Nevládzem ďalej žiť v takomto manželstve
uz som chcela pisat hadam tisic krat,no nikdy som nezacala.Dakujem kazdemu kto si to precita,,,az dokonca.zijem v manzelstve 3roky,mame 3rocneho chlapceka..a a muzom sme sa poznali asi dva roky.ale ako sa to vezme...pretoze sa pozname od detstva.moj problem je v tom,ze nezvladam manzelove spravanie a hlavne alkohol,ktory tu je medzi nami nonstop.
ce tyzden je to ako tak ok,.vacsinou je v praci muz dlho,od rana do vecera je prec.chodi domov akurat spavat.ale ako sa blizi vikend... je to v jedno kole...alkohol...tvrdi,ze nie vela...ale podla mna ked uz niekto od rana popija...pred obedom uz spi...nevenuje sa nicomu,nic ho nebavi.najlepsie,ze vsetkemu som na vine ja..aj tomu,ze pije.malemu sa venuje iba podla nalady...vacsinou si pripadam na vsetko sama.
anineviem kedy to zacalo,ale podla mna popijaluz ked sme sa poznali a ked sa nam narodil maly..sa vsetko zhorsilo.cakala by som,ze bude lepsie,ze dieta nas viac spoji..nie rozdeli.ked nema vypite celkom sa s nim da.ale ako si vypije..ma potrebu mi stale nadavat..a nielen na mna...ale na moju rodinu!(on totiz ziadnu nema)mama mu sice zije,ma aj dve sestry,ale dodnes neviem co sa medzi nimi stalo,s nikym nieje v kontakte.ani len kamaratov nema ziadnych..malpar.ale ti su v zahranici.
somvelmi sklaamana z manzelstva..brali sme sa v kostole...odo mna to bolo z lasky...ale ten alkohol,nadavky a urazky..neviem s tym zit.
mame spolocny byt..do ktorehosice on nic nedal...ale tak sme manzelia.ja to nejako neriesila som vtedy.a dnes mi vykrikuje,ze polka bytu je jeho,ked chcem odist..mam ist ja.
vzdy ked je to uz uplne zdramatizovane,sa rozhodnem,ze nech ide prec,ked mu tak velmi vadime..a ja a moja cela rodina....potom mi ho pride luto..a vsetko odpustim.len oc hvilu je to naspat,ked si zase da do nosa.
najhorsie bolo,ked maly mal asi pol roka..zase bol vikend,kedy viac toho popil a strasne skaredo mi nadaval..ale ze strasne...ze som hnila p..a,spina...a podobne...a ze co cele dni tu vlastne robim doma,ked on je v robote.pritom naozaj o vsetko sa snazim postarat.tak som za nim isla do izby a buchla som ho po chrbate,ze nech uz prestane s tymi nadavkami..uz som to nevladala pocuvat..a stalo sa,ze som si zlomila ruku.
ta ruka ma strasne bolela,schytial som maelho a odisla domov k rodicom...neviem ci to bolo spravne,ale kam som mala ist.jeho som nemohla ani citit.samozrejme,zeruka mi opuchla...nasledovala pohotovost a vsetko sa prevalilo...
stravila som tyzdne urodicov,kedymoj muz sa ani neunuval prist za nami..alebo aspon prepac povedat...ja som sa vratila k nemu a onlezal doma opity a trepal,ze aka som zradkyna,uz mineveri...fakt hrozny stres,bolest...som prezivala.
najhorsie jeze dodnes...si neuvedomil co valstne sa stalo...a ze jeho spravanie,popijanie vobec nie je normalne...
sme stale spolu,ale neviem naco...tento kolotoc sa stale opakuje a neviem ako z neho von.
prosim o radu a o pomoc..o nazor...
od vtedy vlastne uz presli roky...raz lepsie raz horsie...ale uplne prestal chodit k nasim...strasne ma to trapi,ze aninepochopil co sposobuje tymto svojim spravanim..najlepsie,ze na vine som vsetkemu len ja..lebo som sa isla domov stazovat..je to nepochopitelne to jeho myslenie,vobec mu nerozumiem...ani dovodu nadavok...ozaj za vsetko moze ten chlast??
prosim napiste mi vas nazor...
@bellinda76 luto neluto,je to len zvyk,nezabudni ze dochadzas o krasny stastny zivot s niekym kto si ta bude vazit.Takto to stadtie nenajdes u alkoholika. Ma dve tvare tvoj muz a tu pravu ukazuje ked sa nachlasta.To ze su aj pekne chvile to sa len pretvaruje.
