Nevládzem žiť v manželstve
Mám manžela s ktorým som 10 rokov, máme dieťa a nie som šťastná. Všetko sa zmenilo presťahovaním. Najprv som si myslela, že si pomaly zvyknem v tejto dedine...lenže po RD nastal problém s prácou a dochádzaním. Už je to nejaký ten rok a stále sa to zhoršovalo a teraz už si ani zvyknúť nechcem. Chodím sem skoro len spať, keďže cestujem za prácou. Som tu len kvôli synovi, ktorý tu býva rád a keď spomeniem sťahovanie, je z toho chorý. Peňazí nemáme, ja nemám ani čas a všetku vinu hádžem na muža. Že sa tie roky nesnažil niečo zmeniť, keď videl, že som nešťastná. Sa to stupňovalo a už cítim, že nemáme okrem dieťaťa nič spoločné. Už nemám ani snahu niečo naprávať. Viem, že v prípade rozvodu by sa o syna bil. Alebo ostať spolu kvôli nemu a žiť si každý po svojom? My sa nehádame, my sa skôr nerozprávame, proste si nemáme čo povedať. Aj na výchovu máme každý iný názor. Najviac mi je ľúto toho dieťaťa. Ale už si neviem rady, proste to nemá zmysel. Zažili ste niečo podobné?
ja tiež nie, nemám na to povahu..........ja som skôr spoločenský typ, do mesta - aj keď malého.
@betunka39 ty mi pripomínaš moju kolegynku,každá dovolenka bola na prerábku domu,nijaký výlet,nič si nedopriať, z domu je dnes palác,ale deti vyleteli z hniezda a nemajú zážitky s rodičmi,nijaká dovolenka,nič im neukázali ani zo Slovenska,neodsudzujem,tak si to vybrali,ona aj ty,len či toto je to pravé?tá pravá priorita?...
@1inis1 nepáči sa mi,že zo svojho nešťastia viníš manžela,že on je ten zlý,lebo sa nerozhýbal a vidí,že si nešťastná:....prepáč,on ťa tam nútil ísť bývať?on ťa nútil mať prácu kdesi ďalej a celý den si preč? on je dôvodom,že nemáš koníčky,že nerobíš nič pre samu seba,pre svoj relax,pre svoju psychiku?on je na vine,že nebudujete svoj vzťah? aj kvet zahynie,ak ho nepolievaš,kedy napr. ste boli naposledy kdesi na víkend ako rodina,aby ste spolu trávili čas,spolu sa smiali,spolu čosi zažili?čo robíte cez víkendy?
ty vôbec nemáš dôvod sa rozvádzať,ty len potrebuješ zmeniť svoj postoj,ak je manžel spomaletý,tak ty bud aktívna,uvar večeru,otvor víno,rozprávajte sa,pozvi ho do kina,žite,však ste mladí,kedy,ak nie teraz?na čo čakáš?
@1inis1 skus sa viac zamerat na seba...nejaky konicek nemas co by ta potesilo..najprv sa ty daj psychicky dobporiadku...nerozmyslaj nad tym ze co bude.ze nematecprerobene...najprv zi pre tento cas sama pre seba pre syna...ked prides domov urob iba najnutnejsie a venuj sa synovi....a potom sebe a nacas vynechaj take debaty s muzom co sa tyka posunitia dopredu...ked budes vyrovnana sama so sebou vtedy ty zacni sama konat postupne...s mslymi zmensmi v byte mozno potom aj manzel privoli...ja som vzdy takto iska na mm.Ked nieco nechcel dlho vahal.ze nam to netreba...nechala som to tak aj pol roka...ked potom zacal o tom debatu tak som ho odbila ze nech to necha tak .ze ma to nezaujina...a zrazu ho to zaclo zaujumat a uz chcel aby to bolo spravrne...nevirm co plati na tvojho muza...ja som na to ako na toho mojho prisla asi po 10 rokoch.....☺Mne ked bolo tazko isla som vzdy nieco robit ci do zahrady.ci som zacala upratovat celu spajzu pojd...tam som sa vyventilovala a bolo dobre...
@janinah ja som nepovedala, že ho viním za všetko. Ja si môžem sama za to, že som si ho zobrala. Ja koníčky mám, aj som to tu spomínala - plávať chodím, mám priateľov v meste (na kávu ideme, na akcie s deťmi). Lenže to je v meste, a to potom výčitky, že je to drahé. Vraj chodiť plávať každý týždeň aj s malým....koľko to bude stáť.....A zase ja sa viem zabaviť v meste, ale ten čas zase netrávim s malým. Lebo on chodí do škôlky úplne inde, než kde ja pracujem. A autobusom sa len tak lietať nedá, keď nie sú spoje dobré.
pozri film war room velmi odporučam...
