Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
Mne nevadí, keď sa tu spomínajú aj iné príbehy. Veď to je aké také zdieľanie. A človek si tak uvedomí, čo aj on sám môže vo vlastnej rodine napraviť, alebo čo kto ako rieši, alebo sa inšpirovať (napr. niekto je viac asertívny, niekto nie)
@unicornlady ja si nemôžem pomôcť ale žijeme strašne chorú dobu.... vzťahy pracovné či rodinné, Ľudia bez chrbtovej kosti bez hanby!? Choré toto celé, už aby ťa ani najbližšia rodina nezavolá na svadbu alebo guľaté výročie 😪😮
Mne to pripomína moju švagrovu,druhým chodiť na párty 🎉 oslavi 🎂dokonca svadby Prvá stala v rade ale keď mala Ona robiť 👀 kde nič tu nič 🙊🙉🙈👊
Mne sa stalo, že so sestrou sme si boli vždy najbližšie, spolu všetko zdieľali a zrazu, keď mala dieťa, nedala ma za krstnú mamu. V podstate sme všetci s tým rátali (paradoxne aj kňaz 🙂 ). Je pravda, že odkedy sa vtedy zoznámila s jej teraz už manželom, náš vzťah sa začal horšiť (on je taká agresívno-útočná povaha a aj ona takou postupne začala byť), ale aj tak sme si vtedy ešte blízke boli. Dala sestru svojho manžela za krstnú mamu, lebo vraj on je dobrý otec- t. j. on to chcel, hoci si so sestrou ani nebol taký blízky (ehhm, vidím to inak, podľa mňa dobrý otec nezhadzuje stále nejakými poznámkami svoju manželku). Pripúšťam, že som si v kostole aj poplakala trochu. Hej, som citlivá.
Teraz po niekoľkých rokoch mi to je už viac jedno, že nie som krstná mama, neterkám, synovcom. Trávim s nimi dosť času, vymýšľame kopec vecí, majú ma radi. Avšak dotyčný stále má na mňa nejaké poznámky, ach, no. Snažím sa ho ignorovať úplne, so sestrou prehodím len pár viet. Ale človeka to zamrzí. Že osoba, s ktorou si bol kedysi taký blízky, že už sa to nedá. Niekto to tu prirovnal k rozchodu. No hej, Ako tých 5 štádií smútku. Niekde som čítala, že človek napr. tak má oplakať detstvo, ktoré možno nemal a chcel mať. atd... že to neplatí len pri smrti (tých 5 štádií)
@simka1454 treba ísť na návštevu 🙂
@fixka3 veru tak nejako, táto téme je o nepozvaní na svadbu, naozaj je už neskutočne bohatá, úplne by stačilo, keby sem autorka možno časom napísala nejaké pokračovanie, nové informácie, čo sa dialo po svadbe.
Ale naozaj to bol iba návrh, podobné rozbroje, ochladnutie vzťahov a nezmyslené divnosti môžu mať svoju novú /samostatnú diskusiu. Nikoho nenútim, pokecať sa dá aj inde.
No žienky ktorá že sa to tak horlivo za mňa modli robíš dobrý skutok
@lizatko1009 To nie je satira, iba zvedavosť. Keď už teda na svadbe prezentovali, že autorka bola pozvaná, ale odmietla prísť. Byť tam ako hosť, spočítam voľné miesta a už sa nemusí svadobná mama s nevestou ani obhajovať. Mala by som v tom jasno okamžite.
@katkami123 zdravim..ja som uz uplne v pohode..vo mne uz vsetko spracovane..aj manzel je na tom podobne...jediny kto komunikuje je otec nevety s mojimi rodicmi ze mu je luto ako to dopadlo..lebo on netusil ze ja nie som pozvana..resp akym sposobo som bola "pozvana"..ze sa hneva na dceru ale tiez tomu nerozumie..dovod nepozvania doteraz nikto nevie lebo nevesta si vraj ide stale svoje ze chyba je na mojej strane a mala som prist..aj ked jej vraj vacsina z rodiny povedala ze " pocuj ku mne keby si sa tak zachovala a tak ma pozvala/nepozvala tiez neprideme."
