Nevinné písanie s kolegom
Ahojte,
prosim o uprimny nazor. Mam velmi dobry vztah so svojim kolegom, kamaratsky, bez narazok a dvojzmyslov, sedime spolu v kancelarii a spolupracujeme spolu. On je zenaty, o 15 rokov starsi, ja vydata, kazdy mame po 2 deti. Tato Covidova doba nas zblizila o to viac, kedze aj ich, aj moja rodina je v karantene a vsetci sme doma, je vela casu, preto sme si aj mimo prace zvykli napisat cez Viber. Pre mna uplne nevinne vety - ako travia den, ci sa deti tesili z darcekov, ci uz manzelka nema teplotu, poslali sme si fotky stromcekov, recenziu na novu knihu a podobne.naozaj sme v nicom neprekrocili hranicu slusnej konverzacie. Plus samozrejme spomienky z detstva, rozhovory o nesplnenych snoch, vtipkovanie, vsetko v medziach par viet a minut... brala som to absolutne normalne, telefon odblokovany na stole, moj manzel o tom vie a obsah mu kludne precitam, kedze kolegu z videnia pozna. Lenze dnes mi zavolala kolegova manzelka - v zivote som sa tak trapne necitila. Ze ci mi pride normalne vypisovat cudziemu chlapovi, nadavky, oplzle reci, vyhrazky, ze to zavola nasmu nadriadenemu a podobne. Vraj uz nikdy nemam kolegu kontaktovat. S tym problem nemam, ak im to doma ma robit problem, kolegovi pisat k zivotu nepotrebujem, rovnake veci mozem prebrat s ktorymkolvek clovekom. Ani kolega mi nenapisal jedinu nevhodnu vec, najintimnejsia veta bola “prezi pekny den s rodinou”. Samozrejme sa citim zle, ponizena a zarazena. Spravili sme nieco nevhodne? Aj vam by to doma prekazalo? Naviac, kolega asi o tomto telefonate od jeho zeny ani nevie, nechcem mu o tom hovorit ak to tak je, aby nemali doma zbytocny konflikt, jednoducho sa odmlcim... dakujem za vas cas a nazor

Podla mňa je to nevhodné takto si vypisovať s kolegom. Ja pracujem z domu takmer od marca v kuse a neviem si predsravit, ze by som si s kolegom takto vypisovala a rozoberala aj ked bezne veci. Takto sa zacina nevera... nevinne
@robin30 My mame s kolegami tiez dobre vztahy aj akcie mimo prace, ale cez sviatky/dovolenku skratka "nie sme v praci"
Podla mojho nazoru je dolezity cely kontext, ako spolocensky je dotycny kolega... ci udrziava vztahy s x rodinnymi prislusnikmi, kamosmi, kolegami, alebo si "rozumie" akurat s kolegynou aj pocas sviatkov rodiny 😀 (ja za tym neveru nevidim, ale zas ani nebudem z nejakej manzelky robit furiu / najma pokial nevies vsetky okolnosti) Holt, pre autorku trosku neprijemne blikajuce svetielko...Otazka je, ci by bez tych "diskusii" o nieco prisli. Ak je odpoved "vlastne ani nie", tak si ich aspon mimo prace mozu odpustit alebo zriedit...
