Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@muchotrafka298 neviem ako u vas funguje objednanie torty al eu nas je to treba dlho dopredu..pozvanky dosli pred mesiacom ale ja som objednala tortu uz nejake tri mesiace predtym..a ja som vtedy fakt ale fakt netusila ze somnou nebude na svadbe pocitat a ze ma nepozve..ja neviem preco asi som bola zhulena ale brala som to automaticky ze ma pozve..
zrus tortu. Neviem, ci si uz nieco platila alebo nie. Ak ano, kaslat na peniaze. Ja by som ju zrusila, lebo neznasam jest rozmrazovane svadobne kolace :D moja babka tak raz po dvoch rokoch vytiahla kusok svadobnej torty zo svadby jej syna. Ta torta v mraznicke, to proste nasiakne tie pachy...ale ako hovorim, tvoje rozhodnutie 🙂
radšej by som kúpila čerstvé zákusky o týždeň ako toto...
Tak ja napríklad by som sa snažila ostať nad vecou. Šla by som na obrad, dala kyticu, zablahoželala a šla domov. Nikto by mi ani z rodiny nemohol povedať ani fň. A ešte len potom by to nevestu mrzelo!! Ale určite by som sa nesnažila riešiť toto rečami po rodine. Načo. Myslím, že by si vyšla ako najhoršia ty, a je mozne, že e sa tým dokonca jej svadba celá pokazí.
Ja by som túto diskusiu vymazala, lebo o chvíľu ju uverejnia na FB a prečíta si každý z rodiny i nevesta.
Autorka, ty sa musíš naučiť v prvom rade si viac presadiť svoj názor a pochopiť, že sa nedá byť s každým za dobre. Lebo myslíš na všetkých okolo, len na seba nie. Nauč sa častejšie hovoriť, čo cítiš, čo si želáš a aj si za tým stáť, aj keď sa to tomu druhému nebude páčiť. Nikto nie je viac ani menej ako ty.
@akab
Však nech si prečítajú, to by bol aspoň problém úplne vyriešený. Lebo nevesta povie aj tak všade svoju verziu ku ktorej jej dopomohla autorkina sestra.
Ja nechápem, čo si ty čakala. Vieš aká ste rodinna temperamentná, tak ti muselo byt jasné, že toto v tichu a kľude neprejde. A gól bude, keď nevesta bude všetkým vysvetľovať, že blbosť, to len nedorozumenie s kartičkou, nikdy ti nepovedali, nenapisali, ze nie si pozvaná. Od ostanych vie, ze sa na svadbu celu dobu chystáš. Včera sa všetko vyjasnilo cez manželku svedka. A ty si sa ani slovkom nezmenila, že neprídeš.
Časť bude na tvojej strane, časť na jej.
No keď už je ona trúba, nebuď aj ty a jasne jej napíš, že vy neprídete keďže komunikácia bola aká bola a ona sa doteraz osobne s tebou nerozprávala.
Ale cirkus, ktorému si sa tak veľmi chcela vyhnúť svojim predstieranim, že všetko je OK sa práve spustil.
Autorka, musíš sa naučiť byť viac asertívna, vedieť si povedať svoje. Prídeš mi po prečítaní tejto diskusie ako taký bojko. Keby mne toto urobí blízka rodina, na rovinu jej zavolám a spýtam sa, či ma problém, keď ma nepozvala alebo sa stala chyba. Ak by som sa nedočkala odpovede, dovi-dopo.
Čo sa torty týka, robila som v cukrárni, takže si viem predstaviť, že to zrušenie už teraz nemusí byť možné, ale cukrárka by mohla pochopiť aspoň preloženie o týždeň. Nám keď tak preložili objednávku občas, tak sme sa aj tešili, keď sme toho mali veľa 😅
Prečo by mala rušiť tortu? Určite sa to takto nerobí pani cukrárke, ktorá ju ide piecť a má už možno na ňu aj nakúpené suroviny. Je to pár dní pred termínom. Super autorka, že si ju nechávaš a určite si na nej kolegynky s mužom pochutia. Torta za nič nemôže 😀
Samozrejme, ze torta sa objednava v predstihu, ale tak ked vidim, ze nevesta sa k nicomu nema, pozvanku som nedostala, ignoruju ma aj s buducim manzelom, tak sa s tym zmierim a tortu zrusim (aj ked pridem o zalohu). Neviem preco sem pleties, ci si bola zhulena, toto nikto v tejto diskusii netvrdi ani netvrdil. Ze ty si nieco ocakavala po nahodnom stretnuti u lekara a "small talk-u" o svadbe OK. BEz akehokolvek kontaktu blizsieho, nejakeho pisania, volania. Prepac, ale takto sa blizke osoby nechovaju.
