Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@kocurikpupcek a aký máš teraz vzťah so svokrou a čo manžel na ten jej výstup kvôli torte na svadbe?
@sissi07 ale ty si to nečítala? 😂 Boli pozvaní - v hlave nevesty, takže určite pre dieťa (v hlave nevesty) bola prichystaná detská stolička, detská porcia bez prípadných alergénov a dcérka istotne aj kvety mala rozhadzovať (v hlave nevesty). Len autorke to akosi nik neoznámil 😂 (Toto bolo myslené ako vtip, aby sa niekto toho nechytil).
@reanda a nevesta neklame pol rodiny, ze ju “pozvala”? Teraz uz je zrejme neskoro riesit pripadnu “chorobu”, vsetkym by to bolo jasne. Ale mne by to vobec nebolo blbe povedat, ze som chora, ze nejdem niekam, kde ma nechcu, ale pred vsetkymi sa tvaria, ze ano. Povedala by som rovno, ze sme pozitivni a vymalovane. Len preto, aby som sebe zabezpecila pokoj a klud. A keby v autorkinej rodine vedeli, ako to cele nakoniec dopadne, tiez by sa v tom nešpárali
@veronika33 Áno, že veď on bol pozvaný, ešte aj balóny na výzdobu zháňal :D A autorka nahnevaná, že ako ju mohol takto zradiť. Že držal so svojou sestrou a nie so ženou.
@sparkling nepoznám.
@veronika33 už som odstrihnutá 5 rokov, ale 9 rokov som si s ňou užila i pekné i to zlé. Ale donekonečna sa ju nedá ospravedlňovať. Poviem to tak, že vzťah je minimálny. Iba najnutnejšie minimum.
@veronika33 a manžel ju ospravedlnovaľ celkom dlho až tiež po rokoch pochopil. Ale trvalo to🙄
Inak... Veci sa stavaju vselijako. Ale daju sa riesit aj normalne a ocividne tu hlavne nevesta a jej strana nic neriesi normalne. Par prikladov.
Kamoska tiez tak nejak dopadla, ze ju jej svedkyna pred svadbou zacala ignorovat. Ale tak ked uz sa jej rodina zacala pytat kedy ide, ako ide a podobne, tak sa s nevestou skontaktovala a ta jej normalne povedala, co sa deje a hotovo. Bolo to neprijemne, ale si to vysvetlili, dokonca nakoniec bola aj na svadbe, zo slusnosti, vztah sice upadol, ale tak normalne do stratena, nikto nemusel po nikom vrieskat. Nevesta sa nehrala na hluchu, ale normalne povedala co sa deje.
My napriklad sme oficialne nestihli pozvat moju tetu na svadbu. U nas sa take oficiality extra nerobia, normalne s nami chystala svadbu, zapajala sa, ale nejak pozvanku vzdy zabudla vziat alebo ked sme sa stretli, sme ju zabudli vziat. Ked sme si to asi dva tyzdne pred svadbou uvedomili, sme jej vraveli, ze teda sme aj zabudli, ze nema pozvanku oficialnu, ze ci sa neurazila, ze jasne, ze s nou na svadbe ratame. Sa len zasmiala, ze keby sme aj neratali, ze by prisla. Ale ratali sme aj s tym, ze sa jej to mohlo dotknut, darmo bolo "jasne", ze pride, kedze nam pomahala veci aj chystat. Pozvanku dostala do ruk az po svadbe a doteraz je z toho vtipna historka.
Ja som bola pozvana na dve svadby uz s dietatom, v oboch pripadoch som si bud ja overovala ci moze prist aj dcerka alebo priamo nevesta sa ma pytala, ci im to nevadi, hlasila som nevestam, ze ci potrebuje vlastnu stolicku alebo nie, ako dlho sa asi na svadbe zdrzime... Normalne so mnou o tom komunikovali a sme sa dohodli, ze co a ako. A nie ze mrtveho chrobaka hrat. A to pritom bolo jasne, ze sme pozvani, ale clovek niekedy potrebuje odkomunikovat nejake veci. Je jasne, ze nevesta s hostami komunikovat musi. Alebo odkazat na niekoho ineho, kto to ma na starosti.