Tiež sme mali takú dvojku v práci ale netrvalo dlho a trčali im hole ritky spod paplóna na zájazde.bohužiaľ sa obávam, ze ten obraz z hlavy uz nedostanem 🙄
podľa mňa nemáš čo vypisovať ženatým mužom..venuj sa doma rodine a bude po starostiach 🙂
@bmuller ja sem nejdem uz nic viac pisat lebo by ma tu zlyncovali🙂a suhlasim s tebou nerobim z manzelky furiu len je to zvlastne ked chce nieco vyriesit ma otrepat telefon muzovi o hlavu ak sa jej ulavi 🙂ale volat cudzej zene mi pride ponizujuce.Raz sa do tej kancelarie vratia a budu tam zas hodiny a dni travit spolu ako co si pomoze,ze teraz urobi cirkus?Nech si to riesia ako chcu my mozme vyjadrit len nazor ale na koniku sa nosi len ten jeden 😁
Mate pravdu - o nic nepridem, ked konverzacie skoncia. O to mi neslo, je to neprijemne jeho zene, oki, nebudeme pisat, svet sa nezruti. Slo mi o to, ci sa mam citit vinna, alebo nie. Dakujem za rady 🙂 inak, kolega ma 50 rokov a ja som 35 rocna mama od rodiny, ziadna mlada krasna zaba, na ktoru by kolega myslel vo dne, v noci ;)
Z tvojej strany to nevinne je, no nevies ako je na druhej strane. A nevrav, ze nie si krasna mlada baba 😉 samozrejme, ze si 👍
vyzeras rozumna a velmi dobre si sa k tomu postavila. Vinna sa nemusis citit ;)
@robin30 No ja by som na mieste manzelky tiez nejakej kolegyni zufalo nevolala, ale kazda sme ina. Podla reci autorky ide o bezne dotahovanie, ale ako tu uz ktorasi kocka napisala - je to ok v praci, kde je to sucast bezneho dna a neubera to cas pre rodinu. Pripadne sem-tam posrandovat aj takto cez sviatky, nic sa nedeje... ale tak asi uplne sem-tam to nebolo, ibaze by manzelka mala extremne citlive radary 😀 A ten vekovy rozdiel tomu asi tiez punc doveryhodnosti nepridava... autorka za to, samozrejme, nemoze, ale asi by bolo vhodne ubrat, ked nejde o nic dolezite.
Ženy, ako čo??? Moji dvaja najbližší kamoši sú kolegovia. Piseme si, kavickujeme, keď je jeden dlho mimo, ideme pozrieť. Dávame si darceky. Kupovala som kávovar, radu pýtala od nich. Píšem im o deckach. Ak by som chcela môjmu zahnut, určite nie s nimi. Manželstvom sa človek nezatvára pred svetom ani pred novými priateľstvami.
Vinna sa podla mna citit nemusis. Hlavne v online svete sa toto stava pomerne casto, je to smutne, ale potom niekedy naozaj ludia viac casu venuju "online pismenkam" ako vlastnej rodine. Ty si to sice tak nerobila, ale on mozno hej. Aj pri osobnom kontakte sme slusni a na pozdrav reagujeme, rozpravame, kym sa nerozlucime. Online je to nekonecny rozhovor da sa povedat, ktory nema koniec, lebo sme slusni, reagujeme a ocitneme sa tak casto tam, kde sme nechceli. Vela ludi zije viac v online svete ako v realnom. Myslim, ze je aj jedno ci si pise muz so zenou, ci dvaja muzi, ked to zabera vela energie a casu, vzdy je to problem. Hlavne pre to, ze su k dispozicii kedykolvek. Za normalnych okolnosti sa clovek bavi spolu len v robote s kolegami, s kamosmi si musi dohodnut stretko alebo si zavolat... Online staci kedykolvek napisat a nekonecny rozhovor moze zacat.
snad vies, ze ste nic nevhodne nespravili. jedinu nevhodnu vec spravila ona a sposobena je jej prehnanou ziarlivostou. neivem, nechcem byt zakerny, sprav ako uznas za vhodne, ja by som mu to asi nejakym sposobom povedal aj tak asi vie, co ma doma. no minimalne by bolo fer aby vedel, preco si uz budete pisat vylucne len o pracovnych zalezitostiach.
Podla mna chlapi funguju inac a nikdy nerobia veci len tak... Proste on v Tebe vidi okrem kolegyne aj sexualny alebo milostny objekt. Takze sa podla toho zariad. Jeho zena to vycitila, uz ho za tie roky pozna naspamäť...
