Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@evamarek77 tvoja "nevesta" ma dieta 🙂
Autorka pise, ze je bezdetna.
@rebellefleur To nemozes takto brat.Ved tu sa vyjadruje velmi vela zien a kazda prispela k niecomu inemu.Ja som doteraz nenadobudla podozrenie,ze je nieco vymyslene,ale za to si o neveste myslim svoje.
Nemam pocit,ze by to bola osoba narcis,ale podla toho co tu bolo pisane,hodila bez pocitu viny celu nezvladnutu situaciu na autorku.Tam sa u nevesty nieco v pozadi udialo,preto je tu tato siahodlha diskusia.
@rebellefleur mne pride absurdne, ze drviva vacsina tu pritomnych absolutne nema ani stipku kritickeho zmyslania, staci im par vylevov (aj to opakujucich sa) totalne o nicom a pomaly tu organizuju prostest na svadbe uplne cudzej zeny o ktorej nic nevedia! A este si tlieskaju, ako super sa zgrupili za "spravnu vec".. akoze pre mna normalne absolutna absencia nejakej reality, ci zdraveho usudku..
Popritom, autorka je podla mna jedna pateticka drama queen, a je to presne ona, kto potrebuje vsetku pozornost, narieka tu celemu slovensku a NACO??? Slovami mojho muza "daj sa prepana dokopy!"
Byt taka zdrvena zo spravania svojej sesternice, kmotry, najlepsej kamosky, ziadna sudna osoba by toto neriesila s 500 zenami na mk! Kazda sudna by to riesila VO SVOJEJ RODINE! a nie 3 dni pred svadbou, ale prave aspon mesiac, aj s mamou aj s kazdym aby bol nejaky cas na vyriesenie toho celeho...
A hlavne, nezatvaram oci pred realitou, ze na svadbu nie som pozvana, ze nie som zelany host, ze moja spolocnost nie je vitana a respektujem to! Nejdem nariekat pred celym slovenskom "ako mi to mohla urobit, ved sme boli najlepsie kamosky! NECH MI POVIE DOVOD"
Nikto nie je povinny zdovodnovat SVOJE SPRAVANIE - ked ju tam raz nechce, tak ju nepozvala, hotovo, end of story!
Pre mna je toto jeden nepochopitelny nonsence.. a uprimne, ja byt nevestou, tuto osobu na svojej svadbe nechcem 🤭 pretoze verim, ze podobne spravanie uz predviedla v inych situaciach a nevesta asi o nic taketo nestala..
@karolina196 pozri, kazda jedna mame z tejto diskusie iny pocit a je to v poriadku, lebo kazdy z nas je iny. Ale chapem baby, kt vyjadrili svoju pochybnost, lebo vcera vecer som ju mala uz aj ja (samozrejme, to vobec neznamena, ze to tak musi byt, aby ma niekto zle nepochopil). Ale nechapem, preco su tu zasa znaky utocenia na baby, kt tu pochybnost maju, lebo rozumiem, preco sa im nepaci, ak by bol niekto schopny vymysliet taky blud.
@taga najlepšie ze nevesta ani nikto iný sa ani raz nevyjadril, že ju na svadbe nechce. Naopak počítala s nou od začiatku. Ale autorku presvedčilo 500 žien, že keď nemala kartičku, nevesta jej 2x nezdvíha telefón a 3x neodpísala tak ju predsa určite nechce na svojej svadbe! 30 ročne priateľstvo sa skončí kvôli 100 stranám na MK.
@taga A na co si v tejto diskusii,ked ta to tak irituje?Teba v zivote podrazili blizki ludia?Vies aky je to pocit sklamania?
