Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@matkamirko nemyslim si lebo ona nikdy k detom nemala vztah ..ani nikdy nebola taka ze tuzi po detoch..ma 29 rokov povedala ze ked tak do 40 tky ale chce len jedno ak teda vobec..lebo ona nieje velmi materinsky typ..
Och no úprimne by som na tej svadbe nechcela v sobotu byť. Podľa mňa tam bude hrozné dusno, sestra tomu tiež podľa mňa nepomôže, ak bude po sesterke zazerat (čo podľa akčného telefonátu, nenechá len tak). Ostatné sesterky tiež budú asi rýpať, že čo sa stalo.. Noo tá svadba podľa mňa bude veľké fiasko a polka sa zoberie domov veľmi skoro a nebudú sa ani baviť. To býva aj dosť cítiť a zenichova rodina sa nebude cítiť príjemne, lebo to bude vo vzduchu, aj keď nikto nič nepovie.
Autorka, myslím, že si sa rozhodla správne a viem, že je ti to veľmi ľúto. Verím, že sama cítiš, že to jej vysvetlenie sú prázdne kecy, mala niekoľko možností všetko vysvetliť. To, že jej písala a volala ja nepovažujem za vtieranie, jednoducho si chcela vedieť, ako sa veci majú, aby si sa vedela zariadiť, najmä preto, že vzťahy boli také, aké boli - blízke, Je úplne pochopiteľné, že si si to potrebovala ujasniť predsa.
Mňa by asi ani nemrzelo to, že ma nepozvala, ale to, že nevysvetlila prečo... ten jej prístup. Možno vysvetlenie má a možno by si ho pochopila a všetko mohlo byť OK. Len - pre mňa by už bolo neskoro, aj keby prišla s plačom za mnou, neviem čo by musela spraviť, aby som zmenila rozhodnutie... a dokázala potlačiť ten pocit nechcenia a krivdy a na svadbe sa nejako zabavila. Myslím , že aj keby si tam na nejaký nátlak rodiny išla, necítila by si sa tam dobre ☹
Škoda, ach... niekedy ľudia dokážu takto nemilo prekvapiť a sklamať, Ale časom to prebolí...
Autorka ale ty si vedela, že máte karticiek nedostatok. Môže sa stať, že naozaj nevedeli, že kartičku nedali do obalky. Messenger ja za extra spoľahlivý nastroj komunikacie čo sa správ týka nepovažujem. Komunikácia môjho muža s tvojim by bola rovnaká ako u ženícha. Moji hostia ja nech si riešim.
Ak si sa tvarila pred zvyškom rodiny, že OK, je váš veľa a navzájom ko.unikujete o tom kto sa chystá atď. Možno všetci boli v tom, že idete.
V každom prípade súhlasím s tým, že ak mi na niekom extra záleží, overim si osobne, či ide nejde či všetko v poriadku
Tvoj argument, že si nechcela rozbroje v rodine mne príde chabý s faktom, že toto riešiš až týždeň pred svadbou. Ak ste impulzívni ten cirkus sa práve spustil a verím, že na svadbe sa to rozoberat bude.
Mala si už pred mesiacom neveste odkomunikovať, a hoci si snúbenci platia sami, opýtať sa ich rodičov, kľudne a úplne vážne, že či nevesta vie, ze vam nedosla pozvanka k stolu a nemohla by sa nevesta vyhovárať, že prehliadla, že myslela, že vtip atď.
A hlavne svojej rodine od začiatku hovoriť pravdu.
Mne sa tak stalo s dobrým kamarátom (ktorý bol spoločný kamarát aj s ex, podotýkam, ex ukončil ten vzťah), ktorý teda bol bližší mne než exovi a pomohla som mu s veľa vecami. To, že som nebola pozvaná na svadbu aj chápem, lebo bol pozvaný ex. Ale to, že som ani oznamko nedostala, ani vlastne oznamko, keď chvíľu predtým končil VŠ, zabolelo (on to moje vtedy dostal).
To je tak, to, že to, že my dávame viac a sme ochotní urobiť veľa pre druhého, ešte neznamená, že aj on nám to vráti. A ten vzťah mohol pre nás znamenať oveľa viac než pre nich. Bohužiaľ. Stáva sa.
Aby to napokon nedopadlo tak, že ešte nevesta z autorky urobí pred rodinou zlú, že jej neprišla na svadbu, hoci pozvaná bola, veď jej sestra je toho svedkom... ☹️
@h2 presne toto mam tušenie ze sa stane
Autorka už si neveste oznámila, že neprídete?
to je jedno ze mi neposlala pozvanku a ze nereagovala na spravy a telefonat vsak ona mi odkazala po sestre pod natlakom ze mozem prist a ked som aj tak neprisla tak ja som ta zla ze najlepsej sesternici nepridem na svadbu a ani neudam normalny dovod..takto presne to dopadne..
@janage ak by ma kontaktovala s tym ze si overi ci ideme koli stravnej jednotke tak jej to poviem..lebo co viem tak si uz po rodine overovali kto pride a kto nie..
Aj to tak bude..lebo to povazuje za vybavene.Niektorí ludia su socialni mrzaci.. urcite by som ja zavolala.
Zranene ego daj bokom. Ved ide o ciste vztahy.
Toto nie je o vtierani sa,toto je o cisteni vzduchu vo vzťahoch.