Tiez som mala taleho kolegu. Chodili sme v praci spolu na kavu viaceri, on medzi nimi. Casto spominal svoju zenu v dobrom. Najskor ma len cez spravy informoval o niecom pracovnom. Potom mi poprial pekny den. Po 15 sprave ma zacal chvalit, aka som fajn zenska a volat ma na kavu. Odmietla som. Bolo mi jasne o co mu ide od zaciatku, preto som odpisovala velmi stroho a nezaujato. Chlapom vacsinou o nieco ide. Ak aj nie zo zaciatku, tak casom sa tam vytvori chtic.
No a co si cakala, ze sa ti za to podakuje? Ozaj ti to nebolo trapne vypisovat s kolegom a posielat fotky? Mne by bolo. Co si cakala, ze kde to dospeje casom? Jeho manzelka ho zrejme pozna a ty si mala v plane ho poznat lepsie casom. Ved pockaj, pokym nebude kontaktovat pre istotu aj tvojho manzela. To ze sa citis ponizena, si asi zasluzis.
Podľa mňa veľmi záleží od hranice a každý z nás ju ma inde. Mne by napriklad takéto písanie nevadilo, ešte sama by som sa na tom asi zasmiala. Mne by, ale vadilo, keby moj manžel a kolegyňa išli spolu iba oni dvaja na kávu mimo pracovnej doby (v pracovnej dobe kava, obed v pohode), lebo to už je čas kedy by som chcela, aby manzel išiel so mnou, preto mam tu hranicu až tam. Myslím si, ze problém bude v tom ako tu už bolo napísané, že oni dvaja doma nevedia spolu komunikovať, tak ako si s nim píšeš ty a preto ma ona tu svoju hranicu už tam.
Stopni to keď sa chlap spýta prečo povedz mu o výrone jeho ženy ešte mu to okoren tým aké ty to bolo nepríjemné a absurdné. On sa už zariadi. Veď je chlap možno že má za sebou aj vojenskú službu. Ktohovie?
@tatisna presne tak, ono každá tu napísala svoj pohľad na základe skúsenosti, ktoré má. Nikto nevie, či daný kolega nie je príliš žoviálny, či toto neskúšal už viackrát a ako to ďalej dopadlo, či nekoketuje s každou sukňou na verejnosti za prítomnosti svojej manželky atd..Ja ju vôbec neodsudzujem, aj keď osobne by som sa nikdy neznížila k volaniu cudzej žene ale opýtala by som sa na to manžela..No a teda ja mám úplne inú skúsenosť, ako tu mnohé prezentujú. Vždy, ale že vždy si moje slušne správanie, bežný úsmev a zhovorčivejší vysvetlil každý kolega, chlap, známy tak, že snáď by mal šancu to posunúť ďalej. Vždy to začalo nevinne- nikdy sme si nepísali, stačil osobný rozhovor, ktorý po case skončil pri osobných otázkach s pozvaním na kávu/večeru a kompliemntami. Ja som to našťastie ale včas zastavila. A nikdy z mojej strany o nič iné nešlo, ale doteraz som mierne zarazena z toho, ako si drvivá väčšina chlapov dokáže vysvetľovať bežný rozhovor so ženou- nie pracovný. A nie, nie som žiadna hysterka ani žiarlivá žena, mám 12 ročne spokojne manželstvo, moj muž na našťastie po práci venuje rozhovoru so mnou a nášmu synovi, nie písaním s kolegami a kolegyňami- nie že by nemohol, ale nechce. Venuje sa svojej rodine. A ak by to tak nebolo, zrejme by bol niekde problém. Drvivá väčšina nevier nezačne tým, že “chcem s tebou sex”. Začne presne takto. Ja osobne nemám z kolegu pocit, že to je nevinne. Je mu veľmi prijemne, že má akýsi únik od bežných starosti v zmysle písania s kolegyňou- tým pádom na ňu aj stále myslím, keďže aj cez sviatky ma potrebu zdieľať svoje pocity s ňou- pritom by stačilo sa o to podeliť v práci po sviatkoch. Ak by chcel niekto útočiť, ešte raz zdôrazňujem, nie som žiadna hysterka ani nezdržím muža na reťazi, z nás dvoch som skôr ja ten typ, kde musím chlapov odháňať, dokonca prekážkou pre mnoho z nich nie je ani to, že som vydatá, mám malého syna a bábätko v bruchu. Zažila som už všeličo, preto to píšem. A navyše, pokial chcú dvaja podviesť, prekážkou nie je ani to, že sa rodiny navzájom zoznámia- len v okolí mám prípady, kde “pod lampou je najväčšie tma” a pekne potichu si spolu prilezisrostne užívajú. Takze na to pozor. Možno moj názor súvisí s tým, že ja som nikdy nezažila “nevinný a čisto kamarátsky” vzťah s opačným pohlavím, aj keď zo začiatku som si to vždy naivne myslela, časom išlo druhej strane vždy o vyšší level.
