icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

autor
30. máj 2023

@ann092 nie lebo svadbu si riešia snúbenci výhradne..aj si ju platia.. cize aj o pozvaných rozhodujú oni ..a majú prenajatú svadobnú agentúru..čo sa im stará o výzdobu a ostatné veci..

autor
30. máj 2023

@janage ja som to tak preto brala lebo mne sa stalo dačo podobne na mojej svadbe..dali sme tých kartiriciek k stolu vytlačiť akosi malo a na jednu tetu nevyšlo ale spravila som to tak že som jej osobné zaniesla oznámenie+ vysvetlila že aj keď nemá pozvánku je samozrejme pozvaná k stolu. Aby sa nehnevala..že naša chýba ..že nemá aj tu malú pozvánku..ale vyriešila som to osobne..tak teta samzojreme prišla .tak ma najskôr toto napadlo a čakala som že sa situácia zopakuje aj teraz a sesternice príde má pozvať osobne alebo zavolá že je to len nedorozumenie

beronsche
30. máj 2023

Podla mna si pozvana nebola. Ked sestra na nevestu pritlacila, ta nablabotala nezmysly, ako myslela, ze zartujes, ze pozvanku nemas.
To jej tak uveri ten, co seno zere...
Jedine, ze by bola nevesta velmi, velmi slabo intelektovo obdarena, ale to uz vies ty..
Mozno sa mylim, ale podla mna sa najneskor tyzden pred svadbou potvrdzuje ucast kvoli stravnej jednotke. Teba nikto neoslovil a to do svadby zostava par dni.
Takze dobre, ze tam nejdete.

Inak, ja s mojou zvedavostou, by som ju musela konfrontovat a zistit, co je za tym.. Po svadbe by som jej zavolala a opytala sa, co ma za problem.. 🤪

katkami123
30. máj 2023

Prosím ťa, keď tvoja mama aj sestra nevedia riešiť problémy, ale ako píšeš, že idu hneď do útoku, už im nič nehovor, ani že nejdes, povedz im, že uvidíš, oni nech sa zariadia podľa seba. A hlavne už nech to neriešia na svadbe s nevestou, lebo to bude po tomto všetkom vyzerať, že ste extremne doterní príbuzní, ktorých keď vyhodíš dverami, nájdu si cestu komínom. Je to len svadba, nestavajte na nej svoj život. Odokrylo ti to aspoň aké sú skutočne vzťahy a nie aké si myslíš. Aspoň sa naučíš, že nie každý, čo ti kto povie aj myslí úprimne a netreba si jeho slova brať až tak k srdcu, dnes je kopu kecálkov a rôznych manipulátorov. Urobte si program a tortu zjedzte. Nič neposielaj. A nech ti sestra s mamou sľúbila, ze to viac nebudú riešiť. Treba mať svoju hrdosť. Nabudúce ťa to snáď naučí aj kupovať dary a torty až keď je vec istá. Myslela si to dobre, ty máš čistý štít. Navyše, nechápem, prečo si toto neriešila hneď so sesternicou ale mesiac čakala od pozvánky. Buď rada za tuto situáciu, aspoň ti to otvorilo oči, možno by si sa to v budúcnosti raz dozvedela omnoho nešťastnejším spôsobom, alebo si prehliadala varovne signály. Tých dvôvodov na nepozvanie môže byt milión a už to je asi jedno. Pokým by to sesternica nechcela riešiť, nekontaktovala by som ju.

vandica
30. máj 2023

@autorka dobre ste sa rozhodli, že nejdete aj napriek tomu, čo povedala tvojej sestre. To si narýchlo takú kravinu vymyslela, lebo nečakala, že sestra to na ňu vybafne. Keď ste také spriaznené duše, alebo teda skôr boli ste, tak tie správy čo si jej pisala bude riesit, že o čom točis, že prečo by ste neboli pozvaní, ak by aj zabudla dať do obálky pozvanie k stolu. A hned po sestrinom telefonáte by zavolala ona tebe. Strašne by ma ale zaujímalo, prečo sa tak rozhodla, keď ste boli ako sestry, a pomohli ste im s domom, a to myslím, že veľa ušetrili, za to čo im tvoj muž robil. Napíš prosím potom, ak sa dopatras k vysvetleniu, čo sa udialo....

