Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@thoughtfulweirdo áno, prepáč, zle som to pochopila😁
Napíše mi prosím niekto, ako sa vyvíjal príbeh? Ta sesternica nakoniec zavolala? Sú pozvaní, či nie?
Nechce sa mi to hľadať na 107str
@simona20201309 sesternica prisla vynadala mi preco robime cirkus koli pozvankam a jej pridavame dalsie starosti ked ich ma aj tak dost predtym mi ešte vynadala jej matka o telefone..a odisla
Ženy ja už som do tohto príbehu musela zasvätiť aj manžela lebo pátral prečo som stále z mobilom čo toľko riešim tak som mu povedala o čo ide a normálne aj on nechápe že tak sa to nerobí do psej matere ..
@simona20201309 a ze sme aj tak neplanovali ist a teraz sa robime akoze nie sme pozvani ked sme pozvani boli
aj mojmu manzelovi sa paci tato diskusia..neviem ci by sme nemali teraz manzelov sem pustit nech sa poradia ako chlapy :D
@tykat brutalne som sa zasmiala :D dakujem
" len bacha, mozno donesu ale smaria vam to od dveri. Alebo to donesie susedovho otca tety nevlastny dedo" normalne mi az slzy vybehli :D
Ja si myslím že vás nechcela zámerne pozvať aby si nevidela že všetko po tebe zopakovala na svadbe ( čo by mne tiež nevadilo , ale nech to aspoň človek pekne prizná že to chce mať tak ako ja, to sa chápať dá ) a akonáhle si jej písala sms že ak sa niekto z rodiny bude pýtať prečo tam nie ste tak nech povie pekne krásne že ste nedostali pozvánku tak hneď od vtedy to začala riešiť a zvaľovať na teba lebo ona chce vyjsť z toho ako najlepšia chudinka . Ja som mala na svadbe 200 hostí tak isto veľká tradičná ešte aj zo zahraničia polka lebo mamka je Poľka...ale toľko stresov a nervov že zabudnem dakomu odpísať alebo zavolať späť som určite nemala , takže toto všetko su výhovorky že nemá čas.
A pekne by som jej odfotila pozvánku vašu a tvojej mamky že nech vidí v čom je problém a rozdiel . A bolo by mi fuk že jej skazim svadbu , ty budeš mať aj tak svoju pravdu po rodine a ona svoju 🙂
3143 komentárov, 551 ľudí, čo odkliklo, že toto sledujú :D Bola tu už niekedy populárnejšia téma?
@peony13 tak mi to mohla povedat ze pocuj ja budem mat svadbu ako cez kopirak tej tvojej dufam ze ti to nebude vadit..jasneee ze nie ja nie som ten typ co by toto riesil..absolutne..keby tam mala uplne aj na vlas vsetko rovnake..az na zenicha samozrejme tak je mi to uplne fuk..
Veď presne ako hovoríš mne to tiež nevadí ešte to zalichoti že niekomu sa to tak páči že chce tiež , ale nech to presne človek povie pekne ako sa má , že aj ona chce ...presne viem čo myslís tiež mám také ženy v rodine že radšej sa mi budú vyhýbať a nechodit k nám, ani nás volať k sebe než by mali ukázať že čo poopakovali 🙂
ja si myslim, ze na obrad by si ist mala v ramci zachovania akych takych vztahov v rodine. Ano, nevesta je krava co nevie komunikovat,ci uz to z akeho dovodu ta na svadbe nechce alebo sa ospravedlnit ako clovek, ze doslo k nedorozumeniu. Ak sa bude ktokolvek pytat, s kludnym svedomim vysvetlis, ze pozvanie si dostala len na obrad a na hostinu nie. Ak tam nepojdes vobec, vacsina rodiny si povie, ze si nedosla ani len zagratulovat kvoli urazenemu egu.
@peony13 Ak by bol toto dovod,to sa akoze ide vydavat 5rocne dievcatko?Vsetko je mozne,po svadbe mozno budu mudrejsi.A co si akoze mysli,ze autorka neuvidi zo svadby nic,ziadne fotky,videa,ze by jej rodicia,sestra nepovedali,ze to bolo presne ako na jej svadbe?Aj tak sa to da riesit inak ako nepozvanim.Ved by som ju dopredu kontaktovala a povedala jej,ze tak strasne sa mi pacila vasa svadba,ze by som ju chcela mat rovnaku,nevadi?Ak by sa autorka naštvala,tak je to jasne,ziadna pozvanka,ale ak by jej povedala,jasne v pohode,tak nie je co riesit...Cele je to divne...
ja si fakt nemyslim ze dovod je ten ze bude mat rovnaku vyzdobu alebo neviem co ešte rovnake ako ja a preto ma nechce pozvat..lebo to by zo seba spravila taku ...nejdem piat radsej ani co ze to by svet nevidel
@karolina196 noo neviem ktovie možno aj viac dôvodov na to bol , uvidíme po svadbe ...ale tiež nechápem že to rieši takto ak ju na svadbe chcela mať že no šak už sa zariaďte ako chcete a že jaká blbá kartička vieees
@sofiia87 Ist na obrad niekomu kto jej vyslovene do oci klamal a urobil z nej fakt debila a veci vyriesil hukanim?To vaaazne?Uz medzi nimi nastala nejaka faloš a tvarit sa na obrade,ze je vsetko ok?
