Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@katkami123 ja som ti napisala spravu, ked tu vidim prispevok o narcisoch.
😱
@oliviabb prosim vas ja som tiez clovek..to ze som nieco hned nenapisala koby to urobili ini a a nedala hned odpoved a podobne ..fakt mi to pride len ako detail..tiez si uvedomte ze tu dve osoby na mna ziapali mam pravo byt trosku rozhodena ( nie nechcem zo seba robit obeť)..a navyse cela tato situacia je pre mna tazka..a to ze napisem odpoved az potom stale nechapem ako to moze svedcat o tom ze pribeh je vymysleny?..
nevesta sa nikdy nespravala ako manipulator..nikdy som to nenazila z jej strany..ani to ze by bola aj ked je jedinacik rozmaznana..jej mama ma tazsiu povahu ale to neznamena ze je rovnaka ako ona..ved ani ja som sa povahovo nepodala na svoju mamu skor na otca..urcite je za tymto nieco vazne a ja dufam pridem na to čo..a ked nie tak nie..zivot pojde nejako dalej
Velmi dufam ze nepojdes ani na obrad
@autor Autorka,mna napadla jedna vec.A napadlo ma to kvoli tomu co povedala nevestina mama a ako to povedala a v podstate ju okopirovala aj jej dcera.Nie je problem nahodou v tom,ze vas ludia,rodina maju velmi radi a ze ked sa niekde zidete,tak ste akoby stredobodom pozornosti?Nebala sa nahodou nevesta,ze aj ked to bude jej den,bude mat na sebe svadobne saty,ze aj tak sa rodina bude obšmietat najviac okolo vas?Dokonca ste mali aj uzasnu svadbu,kde sa vsetci bavili a boli do rana.Pretoze ako na teba nakricala nevesta a aj jej mama,tak mi to pride,ze ta museli urcite rozoberat a vadi im nejake tvoje spravanie,asi ta vela ludi oblubuje a toto sa nemusi kazdemu pacit..Do hlav ludi nevidime,co maju za myslienky..Nemoze byt ozaj toto pricina,ze jej vadi tvoje vyzarovanie osobnosti?
@liv1
Otvorene, mám o tom naštudované všetky dostupné odborné psychologické knihy, ešte aj v angličtine, napozerané videá od odborníkov, aj laikov, takze vôbec nemusím byt opatrná s diagnózami. 😉 už neraz som tu v iných témach zenam fotila časti z knih, keď mali problém. Ta osoba je moja matka a jej otec - môj dedo. Takze keď v tom žiješ a zažiješ si rôzne techniky manipulácie, prídeš na to časom, ze títo ľudia sa chovajú vždy rovnako. Mala som aj takého šéfa v jednej praci a skôr či neskôr už poznáš presne varovne signály, úplne všetko.
Ženy 110 strán ? 😅😅😅 A do soboty ešte taak ďaleko 🍿🍿🍿🍿
@fem protirečíš si alebo staviaš blaho druhého nad vlastné duševné zdravie človeka. Len aby dobre bolo, má autorka sklopiť uši, hodiť krivdu za hlavu a potom znova trpieť nad nedoriešeným alebo ešte aj ďalším nabaleným konfliktom? Len nech ide, pretvaruje sa, že je všetko v poriadku a potom po svadbe jej odporučíš psychológa?
Takéto všeobecné žvásty mám najradšej. Ani hlava ani päta.
Autorka, ono na to prídeš až časom… sú to to jednotlive fázy… ty si v tej počiatočnej, ešte v šoku, kedy tomu celému ešte stále nechceš uveriť, pripustiť si to, ešte sesternicu vnútorne obhajuješ. To je sj ta paralela pri týraných ženách, prečo tak dlho ostávajú s agresorom. Daj tomu čas a o rok sa na to celé budeš zas inak pozerať.