Ja si myslim ze si sa k tomu postavila spravne hoc z tvojej strany ozaj islo iba o kamaradstvo. Ktovie ale ako je to u nich doma a ci kolega napr. pred desiatimi rokmi si tiez len tak nepisal a skoncilo to zle a jeho zena si to dobre pamata. Alebo si s tebou ozja pisal preto ze doma ma jednu xantipu. Takzko povedat. Ja ked som kontaktovala iba cez mail dotycnu kolegynu,ale islo uz o ine spravy tak som sa snazila byt max inteligentna, ziadne urazky ani nic podobne, len som jej napisala ze si myslim ze ich pisanie prekrocilo mieru kamaratstva. Ziadne prosby ani vyhrazky. Ale to co mi ona odpisala bolo plne vulgsrizmov, vyhrazok, urazok... Ja by som kanalmi chodila keby ma takto kontaktovala nejaka zena. A tak som si povedala,se presne toto by si zasluzil, takuto zenu, lebo ja som uplne ina. Ona by s nim urobila poriadky raz dva. Drzim ti prsty aby ti nerobila problemy aj v robote,lebo aj take su.
Ako žena, ktorej muž si vypisuje s kolegyňou, ti môžem povedať, že je to hrozný pocit. Nikomu to neprajem. Áno tvrdíš,že to neprekročilo medze. Ja som v mobile našla fotky, ktoré posielala mužovi. Trvá to už rok. Skús sa pozrieť na to aj zo strany jeho manželky.
@tetapetra mrzi ma, co prezivas. Ale u vas slo asi o ine pisanie, nie? Nase fotky s kolegom boli na urovni - prazdny stromcek bez osob, odfotene susene rajciny z lidla, fotka oduteho vysavajuceho pubertaka, foto lejaka za oknom, fotka blikajucej kontrolky v sluzobnom aute a podobne. Preto mi to ako nic nepatricne neprislo 🙂
@pininka1 vase spravy uz prekrocili hranicu? Ci si tiez riesila pisanie par vtipkov a prehodenych viet medzi recou?
@lucinka1988 vazim si tvoj nazor aj jeho dlzku. Mrzi ma, ze si mala take skusenosti, u mna jednoducho nerozlisujem pri kamaratstve pohlavie, aj s kolegom mi to naozaj tak prislo, nikdy mi ani naznakom nedal najavo nic, ziaden flirt a pod. Ale to co hovoris o potrebe zdielat, na tom je kus pravdy, dakujem za tento pohlad...

@bmuller tak si to ma pani manzelka vydiskutovat s nim nie s nou akurat sa zhodila.Mne tiez jedna zavolala co mam s jej muzom no bohuzial kedze mi nepovedala jeho meno nemala som sancu vediet o koho ide kedze som mala dobre vztahy vzdy s kolegovcami.Ked si s niekym 8-12hodin denne uz si pripadate ako rodina aspon ja som mala v poslednom zamestnani fajn kolegovcov,sme boli taka banda traja chlapi a dve zeny vsetci s rodinami a pisali sme si a piseme stale rozumny partner to pochopi...