icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

leni1977
3. jún 2023

@katka2602 nie, on to nepovedal mne do tváre, povedal to mojej tete, no a tá sa mu k tomu vyjadrila, že veď trochu od veci argument dáva keďže Lenka svadbu nemala tak na nej nemohol byť 😂 Ja som to neriešila aj keď pôvodne bolo tak, že celá rodina pôjde na svadbu, mne to bolo smiešne a prišlo mi to dosť trápne.

didip
3. jún 2023

Priznám sa, že ja som svojej svedkyni zabudla dať oznámenie a pozvánku. Stretli sme sa a ja som to nechala doma, nevedela som kde mi hlava stojí. Samozrejme, že som sa jej ospravedlnila a povedala, že máme toho veľa a dúfam, že sa nehnevá a rátame s ňou. Poslala som jej aspoň na messenger, takže tuto s autorkou jej sesternica určite nerátala lebo by sa jej to snažila aspon vysvetliť

mima1608
3. jún 2023

@gabriela876 nešla. Dnes ráno písala, že idú na MDD program s dcérkou a potom s jej rodičmi budú večer grilovať. To už by bola ozaj za chuderu, keby šla, keď ani výslužku ako jediní nedostali a celá rodina už vie, že ani pozvánku nedostali.

spadnutaslivka
3. jún 2023

to už búrlivejšia debata tu bola snáď len u tých fifleniek, čo chceli domy zadarmo (myslím, že 2 prípady tu boli také extra)... :D čakám, kto teraz obšlehne motív a napíše bestseller :D

autor
3. jún 2023

@muchotrafka298 ja by som to prekusla akceptovala keby povedala že vieš čo nedala som ti tam pozvánku lebo ťa tam nechcem..lebo..( a nejaky dôvod)..ale nie že pár mesiacov mi povie celá Happy že áno bude svadba a teším sa na vás a urobíme na mojej svadbe takú hru čo si mala.aj ty ešte ti zavolám a naplánujeme..a potom mi pošle len oznámenie ..a keď sa jej zdvorilo ešte formou žartu opýtam či je to v poriadku lebo teraz som trochu zaskočená neviem na čom som tak reakcia žiadna..keď napíšem potom že či teda naozaj nie sme pozvaní alebo ako to je snami keďže sme nedostali pozvánku len oznámil..reakcia žiadna ..keď zavolám lebo mi to proste nedá že všetci sú pozvaní z rodiny okrem nás ( neviem ktorej z vás by to nevadilo)..povie že nemôže a zavolá nazad a zase nič. Keď sa jej na to opýta niekto iný z rodiny odpoveď..však nech príde ..potom sa.tvari prekvapene že prečo nechcem prísť že o čo mi kde a keď v sms vysvetlím čo sa stalo tak príde a naziape na mňa.

ruzovakrava
3. jún 2023

@leni1977 máme možno rovnakého bratranca, je pravda že odo mňa je dosť starší (20r) ale pri pozvaní povedal, že načo by tam išiel, že ma skoro ani nepozná 😃 chápeš, sesternici. Jeho brat 2 dni pred svadbou sľúbil že príde, neprišiel. Mamin brat aj so ženou aj s ďalšou maninou sestrou mali prísť neskôr večer aspoň do sály, lebo niečo mali. Ani tam neprišli 😃 ale zas je pravda že mi všetci pár dní pred svadbou osobne doniesli dar aj peniaze, my im výslužku. A keď čítam takéto príhody zo svadieb s príbuznými tak som rada že nie som sama s takou skúsenosťou 😃😃

zmrzlinka2021
3. jún 2023

Fuha, 134 strán temy.

Autorka alebo aj ostatní: ako to dopadlo nakoniec?

autor
3. jún 2023

@zmrzlinka2021 no dopadlo to tak že nejdeme.vobec a rodičia a ségra len na obrad potom stretko u našich..

autor
3. jún 2023

Samozrejme nevestina mama je mega nasratá na mňa aj na našich..,že toto sa v rodine nerobí a podobne že oni by toto mne v môj svadobný deň nespravili..

leni1977
3. jún 2023

@ruzovakrava hej, mňa netrápilo, že tam nejdem, len mal normálne povedať dôvod alebo radšej nepovedať nič ako takú kravinu vypustiť z úst, spravil zo seba blbca

elanor
3. jún 2023

@muchotrafka298 keby nevesta reagovala hned, nic z toho co sa deje posledny tyzden, by sa nestalo

muchotrafka298
3. jún 2023

My tu pozname len jednu stranu pribehu, mna by zaujimalo napriklad, ze preco dotycna autorku ignorovala, ked boli super kamosky a top sesternice? Co sa jej stalo, ze sa chovala tak, ako sa chovala (no ako krava totalna, ze ano), nekomunikovala a odmietla jej cokolvek vysvetlit? Lebo nic nie je iba cierne alebo biele. Lebo ferove jednanie by si urcite autorka zasluzila. Kazdy ma svoj sposob komunikacie a evidentne nevesta hodila ignore mod ako svoj styl.

autor
3. jún 2023

@muchotrafka298 mne to zdôvodnila tým že má toho veľa a moje správy kde píšem že sme nedostali pozvánku brala akože si len srandu robím..