vandica
30. máj 2023

A tortu ak sa nedá zrušiť, tak zjedzte vy, polku si daj do mrazáka 🙂 Poslala by som max blahozelanie, keďže oznámené ti bolo že sa vydáva, tak oznámenie sa patrí poslat. Ale dar určite nie, keď nie ste pozvaní.

autor
30. máj 2023

ako dar som jej kupila wellnes pobyt pre dvoch na dve noci v tatrach kedze ona miluje sauny masaze a podobne..takze tam pojdeme my s muzom..o chvilu mame vyrocie 10 rokov co sme spolu tak to oslavme tam

autor
30. máj 2023

@vandica co sa torty tyka tak ja mam buduci tyzden 30 rokov tak urobim mensiu oslavu a tam sa ta torta zje..

vandica
30. máj 2023

No výborne, vidíš to, aspon si to s mužom užijete ❤️ a aj torta bude mať využitie.

cacianka
30. máj 2023

@cherrystone práveže pozvánku nedostala, iba oznámenie, a to sa posiela kade tade, iba oznam

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
autor
30. máj 2023

@stanulienkat pisala som tu uz viackrat ze nikam nejdeme..

doriiis
30. máj 2023

Všetky zúčastnené strany tohto ,,konfliktu" sa správajú ako úplné deti

zuza265
30. máj 2023

@stanulienkat vsak to pochopila. Posledne 2 strany su len o tom, ze tam nejdu, lebo viacere baby si nevsimli co napisala… ona to chape a v podstate vsetko chapala cely cas podla toho ako sa to vyvijalo

autor
30. máj 2023

ja viem ze pre vas je to jasné ze proste ma tam nechce a ze ja to proste neviem pochopit ale keby ste poznali v realnom zivote nas vztah tak by ste ani vy tomu nechceli verit..tiez by ste si mysleli ze to musi byt proste len omyl..alebo nedorozumenie..najhorise je ze teraz mi pise aj druhe sesternice ze o kolkej vyrazame ci ideme svojim autom co obliekam malej a podobne..ktore nevedia ze ja tam nejdem..a teraz co mam robit?..napisat ze nie som pozvana ze nikam nejdem?..alebo si mam vymysliet daco preco nejdeme aby z toho zase nebol nejaky skandal a rozruch..

monymony1
30. máj 2023

Casto krat nam ublizia najviac prave ti od ktorych by sme to vobec necakali - najblizsia rodina. Urcite si z toho smutna. Uz z toho ako pises citit ze ti na nej naozaj zalezalo. Drz sa skuste to hodit za hlavu a urobit si pekne rodinne chvile🤍

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
zuza265
30. máj 2023

Napis pravdu🤗 ze teda si nemala karticku ku stolu, ze nepojdete … je mozne, ze tiez zistuju situaciu u teba. Ja by som uz pisala len pravdu bez vymyslov, nech sa nezamotate zbytocne a nech mas ciste svedomie.

Uplne ta chapem cely cas, brala by som to cele rovnako ako ty🙏🏼♥️ drzim palce

eeffka
30. máj 2023

Si mimo? Je to jej hanba nie tvoja. Normalne odpisem, my nejdeme, nie sme pozvani. Preco? Nuz tak sa nevesta zrejme rozhodla. Bodka.

erika237
30. máj 2023

Citam to tu priebezne a zaujimalo by ma “rozuzlenie”, len tak z velkej zvedavosti, lebo nedokazem pochopit spravanie nevesty, mne by bolo asi velmi trapne pozvat tetu, uja, sesternicu s rodinou a vysrat sa na druhu sesternicu. Ak by sme neboli pohadani 15 rokov do krvi asi by som uz teda pozvala vsetkych.

sandri
30. máj 2023

Preco by si si mala vymyslat dovody? Na rovinu povedz, ze teba nepozvali. Ty sa nemas za co hanbit!

