icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

moonlight1210
30. máj 2023

@reanda tak na toto su narcisti experti. 🙂

feeewa
30. máj 2023

Tvoja draha sesternica velmi dobre vie, preco ta nepozvala a preco nereagovala na tvoje spravy/volanie…

Problem je vsak v tom, ze si podla mna neuvedomovala, ake dosledky to bude mat u inych clenov rodiny, ktori (jej ocividne) dovody ta nepozvat, nepoznaju…

A podla mna teraz, ked uz je svadba za par hodin a urcite sa jej nejden blizky clovek opyta, preco ta nepozvala… bude musit hodit vinu na niekoho ineho (ano, teba) a urobit zo seba chudatko… a nakolko ti ani slusne nevedela povedat, ze a preco ta nepozyva, nezvladne ani toto odkomunikovat s ostatnymi ako dospela…

Ved ona je predsa nevesta, nestihala odpisovat a odpovedat na telefonaty uz mesiac dopredu 🫣

Mrzi ma to… my tu len napiseme nazor… ale ty budes cely tyzden rozmyslat, nad jej dovodmi, ci ist aspon na obrad, kto je tam, ci sa bavia, ake to tam mohlo byt…

Bude ta to urcite mrziet a ver mi, ze tym, ze bude po svadbe sa to neskonci…

Podla mna sa to bude tahat s vami este dlho…
Na kazdej rodinej oslave, stretnuti sa ci uz niekto bude pytat teba, alebo jej… a predpokladam, ze tato svadba je len zaciatok…

Atmosfera bude v sobotu asi kadejaka, vela ludi zvedavych, urcite si aj rypnu… minimalne tvoji najblizsi…

Rataj s tym, ze este z teba urobi niekoho “kto jej znicil svadbu”.

Drz sa dievca…♥️

Tvoja sesternica je totalne decko, ktore ma ocividne s tebou nejaky velky problem, ktory si nevie vykomunikovat…

Tak nech si znasa nasledky, ktore jej zial asi pokazia “najkrajsi den v zivote”.

owecka
30. máj 2023

@feeewa toto je tak vystihnute...100 bodov za tento komentar...ja sa este cudujem, ze autorka taku chnipu neprekukla skor..mne kebyze toto spravi sesternica, tak sa ani nedoprosujem, iba si spravim obraz aka velka <> je😅

viky173
30. máj 2023

@feeewa ja dufam, ze ho mat pokazeny bude a aspon bude mat ponaucenie do buducna, ze sa nema chovat ako decko v skolke, ale ma komunikovat jasne, zaroven dufam, ze autorka z toho nevyjde ako najhorsia

cacianka
30. máj 2023

@owecka toto neprehrmí, je to veľká rodina, stretávajú sa aspon malé skupiny (kvôli práci a bydliskám nie všetci a naraz), to sa bude rozoberať opakovane, spomínať a dumať ako čo prečo...

trema
30. máj 2023

Bola by som zvedava, ako to budete mat dalej, ci sa sesternica bude tvarit, ze sa nic nestalo alebo co.. ci sa s nou nezmenia vztahy ako s krstnou mamou..

brendaa
30. máj 2023

ahoj mňa ešte zaujíma, ako riešila doručenie pozvánok v rodine.....

jumama
30. máj 2023

Autorka, nepustaj prosim do seba konikovsky jed, neziv v sebe dohady, urazenost. Odhod vsetky vasne a hejty, ktore tu su.

Predstav si, kde chces, aby tvoj vztah so sesternicou bol o rok, dva, pat... a podla toho sa zariad. Bez ohladu, ci ta pozvu, nepozvu - predstav si tu buducnost. Je skutocne daná pozvaním/nepozvaním na svadbu?

kikuska624
30. máj 2023

@trema podľa všetkého sa už určite zmenili, keďže jej bolo povedané, že autorka pozvánku nedostala a stále sa jej nevesta neozvala tak tam už nie je o čom 🤷. A keď už pozýva sesternicu aj z Prahy čo sa vidia raz do roka, a jej nedala podľa všetkého tam bude niekde pes zakopaný 🥺. Počkáme do soboty aký bude koniec 🤔 ak autorka dá ešte vedieť bo nato tu asi čaká najviac báb

markusrasford
30. máj 2023

@brendaa to je prečo dôležité? Bontón hovorí že sa má poštou a tým úplne najbližším krstná stará mama a starý otec osobné.

jeennyv
30. máj 2023

Chapem autorku, kazdeho by to nastvalo zranilo atd..poviem ti , chyba nie je v tebe autorka, ja sama mam podobnu skusenost ci moja kamoska ma cerstvu…v tazkej zivotnej situacii pomohla, s kde cim a ked uz osoba bola zavodou ani obraz ani zvuk..a vies preco pre banalny dovod, lebo sa pozdravila niekde jej exmanzelovi a to bol hriech doslova a nebavia sa dodnes…myslim, ze sesterka vss vyuzía s muzom plus sa vas pre nejaku brutal banalitu nechce, lebo jedna baba povedala ci jej samej nieco v lebeni skrslo…ako tam je toho kopu podla mna nerataju s vami ako vyssie jedlo atd…ale akoze vas pozvala…kazdemu by som to vysvetlila stroho, kto by to potreboval..pozvanie k stolu ci kontakt nebol dovi, ak hra chudatko tak u x ludi vie vyvolat zistit u vas nie…treba predychat a bude ok u vas…na svadbe bude aj tak dusno..vsetci budu riesit situaciu…no to nie je tvoj “biznis”

cafelatte
30. máj 2023

Zazvon jej doma a z očí do očí sa jej spýtaj.

