Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
nemali ste s rodinou už program?
a u nas den pred svadbou ešte roznasaju mladomanzelia a rodica nevesty a zenicha po rodine vysluzky ..my mame taky zvyk..tak som zvedava ci mi nieco dostaneme :D aj ked neverim
@lucky_k vecera je objednana na siedmu vecer..obrad je o tretej
@autorka v dobrom tu radim, ziadna torta nič I'm nedavaj, nechoď, zmier sa s tým, ľudia sú takí, niekedy viac pomôže kamarát ako vlastná rodina, ja som tiež jedináčik a nedokážem sa pretvarovať ani niekomu ubližovať, mam rada ľudí, ale kazdy ma tu svoju povahu. Mna by veľmi zaujímal ten dôvod nepozvania, kde je klinec zakopaný ak sama netušíš co sa stalo, niekedy si ludia urobia aj z maličkosti veľké teatro. Tortu fakt zruš a ak sa nedá zjedzte ju vy, pripadne si niekoho zavolajte, urobte si pekný program, pogrilujte ale viac by som ju z môjho života vyskrtla aj keď to boli
S košeľou nechodievate? 😃
@heidi4 vieš napísať sa dá veľmi veľa a veľa pekného. V čom není autorka sebavedomá? Ide na svadbu? Vynadala neveste. Sebavedomá žena nemôže mať citové emócie. Svoju nespokojnosť nesmie preukázať?
Do soboty tu bude raz tolko stran

@markusrasford Vies citat s porozumenim? Keby si vedel, pochopil by si, ze veta s ''baby'' je venovana istym inym zenam, nie autorke... Odkedy je 1 autorka plural?
A btw, NIKDE som nepisala, ze autorka nie je sebevedoma, prekrucas, az to boli. Alebo naozaj nerozumies pisanemu textu. To uz vsak nie je moj problem.
@autor
Ja som mala najlepsiu kamaratku od detstva. Boli sme ako sestry. Denne spolu. Byvali sme hned vedla seba. Ked sme sa pretahovali do domu o rok neskor si nasla muza vedla nasho domu na nasej ulici. To bol osud. Ked sa brali na svadbu ma nepozvala- nepozvala ziadku kamaratku ( tam asi o tom rozhodovali rodicia) isli sme vsetky pred kostol. Neskor sme sa odcudzili nestretavali tak casto no ja ked som svadbu mala tak som jej poslala oznamenie. Neprisla ani pred ten kostol- aj napriek nezhodam ma to velmi velmi mrzelo a bolelo ze neprisla. Ja keby som na jej mieste pridem napriek vsetkemu.
@heidi4 matka zem píš k veci a nie pluaru
@markusrasford Bolo by super, keby si sa tym riadil ty sam. 🙂 Skus citat a citat, az kym pochopis vyznam napisanych viet. 🙂 Pekny den
Vies co, pekne chod. A este aby si nebola za blbu, tak by som jej dala urobit peknu kyticku a kupila par losov alebo nieco take symbolicke. Ja by som od jedu a z trucu mozno dovliekla este aj tu tortu pred kostol a nech ju potom zhryza svedomie, ze sa zachovala ako koza a tak aj bude pred tym kostolom vyzerat. Tým aj uvedieš ostatných z rodiny do obrazu, ako to celé vlastne bolo, kedže tortu nesplašíš len tak niekde zo dňa na deň z ničoho nič. A už kto nemá v hlave nasrané, tak si obraz urobí. Wellness pobyt by som jej nedávala, ten si užite s mužom spolu. A budeš mať pekne klud a nikomu svadbu nepokazíš. Vybavené
Ak toto nie je trolling (btw.ak ano tak je bezchybny), tak tu mame nadhernu ukazku, ako ludia aj napriek vsetkym dostupnym moznostiam nevedia spolu komunikovat.
Pises tu na jednej strane o druznej rodine, ako ste sa vsetci tesili na spolocne chvile atd.ale takto sa rodina co drzi pri sebe teda nesprava.
Nevesta by si mala minimalne zopakovat pravidla slusneho spravania, toto na predsvadobny stres uz nehodi.
