Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@pebu ak niekoho automaticky ocakavas, neignorujes jeho spravy s otazkou, ci je isto pozvany, kedze nema pozvanku. Neignorujes jeho telefonat. Nepovie mu tvoj nastavajuci, ze nevie, preco nie je pozvany..
Nevesta urcite dovod ma, zrejme hlupy a vyfabulovany, ale urcite ma..
Co ale nema, su zaklady slusneho spravania a chrbtovu kost. Lebo, ked uz sa nejako rozhodneme, stojim si za tym.
@kikushaa ja to úplne chápem, ja som preto na začiatku diskusie aj verila že ide o nedorozumenie, pol roka po našej svadbe som našla všetky pozvánky čo mal muž dať svojim kamarátom v obálkach s oznámeniami, sa čudujem teraz že sa nik neurazil keď čítam ako si na tom niektorí zakladajú 😁 ale tak Sme boli ešte na výške tak to asi od môjho muža brali tak že sa ústne dohodli kdesi na pive, my sme už vôbec nepotvrdzovali účasť kým sa niekto sám pred svadbou neozval že nepride a všetci dotknutí prišli 😁
no moj muž sa vyjadril tym štylom ze aj keby teraz došla osobne k nam sa ospravedlnit a nas pozvať tak by nesiel ani tak ..ale tiež je brutal nastvany stale spomína co sa im namakal na dome a kolko by zaplatili keby si dali robit tie prace cez firmu..že nechape toto co spravili ale že urcite on uz nikam nepojde ani keby prisli osobne ešte aj nam serenadu na ospraveldnenie zahrali pod oknami
Ti hovorim autorka napis jej dlhu uprimnu spravu. Ak neodpise do dna a spravu si precita, tak jej zavolaj. Ak nic, tak budes vediet uz isto. Lebo takto jasne po sestre odkazala ze si pozvana. Ty budes este ta zla. Vyhovorit sa moze ze nemala cas riesit ine veci, ze ti po segre odkazala ze jasne mate prist.
Aha teraz citam co povedal tvoj muz…
@pebu
Osobne jej volala jej sestra a vysvetlila čo je vo veci, písali jej cez messenger aj smsky. To by musela mat IQ opice, aby jej to nedošlo a byť zbavená svojprávnosti.
jeho to hlavne koli mne mrzi lebo vie ako som sa tam tesila a vidi na mne ze som z toho hotova
@liv1 uz nejdem pisat nikomu nic a jej uz vobec nie..
@pebu ak si čítala celú diskusia, tak vieš , že už to riešila ona, jej muž, jej sestra a stále sa nedočkala pozvania, určite nie je pozvaná, len dôvod by ma veľmi zaujimal
@liv1 naco sa strapnovat dalsou smskou? A ked neodpise, este volat? Nemyslis vazne.
@barbie1981 to aj mna..a nedam pokoj kym sa nedozviem ze preco..lebo ja neviem na nic prist..co take som jej mohla spravit ze ma nechce na svadbe
By ma zaujimalo, ci si milostiva nevesta uvedomuje, ze znicila vztahy v rodine. Lebo toto uz neurovna.
Mne sa nieco podobne stalo s byvalym kolegom, mala som pocit, ze aky sme kamarati, riesili sme spolu sukromne veci, tvrdil mi aka som jeho top kamoska a neviem co. No a zrazu mi "zabudol" nielen ze dat oznamko k svadbe, ale vobec povedat, ze sa zeni..nieto, ze by ma pozval k svadobnemu stolu. Ja som ostala v soku, ze som mu nestala ani za to, aby mi to povedal a dal hlupe oznamko, ktore dal vo firme aj kolegom, co s nimi ani nepracuje a nestretava ich. Kolegovia absolutne nechapali, ze co sa deje, ze to je nedorozumenie, sak mu povedz.....Nasledne mi svitli niektore veci, ze vlastne on ma cele roky len vyuzival na to, aby som robila za neho a kryla jeho neschopnost. Tak som si povedala, ze fajn, ked Ti nestojim za to, aby si mi vobec povedal o svadbe, tak koncim s pomocou. A to sa teda zacali diat veci dievcata....vyslo najavo, ze vlastne on nevie nic urobit /lebo sak hlupacka mu kryla chrbat, porobila za neho, poriesila klientov ked bolo treba a on nemusel nic/. On sa so mnou samozrejme prestal bavit, lebo uz ma "nepotreboval" a nie so ani jeho citujem "top top kamaratka". V robote nastalo zdesenie, nastali problemy a zacali sa kopit, lebo on ich sam neriesil nikdy, cele roky sa ho netykalo. Nie, nebolo to urazene ego moje alebo jesitnost. Len som si uvedomila, ze ma cele roky vyuzival a mal ku mne taky vztah, ako sa ukazalo neskor. S tymto pribehom to ma vela spolocneho, ze kazdy z nas videl ten nas vzajomny vztah inac a ukazalo sa to v dost nevhodnu chvilu.