Aj moja sesterka mala svadbu cez kopirak tej mojej. A nic sa nedialo
@kachita vsak jasne aj za mna je to uplne v pohode
@sofiia87 nemyslím six ze v rámci nejakých "rodinných vzťahov" by mala ísť na obrad, ja by som sa cítila veľmi nepríjemne ako posledná chudera nie preto kto co povie a ako vnima
Čiže tie posledné pozvania nestačia , lebo chceš byt pozvaná presne len tak ako chceš ty, chceš počuť presne také ospravedlnenie ako chceš ty . A lipnuť na minulosti , lebo vtedy a vtedy sa nestalo tak a tak .
Napadlo ta , že možno práve potratila , lebo sa hádala s priateľom alebo čokoľvek . Nelipnut na minulosti . Konflikty sa riešia v prítomnosti. Ano milión situácii ešte boli . Ale my nemáme právo si vynútiť od nikoho nič.
Vieš ono ľudí sa nedá nútiť na žiadne reakcie , sebaľútosť , pozícia obete je silná manipulácia . Takisto. Pasívna agresivita takisto , pocit ukrivdenosti, pocit pomsty aj ked neuvedomeny takisto . Už len to koľko ironizujes nie je Ok y
Keď raz chcem ist, niekde tak idem , pre dobro rodiny a seba, svojho dieťaťa . Nikto nekáže žiť z nostalgie a porvchneho /ňuňu vzťahu , ktory možno neexistuje Ok. Vyzriet psychicky, mat odstup , trápiť vlastní rodinu pre fiktívnu alebo reálnu fabulovanie a nefabulovanie .
Aj keby to bola pravda , snaží sa vyhrať nad niečim chorým , manipulatívnym, len vtedy sa to dá , ked ty sama sa takým staneš . inak nie / jednoduchá psychológia .
dieťa , tiež nemá psychickú kapacitu pochopiť tvoje pocity a mať tvoje želané reakcie. Preto musíme psychicky dozrieť a vyrastať .
Jedno ješitné správanie niekoho autora / nevesty viac ako rodina , viac ako všetko ostatné , vztahy . Fakt? Víťazstvo manipulácie .
Nikto nekáže autorke , aby si sa dalej pretvarovala, ale byt korektným človekom a dorast na seba samu .
Brat ohľad na rodinu , vztahy a seba samu , sak ta dožerie v budúcnosti .
By som ti poradila po zranení sa stretnúť s psychológom.
Asertívne komunikácia nie je pasívna agresivita , irónia , hoci dnes sa v spoločnosti dosť nosi , je takisto deštrukcia ako akákoľvek iná agresivita , sebaľútosť takisto je deštrukčné vo vzťahoch , truc podnik .
Aj keby bol niekto manipulant , tak škodiť rodine , vlastným rodičom stojí za sebestrednost, trošku pokory , majú právo byt s rodinou. A svoje s dotyčnou si vyriešil , či s odstupom ako chcem .
Posledné 3 explicitne pozvania , príchod nevesty nestačí ? Nie lebo som urazený , istá , že moje fabulácie sú pravda , Ano môže byt , ale nezaťažujem a nezaťažujem ostatných ľudí do toho a ich pohodu a zdravie . Po svadbe zaujmem a žijem normálne vztahy a postoj , aký chcem .
Ale toto točenie okolo seba celej situácie a urazenosti , lebo , toto je vedomý postoj , vážny vedomý postoj . Čiže vážnejší ako mozno nedomyslené chovanie nevesty , či manipulatívne či nemanipulativne , alebo ma iné psychické povahové zdroje . Ktoré ten clcoek nevie zmeniť , ako to dieťa , nedokáže lebo jeho psychická štruktúra je aka je .
Pre zdrave vztahy musia byt ľudia veľkorysí , lebo bojovať ako s niekým , jeho zbraňami , staneš sa takým istým.
Silou mocou sa tu snažíte niektoré zachrániť rodinne vzťahy. Aké? Skôr či neskôr by vyšlo všetko na povrch. To sa fakt majú stretávať: hihi-haha, Anička moja zlata aká si krásna a pod? Len aby sa nepovedalo? Aby na oko vyzeralo že je všetko ok? Pred kým a kvôli komu? Aby ľudia nehovorili čo sa stalo? Nerozumiem. Fakt nerozumiem, kvôli čomu majú udržiavať rodinne vzťahy s takýmito ľuďmi. My sa takisto s niektorými bratrancami nebavíme, nestretávame, na oslavách sa max pozdravíme. Aj naši rodičia sa chvíľu nerozprávali, no súrodenecka láska bola silnejšia, oni sa rozprávajú, no my s bratrancami tu potrebu nemáme a je to ok. Silou mocou sa tváriť ako šťastná rodina s krásnymi vzťahmi a pritom sa tak len chrlí jed, to mi nepríde úplne normálne.
@fem stačila mi tvoja prvá veta, ďalej som necitala. O akom pozvaní hovoríš? To že po sestre odkázala “veď nech príde”, alebo to že jej pri návšteve povedala aby spravili ako oni chcú? Lebo tu žiadnu oficiálne pozvanie z jej strany neprišlo, rovnako ani ospravedlnenie za nedorozumenie. Tak neviem o akom pozvaní a ospravedlnení píšeš.

@lucky_k Veď ja som to ani nepísala na adresu autorky, ale niektorých komentujúcich, ktoré to nepochopili 🙂