Podla mna si mala uz skor zajst za nou osobne - vzala by som malu a sla - pod zamienkou ze joj tu sme boli nedaleko, mala chcela vidiet krstnu na chvilocku, tak sme vas prisli pozdravit... alebo cosi podobne. Tvarou v tvar clovek inak reaguje 🤷♀️
106str?????? Tak toto sa k tej sesternici možno aj dostane a dozvieme sa dôvod 😀👍👍👍
@heidi4 väčšinou čo strácajú kontrolu nad svojím zvachtanim prajú pekný deň
@markusrasford Ja za to absolutne nemozem, ze si nepochopil vyznam pisaneho textu. 🙂 Nevadi, aspon uz konecne zacinam rozumiet komentarom od veci. 🙂
Tak ti teda neprajem pekny den, je mi to uplne jedno 🙂
Chcela som len slusne ukoncit komunikaciu s tebou, lebo nikam neviedla, chybu v sebe nevidis (ze nerozumies tomu, co citas) - nemam chut sa s tebou dalej natahovat
Niektoré komentujúce nerozumejú, že aj žiadna odpoveď je odpoveď, a veľmi hlasná a jasná 🙂
Ak si od niekoho nájdem najskôr jednu správu, potom druhú, potom bohviekoľko zmeškaných hovorov niekoľko dní po sebe, potom mu teda sľúbim, že zavolám, a ja aj tak na všetko z toho zabudnem, to už by som musela byť nejaký mentál alebo čo 🤷🏻♀️
to už tu došli tie spomínané stálice? Lebo už sa to podobá na tradičného modrého koňa
@verizienka 😂 😂 😂 tiez uz mam ten pocit de ja vu :D
@thoughtfulweirdo veď autorka to pochopila, že nieje pozvaná, len nevesta prekrúca
@autor Mila autorka,dostala si sa do situacie kedy by sa vacsina v tejto skupine urcite nechcela ocitnut.A kazdy normalny clovek aj pochopil,ze o ziadne nedorozunenie neslo.Citala som iba tvoje odpovede,takze neviem vsetky nazory.Toto je podla mna jedna nepochopitelna vec,ktora tvoja "mila" sesternica urobila.Mat na svadbe 100hosti,pozvat kade koho,s kym nie je ani mozno v kontakte po cely cas,ako plynie zivot,ale "zabudnut" na osoby,na ktore sa dalo v zivote spolahnut,tak toto spravi len clovek bez chrbtovej kosti...A sama so svojou mamkou utvrdila svojim spravanim,ze nie ste na svadbe vitani,ale chcu tam mat vsetkych tych,co su na zozname.To ako sa to cele vyvinulo necakal podla mna nikto z vas a uz vobec nie nevesta.Myslela si,ze sklopite usi a vsetko pojde tak,ako si to ona naplanovala.No,bohuzial,tvoji clenovia rodiny nie su ziadni bezcitni ludia,ktori nad touto situaciou mavnu len rukou a pojdu sa pekne v sobotu veselit.Naozaj je len otazne,aky vazny dovod na to tvoja sesternica mala.Mozno by si sa cudovala aka bola za tvojim chrbtom...Ale jednu vec ti napisem.Nech ti tu aj podaktore nalozia,ale takto ako sa zachovala tvoja sesternica,tak sa urcite nezachova normalny clovek.Ci uz sa to tyka pozvanky-nepozvanky,vysvetlenia-nevysvetlenia z jej strany,nahukania na vas,klamstva rovno do oci,ze ziadne spravy a telefonaty neexistuju a hlavne lahostajnost voci vam,ci pridete alebo nie,ale za kazdu cenu tvoji rodicia musia.Casom sa to mozno dozvies,co v tom bolo,teraz bude vina zvalovana na vas,ale "lož ma kratke nohy",tak verim,ze toto nevyspytatelne spravanie sa raz vysvetli...Drzim palce
@thoughtfulweirdo veru, pravdu máš. Ale akože mohla zabudnúť odpísať, ale keď sa to stalo, tak by reakcia z nevestinej strany mala byť predsa iná.
@lizatko1009 ak bude tema tak bude "Sebestredna egoistka mi znicila svadbu"
@sparkling Jasné, že mohla zabudnúť odpísať, aj zavolať, to aj ja úplne chápem. Ale keď jej potom volala autorkina sestra, že či autorka nie je pozvaná, tak ak by šlo len o nedorozumenie, tak snáď už si spomenula, že prečo asi ju autorka zháňala 😅

@autor kľudne chod aspoň do kostola, pôjdeš tam s rodičmi, sestrou,budes mať čistý štít, všetkým tým dokážeš aká si silná žena 💪 toto by nedokázal hocikto po všetkom čo sa stalo.. nebudú ta mať ta blbca