Mne, to príde tak, že udržiavala s tebou dobré vzťahy, z čistej vypočítavosti.Vedela, že potrebujú elektrikára, pomoc pri dokončovacich prácach na dome atď.Ktovie, či by bola pozvaná aj tvoja sestra, kebyže jej muž nejde za svedka.Pišeš, že je to sesternica z otcovej strany , ale otca nespomynaš.Nie, sú náhodou vaši rozvedený, alebo ak otec už nežije.Neviem, nechápem, ale ver, že niektorý ľudia sú strašne falošný a vypočítaný.Ja, by som jej napísala ešte poslednú správu s opísaním svojích pocitov a s tým že ťa veľmi trápi a mrzí,lebo nevieš čo si máš o Tom myslieť.Ked, neodpovie ani na to, tak by som ju úplne odstrihla zo svojho života aj napriek tomu, že ste kmotrovci....
Tu je dalsi jasny dokaz o tom, ze s vami nepocitali!
Keď by ta s tým niekto konfrontoval, jednoducho povedz "nepozvali nás, aj keď sme sa pripominali..." tvoja najbližšia rodina vie ako to bolo a tej vzdialenej to docvakne tiež
Budem za zlú. Príliš to prežívaš. Keby muž nemakal na ich dome, tak by bol tiež nahnevaný za nepozvanie? V každom prípade by som neklesla na jej úroveň a išla by som na obrad s kyticou. Torta bude pre teba a welnes si užiješ s manželom. Raz sa dozvieš prečo vás nepozvala. Mňa osobne by to však už nezaujímalo.
Ja som asi divna, ale ja by som sa nezduvala. Mne to príde také nezrelé. To ako sa správa tvoja sesternica, je jej vizitka, ja zodpovedam za seba a svoje reakcie.
Ak som nedostala pozvánku k stolu,tak sa hostiny nezúčastnim, ale vôbec by som si to nebrala osobne a nevydierala ju tým, že ju odstrihnem.
Buď chcem prísť na obrad bez ohľadu na hostinu alebo nie. A s rodičmi by som to odkomunikovala, žena hostinu my nie sme pozvaní.
Hlavne nerobiť drámy, neurazat sa.
@autorka Ako to cele dopadne zavisi od toho, kto poda informaciu rodine prvy. Ak ty vopred zvysku sesternic oznamis, ze nie ste pozvani, hoci dovod nevies, budu na tvojej strane. Ak to zistia az na svadbe, ze tam nie ste, uveria neveste, ze ona vas predsa pozvala, ale vy ste daki urazeni. Tam sa muselo udiat nieco "zavazne", ked ste este aj kmotry, resp. ona je krstna. Na nieco ma velmi tazke srdce, nevie ti to ani normalne povedat.
Ešte ma tak napadlo ak ale už ste tu o tom niekto vraveli sa ospravedlňujem do predu. Nepovedal tvoj manžel niečo v tom čase keď im robil dom niekde vieš klepy, že som im pomohol a zadarmo. Nebude tam niekde pes zakopaný a oni sa následne urazili? Možno si muž spomenie vieš zlé jazyky. Spýtaj sa nič za to nedáš.
@pebu
1. Nedostali pozvánku k stolu. Akože, môže sa stať, ale myslím, že pri takejto veci si každý dá sakra pozor.
2. Žiadna reakcia na esemesku "zo srandy".
3. Žiadna reakcia na esemesku "bez srandy".
4. Odignorovaný telefonát, nezavolala späť.
5. Muž zisťoval cez ženícha, odpoveď po troch dňoch, nič nevysvetľujúca.
6. Žiadne pozvanie, ospravedlnenie, vysvetlenie, ani vôbec žiadny kontakt po sestrinom telefonáte, len odkázané po sestre, štýlom "no tak teda príďte, keď ste sa už napriek nepozvaniu votreli".
7. Z rodiny je info, že u iných už overovali, či prídu.
Čo všetko ešte by sa muselo udiať, aby si to "spoločensky nechápavá" sesternica uvedomila?
Nezahľadel sa jej budúci manžel do teba? Náhodou ho vymakla nad tvojou fotkou, možno niečo počula ako sa baví s kamarátmi....no nič iné mi nenapadá prečo by sa takto zrazu zachovala. 🙈💁🤭
treba sa na to pozriet tak ze ano sice sme im vela pomohli ale zase aj oni nam..takze nebolo to len tak ze ona mna potrebovala vyuzit..otca nespominam lebo otec v nasej rodine vylucne rozhodovala vzdy o vsetkom mama a otec je len taky flegmos ktoremu je vsetko jedno..a do nikoho a nicoho sa nestara..on nieje ten typ co by isiel za sesternicou a pocuvaj preco si moju dceru nepozvala ved ste od malicka pomaly ako siamske dvojicky..otec si povie nepozvala je to jej rozhodnutie a co mam ja robit?..ja sa do nikoho nestaram..mama je skor ta co vsetko riesi je akčná a podobne a segra to ma po nej
@h2
Obávam sa, že tak bude. Ale na messengeri ma komunikáciu a tiež si manzel môže urobiť screenshot sms komunikácie so ženíchom. Takze aspoň majú dôkazy, že fakt ich tam nechcela.
Z môjho pohladu na ňu cely čas možno žiarlila. Autorka ma 30r, už dávno má manžela, dieťa a dotyčná je cez 9 rokov staršia, ešte ak aj okrem toho, že je mladšia, aj dobre vyzerá… ak ženích na ňu pár krát niečo obdivné povedal, tak žiarli.

@ann092 nejde uz vobec o svadbu, ide o jasny dovod co sa stalo. Ci ty by si uz vsetko nechala tak a nechcela vediet? No ja by som bola schopna napisat ze nejdem, ale ze chcem aspon vediet co sa stalo. A ze napriek tomu im zelam vaetko dobre v spolocnom zivote. Ludia vrlmi lahko zatvaraju svere ludom v zivote, ale casto krat su to blbe nedorozumenia (co asi nie je tento pripad), a potom sa rozvadia cele rodiny