Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@fem Amen.Dufam,ze aj teba rodina,priatelia pozyvaju s krikom medzi dverami alebo cez telefon,inak si tie tvoje dristy neviem vysvetlit...
@fem v tom sa ani divá ....nevyzná, čo si to popísala 😵
Zdravé neznamená pretvarovanie, ale zasa ani zášť a agresivitu , izolovanosť , celkovo to nebolo Ok, ale normálny odstup , odpustenie , žiadna falos a pretvárka , ale normálne správanie . Žiadne extrémy to je zdrave , to sa nenosí , tomu sa hovorí zrelá psychika dospelého človeka . Nie extrémy. Nič medzi tým neni .
Teraz si neviem predstaviť, že by autorka teda nakoniec šla. Ja na jej mieste by som bola v totálnom strese, či vôbec máme miesto, keďže v žiadnom zozname nie sme. A ak by sme neboli, by som sa radšej v ... videla.
panebože, toto tu už má 108 strán?
@srdeenko19 Ja tiez suhlasim trochu som z toho mimo
Nemohlo to "pozvanie k svadobnemu stolu" normalne obycajne uplnym nedopatrenim vypadnut z obalky pri otvarani alebo tak nejak ? Proste ste sito nevsimli, alebo vyhodili obalku aj s tym pozvanim...neviem, len vselijak rozmyslam, bo take zvlastne to je cele fakt. Moja neter tak raz vyhodila obalku so vstupenkou na nejaky koncert. Pozdrav vybrala a obalku so vstupenkou vyhodila. Ja sa jej potom po mesiaci pytam ci bola na koncert ? A ona ze jaky ? O nicom nevie, ze mala niekde byt. No cista komedia 🙂 Tak ja len preto, lebo i taketo veci sa stavaju 🙂
@autorka Nevadí, nemusíme všetkému rozumieť 😀
Ale z toho celeho je zrejme ze maju volajaky pradivny pristup k tomu celemu. Lebo aj keby nedopatrenim sa vyhodilo pozvanie k svadobnemu stolu spolu s obalkou tak sesternica by nemala takto reagovat. Da sa aj toto normalne ludsky vykomunikovat. Cize ich pristup (sesternice aj jej mamy) je dost zvlastny a clovek fakt nevie co si o nich mysliet. Asi len to, ze su to riadne kravy a tupelá :/
@gejb Toto nebude kostol.To budu take tie "motivacne" knihy 🙈
@fem pfu, prestala som citat po prvej vete.... v prvom rade je potrebne si uvedomit, ze svadba nie je žiadna gril party, kde pozyvas ludi z chodika, stylom, ze ved pridte... Svadba je spolocenska udalost, kde maju byt dodrzane nejake pravidla, bonton, ci uz ide o obliekanie sedenie a k tomu patri aj pozyvanie... takze autorka nevyzaduje nic len slusne pozvanie na svadbu a to sa bohuzial nekonalo.
@fem ja nejak neviem vyluštit, čo si napísala 😀 keby si to vytlačím, rozstrihám po slovách a nejak popresúvam slovosled, možno to zapadne, ale inak to moc nemá hlavu pätu
"Elektrina" bola 6-7rokov dozadu? Niekto si to už spomínala, no nechce sa mi to hľadať. Medzitým ste udržiavali normálny vzťah? Boli ste v kontakte, chodili na kávičku, výlety?
@janka_266 prečo by s ňou mala zametať ? Ona nemá práva žiadne autorka ísť s rodinou . Čiže , keď nebude na tej svadbe nebude s ňou zametat? , keď ju tam poohovara . To nie je zametanie? . Kvôli vyfabulovanemu , alebo aj pravdivému - správaniu si nechám ničiť svoju rodinu . Ano .
Sak zaujmem postoj, ale nemusia sa celá rodina trápiť jedného alebo dvoch urazených eg. Hlavne moji rodičia , ktoré maju byt právo v pohode s rodinou .
Veď nemusi žiadne pretvarku pestovať , sak prehodnotíme svoj vzťah a uprednostnim rodinu .
Ano , dalo sa ísť aby tam nešla , ale nie takou neasertivnou komunikáciou. Lebo to zbytočne poznačí všetkých , úplne zbytočne , starých ľudí , ktorí maju právo normálne fungovať a tešiť sa z rodiny a nie kvôli dvom mladým babám, ktoré práve teraz zistili, že asi sa treba posunúť z detského vzťahu a z nostalgie niekde . Ten vzťah ich dvoch sa posunie niekde , alebo vychladne.
@fem keby nevesta prišla normálne ako príčetná, vyjadrila aspoň predstieranú ľútosť, že sa stal omyl. dobre už sa povznesieme nad to, že nebola schopná reagovať na autorkinu snahu o kontakt, teda okrem požičania harmoniky - tam záhadne sa dalo na správu odpovedať hneď, aj zabudla na chamtivého kameramana a iné starosti. Keby jednala normálne, ale ona ani pri osobnom stretnutí tú autorku nepozvala, iba odkazuje cez tretie osoby a ešte klame ako správy nedostala, nečítala, takej osobe treba ustupovať? No pre tento psycho prístup nastavenia druhého líca je toľko žien týraných, lebo veď ja som pokorná a nechám si po sebe šliapať. Z toho ako tu autorka vystupuje, keby včera po tom všetkom nevesta len raz vkľude povedala aký omyl hrozný sa stal a nech len prídu, som si istá, že všetko by bolo ok. Nuž ale keď chcela ziapať a odkazovať po maminke, tak nech žne úrodu
Podla mna dovod nepozvania nebude, ze nevesta okopirovala svadbu. Ved predsa tam bude cela autorkina rodina, predpokladam, ze vsetci boli na autorkinej svadbe a vsetci tito ludia budu tiez vidiet, ze svadba je rovnaka. A aj ked tam autorka nebude, tak jej to povedia, uvidi fotky. A potom bude nevesta vyzerat iba hlupejsie, hlavne, ked sa to spoji s touto situaciou s pozvanim. Rozumnemu cloveku cele nevestino spravanie nedava zmysel.
@magic08 súhlasím , svadba nie je gril párty ani ako pohreb . Prisposobim sa slušne a formálne väčšine , toto je presne ta spoločnenska udalosť , o ktorej píšem . Žiaľ toto prerastlo obe 2 ega a ide o spoločenskú udalosť .
Idem tam a svoj indidualny vzťah medzi nimi dvoma , si pestujem ďalej ako chcem . Či vychladne ten vzťah alebo nie . Lebo neide len o ne dve už dávno .
Toto by ľudia v minulosti spoločensky uvedomelí neriešili .
Ona už nedostala papierovú pozvánku , to áno, de Facto osobnú , aj keď dotyčná rodina nejako nejedná servilne ani ponížene. To áno .
Veď ona môže rozhodnúť , ako chce .

@fem Nevesta prišla len aby sa na nich vykričala, nie aby ich pozvala.