Necitala som zdaleka vsetky rady a komentare, prezivala som nieco mozno troska podobne s Tvojim osudom v manzelstve, myslim tym tie nadavky, to zvlastne slovne agresivne spravanie voci mne a urazanie mojich rodicov, ziarlivost na nich a surodencov, muz bol dlhodobo unaveny a vystaveny stresu v praci, a riadne mu prepinalo, alhohol tam nebol, ale citila som, ze musim odist, ze sa zblaznim, ale ono je to naozaj tazke s detmi/ s dietatom, zasla som za psychiatrom, jeho prva otazka bola, ci pije. Manzel siel za nim, ale pol roka sa bal dat si lieky na ukludnenie, ale nakoniec sa predsa len rozhodol ich uzivat. Po dvoch rokoch je to uz znacne lepsie. Ale lieci sa stale este z enormneho stresu. tvoj muz sa musi liecit tiez, z alkoholizmu, ak bude ochotny co najskor sa dat liecit, vztah sa da podla mna zachranit, ale musi chciet zmenit svoj stav.
priatel ked prišiel opitý tiež dostal facky raz som ho skopala dnes sa za to hanbim ale mne uplne došli nervy, mala som strašnu chuť mu za všetko ublížiť, nemá zmysel žiť s takým chorým človekom a nie nieje za tým alkohol cvok bude aj bez neho alkohol to len zhoršuje, odíď ak máš kde ak nie kvôli sebe aspoň kvôli dieťaťu
@happyfrog80 prestne tak....teraz som dala ruzove okuliare dole
@bellinda76 držím palce by si co najskor nasla odvahu a silu opustiť muža - manipulatora a pijana,ktory okrada teba a vasho syna o vzacne roky zivota. Nedovol mu aby ta stiahol na dno, on sa uz rozhodol pre takyto zivot. Jeho jedina nadej na zachranu je liecba a abstinencia, ale to si musi on priznat, ze ma problem - závislosť.
@snezienocka100 myslim.ze on si ani neuvedomuje.ze sa nieco deje...skus si to precitat cele...
v tomto sa uz zit neda...
ale ak by naozal chcel vztah zachranit.som ochotna ist aj do poradne aj nieco robit s tym alkoholom..
som tyzden u mamy...vola nas naspat...este nic ohladom toho.ze by nieco chcel riesit nenapisal.mame sa vratit..a bude o chvilu to iste ako doetraz...to uz nerisknem!!!
@bellinda76 jednoducho chod k rodicom ked mozes, alebo ho vyhod na ulicu, ale vyhod.Ked ti je ho tak luto, a nemyslis na seba mysli aspon na to dieta, ze tam kde vyrasta, je nieco nenormalne, a co bude z toho dietata, ked bude velky???Chudacik, alebo alkoholik.Schop sa prosim ta.To ze ste mali svadbu v kostole, neznamena ze s nim maz zit do smrti, ked on sa nechce zmenit a nevidi sa.Mozno ked strati rodinu pochopi a mozno nie.Porad sa z knazom, ked si veriaca najprv budete zit od seba potom neskor rozvod a napisu ti dispenc mozes mat potom este raz cirkevny sobas.Niekedy nechapem ti pribehy ci su tie mamicky fakt tak zabrzdene, alebo co.TREBA konat a hned.Prasa co pije nelutovat, aj keby si ho mala milovat po hrob.Boze zobud sa prosim ta.Navrhni mu bud liecenie alebo idete od seba a mas svaty pokoj dalsich 50 rokov minimalne.
@bellinda76 ja ale nechapem, ked hovoris, ze sa v tom neda zit, tak od neho odid, ja som mala pocit, ze to chces nejako zachranit, je to vsak beh na dlhe trate a nie vzdy sa to podari, zavisi, kolko si uz investovalo do vztahu a ci ma zmysel v tom vztahu byt, ak si presvedcena, ze mas odist, tak nechapem, preco potrebujes k tomu suhlas cudzich ludi
@eri28 na takyto pripad, cirkev neudeli dispenc, ale neznamena to, ze cirkev nepovoluje rozluku, v tomto pripade urcite, a nemyslim si, ked sa ludia snazia zachranit manzelstvo, musia byt zabrzdeni, len naozaj musia chciet obidvaja, ak ten druhy nic nechce spravit, tak nie je o com
Nie som s nim teraz
@snezienocka100 preco by nedala dispenc on pije a nechce prestat.
Vobec to netreba riesit...urcite by som sa uz vydavat nechcela..ci v kostole.ci na ulici...