Tak, došla som nakoniec :D môj screen tíme dnes bude krásny. Ale k veci. Autorka, ja si myslím, že tá téma je real. Premýšľala som, čo ti poradiť pretože som asi dosť podobnej povahy ako ty. Dosť by ma to mrzelo a do poslednej chvíle som dúfala, že je to len nedorozumenie a všetko sa vyrieši, ale keď prišla za vami a začala byť útočná na miesto toho aby si priznala chybu tak som mala dosť. Mne príde, ako by mala manickú poruchu a robí si z celej rodiny dobry deň len tak pre vlastné potešenie. Toto by ani najväčší manipulátor takto nejednal, veď by si tým pokazila deň aj sama sebe, lebo by sa to na tej svadbe riešilo a kazilo atmosféru. Na tvojom mieste by som sa už na ňu vykaslala. Je to ťažké, ale musíš prekusnúť, že možno budeš za kravu pred rodinou ty. Či už by si na tu svadbu išla, alebo nie to už asi inak nebude. Ja som taká, že chcem za každú cenu veci urovnať, takže by som za ňou ešte raz išla s tým, že sa chcem porozprávať, ale kľudne, bez kriku. Dala by som jej poslednú šancu na normálny rozhovor, aj keď neviem či by to malo vôbec zmysel. Myslím, že nikto by nechcel byť teraz v tvojej koži. Veľa žien ti tu radi pomaly odstrihnúť kontakt s rodinou a ďalšia polovica, že máš zahodiť hrdosť a ísť tam. Ale keby to urobíš hneď na začiatku, tak by si pravdepodobne musela čeliť trapasu, že pre vás nemajú vôbec stôl a jedlo. Dobre ti tu radili, že by si mohla zavolať do agentúry a opýtať sa na zoznam hostí napríklad pod zamienkou že sa chceš uistiť že mysleli na tvoje dieťa.
Ach, keby si predstavím, že sa to udeje mne asi by som sa rozložila z toho
@karolina196 ooooo ver ze ano! A ver ze aj vo velmi podobnej situacii
A vobec ma to neirituje, len udivuje a to je velky rozdiel! Moj tlak je uplne v poriadku, je to skor take vnutorne zhrozenie, ci je naozaj mentalita skutocnych zien takato! A je to verejna diskusia, takze to citam ako taky mini psycho triler 🤣
@rebellefleur To uz je podla mna na kazdeho ako zacne vnimat tuto diskusiu.Ja osobne keby som zacala mat podozrenie,ze toto cele je blbost,tak s prispevkami prestanem,lebo je to v podstate zbytocne.Mozno by som dalej citala ako sa to vyvinie,ale ziadne rady a vyjadrenia by uz odo mna neodzneli.Aj keby to bolo vymyslene,to sa tazko dokazuje,ale jedna vec je jasna,tato tema zaujala dostatocne na to,ze je tu neskutocne vela komentarov.
A vies co je najsmutnejsie na tom celom?Je jedno,ci je toto cele pravda alebo lož,ale taketo veci sa bohuzial v zivote naozaj realne stavaju.Vies kolko ludi spoznalo pachuť falose a po rokoch?To sa nemusi tykat len nejakej svadby.
@taga O akej mentalite hovoris?Ze tu niekto dokaze podobne vnimat veci ako autorka?Jej to podla mna pomohlo hlavnej z psychickej stranky.Ludia,ktori su citovo zalozeni nedokazu chladnokrvne riesit taketo situacie.Ak mam niekoho v srdci,mam ho rada a pride nejaky necakany šok,ktory by som v zivote necakala od urcitej osoby,tak to jednoducho zamava s tou osobou.Kazdy vieme spracovat svoje pocity inak.Niektori pre taketo veci by nedokazali ani spavat a podla mna je to normalne,pretoze mozog nedokaze sam vypnut,stale pracuje,hlada vysvetlenia.Pokial tie vysvetlenia nepridu,tak clovek moze byt z toho aj niekolko dni paf...
Že vás to ešte baví. 😀
Dievčatá, je nejaký nový update od vtedy ako volala dneska mama nevesty autorke ? Ďakujem
@karolina196 ok, cize tento sok tak zamaval s autorkou, ze sa pod zamienkou utechy rozhodla ohovorit svoju najkamosku sesternicu pred celym slovenskom. Ok, toto skutocne dokazuje, ako je citovo zalozena...
A prosim, nemyl si dojmy a pojmy.. to, ze si niekto dokaze udrzat zdravy rozum a nepotrebuje sa takto verejne rozsypat, aby ho 500 ludi lutovalo neznamena, ze je chladnokrvny 😉 takisto, clovek, ktory ma vlastny nazor, sa nepotrebuje na nazor pytat inych 500 CUDZICH ludi.. najma v takejto sukromnej a citlivej veci
@karolina196 ver mi, ze to naozaj viem. Preto ten jeden komentar bol, ze ziadna, ani vymyslena tema na mk, nie je zbytocna.