jumama
30. máj 2023

Sesternica si nedomyslela dlhodobejsie dosledky. Vytresta sa tym sama, v sirsej rodine. Pretoze jej pristup sposobi, ze cela tvoja rodina, mama, sestra, mozno i niektore sesternice - mozno jej to na svadbe budu vycitat, mozno sa zachovaju inak, ako keby ste vsetci pozvani, mozno odidu skor alebo tak. A aj na dlho po svadbe, to vztahy medzi rodinamy mozno spravi take "mdle". Vyzeras byt velmi rozumna, skust to nejako prezut, odpustit, nezatrpknut, nechat si aspon kustok srdca otvoreny. Chapem, ze je to tazke a zranujuce. Neviem kolko vas vsetkych je, a ci su naozaj vsetci sesternice, bratranci pozvani... alebo mozno i viaceri takuto dilemu ako ty prave riesia... Ked si hovorila 8 otcovych surodencov, asi tych sesternic moze byt dost... a asi ste si vzajomne medzi sebou vsetci neoverovali, ze ci idete.

kaitlin3
30. máj 2023

@stanulienkat tak ono paradne sa tu niektorým ženám autorke nakladá keď netušia aké majú vzťahy v rodine, čo všetko si to prežili a pre nás sú to len dve cudzie osoby. Ale ja osobne si tiež neviem predstaviť ako veľmi rýchlo by som pochopila a zmierila sa s tým že by ma moja blízka osoba nepozvala na jej svadbu bez zjavného vysvetlenia, ked to bola ešte pred pár mesiacmi hotová vec. Nie všetci su tak cynickí a odosobneni od ľudských vzťahov že by to dokázali v sekunde hodiť za hlavu.

oldcountryroses
30. máj 2023

Máš tej druhej sesternici napisat, ze nejdete. Lebo nevesta Vas nepozvala, na telefónat nereagovala, na spravy tiez nie. iba po tvojej sestre odkazala ze pridte, co pozvanie nie je.

zuzulkamr
30. máj 2023

Normálne by som povedala, že sme dostali oznámenie bez pozvania k svadobnému stolu a nevesta opakovane na dotaz či nedošlo k omylu sa nevyjadrila.... z tvojej strany slušne vysvetlené.... druha strana nech vysvetľuje...

alica2202
30. máj 2023

uz sa nezamotavaj. Kazdemu, kto ti napise, ako idete, co si obliekas, kolko davas do obalky jednoducho napis, ze kedze si nedostala pozvnaku k svadobnemu stolu, nikam nejdete. Ziadne omacky, ziadne zahmlievanie...

beronsche
30. máj 2023

Hlavne si nic nevymyslaj preboha!!
Normalne napis: " my na svadbu nejdeme, pretoze nas XY nepozvala. Prajem ti prijemnu zabavu."
Bodka.
Paci sa mi aj vysvetlenie, ako je vyssie - ze vas nepozvala a na dotaz, ci ide o omyl, nijako nereagovala. Plus, to co povedal zenich - ze on nevie, preco vas nepozvala.

terina25
30. máj 2023

Ja by som nesla ani na obrad

zuza265
30. máj 2023

@terina25 ved nejdu🙂

malaopicka
30. máj 2023

Ja ťa v jednom aj chápem, že si sklamaná a smutná z takého správania. Váš vzťah vlastne takýmto konaním z jej strany skončil. Mne sa stalo niečo podobné, keď sme minulý rok robili svadbu. Bola to ozaj mini svadba - len naši rodičia a súrodenci (každý mame jedného). Osobne sme všetkým kamarátom a známym dali oznámenia a vysvetlili sme, že robíme súkromnú svadbu a radi všetkých uvidíme na obrade, kam nás prídu podporiť. Všetci kamaráti to pochopili, tešili sa s nami, akceptovali rozhodnutie. Len moja teta a sesternica to akosi nepobrali. Kedysi v detstve sme sa stretávali pravidelne, teraz sa stretneme 1-2x ročne, obvykle je to iniciatíva z našej strany, takže som nečakala také jednanie. Ale skratka obe vybuchli, predviedli neskutočné teátro, vyhrabali nezmyselné historky z pred 15 rokov a skratka sa totálne oduli a neprišli ani len do kostola (ani teda nedali vedieť, že neprídu). Bude to už rok, odvtedy sme si nepísali/nevolali a už to vyzerá tak, že ani nebudeme. Po tom, čo predviedli svoj charakter sa ja nemám dôvod doprosovať a ony nie sú schopné ospravedlnenia. Tým to nadobro skončilo, ale aspoň sme sa poučili do budúcnosti. Teba to isto bude nejakú dobu ešte mrzieť, ale koniec koncov prídeš časom sama na to, že to bolo nakoniec to najlepšie riešenie 🙂