@lilyianka už som tu spomínala, že pred časom by to zmenilo všetko. Bola by som šťastná spolu s ním, vážila by som si ho za to, mala ho rada......lebo by to bolo to, po čom som túžila. Teraz návrat do mesta by už asi náš vzťah nenapravil. Preto chcem odísť, ale asi už len s malým. Už je toho veľa pokazeného, proste sa to nabalovalo stále viac a viac a už som vo fáze, kedy nemám záujem na našom vzťahu pracovať.
@verooonikka ok
@janinah tu neslo o to.ze sme nechceli ist na dovolenku xi vylet...ale jednoducho sa to financne nedalo..kedze som bola doma 12 rokiv a mm nezarobil vela a dom potreboval nutnu opravu a do toho slo to.co sa ako tak usetrilo...preto sme sli na vylet k vode na Domasu.alebo na obcasny vylet do okolia..myslela som dovolenky kdesi v hoteli alebo pri mori...ani my sme ako deti s rodicmi nikde nechodili na dovolenky.ale nejak mi to nevadilo...ked som nastupila do prace tak sa to zmenilo...vobec nemame dom ako palac...obycajny stary 50 rocny co vkuse potrebuje nieco opravit...ide o to.ze u nas nebola priorita mat nadherny dom a kopec penazi...keby sme toto chceli tak poslem mm kdesi do zahranicia na dlhe roky.. ale toto sme nechceli...dost bolo .ze musel chodi na 2-3tyzdne prec aby sme zili ako slusni ludia ...rokmi sa vsetko postupne menilo ale zaciatky boli tazke a boli casy ked mm nedostal aj pol roka vyplatu a ja dom mala 900 sk rodicak...Nie som zastanca .ze za kazdu cenu musi byt vsetko a hned...Pre mba su prioritou mohe deti ich dobra vychova a pevne vztahy ...vidim to na najmladsom synovi.ktory odmalicka vidal oca iba turnusovo ...jeho vztah je iny ako maju atarsi dvaja ktori si ako deti viac uzili otca...a to nestoji za tie peniaze ....
Žienky, ja koníčky mám, aj priateľov, známych - len nie v mieste bydliska....ani neviem čo skôr, aby som nezanedbávala malého. Len to neviem časovo ani finančne skĺbiť.
@lilyianka nie....jeho neláka niečo napr. prerobiť, zútulniť, opraviť, aby niečo vyzeralo lepšie....vraj to sú materiálne veci, ktoré nie sú podstatné pre život. V tomto sme veľmi rozdielni. A potom mi tvrdí, že som materialistka. Proste sa nezhodneme v takýchto zásadných veciach pre mňa. Ano som materialistka, ktorá nakupuje v sekáčoch😀
@1inis1 mňa by ž takeho muža porazilo, asi som aj ja potom veľká materialistka, ale som rada ak si môžem niečo kúpiť, ísť do kina, reštaurácie atď a nie len chodiť do roboty a ž roboty....a takisto zveľaďovať okolie domu...ale tak máme diametrálne odlišných mužov, môjmu by nedalo, aby malo zarábal a nemohol by robiť a kupovať veci do domu, okolo domu , ísť v zime na lyzovacku
@1inis1 tebe by trebalo asi kurevnika aleb nejakeho mestskeho nasilnika, vtedy by ti oci otvorilo co si si vybrala. Syn a muz sa nestazuju, mas byvanie, mate co jest, ako pises ze mas moznost ist cez prazdniny alebo v lete na par noci k vasim aj so synom tak to vyuzij. Cim starsie bude dieta tym lahsie to pojde, o takych 10r. ty mozes este cely zivot setrit, pracovat, cestovat. Nepozeraj na facebook kto ake ma fotky, kde bol, co ma oblecene, ty nevies co za tym schovava. Obycajne ludia ktori potrebuju vsetkym sa chvalit tak po niecom tuzia, nieco im chyba. Zabudni na dom, setrite sa na auto a s dochadzanim budes mat to lepsie. Synovi staci ze sa budes naplno venovat od piatka po skole do nedele. On vie ze kazdy den chodis domov z prace, vidiete sa. je s vlastnym otcom ktoreho ma rad. Kolko deti tak zije opacne s mamou doma a otec pracuje v zahranici, alebo chodi neskoro domov z prace. Zmen radsej seba, pracuj na tom aby si viacej zarobila. Kup si auto a v meste mozes byt kazdy vecer aj so synom (ked myslis ze skole mu to nestaci a doma sa nudi) Ked uz celkom sa ti bazi po meste, nechaj muza so synom tam kde su a ty spi u rodicov cez tyzden a domov chod cez vikendy lebo nepozeras na rodinu ako fungovat spolu, na syna ale len na seba.
