Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
Tuto spravu pisem autorke, kedze je tu anonymne. Nemusite mat potrebu na to reagovat.
Autorka. Co by som urobila ja pre zachovanie ako-takych vztahov v rodine aj kvoli rodicom, hlavne otcovi a vlastne aj sebe, nech nie su ziadne nevypovedane veci.
Napisala by som spravu.
Sesternica, teta, mama, segra. (Mozno mamu segru vynechat?) - samozrejme oslovovat menom.
Mrzi ma co sa stalo a je mi luto ako to dopadlo. Mali sme vsetko pripravene, nakupene, objednanu tortu, vrlmi velmi sme sa na vasu svadbu tesili a do poslednej chvile dufali, ze sa stala nejaka chyba. Avsak dostali sme pozvanku bez karticky pozvania k hostine, vsetci ostatni ju dostali.
1. Pisala som tebe sesternica dve spravy, na ktore si mi neodpovedala. 2. Viackrat som ti volala, no zdvihla si ma len raz aj to s tym ze nemozes a zavolas naspat.3. Nezavolala si. 4.Manzel volal s tvojim buducim, ten povedal ze vsetko riesi manzelka, ze on nevie. Opat ziadna reakcia. Volala ti sestra ze som nedostala pozvanku, ale myslela som si, ze ked sa to dozvies, ze sa mi ozves, ze nastala nejaka chyba a jasne ze ste pozvani.
5. Nam ani agentura nevolala pre potvrdenie ucasti ako vsetkym ostatnym. Takze preto si myslime, ze sme z nejakeho nepochopitelneho dovodu na svadbe nevitani, co nam je velmi luto, ale akceptujeme. Rodine sme preto iba oznamili, ze nie sme pozvani, preto neprideme. Ked som ta videla ako prichadzas, myslela som si, ze sa to mozno vysvetli, ze mi povies “jasne xy, samozrejme ze ste pozvani, stala sa nejaka chyba.” Ani jeden telefonat od teba, ani jedna sprava od teba, ale namiesto toho neprijemny telefonat od tety ktory som si nezasluzila, tvoj prichod k nam ked si zvysovala hlas, to nepocitam ako uprimne pozvanie, ci ospravedlnenie. Sestre si povedala ze moje spravy si brala ako zart, mne si povedala ze ziadne spravy ti neprisli 🤷♀️. Posielam screenshot mojich sprav bez odpovede. Mne si nezdvihla telefon ani raz pocas tychto dni. Chcela som si to s tebou vela krat vysvetlit, nevydalo 🤷♀️. Mam ta rada, si pre mna jedna z najblizsich ludi v mojom zivote. Si navyse krstna mama mojej dcery. Nechcela som strhnut pozornost na seba, to je to posledne co by som potrebovala/chcela. Je to tvoj den, zelam ti, aby si bola cely zivot stastna so svojim muzom, aby sa vam svadba podarila a vsetko dopadlo najlepsie ako sa da. Nemozeme uz prist, citili by sme sa nevitani a nebolo by to dobre. Ale mama a segra prosim vas, aby ste to dalej tiez uz neriesili, uzite si to, zabavte sa.
Sesternica, cely zivot si bola pre mna ako sestra, z uprimneho srdca ti/vam zelam do zivota vsetko len to najlepsie.