Podľa je problém v tvojom mužovi....možno ho obviňujú, že im niečo ukradol alebo na nich zarobil cez materiál......aj keď to nie je pravda
@anetkaadamko toto si fakt neviem predstavit ze by bol toto problem..lebo to by museli byt uz neviem aki chrapuni aby ho pri tom kolko usetrili a kolko roboty jej tam muz spravil zadarmo ho obvinovat ze ešte mohli viac usetrit a ze ich okradol..to by bol medzi nami koniec do smrti..
a mohloi by sme byt neviem ake kamosky sesternice a neviem co ešte..toto by bol uplny strop..kebyze jeho idu z niecoho obvinovat
A ešte sa spýtam, keďže je krásnou mamou tvojej dcéry, zaujíma sa o malú kontaktujete sa pri príležitosti sviatkov malej, javí o ňu záujem, ako o krstnu dcéru...!?
Som na MK od 2007, ale toto je asi prva tema, ktorej rozuzlenie fakt tuzim vediet 😃😃😃Prosim ta, v kazdom pripade v nedelu napis, ako to dopadlo, ked si na to zalozis aj novu diskusiu s nazvom Uz je konecne po tej svadbe 😃😃😃, ale zvedava som fakt velmi 😁
Nakoniec ty z toho vyjdeš najblbšie. Ako niekto kto celu dobu pred rodinou prezentuje, že na svadbu ide a potom zrazu 5 dní pred pustí medzi rodinu správu, že nejde lebo nebol pozvaný.
Aby to neskončilo tak, že sa všetci pred svadbou rozhádate, tebe dajú za vinu, že si vlastne zničila dlho plánovanú svadbu rozvadením rodiny tesne pred.
Tým nechcem povedať, že nevesta nepochybila. Mala to už dávno osobne riešiť.
Na margo toho, ze im vypomahal zadarmo, s materailom za dobre ceny muz a podobne. Moj brat poskytuje isty druh sluzby, ktory je plateny od hodin, ktore na danej veci stravi. Jednemu kamaratovi tiez nieco robil s tym, ze dotycny mu potom odmietol zaplatit, lebo mal pocit, ze tolko sa na tom nerobilo a ze na nom brat ryzuje. Vtedy moj brat prestal poskytovat "kamaratske sluzby za nic". Za vsetko riadne inkasuje peniaze, ci je to kamarat alebo nie je. Vyhne sa tym do buducnosti tomu, ze mu niekto bude vykrikovat, ako na nom zarobil a osklbal ho.
@anna777115 ano a neustale si pyta aj fotky aj videa odkedy sa odstahovala..lebo sice ona deti nemusi velmi ale moju malu si velmi oblubila..tak kolko razy mi zvykla napisat ze posli nejaku fotku alebo video..ale odkedy riesi svadbu tak sa to nestalo len mi komentuje na fb fotky malej..ze boze aka je uz velka zlatičko nase..a tak..
@janage presne
Ja si stale myslim, ze to je jedno obrovske nedorozumenie. Ze Ty si posledna koho by riesila ze nepojde na svadbu. Ste "sestry", je krstna ... ju ani vo sne nanepadlo ze nie si pozvana, teda ze mas pochybnosti ci si pozvana ... Ale toto si (a zvlast uz teraz, ked to bude riesit cela a velka rodina) musite vyriesit iba vy dve ...
@muchotrafka298 ale tato prerabka dopadla dobre..ked videli kolko ich stal material ze muz vybavil dobru cenu dobre ze mu zadok nevybozkavali..od vdacnosti
Hmmm, tak toto vyzera, ze deti lubi a chce. A je frustrovana, ze nema... Ale aby to bol dovod nepozvat vas na svadbu je hlupost.
Ani nas tak nepozvali, lebo pozyvali len slobodných a rodičov. ,Co bolí vlsatne vsetci okrem nas a brata so ženou.ostatni a bolo ich veľa sli. Takasom bola nasrana, ze ich ani ja nikde nepozvem uz

Pošli ten screenshot vašej komunikácie všetkým zvedavým ľuďom a máš vybavené, nič nemusíš vysvetlovat, je tam všetko, čierne na bielom.