Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
Napisala by som poslednu spravu, skor take info ze neprideme (aby zas nemali zbytocne volne miesto pri stole ked uz sestra vybavila).. a ze dufam ze s aniekedy dozviem, cim som jej tak ublizila.. a viac by som sa neozyvala, rad je na nej pokial chce.
@katkami123 nevesta ma predsa 29 rokov a deti nechce.
Prečítala som prvých pár strán diskusie a som úplne fascinovaná, ako detinsky sú ľudia schopní riešiť túto situáciu.
Vnucovali ste sa už dosť. Nechcú vás tam, nerieš to ďalej, pretože je to trápne. Možno ona váš vzťah videla inak. Ale zas tvrdíš, že v minulosti ste sa o svadbe rozprávali a nijako divne ani vyhýbavo nereagovala, teda skôr sa stalo niečo, čo ti nevie odpustiť. Škoda, že to nedokáže povedať na rovinu, ale neklesni do takejto infantilnej roviny aj ty.
Určite sa nezjav na hostine, ako ti tu niekto radil. Na takéto udalosti sa chodí na pozvánku a ty predsa nechceš, aby si ľudia svadbu pamätali najmä cez tvoj trapny výstup. Z toho istého dôvodu ignoruj rady, aby si šla na obrad a pri gratulácii trapošila s nejakým urazeným prejavom. Rovnako je hlúpe, aby tam škandal vyrobila tvoja mama a sestra. Povedz im, že nie si pozvaná na hostinu a že nejdeš ani na obrad. Požiadaj ich tiež, nech to neriešia. Max. ak si to nevedia odpustiť, nech sa slušne a najmä mimo svedkov, len medzi štyrmi očami, opýtajú nevesty na dôvod, ale nech nerobia žiaden cirkus, neurážajú sa, nevykrikujú si staré krivdy a podobne. Lebo ak sa začne cirkus, môže sa celá sála ľudí dozvedieť veci, ktoré nechceš aby boli verejne známe (či už je to pravda, alebo len neopodstatnené klebety a klamstvá).
Tiež nezasielaj faktúru za pomoc na dome. Sesternica sa správa hlúpo, že nekomunikuje a tiež nevďačne, ale ty s mužom si snáď chcete zachovať nejakú dôstojnosť, nie? Pošli gratuláciu a ďalej to nerieš. Ty si snahu o vysvetlenie preukázala, na rade je ona
@katkami123 Nevesta má 29. A určite nie je dôvodom nepozvania, že autorka je krajšia, čo sme v škôlke?
Tie dôkazy sú možno fajn, ale pre koho? Toto sa nebude riešiť na súde, aby bolo treba dokladať dôkazový materiál, nikoho z rodiny ich screenshoty správ zaujímať nebudú.
@annm81 triezvy a rozumny nazor na vzniknutu situaciu.
Obe jak male deti. Sesterka nekomunikuje,potom povie, že len nedorozumenie. Ty hráš divadielko pred rodinou a keď tvoja sestra osobne nevestu utvrdi, že však išlo len o nedorozumenie a samozrejme, že ste pozvaní, ty až potom začneš sesterkam odpovedať, že nejdeme neboli sme pozvaní.
Celé zbytočné, malo byt odkomunikované už dávno.
Ja by som normálne všetkým povedala pravdu ako to bolo,čiže kto sa bude pytat ako idete,či sa tam vidíte atď,tak by som povedala,že bolo poslané oznámenie bez pozvania ,2x si sa informovala ,že čo a ako,bez odozvy,až na telefonát sestry ste boli pozvaní cez ňu a nech si všetci myslia,čo chcú. Že dôvody nepoznáš,že si sa tešila a si sklamaná.....
Z mojich doterajších životných skúseností ,tým,že budeš čušať si len uškodíš, budeš očakávať vysvetlenia ,ale ani tie nedostaneš a keď situáciu nevysvetlíš,všetci sa priklonia na stranu sesternice,kt.im povie svoju verziu a bude z toho ešte viac smutná a ona ešte viac na koni 😁
@katkami123 aj ja si myslim ze je tam ziarlivost zo strany nevesty. Aj ten rozhovor u lekara to vysvetlujem my nebudeme mat svadbu, ako ste mali vy... vasa hra bola super, aj ja chcem, aby sme si ju zahrali a podobne.
@matkamirko Jasné, niekto nepozve svoju obľúbenú sesternicu na svoju svadbu, lebo je pracovitejšia, ako ona! 🤦🏻♀️
Autorka, keď je tvoja sestra aj mama papuľa, tak im tie screenshoty vašej konverzácie s sesternicou pošli, keby si začala na svadbe nevesta na teba niečo vymýšľať, ako s vami NEkomunikovala. Nech majú dôkaz a ostaným hostiacim môžu ukazat aká je pravda. A tiež povedzte, že si ani vašu účasť na svadbe nikto neoveroval ako u ostatných a nikto vás osobne nepozval, aj keď vedeli, že kartičku k stolu ste nedostali. Ale toto všetko až v deň svadby urob, ze im to pošleš. Lebo aby sa to nevesta nedozvedela a ešte ti nepopísala teraz hlúposti cez messenger, nech má aj ona dôkaz.