Dokonca sa stalo aj take, ze rodina nechcela pozyvat niekoho na svadbu, tak ani nedala pre istotu vediet, ze svadba je. Ani oznamenie neposlali ani nic. Ale aspon bolo uplne jasne, ze na svadbe ich nechcu. A nieze poslem len oznamenie a nic a potom sa hram na hluchu.
Zazila som aj to, ze kamoska nas pozvala na svadbu bez manzelov a priamo to povedala aj vysvetlila preco. A dalsia kamoska jej tiez priamo povedala, ze oni sa s muzom rozhodli, ze na svadby chodia len spolocne, takze nepride. A tiez sa nikto neurazil ani nehadal. Maximalne si obe mozno povedali v duchu, ze ta druha prehana, ale aj zagratulovat boli, aj bolo vsetko jasne, ze co sa deje, aj nam ostatnym.
Proste nechapem, preco to musi riesit nevesta takto a kricat a odkazovat cez tri osoby autorke nieco. Aj neprijemne veci sa daju riesit normalne. Aj hadat sa da normalne. Aj vycitat sa da normalne. Lenze nevesta ma asi nejaky trapny alebo nepochopitelny dovod, tak to riesi takto. Smutne no. Aj rozhadat alebo zrusit kontakt sa da na urovni. Nevesta sa nesprava na urovni a to napriek tomu, ze chapem, ze ma tesne pred svadbou. Taketo veci si dopredu kazda nevesta overuje.
@reanda preco by som mala vyvolavat konflikt niekomu na svadbe, len preto, ze ma tam nechce? Zvlast, ked to pani nevesta takto riesila? Mne osobne to nestoji za hadku, ani za to, aby som tomu venovala cas. Ale ak si si nevsimla, uz je to pasé. Po celej rodine je hadka, nervozita, chaos, sesternice pohadane, rodicia pohadani, autorka z toho vysla ako nafukana primadona a zenich je bez svedka. No to uz je len krasne riesenie. Isto sa zajtra v tejto atmosfere vsetci budu skvele bavit, svadobne kolace im budu chut a svadobne vino potecie potokom. Gratulujem, dokonale riesenie, “standing ovations” by si to zasluzilo.
@cervenaruza123 👏👍👏
124 strán 😯 to aj umrem kým prečítam všetko 😁😂
@cacianka 😂😂😂😂 rozosmiala si ma. Ja ti naozaj nerozumiem vobec. Neznervoznila si ma. Dostala si ma do situacie, kedy naozaj nechapem. A podla mna si skor ty nepochopila mna co pisem a reagovala si unahlene. Nic co pises si nepamatam, ze by som tvrdila… alebo si chcela odpisat niekomu inemu. Ja uz netusim. Ale vybehla si na mna a ja som zirala co to 😂 pekny den
@cervenaruza123 úplne súhlasím, veď keď už sa raz rozhodnem že idem organizovať svadbu a volať na ňu nejakých hostí (ktorý bud prídu s darom alebo/ a s peniazmi, buďme úprimní) tak rátam s tým že s tými hosťami musím aj komunikovať, vysvetľovať organizovať, usmerniť. A nie že ja som nevesta, mna nech nikto neotravuje. A tie čo ju tu obhajujú že jej autorka pokazila jej veľký deň tak nie, ona si ho od základov pokazila úplne sama svojou neschopnosťou, neochotou komunikovať a ignoráciou. Nechápem na čo vôbec posielala autorke len to oznámenie bez pozvania, čo čakala že sa akoze stane, že autorkinej rodine to nebude divne prečo oni pozvaní sú a ona nie? Keď už som taká hrdinka že jej to oznámenie poslala tak mala aj s odkazom že na svadbu pozvaná nie je a nie že “domysli si”

@taga dakujem, moje analyticke schopnosti su celkom dobre 🙂
mozes nazvat klamstvo diplomaciou, stale je to klamstvo.. a za mna radsej bitka na svadbe, ako nechutna pretvarka a 'pokoj' na oko.. ja mam rada uprimnost.. a vo vztahoch cisto..