Sledujem to od začiatku milá autorka,a chápem že sa cítiš ukrivdení právom,ale ja neverím a náhody čo keď práve táto situácia má niečo preveriť? Určite vieš že keď nepôjdete rozloží to rodinné vzťahy nadobro,nenávratne? Tiež som pálila mosty ešte zamlada zbrklo,ale časom vekom som sa naučila páliť len tie ktoré opakovane ubližovali,tie treba bezdebaty rozseknut,lenže túto to dlho fungovalo až na toto jedno..Rodinu máš na celý život ako sa budete obchádzať naďalej,ako budete naďalej fungovať ? A ešte je krstná tvojej dcéry aj táto skutočnosť je veľmi dôležitá. Prišla,síce nepoužívala vhodné slová ale prišla,toto si bude každý pamätať,nie to že zabudla kartičku budete pre všetkých čiernou obcou. Veľmi ťažko sa žije s nenávisťou v srdci a táto situácia prinesie ešte väčšiu nanavist ak sa nerozhodnes múdro a s nadhľadom. Nemusíme sa brať tak vážne,uľahčuje to život,a to že niekedy ustupupime neznamená že si nevieme určiť zdravé hranice. Predsa nemusíte tam byť celú noc,všetko máte nachystané. Budeš sa cítiť síce zle aj tam,aj keď dostaneš doma,len sa musíš rozhodnúť srdcom a nie hlavou(hnevom). Želám ti pokoj na duši a správne rozhodnutie.
@mk22 veď nie sú v žiadnom kontakte očividne. Tak aké vzťahy sa pokašlú. Stretnú sa náhodne u doktora, nevesta tu je 3 týždne a oni nedajú stretko? Krstná jej dcéry, v jednom meste a nenaštívia sa za 3 týždne? Podľa mňa to vypovedá veľa o tom, aký majú teraz vzťah. U autorky asi úraduje silný spomienkový optimizmus alebo veľká snaha ísť na tú svadbu.
A tebe autorka zelam, nech sa to vyriesi najlepsie ako sa da. Ci teraz, ci neskor, to uz nik nevie. Hlavne, aby sa vztahy v rodine navzdy nepokaslali.
@1fifinka1 Presne takéto sú ťahy manipulátorov. Nevesta nie je žiadne béčko. Ona žiadnu správu nedostala, nikto jej nevolal, poprie aj nos medzi očami a zo seba spraví obeť, ako je chúďa v strese zo svadby. V strese predsa nebola neustále celý mesiac odkedy sa ju autorka snažila skontaktovať. K autorke šla včera osobne preto, aby mohla pred rodinou povedať, že veď ona jej šla osobne povedaťze je pozvaná, že s ňou automaticky ráta - ale nikto nebude vedieť, že to bolo formou nahúkania... Lebo keby za ňou prišla s milým tónom, tak by autorka ešte nakoniec na svadbu prišla a to už riskovať nebude - lebo ju tam od začiatku nechcela.
a viette co je najvacisa sranda? ze teta ktora si v rodine najviac zaklada na formalitach pri vsetkom..aby sa dodrziavali tradicie ma ide obvinit ze mne treba pozvanku ako nejakej princeznej..pamatam si ze ked mala 7 rokov dozadu ina sesternica svadbu tak sa poslali pozvanky a volala potom mama nevesty ze teda kolki z vas pridu koli jedlu a ju to tak urazilo ze ani nechcela ist na svadbu..ze ked ich pozvali vsetkych preco volaju a sa pytaju ze kolki pridu..ze ta asi vsetci nie?..pamatam si ako sa na toto stazovala kedysi otcovi..a teraz na mna vybehne ze no a co ze som nedostala pozvanku co robim cirkus...
@stormie ináč toto je celkom dobrý nápad a hneď budeš vedieť ako sa veci majú....aspoň budeš mať jasnú odpoveď pre seba aj pre všetkých z rodiny
Ja nerozumiem tym komentarom ktore nabadaju autorku aby isla na svadbu... citali ste celu diskusiu odzaciatku? Lebo tu nejde o ublizene ego, ze nedostala pozvanku, tu ide o to ze ju nikto nepozval, ani ked sa ohladom toho x krat informovala, nikto ani mu ani bu, az potom prisli urazky. A teraz je to jej chyba a vraj rozhadala rodinu? 😱 Co take urobila? S nikym sa nepohadala, na nikoho nenadavala, neosocovala
Ešte by som si to overila u tej agentúry a keby sa mi to potvrdí tak by som im to teda všetkým vysvetlila ako sa veci majú. Začala by som nevestov - jej mamou - zvyškom rodiny ktorý sa ťa snaží očierniť. Keď už majú toľko energie riešiť nech majú správne info.