ema22270
3. jún 2023

Autorka: to, ze su nastvani, tak to je uz len take citove vydieranie z ich strany, oni by toto tebe v zivote neurobili... oni by sa takto v zivote nezachovali a mozno aj zivot za teba aj s nevestou polozili vsakze. (Prepacte tu moju ironiu)....

lienka.7
3. jún 2023

@autorka uz kašli na to... mam pocit, ze niektoré keby tu keby po papuli dostali, tak ešte aj poďakuju (obrazne povedane).
Sesternica ta tam nechcela, len nemala "gule" ti to povedať. Možno sa to raz dozvieš, možno nie...
Kaslala by som na ňu a sústredila sa na ľudí, ktorí mi aspoň na správu sú schopní odpísať a zdvihnúť telefón.
Užite si den ako rodina, je krásne, a netráp sa nad nejakou kravou, ktorá nemá základy slušného chovania.

suzanesmile
3. jún 2023

@muchotrafka298 ziarlivost, zavist, sprosta povaha nevesty? Autorka sama nevie, kedy neveste preplo. U nas napriklad vznikla zavist, lebo som si ,,dovolila,, mat skor dieta, ako svagrina a vztahy ani po niekolkych rokoch nie su dobre, lebo dcera je viac, ako syn.
To niektore povahy su nepochopitelne a autorka, nenic si nervy, uzivaj si pekny slnecny den.

muchotrafka298
3. jún 2023

@suzanesmile no toto snad nemyslis vazne, ze Ti svagrina zavidela, ze si mala skor dieta. To co je uz za cloveka?!?

listy456
3. jún 2023

@muchotrafka298 su dve moznosti... bud je to mrcha a potrebuje byt vsade prva alebo iba frustrovana z dlhodobeho snazenia.. to vie zranit ked vidis okolo seba ako sa inym rodia deti, ja som taka nikdy nebola aj ked sme sa dlho snazili ale viem ze take su a boli ich to

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
laila22
3. jún 2023

@valeria_h mne je strašné smiešne, keď tu vypisujú o neveste, že pred svadbou bola v krízovej situácii, všetok ten stres. Ako nechápem z čoho? Čo ide o život, že jej prepína a nie je schopná normálne rozmýšľať a komunikovať?

suzanesmile
3. jún 2023

@muchotrafka298 to svokra 😀

muchotrafka298
3. jún 2023

@laila22 no presne, podla mna neexistuje taky velky a dlhodoby stres, aby dotycny nebola schopna na 1 minutu zdvihnut telefon alebo odpisat na spravu. Lebo je to slusne komunikovat priamo a na istej urovni. Hlavne ak jej nejde o zivot, nie je vazne chora a podobne, ze skutocne nemoze na spravy a telefonaty odpovedat. Ja by som vo svojom zivote nestrpela osobu, ktora by sa ku mne jak k handre chovala, ignorovala by ma a este by zo mna spravila totalnu hlupacku. Aj keby sme si boli neviem ako blizke. Skoncila by u mna.

katkami123
3. jún 2023

Autorka, mudre rozhodnutie vás všetkých. 👍👍👍 palec hore pre vasich aj pre sestru, že pozdravujem 😊

katkami123
3. jún 2023

@laila22
Ja som pri mojich skoro 2-ročných dvojičkách na MD, teraz aj staršia nebola v škôlke, všetky 3 choré, v krízovej situácii tiež teraz každý deň, to by som už podľa tychto názorov mala byť rozhádaná s polkou Slovenska a všetko by mi malo byť ešte prepáčené.

Pri nevestinej psychike sa nečudujem, ze nechce deti, keď pri svadbe s agentúrou a poskokov manželom a matkou je zúfalá.

ruzovakrava
3. jún 2023

A inak k tomu dôvodu nepozvania, myslím že sa to autorka dozvie. Ak nie hneď teraz zhorúca po svadbe, tak určite v budúcnosti sa dozvie len tak náhodou veci ktoré jej to doťuknú. Vždy je to tak, cez niekoho to vždy vyjde na povrch 🙂

otazka1
3. jún 2023

Vlastne mi napadlo teraz že minuly rok povedal najlepsi kamoš môjho muza z mladosti,že o rok bude mat svadbu,že ju ide požiadať o ruku,ze sa vidíme…oni na našej svadbe boli aj keď sa teraz vidia fakt raz do roka,lebo bývame už ďaleko..podľa vás,múdre hlavy, sme tam mali dnes nacupitat aj keď pozvánku nemáme,lebo sa s tým rata automaticky?nepozvali nás,tak aká ústna dohoda?😃

fiirsttiime
3. jún 2023

@otazka1 šup šup obliect ucesat dat do obalky evricka a smer kulturak😃 dohoda je dohoda 😀

katarinka89
3. jún 2023

@otazka1 veru tak, .mas pravdu.....mne to príde úbohé, sa niekde nominovať.....

fiirsttiime
3. jún 2023

@otazka1 a mozno ste VIP ti sa nepozyvaju ti rovno idu 😃

katarinka89
3. jún 2023

Keby ste boli pozvaní, jej nastávajúci by povedal niečo iné tvojmu muzovi- napr: opýtam sa to Zúži, nech si to preverí....ale odpovedal inak.