@kazuso prepáč, ale ten smajlicek na konci aj s tou otázkou mne osobne vyznel satiricky
@elanor aj ja :D pekne som podakovala
Tak to musela mat naozaj veľmi čudný dôvod na nepozvanie, keď sa ho hanbí povedať a radšej si bude vymýšľať svoju verziu.
Ale aspoň jej otec je normálny. Nevesta bude naozaj po matke, keď jej tá bude dávať podporu aj v takomto chorom správaní, iná nebude. To musela byť veľmi supertajná akcia, keď to matka so sesternicou ešte aj pred ním utajili.
Jej otec je brat tvojho otca? Oni dvaja sú bratia?
@simka1454 zareagujem odveci, ale neda mi to 🙂 Ja ti sice odkaz o modlitbe neposielam, ale preco si myslis, ze sa modli len ten, kto ma zle svedomie? (tvoj prispevok o 14.10) Tu na MK je plno veriacich mamiciek a modlia sa preto, lebo chcu pomoct. Mozno niektorej prislo luto, ze si este nevidela synovca a dala ti takto najavo svoju ucast, mozno sa modli, aby sa vase vztahy upravili, aby ste sa zacali stretavat. Vseobecne, dievcata, tie srdiecka s modlitbou nie su kvoli ironii. Mne jeden cas pravidelne chodilo taketo srdiecko, netusim od koho, ale ja som bola taka stastna, ze niekto na mna mysli v modlitbe. Je to naozaj skutok lasky k inemu cloveku. To sa dozvieme az v nebi, co vsetko nam vymodlili ini ludia, vdaka komu sme boli pozehnani...
@maja22 pretože tu je to modliace srdiečko zneužívané v zmysle, že komentuješ, prekážaš, niekomu vadíš a máš byť ticho. Pretože tie srdiecka mi prišli ešte skôr ako som napísala ten konkrétny komentár. A neprišli prvý krát a iba mne. A keď som to zverejnila prišli mi ešte iné v inom znení, tak viem, že dotyčný čo ich posiela ich určite neposiela v dobrom úmysle.
@mousegirl Tak to mi je veľmi ľúto, to musí byť hrozný pocit. Mrzí ma to.
Ja som takto "nepozvaná" bola na krstinách môjho syna. Svokra sa ponúkla, že to zorganizuje u nich, lebo moja mama bola v zahraničí, otec už nežije a ja som bola 3 týždne po cisárskom a ona chcela aby boli krstiny, kým môžu jej dcéry prísť. Potom mi povedala, že pre mňa miesto pri stole nie je, že môžem ísť hore do izby. Tak som so synom z krstín odišla. Veď sme tam boli nepodstatní, nie?
Pri druhom dieťati som si to radšej organizovala sama. A kedy som ja chcela. Už som bola staršia a poučená.
@anetka34 Ta tvoja svokra je riadna truba, ako vegeta, do vsetkeho sa miesa 😡😡😡
@suzanesmile Asi tak.
@minka201 Jasné, že ja som bola urážlivá a precitlivelá.
Nuž čo bola som mladá, neskúsená, z mojej rodiny som na také správanie nebola zvyknutá. Trvalo, kým som sa naučila ignorovať ich správanie.
@anetka34 wow tak toto je vazne strop. a to ja som teda rozhodne neni urazliva ale taketo jednanie by ma dostalo do kolien a to nie len po porode. neuveritelne dno. co jej syn na to?

Autorka a ako sa dnes cítiš, po tom všetkom? Už si to v sebe spracovala, vyspala sa z toho? A čo sesternicina rodina, komunikovali od vtedy s tebou a s vašimi, so sestrou?