Tak teta to asi automaticky berie ze rodinna zalezitost, tak ide cela rodina. To ale neospravedlnuje ignoraciu zo strany jej dcery. Fakt ze nedostanes pozvanku, a potom clovek nevie, co si ma mysliet, ist ci neist? Keby si aj nevesta myslela to iste co jej matka, ze teda automaticky ides aj ty, odkial si to mala vediet? Vyguglit si to ci co? Nech sa naucia normalne s ludmi komunikovat a potom sa mozu urazat a vykrikovat....
Ahoj chodte podla mna na svadbu aj vy, rodicia aj sestra s muzom a ked sa tam nebudete citit OK mozete odist
@1fifinka1 akych 7?
Akoze milujem taketo zachranarky, co chcu dobre a vkuse nejaky kompromis. Dopriala by som im nejakeho debila, s ktorym to nejde a veruze takych je strasne vela. Mne kineziologicka povedala, aby som vkuse neustupovala pre dobro inych, ze mam mysliet aj na seba. Tak mila autorka mysli na seba.
Ja by som na svadbu isla. Uz len kvoli tomu, aby som kazdemu, kto by sa opytal, vysvetlila co sa stalo. Isla by som kvoli ostanym, s ktorymi sa chcem stretnut. Vztahy so sesternicou, su uz aj tak posramotene, to uz nezachrani nic.
@autorka Ako to vidí tvoj manžel? Asi by mal byť momentálne jediný, koho názor do úvahy vezmeš. Či pôjdete či nie, uzol na vzťahoch v rodine už je. Ja osobne by som sa tam dobre necítila a nevedela by som sa pretvarovať a baviť. Ja by som asi predsa len zavolala do agentúry (sestra nech pozrie číslo v prijatých hovoroch) a informovala sa ako to je. Ak agentúra povie, že na zozname nie si, ani by ma už netrápilo, že rodina bude rozhádaná. Aby nejaká čúza robila zo mňa blba pred všetkými a navždy by som ostala zapísaná ako princezná čo potrebuje posla s kráľovskou pozvánkou. Ja by som nevedela fungovať naďalej s človekom, ktorý ma odignoroval a oklamal a už tak ci tak by som tento vzťah prehodila len do formálnej roviny.
Tete si mala povedat, ze nech vola agenturu a nech jej povedia kto potvrdil ucast.
@amaro manzel je nahnevany asi najviac hlavne nie koli sebe ale koli mne..berie to ako urazku a berie to ak ze sesternica nas tam proste nechce ale nieje sochopna povedat preco..on sa tiez na tu svadbu tesil..tiez to ze nam nedosla pozvanka bral len ako omyl nejaky..zo zaciatku..teraz to uz berie ze sme tam nechcení..ze maju s nami nejaky problem ale netusime aky..a vidi ze mna to strasne trapi aj ked sa snazim tvarit ze nie
Minule som čítala, že na hádku treba dvoch. Nebuď ten druhy! A toto je presne o tom.
Ináč takto tajne cez telefón sa dá zistiť veľa vecí 😂 Mala som jedného známeho ktorý chcel vedieť či frajerka je naozaj ubytovaná v hoteli ktorom mu tvrdila že je (bolo tam veľa indícií že klame opakovane). Tak tam volal stým že ju chce prekvapiť a poslať jej kvety na izbu či by mu mohli povedať číslo izby na ktorú ich môže poslať. Pani v telefóne hneď zahlásila taká tu ubytovaná neni a bolo vymaľované.

@1fifinka1
@mk22 .....kašlite na to dievčatá.Len strácate energiu.Tu rozumne argumenty nepadajú na úrodnú pôdu.Toto je MK- miesto kde ego,hrdosť a pózerstvo víťazia nad zdravým rozumom a vzťahmi k najblizsim