@ann092
@beronsche
@gejb
Dievcata,ano ja chapem co pisete a keby som necitala reakcie tej sesterky,plne s Vami suhlasim,ale vnimam ju takto,tak preto pisem aj moj pohľad,aby si nepokazili zbytocne vztahy.
Ludia,ktori nemaju dostatocne vysoke EQ si to tieto veci vobec neuvedomuju ako pôsobia na druhych..
@pebu znova nesúhlasím veď každá máme svoj názor áno 🙂
Hrať sa na sprostu nie je riešenie ...a podľa mňa si veľmi dobre uvedomuje čo robí...
Svadbu sme prežili viaceré a keď mi na niekom naozaj záleží dám si sakra záležať aby to bolo 100% a ak aj nie a zistím dodatočne chybu ..riešim to v momente.
Ono je to celé také divné, keď sa na to spätne pozrieš...pred tým polrokom, keď ste sa stretli, možno bolo naozaj všetko ok a rátala s vami, ale ktovie, čo sa jej rozležalo v hlave alebo čo jej kto povedal, že sa nakoniec rozhodla ináč. Už tá nekomunikácia svedčí o tom, že s vami neráta. Takisto ste v priebehu príprav vôbec neboli v kontakte, jedna druhej ste sa neozvali, že čo je nové, ako idú prípravy a pod? Neriešili ste šaty, vlasy výzdobu atď? Už to by mi vŕtalo v hlave (neviem teda, ako často ste sa zvykli kontaktovať predtým) a tá pozvánka to len zaklincovala. Ak by vzťah nevesty k tebe bol taký, ako si si myslela, tak si dá sakra pozor, aby sa k tebe pozvanie dostalo.
Normálne sa čudujem, koľké by ste sa doprosovali xy smskami, telefonátmi.
Situácia je podľa mňa /podľa komentárov autorky/ dosť jasná-nechce ich tam a vy by ste vypisovali litánie a vyvolávali ?
No je to vrcholne trapne. Neviem, co si myslela, ved normalne, ked Vas pozvat nechcela, tak aspon na tie sms/telefonat odpoviem. Teraz to bude chciet asi zahnat do outu, ze nedorozumenie, ked je z toho taky humbuk, ale ze ti ani po tom vsetkom nevolala osobne…no daco sa muselo stat. Uz to z tvojej strany neries, poslala by som postou karticku s gratulaciou a dovidenia. Vztahy sa uz asi nezrovnaju. My sme na svadbe pozyvali len svedkov na veceru, ale normalne to bolo odkomunikovane, ze nechceme proste hostinu, aj tak sa niektori urazili.
@maca1984 tiez pozeram, ze WTF? Pisat, volat... Cakat vysvetlenie.
@veronikaszabova ja som hore pisala znenie spravy ale v podstate je to jedno. Pamatam sa aka zaneprazdnena som ja bola pred svadbou, mozno tu sesternicu ani vo sne nenapadne, ze by toto niekto mohol riesit a napriek ich blbym reakciam caka ze pridu. A mozno nie. Cele je to zvlastne. Ale tvoj muz sa uz jasne vyjadril. A chapem ho
@pebu Vieš čo, tiež som mala dlho tendenciu veriť tomu, že za týchto okolností to musí byť len nejaké nedorozumenie. Lebo sa mi proste nechcelo veriť, že by sa sesternica takto zachovala úmyselne. Ale po tom všetkom, po všetkých tých snahách zo strany autorky, zistiť, ako to je a z reakcii jej sesternice a jej muža, prepáč, ale sesternica by musela byť retardovaná, aby si to po tom všetkom ešte stále neuvedomovala.
Už ju hlavne nekontaktuje. Nech ona vysvetľuje. Správy cez messenger si nechaj ako dôkazy, urob si screenshot, ze ty si jej písala a ani ti neodpísala a mozes poslat tej prekvapenej sesternici, ktorá chcela ísť s vami v aute. Že vás tam nechce a do teraz sa nevyjadrila. Takze ste vy na koni. Ona si už môže navymyslat, ty to máš čierne na bielom. A už by som s nou komunikovala iba písomne, až máš dôkazy o každom jednom slove.
@adik64 ako ozyvali sme sa ale tym stylom ze ona zdielala nieco zo svadby..napriklad fotky vyzdob ja som dala komentar..že wau toto bude na svadbne krasne alebo nieco podobne ona mi to lajkla alebo odpovedala na moj komentar..ale tak vyslovene ze by sme si pisali od stretnutia tak to nie..naposledy sme sa stretli u toho lekara tam sme vela kecali aj po tom lebo ja som sla dnu po nej tak ma čakala vonku..pri rozlucke sme sa zase objali..s tym ze mi bude pisat ešte pred svadbou koli tej hre..

@pebu nehnevaj sa, ale toto je riadna blbosť…. Ak si to aj nedorozumením nevesta neuvedomuje ako píšeš, tak takto by sa určite nezachovala keby ich chce na svadbe… keby ich tam veľmi chce, tak prečo nezavolala autorke po včerajšom telefonáte so sestrou autorky ? Proste ich tam nechce a hrá mŕtveho nevedomého chrobáka aby nebola pred rodinou za zlú