Tak počítadlo na strane 83 hlási 560 LIKE-ov. Kto nelajkol—> 83 👍
@karolina196 maju nas radi..ale nezda sa mi ze sme sredobodom..nie sme nijak specialni ani nejaki zabavaci aby sme boli stredobodom pozornosti manzel rad rozprava vtipy ale to je asi tak vsetko
Presne ako som cakala, ze na screen sa neodpovie. Tomuto celemu uverim, az ho uvidim. Velmi rada by som sa mylila
Normalne nad Tebou rozmyslam uz 2 dni 🙈. Co by som robila na Tvojom mieste. Vies co a isla by som na tu svadbu a zabavila by som sa s rodinou. Osobne mam pocit, ze to bolo nedorozumenie, a zle vykomunikovane. Za spravanie svojej sesternice a tety nemozes, a to ako pojde scenar dalej, je teraz v tvojich rukach. Bude to mat vplyv na vztahy v rodine. Popijete, mozno aj poplacete, ked to opadne, lebo Ta to ocividne trapi a nie je Ti to lahostajne. Ak by som sa na svadbe zle citila, tak by som odisla skor.
Idu na tu svadbu, či?
@liv1
Pozri moje príspevky. Miestami som bola jediná, ktorá tu cely čas písala, že situáciu bude jej sesternica iba hrotiť. Kym iné zakazdym verili v dobro a ako sesternica prišla veci vysvetlit, vedela som, že tak nebude. Ja už poznam ako títo ľudia konajú.
@jumama presne , som si čítala len jej príspevky.
@altaya vieš čo , ťažko vysvetlím niečo , keď tu sa prezentujú 2 extrémy ,davová psychóza , pridem so vztýčenou hlavou na svadbu k svojej rodine ? Považuješ za sklopenie uši. Veď tam nebude oni 2, že ?
Ide o spoločenskú rodinnú udalosť . Zagratulovať slušne a spoločensky s úprimnosťou , veď jej nepraje nic zle, hoci ich vzťah stroskotal .
Aký vzťah budú mať oni 2 , to je otázne .
@oliviabb Ja by som v živote nedala screenhot už len z princípu. Je to viac rozpoznatelne, aj keď rozmazes meno atď. Prečo by niekto mal ukazovať, že má pravdu? Kto chce uverí kto nie, nech vypne si upozornenia a nech to nerieši. To je za mňa veľmi arogantné žiadať dôkazy. Nie sme na súde.
@katkami123 ale to ze mas nieco napozerane a nastudovane, neznamena ze dokazes cez pismena niekoho ineho, cez zopar informacii z jednej situacie urcovat diagnozy. Prosim zostan viac pri zemi.
Pošli aspoň fotku tej slávnej harmoniky 😂😂😂 a kľudne vedľa nej odfot aj šaty, ktoré máš nachystané 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 daj niečo real
Mám tiež podozrenie, ze je to vymyslená téma. Čítam to od začiatku, držím sa aby som nič nenapisala, no nevydržala som…. Neverím 🤷🏼♀️
@katkami123 poznam jednu fb skupinu s narcismi, tie zeny co s nimi zili uz narcisov vidia vsade
Nestiham a ani nemam cas citat cele, ale hned na zaciatku autorka pisala, ze za nevestou nemoze ist porozpravat sa, lebo je 150km daleko. Potom som postrehla, ze nevesta ale je uz 3 tyzdne u nich v meste kde chysta svadbu. Cize par minut autom od nich. Preco teda nesla vydiskutovat si to osobne, niekde to autorka ozrejmila??
@cacianka Ak by od začiatku bola asertívna v komunikácii, bez pasívnej agresivity, irónie, mohla tam neísť, tak žeby nemusela zatiahnuť zvyšok rodiny do tohto . Dalo sa ti vykomunikovať inak . Ale tu už je zbytočne polemizovať o tom . Tu bola naviac hecovaná k takej nie veľmi správnej komunikácie.
Celkovo v pocite krivdy , v ublizenosti sa nekoná a ani nerozhoduje . Vyhodnocovanie nebude z veľkej miery správne .

@katkami123 vies ale to ze ty si zila s narcisom 25 rokov neznamena, ze vies na zaklade sprav zhodnotit ci je nevesta narcis, kedze doteraz s nou bolo vzdy vsetko v poriadku a nikdy v zivote si ju nevidela. Takze ak teba niekto ponizoval 25 rokov, tu autorka pomaly taky cas stravila so svojou sesternicou v tom najlepsom moznom vztahu. By som povedala, ze s diagnozami opatrne 😁