icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

autor
3. jún 2023

takze suma sumárum baby pre vsetky co ste to vydrzali az doteraz:..nasi so sestrou isli rovno na obrad nesli ani k nim domov na vypytanie nevesty jediny kto isiel ešte predtym do domu nevesty bol sestrin muz on vraj musel lebo je svedok zenicha..po obrade isli vsetci gratulovat aj nasi s kyticiou..nevesta sa na kazdeho usmievala ked prisli nasi tak len sucho povedalo " hm no dakujem no"..to iste aj sestre..nasi isli potom domov..ešte mama s nevestinou mamou si vymenili par ustipacnych poznamok otec sa nevyjadroval k nocimu a sestra s muzom isli aj na hostinu kde sa zdrzali po polievku a prvy tanec a isli prec lebo nevestina mama mala neustale potrebu mna a nasich si brat do ust a segra kedze vie akej je povahy nechcela tam vyvolavat hadky a le ma ustila ze kazdy vie ako to bolo...teda ten dovod preco niesme ja muz malá a nasi na svadbe..ked nasi odchadzali z obradu tak nevestin otec dobehol k mojmu a pytal sa ci som ja dostala vysluzku otec povedal ze nie ale ze nech si nerobi starosti tak mu to nedalo a dal mu pre mna kolace a flasu vina na ktorej je podobizen mladomanzelov..a segra ešte pisala ze svadba je ako cez kopirak tej mojej..ze vsetko rovnake.nevesta ma dokonca ešte aj ten isty uces ako som ja mala..a saty velmi podobne..maju rovnakeho DJa dokonca aj menu je velmi podobne tak uz fakt neviem co si o tom mysliet..a samozrejme nevestu mrzi ze sme s muzom neprisli ale ze to respektuje..tak sa vyjadrila

autor
3. jún 2023

@veronika33 ta sesternica to uz vedela dopredu ..ona len chcela nevestu podpichnut

autor
3. jún 2023

ešte pre tie konspiratorky ktore sem napisu ako vie sestra ake maju menu ked sa zdrzali len po polievku tak dostali karticky kde je napisane cele menu...tak tam si precitala..

veronika33
3. jún 2023

tak je to jasné, preto ťa nepozvala, lebo okopírovala úplne všetko, čo sa len dalo a bolo jej to pred tebou trápne...

mousegirl
3. jún 2023

@autorka Podľa mna sa všetky svadby podobajú 😂 a keď niekto ma super DJa, tak by som nevidela nič zle na tom, že si ho pozvú na svadbu tiež💁🏾 či naozaj si začínaš myslieť, ze toto bol dôvod nepozvania?

pebu
3. jún 2023

Skoda ze sa tam zaplietla nevestina mama. Je zjavne velmi konfliktna a ustipacna. Keby s nou Tvoja sesterka nerozpravala predtym ako s k Vam prisla,tak by ten rozhovor dopadol inak..
Je to uz vsak vsetko jedno. Dakujeme @autorka za info a prajem Ti vsetko dobre do zivota.

mima1608
3. jún 2023

@autorka tak toto je riadne dedinský dôvod, prečo ťa nepozvať (ak to je ono). Pre takú prkotinu pokaziť rodinné vzťahy, no nechápem. Však ti mala normálne povedať, že tak tvoja svadba bola super, tak som sa inšpirovala. Alebo ani nemusela. Pochybujem, že by si to riešila 😅

kaitlin3
3. jún 2023

Ak fakt to že pokopirovala tvoju svadbu bol dôvod prečo nepozvala teba a vlastne krsniatko tak to je strašne smutne a takú osobu by som vo svojom živote už nechcela

felicidad
3. jún 2023

Pozri "vyhrala" si ty. Snažila si sa, komunikovala si a zachovala si si hrdosť. Ak dôvodom nepozvania bolo naozaj "okopirovanie" tvojej svadby tak to je fakt smutné. Kým si nebrala aj rovnakého muža tak nech má všetko rovnaké. Aspoň vidíš že nemá fantáziu, ani vlastnú predstavu o najväčšom dni svojho života. 🤦‍♀️ Kašli na to, už je za tým. Ona si bude hlavu búchať keď jej to po opadnutí stresu zajtra dôjde...