prečítala som to celé, a až po info od autorky, že sesternica je dokonca krstnou mamu jej dcérky, to bolo uveriteľné, a prišlo mi to reálne. Od toho infa mám pocit, že to je len vymyslené. Pekne sú podchytené detaily, ale tá info, skôr povzdych, že je dokonca krstná, mi príde už mimo. Mňa by totiž skôr, že som nebol pozvaná na svadbu trápilo, že sa nevída často s mojou dcérkou. Dodatočné dopĺňanie info od autora diskusií je tu veľmi obľúbené.... Za mňa pekný príbeh, ale vymyslený
Nevesta deti nechce? Isto? Mozno ta k sebe nepustila tak blizko ako si myslis, mozno deti chce ale nema a vyskladala si okolo seba mur aby sa netrapila .a ty si za murom
Prosim vas a ste tu niekto aj z radov "nepozyvacov"?
Taki, co ste sa dobre najedli, napili, zabavili na niekoho svadbe ale vy ste ho nepozvali hoci ste robili svadbu taku ze z jednej strany tam boli ludia na vasej urovni blizkosti? Ze by ste nam osvetlili tie pochody v hlave co vas k tomu viedli.
My sme to zazili u kamarata, bral si zenu s ktorou rodicia nesuhlasili a ti jeho rodicia na svadbe neboli.
Takze tym padom mu zena zakazala volat kohokolvek z jeho strany pricom ona tam mala aj kamosov.
On mal este drzost mi vypisovat ako vela ich to stalo!
My sme sli s malym dietatom zagratulovat, dar, kytica, mali sme info ze nerobia posedenie.
Naraz na FB fotky z oslavy kdesi v penzione a tam kamosi zdaleka nie takinze by sa poznali desatrocia ako my.
No zle sa mi to znasalo. On ma vozil ku kadernicke pred obradom, aj na svadbe mi robil sofera ako neveste. Potom sa super bavil, vsetko....mrzelo ma to velmi dlho. My by sme si to trapne jedlo a kolac aj zaplatili keby islo o to ze nemaju. Alebo keby ozaj len rodina, to sa vsetko da chapat.
...potom sa mi ozval, ze on nemoze mat ani FB ani nič, ona chorobne ziarli a obmedzuje ho.
Zato teraz ideme na svadbu kde nebude ziadna sirsia rodina len rodicia a surodenci, ale ideme aj k stolu, lebo je to moja najlepsia kamaratka ktora bola mne za svedka.
Dokonca su pozvane aj deti ale tie neberieme, nech mame free.
@xsuzannex uz by som sa vyprdla.aj davat info. Hnus.
@katkami123 ale akú konverzáciu. 2spravy na messengeri, na ktoré nie je odpoveď? Povie, že prehliadla. A jednu od ženícha, že hostí rieši manželka. Ona nemá ani jednu správu, že nie nebol to omyl. Čo je čistý alibizmus z nezvestnej strany
@uctovacik123 prosim vas ja nie som autorka detskych knih aby som si vymyslala tu pribehy..alebo nemam uz co na robote tak si budem na MK vymyslat..nechapem preco prave ten fakt ze je krstnou mamou mojej dcery sposobil ze je to podla vas vymysleny pribeh..tomu akoze fakt nerozumiem..a to ze sa nestratava s mojou dcerkou ..tak sa odstahovali pred rokom co s tym mam robit?..
@babulkomale
Neskôr som prečítala, že deti nechce, tak beriem späť.
@annm81 dakujem za radu ale ako som pisala nejdem ani na obrad nahostinu to je jasne ze nejdeme ..mame a sestre som povedala ze nechcem aby to rozmazavali a kazili svadbu nejakymi konfliktami mama silno uvazuje ze nejde na hostinu ani ona ako ju poznam tak asi ani nepojde..otec neviem..segra ide..
A teda sa vam uz ani neozvala ta sesterka?ziadna reakcia nic?ja s vami velmi sucitim,viem co musite vo vnutri prezivat,ale rozhodli ste sa spravne,ze nejdete
@h2
Mnohé zeny sú chorobne žiarlivé a kedže nie je pozvaná na svadbu, dôvod tam bude. Za ďalšie, určite by som tie screenshoty mala, keď ju po tom všetkom ešte bude chcieť ošpiniť. Lebo autorka ma svoju verziu podloženú aj dôkazmi. Nevesta ničím.

@h2 presne to si myslim ze sa stane, ak neboli naschval pozvani. Obratia to proti nim, lebo sestre jasne odkazali ze ma prist ze je to nedorozumenie. Cize hoci pozvana nie je karticku nedostala, ale chyba sa moze vzdy stat. Preto by som chcela jasne pred svadbou vediet pravdu od sesternice, ziadne okolky a domyslania. Chciet vediet co sa stalo nie je ani ziadne dotieranie ani nic podobne.
@evaachesa No to jedine aj mna napadlo, ze je tam nejaka ziarlivost z jej strany. Nieco v suvislosti s jej buducim a autorkou. Mozno ju chvalil, alebo cokolvek co ani netusime