@bellinda76 moj otec ma 63 rokov a doteraz nechape, ako nam vsetkym znicil zivot. u nas doma to bolo presne tak isto, odprosoval, potom sa vyhrazal...cely zivot mamu ponizoval, ako dieta som revala, aby sa nasi nerozvadzali, nech to zachrania, ako pubertacka som to mame vycitala, ze dovolila, aby sme tak zili. v neustalom strachu, ponizovani, bitkách. ani neviem vyjadrit, ako ma take detsvo poznacilo. teraz ako dospela lutujem mamu, ze si prezila taky zivot a uz to lutuje aj ona. pokial tvoj muz nevie za triezva uznat, ze ano, ma problem a chce ho riesit, tak si na najlepsej ceste dopadnut ako moja mama a tvoj syn ako ja - totalne poznacena detstvom s alkoholikom. spat poobliekana, s pripravenými rozsnurovanymi botaskami pri posteli, vzdy pripravena utekat... pretoze to pride. u nas to tak tiez nebolo od zaciatku, ide to casom. ak to razne nevyriesis teraz, kym je tvoj syn este maly, znici tvoj muz zivot nielen tebe, ale aj jemu. nezabudni, ze pre neho bude vzorom. radsej prist hoci o byt ako o cely zivot, ktory mas pred sebou.
Myslite.ze mu este jednu sancu mam dat ak by chcel ist na liecenie..??
Da sa takemu cloveku este pomoct?ak teraz pise.ze ci pojdem s nim..ci mu pomozem...
al.je uz vsetko stratene...
@bellinda76 Tazko sa citaju tie riadky a viem ako trpite. Ja mam otca alkoholika a musim vam bohuzial povedat ze stadium schovavania chlastu a stamprdlikov je jasne ako facka. Bohuzial vas muz je alkoholik. Viete su ludia ktori ked si vypiju su agresivny to je ta horsia skupina, a s tou vasou rukou nech to uz bolo akokolvek ak ste si uz vtedy neublizila sama... uz vtedy ste sa nemali k nemu vracat. A su zase alkoholici ktori ked si vypiju tak sice ako sa hovori pes ktori brese nehrizie... ano (este to by nam chybalo aby sa aj mlatil vsak...) tak tato skupina pijanov sice netyraju fyzicky ale psychicky. Cize slovne, nadavky sproste reci (do tejto skupiny patri aj moj otec) bohuzial ale je to tak. Moja mama mala chvala bohu tolko rozumu ze ked som mala ja tie 3 roky tak otca vysmarila. Do dnes komunikujeme sviatky, narodeniny ako sa ma.... ale to je cele. A musim vam este napisat ze aj ked som toho otca nemala pri sebe tak mama mi ho vynahradila pretoze ked si pomyslim ze som mala vyrastat stylom (ako vas syn ktoremu zrejme nieje prijemne vidiet ozrateho tatka a nedaj boze neskor aj pochopi vyznam tych urazok na adresu maminky....) naozaj ak mate pocit ze ho mate rada musim vas sklamat vasmu muzovi nepomoze ani svätena voda... samozrejme ak by sa nestal zazrak a nechcel ist na liecenie..... ( ked som bola v puberte a zacala som chodit na brigady som prosila otca nech ide na proti alkoholicke liecenie... ze mu to aj zaplatim za tie moje "prasule" viete aka bola odpoved? "Chodte obe s matkou".... ja pomoc nepotrebujem ja nie som ziadny alkoholik...") a vtedy som uuuplne pochopila ze si taky zivot vybral sam, ze je to takto najlepsie. Ja som vyrastala sice bez otca ale som normalna dospela zena ktora caka svoje dieta a urcite by som nechcela aby moje dieta vyrastalo pri takom cloveku ako je vas manzel..... a naozaj rada ho mozete mat (aj ja mam rada svojho otca naozaj ved je to moj otec a aj ked je aky je v zivote ani mne ani mamine neublizil....fyzicky) ale pomoct mu uz nepomozete. Bohuzial je to tak. Radsej sa odstahujte k rodicom, radsej sa rozvedte ako by ste mali o par rokov lutovat a predovsetkym si uvedomte ze na to bude doplacat vas syn ☹ prajem vam aby ste to zvladla aby ste boli silna a verte ze to dokazete len musite chciet. Je to na vas.