suzanesmile
3. jún 2023

noo, presne toto som pisala, ze bude mat svadbu taku, ako si mala ty a nechce, aby si to videla

lenka2232
3. jún 2023

Tiez som si myslela,ze ta nepozvala preto lebo sa bude vo vsetkom po tebe opicit a myslela som si zrejme spravne,po tom tvojom poslednom komentari

autor
3. jún 2023

no ak je toto skutocne ten dovod tak to je potom pekne v prdeli..ze ona ma koli takejto sprostosti nepozve..nechapem preco by si myslela ze by to mne vadilo..to fakt nechapem

guiseppinka
3. jún 2023

Som rada, ze si napisala aj info dnes po obrade... Lebo popravde poslednych asi 30 stran som hladala len tvoje prispevky, lebo tie dristy ostatnych sa mi nechcelo citat... Mladomanzelom stastny zivot, teba prajem tiez vela stastia. Aspon ze otec nevesty je normalny😉 mozno sa od neho niekedy dozvies aj dovod...

suzanesmile
3. jún 2023

Mozes byt pokojna, svedomie mas ciste, nic zle si nespravila a nevesta? Zakomplexovana chudera s detinskym spravanim, hanba jej.

anetkaadamko
3. jún 2023

Ja ani neverím, že toto je dôvod......nikdy nemôže byť rovnaká svadba a zároveň musí byť rovnaká, ak máte rovnaké tradicie....iba nevesta je trafená a nevedela si priznať chybu a ty si sa tu nechala trošku viac vyhecovať a dopadlo to takto....ale už je to jedno.....

markusrasford
3. jún 2023

Prepáč to nemôže byť dôvod. Veď tvoja sestra, rodičia eventuálne mohli byť na tej svadbe.

guiseppinka
3. jún 2023

@markusrasford ved oni pozvani boli. Len na protest nesli

catherinah
3. jún 2023

Preco nesli Vasi na tu svadbu?

michellemary
3. jún 2023

@catherinah zo solidarity k autorke.

adik64
3. jún 2023

No tak toto je zo strany nevesty naozaj detinske a ubohe...nie to, ze autorku okopirovala, ale ze ju tak hnusnym sposobom vysachovala 🤦‍♀️ Myslim, ze autorka je dost inteligentna na to, aby to vobec neriesila, ale ked to neveste stalo za to pokazit vztahy...🙁 Inac mam pocit, ze ona si svoj den neuziva naplno, ten tien zrady tam urcite je.

autor
3. jún 2023

@markusrasford mne to tiez nedava zmysel

yvanielka
3. jún 2023

@zuza265 Samozrejme, že to je zaujímavé, dosypané ďalšie info a čítame ďalej 🙂

A ako bolo na romantickej večeri?