@1inis1 teba si pamätám, pod iným nickom si písala, chcela si kvôli tomu odísť robit do zahraničia, ale bála si sa co bude s malym však, btw. Brezová pod bradlom nie je dedina ale ešte stále mesto. Takže situácia u vás sa nezmenila len si už začala neznášať manžela lebo na tvoje potreby sa nehľadí, tak už to začni konečne riešiť a nie len frflat ako je všetko na hovno. Napr na My máš aj spojenia aj kopec práce a aj dobre platenej, časom by si sa osamostatnila, syna by si manžel videl keby si sa už rozhodla že ideš o neho, idú tam stavať shopping centrum keď ti to tak chýba, tak sa skus zamyslieť a určiť si priority.
@1inis1
Ahoj,
ak máš možnosť, pozri si tento film, o manzelskych hadkach, konfliktoch,pozeraj ho pozorne, dokonca, je tam veľa chytákov
nemusí to byť tvoja situácia, ani veriaca nemusíš byť, ale možno si tam niečo nájdeS, co ta oslovi.....kríža V manželstve je bežná súčasť spoločného na zívaniA, pri bežnej starostlivosti O dieťa, deti....ale ja si myslím,že kríza môže lepšie stanoviť,určiť postoje,ciele, ...dokonca môže zlepšiť aj komunikáciu.....
bolo by fajn, ak by si to pozrel aj manžel.....
niekedy sa kríza riešia pár rokov.....
@betunka39 obdivujem ťa
S tym, ze plavanie je drahe, ze je to luxus, sa tazko vyrovnava.. Doma mam to iste. MM si nezvykol, ze vstupne je jednoducho take ake je. Ked bol student tak chodil plavat a mal studenstke zlavy, este mu nedoslo ze sa to zmenilo. Preber tieto situacie so psychologom, aby ti pomohol sa s tym vyrovnat. Ja si z toho uz vela nerobim, som znechutena ale nevadi mi to. Viem, ze mam pravdu - deti vodu miluju, je dobre sa hybat, a na dovolenky ku moru nechodime, obaja neznasame presuny. MM bazen v zivote nepostavi, takze inu moznost nema a on to dobre vie. Takze je uhundrany, ale ide s nami a nakoniec je aj rad, lebo keby sme ostali doma tak ja zdrhnem do zahradky a dieta by mu zatial odpililo usi 🙂
@loliki tak toto je rada za milion. Nefunguje im manzelstvo a nemaju financie, tak urobte si dieta. Dieta vztah este nikomu nenapravilo.
@montemotherone máš pravdu v tom, že treba začať od seba a urobiť niečo so sebou. No Tvoj prípad je úplne iný. Ty máš muža, čo ťa ťahá nahor, nie čo Ťa ťahá dolu. Proste muža, ktorý vie zarobiť, uživiť rodinu, postarať sa o ňu, je vzdelaný, napreduje, má myslenie, ktoré je diametrálne iné ako u jednoduchých ľudí, ktorým k životu stačí že majú čo jesť a kde prespať. Tvoj muž vie byť zodpovedný, urobiť spolu s Tebou rozhodnutia a ísť ďalej. Ak by si mala muža, ktorého spomína autorka, a aj viem o čom píše, ver mi, že by si to videla inak. Si predstav, žeby si mala chlapa, ktorý by zarobil minimum a a o žiaden rast v živote by nestál. A musela by si sa starať, aby ste vôbec prežili. Čo všetko z toho čo si vymenovala, by si mala?
Ako, aby si to nechápala zle, ja na Teba neútočím, ja Ťa rada čítam, len trošku iný pohľad som chcela napísať.
@1inis1 je smutne ze stale myslis na seba. Citim z teba tu frustraciu, zlost snazis sa presvedcit ako by ti v meste bolo skvele. Ale rozmyslala si aj nadtym co tvoj muz? Do manzelstva ste vstupovali spolocne ze sa podrzite ze sa budete starat jeden o druheho. Co tak troska prestat byt zahladena do seba? Ja som musela vela pracovat na sebe aby som dokazala byt taka ako som teraz. Hladala som dlho muza ktory by bol odrazom mna. A nasla som skvele sa doplname aj ked mame obcas odlisne nazory. Ked mne sa paci modra a jemu zelena, ustupi a povie dobre modra. Ked chce kupit vec za povedzme menej penazi poviem zober drahsie zas ustupi. Obcas ustupim aj ja. O tom je vztah. Budovat ho starat sa on. Kedy si sa naposledy muza opytala: co mozem urobit preto aby si sa usmial? Alebo aby si bol stastny? Mojho sa to pytam vzdy ked vidim ze je smutny a uz len ten zaujem ho obstastny. Ano najlepsie je od vsetkeho utiect ale uvedom si ze mate dieta a potrebuje aj otca. To ti nevadi ze rozbijes rodinu? Zamysli sa nad sebou a zacni od seba
@montemotherone však samozrejme všetko má svoje za a proti. Ty si sa zase borila s inými vecami, poznáš to z toho opačného smeru. 🙂

@betunka39 klobuk dolu, takyto zivot by som fakt nemohla zit.