@bellinda76 tu sancu mu samozrejme mozes dat ale asi v tom zmysle ze ty odchadzas - pripadne nech odide on a vrati sa ked prejde liecenim a bude rok/dva bez toho ze by chytil poharik do ruky - az potom sa mozte o nieco znovu pokusit ale teraz by si ho mala nechat lebo pokial je aj nasilnicky ty s dietatom budete len trpiet a uz si si precitala podobne osudy deti alkoholickych otcov - ja by som zivot s alkoholikom mojmu dietatu asi nechcela dopriat, nie je to fer voci tomu dietatu 😅
@bellinda76 ak si uz raz odisla, nevratila by som sa skor, nez by uspesne neabsolvoval liecenie, ak ta prosi o pomoc, mozes mu vybavit liecenie a povedat mu, ze ho podporujes, ale vratit by si sa mala, az ked bude vylieceny. Inak budes stale odchadzat, odpustat a vracat sa bez manzelovej zmeny.
@bellinda76 a ja sa pytam....NACO ti je? ved ti nepomaha, mas znicene nervy, na dieta to bude mat katastrofalny dopad aj na jeho buduci zivot, vsetko robis sama....alebo zijete z jeho penazi alebo ho nebodaj lubis? toto su psychicki tyrani, ktori si najdu obet, dobru zenu, ktora im bude vzdy prepacovat a lutovat ich a to donekonecna..tym padom si pre neho handra, nema si ta preco vazit...uz len to, ze sa nebavi s celou svojou rodinou o niecom svedci...kto by s nim vydrzal? hrozna skoda, ze si si toto vsetko nevsimla pred svadbou...alebo zatvarala oci...on uz iny nebude, je to alkoholik a ak to neskoncis, stiahne aj vas..utekaj, kym si este ako-tak pri zdravom rozume...
ako si na tom? ak si stale preč vydržat to. musí ist na liecenie a chodit psychiatrovi. musi pochopit ako ti ublizil a hlavne sa musi naucit niest za svoje ciny nasledky...
inak sa k nemu nevracaj..si mila zena a mas krasneho syna...ak ti to nevyjde urcite sa v zivote najde muz ktory ta urobi stastnou...
@certi ano mas pravdu su aj taki ludia... musi ho este vytrestat a ked nepochopi musi sa s tym zmierit...ja neviem ja by som ho asi vystrasila..nejakym dokumentom, v ktorom sa bude pisat ze sud ho zbavuje dietata a dava sa len do opatery matky..mozno to s nim pohne..neviem nepoznam ho a neviem co ma najradsej na svete alebo v tomto pripade na com este mu zalezi
Neviem, čo máte stále s tou rukou, ja verím, že si mohla zlomiť ruku takým spôsobom, okrem toho netreba zabúdať, že bellinda bola v tej dobe 6 mesiacov po porode. Tehotenstvom a kojením a následnu stratou vápnika, mohli byť kosti oslabené. To že má manžela alkoholika, z nej nerobí automaticky klamárku.
@bellinda76 Ja by som mu dala šancu, isla by som s ním aj k lekárovi, ale začala by som mu veriť až po liečbe a ak sa nechytí alkoholu, aspon rok, tak až potom, by som začala uvažovať o návrate k spoločnému životu. Mysli hlavne na seba a svoje dieťa Tvoj manžel je dospelá, uvažujúca osoba, ak on nechce vidieť, že má problém, tak asi mu až tak na vás nezáleží.
@bellinda76 Nečítala som všetky komentáre, ale - ja mám doma tiež čosi podobné. Nadávky, aj bitky, aj alkohol, ale na vine som ja, lebo mu nedám sex podľa jeho predstáv. Už mám napísanú žiadosť o rozvod - hoci som sa aj ja sobášila v kostole. Ale bojím sa ho - lebo sa vyhráža, že mi zoberie deti, že skončím pod mostom, že - ma zabije. Keď som povedala, že sa chcem rozviesť, začal nepríčetne a neskutočne vyvádzať. On sa nechce liečiť, lebo problém je vo mne - iba jeho verzia. Takže skús sa s ním porozprávať, či sa pôjde liečiť, alebo odísť keď sa dá.
@certi nepoznám jeho rodinne pomery, ani minulosť. Podla toho, čo bellinda píše, mám dojem, akoby chcel bellimdu, iba pre seba, možno žiarli, že ona má príbuzných a on nie.. Určite je to patologické chovanie, ale nevieme, prečo je to tak, Ja by som mu určite dala šancu, hlavne by mohla pomocť psychoterapia spojená s protialkoholickou liečbou, ale ak nenastane zmena jeho chovania a myslenia, treba tento vztah raz a navždy ukončiť.

A on potom vytahuje.ze on je bity...
je to primerana reakcia???neuvedomuje si.ze take slova do vztahu nepatria;(