srdeenko19
30. máj 2023

@cafelatte býva 150 km od nej

magic08
30. máj 2023

@srdeenko19 ale svadba je v mieste bydliska autorky

srdeenko19
30. máj 2023

@magic08 ale to by musela ísť na svadbu alebo min. zagratulovať, tam sa budú doťahovať?

veronikaszabova
30. máj 2023

@magic08 a to ma ist nevestu konfrontovat v den svadby??

number19
30. máj 2023

Nieco podobne sa stalo v nasej rodine. Sestricke (nie mojej) sa nechcelo patricne pozvat braceka na vlastnu svadbu. Vsetkych 3x obvolavala, bratovi len 6 tyzdnov pred svadbou zaslala pozvanku. Kedze jej brat zije v zahranici a pozvanku nasiel 1 tyzden pred svadbou kvoli (a po) dovolenke, tak sa na svadbu skratka nedostavil.
A ked sa dozvedel, ze sestricka obvolavala kazdeho bratranca z 10 kolena ci termin svadby vyhovuje uz rok dopredu (zatial co on nemal ani ponatia o svadbe), tak s nou uz 7. rok nekomunikuje.

magic08
30. máj 2023

@veronikaszabova a ja som to vari navrhla?

veronikaszabova
30. máj 2023

@magic08 tak co s tym ma to, ze svadba je v mieste bydliska autorky?

number19
30. máj 2023

Chcela som tym povedat len jednu vec: stava sa.

magic08
30. máj 2023

@veronikaszabova ze je dost mozne, ze nevesta je uz "doma" kedze sa vydava o par dni. TAkze je mozne ju zastihnut u rodicov a ziadat vysvetlenie

katkami123
30. máj 2023

@moonlight1210
@ reanda
Tak potom by aj sedelo, prečo ich nepozvala. Narcisovia si dobrakov nevážia, považujú ich za hlupákov, ktorí sú dobrí iba na využívanie.
Takže si len narcisticka sesternica povedala, však oni sú takí tutkovia, aj tak odpustia. A necakala, co spôsobí. A to by aj vysvetľovalo, prečo nechce deti a moc po nich netúži. Narcisovia neznesú, aby bol niekto iný stredobodom, kľudne aj malé dieťa.

veronikaszabova
30. máj 2023

@magic08
""TAkze je mozne ju zastihnut u rodicov a ziadat vysvetlenie""
Ked si to tak vezmes, tak nevesta nema preco jej nieco vysvetlovat. Nemyslis?
Tym nechcem povedat, ze autorka si nezasluzi vediet, preco nie je pozvana. Ale konfrontovat ju par dni pred svadbou je trocha cez.

katkami123
30. máj 2023

@reanda
Však jej sesternica aj je jedináčik, takze môže to byt falošný rozmaznaný narcis, zvyknutý, ze všetko sa okolo nej krúti. Takí aj radi dávajú nečakané podpásovky.

maja22
30. máj 2023

@veronikaszabova nevesta je krstna mama ich dietatu. To nie je len sesternica. Maju uzavrete aj duchovne pribuzenstvo. Takze ma co vysvetlovat.

momoftwo
30. máj 2023

Toto je dobra telenovela🙈 Bud si nam nieco zatajila, alebo ona je mentalne narusena.

guiseppinka
30. máj 2023

@bashawelle oco je z 3 surodencov, ked som volala surodencov z maminej strany, tak som volala aj z jeho. Ale volali sme stryka aj s detmi (obaja uz s rodinami) a tetu iba samu bez deti (s rodinami). Uprimne, ja by som nevolala ani tetu a stryka, ale tak budis... Neriesila som to. Ci sa pytali alebo nie, neviem. A ci oco nieco vysvetloval, taktiez neviem. S rodinou z jeho strany sme sa videli naposledy v sept. 2009...

babulkomale
30. máj 2023

@bashawelle aj ja som sa pytala par stran dozadu. Velmi by ma zaujimal pohlad od nepozyvacov 😃

magic08
30. máj 2023

@veronikaszabova panecky, ved ja len reagujem na to co napisala cafelate ze ma ist k nej domov a sa spytat napriamo a potom na srdeenko19 ze byva 150 km daleko. Mne je jedno, co spravi autorka, aj co nevesta. Nazor mam utvoreny.

magic08
30. máj 2023

@veronikaszabova ale nesuhlasim s nazorom, ze nevesta nema co vysvetlovat. Praveze ma, su prepojeni aj skrz dieta. Takze autorka by mala byt medzi prvymi na zozname hosti

erikavesela
30. máj 2023

@uctovacik123 preco to ma byt tak dolezity fakt?...ja pomaly ani neviem, kto su moji krstnh rodicia. Absolutne nepodstatna informacia