povinnosti a zábavky. Tiež si spomínam ako môjmu priateľovi zavolala o desiatej večer kamoška bez nejakej otázky či môže a on v domnienke že dačo sa deje zdvihol a ona sa chcela vykecat. A je to zrovna baba ktorá je milá zlatá ale bolo to cez čiaru proste. Sme pozerali film a neželám si aby sa vykecaval s kamoškami alebo ťukal do telefónu a nie necítim sa pre to ako stíhačka. To isté by vadilo aj jemu.
A inak tiež mám mužských kolegov, som s nimi denne v kontakte lebo tiež sedím na homeoffice ale píšeme si počas pracovnej doby a hlavne o práci a ak niečo mimo nej tak si maximálne pošleme blbé video a o piatej celá debata konci a každý sa venuje vlastnej polovičke doma.
Ak si teda chcela názor tak počas vzťahu si denne písať so ženatým alebo slobodným je trochu prehrotene no.

yasmeena
30. dec 2020

on ma 50,cize kriza stredneho veku...pre neho si butlava vrba,ostrov pohody,navyse mladsia a je dost mozne,ze jeho myslienky su uplne ine nez kamaratske,len to to nemal odvahu naznacit...mne tiez kamarat posielal fotky z ich rodinnej dovolenky,mne pisal skoro kazdy den-ja som to brala ako ty,kamaratsky-ale potom mal doma z toho aj hadky s manzelkou,hoci ja som ho castokrat upozornovala,ze sa ma venovat viac rodine..priklad?pise mi,tak sa ho pytam co robis? a on,sedime s manzelkou na gauci,ona pozera do svojho telefonu,decka behaju okolo..tak som mu odpisala,tak nepis mne,ale rozpravajte sa so zenou!...ano,kazdy z nas,aj vo vztahu potrebuje kamaratov,aj ineho pohlavia,ale su hranice..pisanie si kazdy den je cez ciaru...ved mu povedz, na rovinu,ze ta kontaktovala jeho manzelka,ze ty sa s nim priatelit budes nadalej,ale obmedzite svoje pisanie...a cakaj..mozno sa dozvies,ze doma vybuchol..a nie preto,ze by bola jeho zena krava,ako si tu niektore myslia,ale preto,ze citujem jednu pani manzelku,ktorej manzel bol moj kamarat-myslela som si nevinne kamaratstvo,ved bol o rok starsi nez moj otec-a zrazu ked som sa s nim po vystupe jeho manzelky odmietla stretnut ci si pisat,tak ten distingvovany pan rozmlatil doma kuchynsku linku,lebo ako mi jeho zena povedala-zobrali mu jeho hracku /mna/....a ruku na srdce,ak ta mlada kolegyna bude kazdy den tvojmu manzelovi pisat-aha,toto robim na veceru,alebo sa ho bude pytat na vase deti,pripadne budes s manzelom pozerat film,a on bude popri tom posielat spravy kamoske z prace-budes uplne v pohode?...navyse viber...to je sluzba,kde sprava po chvilke zmizne? 🙂 takze sme si isti,ze ten pan je take neviniatko?

tatisna
30. dec 2020

@lucinka1988 presne tak, vacsina skusenosti je tu taka ze chlap a kamarat - len ak je 100% gay...

lululucy
Autor odpoveď zmazal
anita6666
31. dec 2020

Nečítala som diskusiu len zo svojej skúsenosti ti napíšem,že mňa takto kontaktovali všetci moji bývalí,aj keď už mali iné vzťahy,tak isto sme neriešili nič intímne a aj mne vyvolávali ich partnerky. Ja som sa na Tom vždy iba zabavila lebo keby sa tie ženy necítili ohrozené a mali dostatok sebavedomia,tak by si to poriesili s chlapom doma,nie so mnou. Pre mňa to bol len jasný signál,že ani jednému to s tými ženami po mne neklape a viac som neriešila. Samozrejme,ani jeden z nich s tou dotycnou neostal a dnes sú moji bývalí sami. Samozrejme,že som s nimi ďalej v kontakte. Ak to raz muža ťahá inde,ak raz nemá tie city k vlastnej žene,tak ho neudrzi nič,ani trápny telefonát od jeho ženy tej druhej.

retatka
31. dec 2020

@anita6666 Presne tak ,konecne rozumný komentár .A tým vyvolávaním cudzej žene sa ešte viac zhovadia pred vlastnym muzom.Ked nebude vypisovať tejto babe ,onedlho bude druhej ...a tieto hysterické výstupy vlastnej ženy ho ešte viac vyburcujú k písaniu si s druhými ženami .

jana_eyre_2
31. dec 2020

Aj môj muž si písal nevinne s kolegyňou.. jasne kamaráti niekoľko rokov, spolupracovali na výbere nových ludi.. a potom som našla maily ako sa na seba tešia že sa už dlho nevideli, ako si konečne pokecaju.. och všetko v pocesnosti, veď sú len kamaráti... on introvert čo nemá veľa kamarátov, ja vždy vraj jeho najlepšia kamarátka a zrovna keď čakám jeho tretie dieťa zistim že naše a jeho súkromie rozoberá s nejakou mne úplne cudzou ženskou na ktorú "sa teší"..

Pre iné extrovertne typy žien som asi hysterka ci nedopraje svojmu mužovi kamarátky čo nepotreboval desaťročie a zrazu keď máme skoro tri deti potrebuje..

Ospravedlňujem sa každej ktorej sa to dotkne, ale každodenné písanie si s opačným pohlavim o totalnych blbostiach nikdy nie je nevinne! Hlavne keď človek svojho manžela POZNA!!!

retatka
31. dec 2020

@jana_eyre_2 To je pravda keď roky nepotreboval kontakty ,je introvert a zrazu áno ,no a iba kontakt s jedným človekom ,tam by mi blikla kontrolka ....No keď je chlap extrovert vždy mal veľa kontaktov a vlastne stále robi to iste je tá situácia ina .No ak nastane takáto zmena ako u teba jasne ,že to niecim ,,smrdí ,,Proste ináč to berú ženy extrovertky a muži extroverti ako introverti ktorí sú niekedy až chorobne upnuty na partnera.Jasne po čase im to môže začať liezst na nervy....

jana_eyre_2
31. dec 2020

@retatka no ved práve, manželka asi svojho muža pozná a vie prečo jej to vadí... Verím autorke že nemala žiadne postranné úmysli, hoci jej potrebu komunikovať s kolegom nechápem keďže ja som ju nikdy nemala.. ale manželka kolegu zrejme vie o ňom čosi viac ako autorka.. a tu som v pár príspevkoch zachytila aká je ziarlivka a pritom nikto nepozna nikoho z príbehu...

retatka
31. dec 2020

@jana_eyre_2 Tu išlo o tu reakciu chorú ,tej ženskej .Povedzme si úprimne niektoré ženské by zase svojich mužov držali najradšej v klietke /ani im dôvod na ziarlenie nedáva /poznám take ...aby sa pomaly ani na žiadnu ženu nekukol,nemal kamosov len utekal domov z roboty.Skor ci neskôr sa taký vzťah rozpadne ,nemá budúcnosť každý človek potrebuje priestor pre seba a nie chorobne lepit na druhom ..len toto niektoré ženy nepochopia až keď je zvyčajne neskoro .