@taga - uplne do bodky si to vystihla cele👏👍
@taga Preco maju niektori dojem,ze tu ludia idu len druhych ohovarat?Toto podla mna nikto nepredpokladal,ze sa natiahne na tolko stran.Autorka tu skor napisala z dovodu,ze do tejto sekundy nevie stale,co si ma o tej situacii s pozvankou mysliet.Ja z jej konania nemam dojem,ze by chcela ohovarat,ved tu pise anonymne.A pokial viem,velmi pekne o sesternici pisala a to ako sa situacia vyvinula pocas niekolkych dni,tak to mozu konkretni ludia.Ja vobec netusim o akych ludi ide,takze toto ohovaranie nie je ani zdaleka.
Horsie by bolo keby sa chodila vyzalovat celej dedine,kde ju vsetci poznaju...Pretoze aj taketo osoby existuju.
@karolina196 súhlasím 😊
@karolina196 ok, ale uprimne, ked nieco zazijes a nevies co si mas mysliet, co urobis?
1. Zahlbim sa do seba, preberiem si to so sebou, s ludmi, ktorych sa to tyka, ktori su viac ci menej zainteresovani, poznaju ludi, okolnosti a ich nazor pripadne ciny ma mozu niekam posunut, resp pomoct vyriesit problem
2. Idem na verejne forum, kde predostriem problem uplne neznamym ludom, ktori nic netusia o mne, o druhej strane a nijako mi nemozu pomoct vyriesit danu situaciu?
A k tomu ta davova psychoza, ze su naozaj zeny, ktore realne uz tri dni ziju problemom (nebudeme polemizovat ci realnym ci nie) uplne neznamej osoby.. davaju rady, prezivaju to, akoby na tom stal ich zivot, priam akoby maju pocit, ze uz same maju pravo dozadovat sa nejakeho vysvetlenia atd..
Vies, keby to bol realny objektivny problem, kde si zeny mozu poradit, lebo riesili nieco posobne.. ale toto je taka subjektivna vec...
no proste, pre mna fascinujuce divadlo
@brigelka Podľa mňa určite donesú.
Ja mam už zmiesane pocity podľa mňa nevesta teraz bude sa snažiť aspoň takto to uhrať... Možno naozaj nevesta iba nevie rozprávať normálne a keď jej niečo vadilo nepovedala no a teraz ju hnevá, že ako to vplýva na ostatných tak určite donesie aby nebola za "zlu".
@ann092 to je kde, ze dnes volala matka nevesty? To mi nejako uslo.
@betulinka1 Matka nevesty zavolala z neznámeho čísla, aby potvrdili či prídu alebo nie, lebo že im to nie je jasné. Tak autorka povedala, že nie. Tak matka nevesty zavesila.
@taga Tak,jasne,ze to riesim s blizkymi.Ved ale ona tu vela veci vysvetlila preco tak konala.A ver ci never,ja tiez poznam pocit hanby,kedy sa clovek naozaj hanbi za konanie druhych.Neviem preco to tak je,ale stava sa to.A asi jej bolo lepsie vypocut si nazor cudzich ako blizkych.A hlavne pisala ake povahy su mama a sestra a tak to aj dopadlo,ze do toho zasiahla jej sestra a takto sa to vyhrotilo.Jej sestra nemala absolutne nic riesit,ale hlavne si autorka myslela,ze vsetko sa normalne vysvetli a podla mna doteraz neprislo k ziadnemu normalnemu vysvetleniu.Treba si precitat vsetky jej odpovede,aby clovek bol viac v obraze preco autorka tak a tak riesila veci.A hlavne jej muselo byt velmi trapne,ked jej vela ludi z rodiny pisalo ohladom svadby a nikto ani netusil,ze ona pozvanku nema.Rozumies,ze je niekedy lepsie nazor cudzich ludi ako to detailne riesit s kazdym clenom rodiny?Praveze autorka nechcela hned ostatnym sesterniciam pisat o tej pozvanke a tej ignoracii.A vies preco?Lebo ju ocividne nechcela ociernovat medzi rodinou...
@taga
No tak… keď píšeš, ze chýba zdravý úsudok, realne si myslíš, žeby sme sa zgrupli pred kostolom nevesty? Pretože ja som toto písala na odľahčenie v rámci srandy, lebo to bol moment, kedy bola autorka hotová zo stretnutia s jej sesternicou. Viaceré sme tam popísali úplne fantazmagórie, ale myslím, že každá pochopila, aspoň som si to myslela, že išlo len o odľahčenie situácie a urobiť si z toho srandu. Teraz, keď čítam tvoj príspevok, si začínam uvedomovať, že asi viaceré to všetko brali vážne a doslovne, čo ma dosť prekvapuje.
OOT...ide ruza pre nevestu