autor
3. jún 2023

@yvanielka nekonala sa

cervenaruza123
3. jún 2023

Autorka, po novych informaciach si myslim, ze nevesta je nesebavedomy clovek, ktory sa na teba ciastocne upol, ale zaroven ti zavidi. Boli ste dobre kamaratky, ona ale asi stale ta potichu obdivovala a zaroven ziarlila. Ty si sa vedela rozhodovat a ist vpred, ona ani na vlastnu svadbu nemala napad. Strasne sa jej pacila vasa svadba a atmosfera na nej, tak aby to dosiahla, nedokazala pochopit princip, ale rozhodla sa vsetko okopirovat v nadeji, ze to spravi atmosferu na svadbe. Nepochopila, ze atmosfera je o vztahoch a nie o dokonalom menu a podobnych somarinkach. Nevesta najskor si pamata, co mala na svadbe, najskor by si to v dobrom vravela, ze aha nas DJ, wow, ved taketo jedlo sme mali aj my, je to velmi chutne. Ale uz by to "degradovalo" jej svadbu na kopiu a nie original. Dokonca si myslim, ze mozno ta aj chcela pozvat, ale zaroven trochu dufala, ze neprides, tak "zabudla" pozvanku a cakala ako sa to vyvinie a potom by vas polutovala, ze to musel byt omyl. Aj by som verila tomu, ze to bol len maly omyl, nebyt tomu, ze vam nevolali ani z agentury ani inym sposobom si nijak neoverili, ci fakt pridete, ci nie ste nahodou chori alebo napriklad ci jeden z vas neostava doma s detmi alebo take cosi. Kedze ale logicky sa to zacalo riesit skor (co nejak nedomyslela, ked vsetci ostatni boli pozvani), tak sa snazila vyhovorit na omyl, lebo pri argumentacii by sa mozno aj hanbila za svoju zavist. A aspon z toho co si pisala, ani raz vam nebolo povedane "jasne, ze ste pozvani, niekde musel nastat chaos". Takze podla mna ona vedela co, ale nechcela to priznat mozno ani sama pred sebou, tak preto prisla rovno s krikom.
Vela navonok sebavedomych a hlucnych ludi s jasnymi nazormi tym len zakryvaju to, ze sami su neisti a snazia sa kopirovat inych. Autorka, ty mi podla vyjadrovania pripadas ako clovek, ktory je chapavy, laskavy, dokaze si zachovat chladnu hlavu a snazis sa udrziavat dobre vztahy a pomahat kde sa da. K takym ludom sa casto "utiekaju" ti, ktorym toto vsetko chyba, ty si bola pre nu podla ako taky zivy pramen laskavosti a pomoci, ktorym sa inspirovala, obdivovala ta, chcela byt ako ty, ale zaroven na teba ziarlila, ze tebe to ide prirodzene a ona to sama nedokaze (vid svadba, ze chcela svadbu s atmosferou ako ty, tak okopirovala este aj menu doslova, lebo nevedela ako inak to dosiahnut). No lenze potom sa casto stava, ze taky clovek ako nevesta, chce v niektore dni zaziarit. Nechce v tie dni mysliet na to, ze teba obdivuje a ostatni by to sice nevideli, ale ona by mala stale pocit, ze ty si ta sarmantnejsia, sikovnejsia, krajsia, ze ju zatienujes ako nevestu, lebo sama ta vlastne obdivuje ako cloveka. V taky den by na teba velmi ziarlila. Su dni, ked sa silnou osobnostou inspirujeme a chceme sa nou nechat viest a stavat sa lepsim clovekom. A su dni, ked nechceme, aby nas ta silna osobnost zatienovala. A ta silna osobnost moze byt aj "siva myska", staci, ze ma poriadok v hlave a vo svojom zivote a nerobi zbytocne konflikty.
To je len moj "napad" k celej situacii. Takto by mi to davalo logiku v celom kontexte toho co sa stalo, aj v tom, ze ste boli dobre kamaratky a ona ta tak mozno aj stale berie, ale prave v ten den chcela byt za hviedzu ona a nenapadne zariadit, aby si neprisla... Ziarlivost je silna vec, vid zeny, co nechcu na svadbach deti a tehotne zeny, aby "neputali pozornost" viac ako nevesta.

markusrasford
3. jún 2023

@guiseppinka áno veď boli súhlas. A keby tam sedeli tak by videli že je to kopírovana svadba. A keď sa neveste tak ľúbila svadba autorky tak jej mohla povedať . Mne sa veľmi páčila vaša svadba a urobíme "kópiu" myslím si ja že nič strašné by sa nestalo

didip
3. jún 2023

Ak je toto naozajstný dôvod tak je to veľmi zvláštne a smiešne. My sme boli na 3 svadbách behom 2 rokov a na každom bol rovnaký DJ, dokonca aj tie svadby boli veľmi rovnaké

reanda
3. jún 2023

tak najprv sa ta povypytuje na vsetky detaily vasej svadby, este aj na hru, aby ju mohla mat rovnaku a potom ta kvoli tomu nepozve.. ludia su sibnuti 😀

tiika
3. jún 2023

Ľudia, mne sa nechce veriť, že tato téma ma vyše 4 tisic príspevkov. Toto je sila 😄🙏

katkami123
3. jún 2023

To, že okopírovala tvoju svadbu je len ďalší signál toho, že cely čas na teba v skutočnosti žiarlila, to je podľa mňa aj skutočný dvôvod, prečo ťa nepozvala, už sa nedokáže pretvarovať a dusiť to v sebe. Obyčajná faloš.

tiika
3. jún 2023

Ľudia, mne sa nechce veriť, že tato téma ma Vyše 4 tisíc príspevkov. Wau, toto je sila 😁🙏🥳